Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με το σύστημα που τα στέλνεις με mail και μετατρέπονται σε Kindle format δεν έχεις μετά τις ίδιες δυνατότητες που έχεις π.χ. και στα βιβλία; Γιατί στην σελίδα τους αυτό υποστηρίζουν.

Στην μεγέθυνση που δεν χρειάζεται να κάνεις scroll πέρα δώθε, το .pdf (κλασσική εργασία σε 2 στήλες) δεν μπορεί να διαβαστεί;

Οι μετατροπές αυτές των pdf έχουν τα προβλήματά τους όταν το αρχείο είναι κάτι παραπάνω από συνεχές κείμενο. Και αυτό συμβαίνει και με τα άλλα προγράμματα μετατροπής, όπως το Calibre.

Αν δε χρησιμοποιήσεις το ζουμάρισμα, τότε η κατάσταση είναι συνήθως πολύ καλή - αρκεί το μέγεθος της γραμματοσειράς και η ευκρίνεια του σκαναρίσματος (αν μιλάμε για σκαναρισμένο pdf) να σου το επιτρέπουν.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στην πλειοψηφία τους δεν μιλάμε για σκαναρισμένα pdf από σελίδες κάποιου περιοδικού. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τη διαδικασία ακριβώς, αλλά πρώτα κυκλοφορούν πλέον οι εργασίες ηλεκτρονικά σε .pdf και μετά το περιοδικό τυπωμένο. Τα .pdf δημιουργούνται από τα .doc αρχεία που παραδίδουν οι συγγραφείς και στα .pdf υπάρχουν δυνατότητες search ή επιλογής και αντιγραφής κειμένου (copy paste σε word), αν αυτά βοηθούν στο να καταλάβεις για τι .pdf μιλάμε. (Βέβαια δεν μιλάμε για σκέτο κείμενο στην περίπτωσή μου, αλλά και για διαγράμματα και φωτογραφίες κάποιες φορές)

Σε παλαιότερες εργασίες φυσικά τα .pdf είναι σκανναρισμένα από το περιοδικό, οπότε εκεί σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή το γνωρίζεις το θέμα, θα το συνιστούσες σε κάποιον που κατά κύριο λόγο το χρειάζεται για τέτοιους σκοπούς; (Πάντα έχοντας υπ' όψιν την πολύ χαμηλότερη τιμή του από τον ανταγωνισμό αλλά και από το DX)

Δημοσ.

Επειδή αναφέρεσαι όπως καταλαβαίνω σε ακαδημαϊκό περιεχόμενο, νομίζω ότι αν μιλάμε για σκέτο κείμενο, τα πράγματα μπορεί να είναι εντάξει (συνήθως το μέγεθος της γραμματοσειράς στα ακαδημαϊκά περιοδικά είναι αρκετά μεγάλο, οπότε η σμίκρυνση του A4 στις 6 ίντσες δεν είναι και τόσο πρόβλημα). Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να διαβάζεις μεγάλης έκτασης κείμενο χωρίς να κουράζονται τα μάτια.

Αν όμως θέλεις να σημειώνεις πάνω στο pdf - και γενικώς να είσαι πιο δημιουργικός με αυτά που διαβάζεις, τότε η λύση λέγεται iPad, με μειονέκτημα ότι η οθόνη δεν είναι σαν χαρτι και βέβαια την τιμή, αλλά με κέρδος τη δημιουργικότητα, ειδικά με την εφαρμογή iAnnotate

Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση - το θέμα είναι τι χρειάζεται ο καθένας και τι συσκευές ήδη έχει.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τo ipad είναι κάπως ογκώδες για τη χρήση που το θέλω και δεν μπορώ να πω ότι με βολεύει ιδιαίτερα. Άλλωστε ο στόχος είναι γλιτώσω τις ώρες που μου βγαίνουν τα μάτια είτε στο pc, είτε στο laptop διαβάζοντας τα pdf (γιατί είναι αδύνατο να τυπώσεις τόσα πολλά πράγματα).

Δημοσ.

Παιδιά δύο ερωτήσεις.

1. Ηλεκτρονικά βιβλία για το Kindle πωλούνται στην Ελλάδα (π.χ. από Παπασωτηρίου), ή είμαστε περιορισμένοι σε διεθνή βιβλιοπωλεία όπως το Amazon, που παρέχουν συνήθως μόνο αγγλικούς τίτλους;

2. Έβαλα το Kindle software στα windows, και αγόρασα ένα βιβλίο για Kindle στο Amazon, για να δω πως λειτουργεί.

Aπό ότι είδα, το αρχείο του βιβλίου δεν σώζεται τοπικά, αλλά το φορτώνει από το Amazon on line.

Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει και να κατεβάσει ένα βιβλίο για Kindle, π.χ. από το Amazon, και να το διαβάσει στο Kindle off line;

Δημοσ.
Παιδιά δύο ερωτήσεις.

1. Ηλεκτρονικά βιβλία για το Kindle πωλούνται στην Ελλάδα (π.χ. από Παπασωτηρίου), ή είμαστε περιορισμένοι σε διεθνή βιβλιοπωλεία όπως το Amazon, που παρέχουν συνήθως μόνο αγγλικούς τίτλους;

2. Έβαλα το Kindle software στα windows, και αγόρασα ένα βιβλίο για Kindle στο Amazon, για να δω πως λειτουργεί.

Aπό ότι είδα, το αρχείο του βιβλίου δεν σώζεται τοπικά, αλλά το φορτώνει από το Amazon on line.

Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει και να κατεβάσει ένα βιβλίο για Kindle, π.χ. από το Amazon, και να το διαβάσει στο Kindle off line;

Έχω την ΕΦΑΡΜΟΓΗ Kindle σε iPod touch, Mac mini και PC. Έχω αγοράσει βιβλία τα οποία σώζονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τοπικά! Δεν χρειάζεται να είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο για να τα διαβάσεις!

Τα βιβλία που αγόρασα εγώ είναι στα Αγγλικά. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν και βιβλία στα Ελληνικά.

Δημοσ.

Ηλεκτρονικά βιβλία για το Kindle πουλιούνται αποκλειστικά από το Amazon, το οποίο δεν έχει βιβλία στα ελληνικά. Βέβαια, το Kindle διαβάζει pdf, αλλά φαντάζομαι δεν εννοούσες αυτό.

Το αρχείο σώζεται στον υπολογιστή σου ή στη συσκευή Kindle (ή σε όποια άλλη συσκευή υποστηρίζεται από την κατάλληλη εφαρμογή). To νέο Kindle μάλιστα υπάρχει και σε έκδοση που υποστηρίζει μόνο WiFi και όχι 3G (άρα δε χρειάζεται συνεχώς ίντερνετ).

Μιας και ενδιαφέρεσαι για Kindle, θυμίζω ότι από την τιμή που βλέπεις στο Amazon πρέπει να υπολογίσεις μέχρι και +50% δασμούς και ότι δεν υποστηρίζει αρχεία ePUB.

Δημοσ.

Θέλω να πάρω το 3g μοντέλο.

Από ότι καταλαβαίνω στην Ελλάδα θα παίζει το free 3g (όπου έχει, αλλιώς gprs).

Πως έιναι στην πλοήγηση στο internet? Έχει πρόβλημα με Ελληνικά?

Δεν το θέλω για "τρελό" surfing. Απλά αν ξεμείνω πουθένα (πχ σε κανά αερόδρομιο και βαρεθώ να διαβάζω βιβλία), να διαβάσω καμιά είδηση, κανά forum, τέτοια πράγματα.

Δημοσ.

Εκανα προπαραγγελια το kindle..

2 ερωτησεις εχω αν ξερει καποιος

Μπορουμε να αγοραζουμε βιβλια απο το αμαζον αγγλιας;

Η λειτουργια που σημειωνεις ενα κομματι του βιβλιου και μετα κανεις share στο facebook θα δουλευει κανονικα στη χωρα μας ετσι;

Δημοσ.
Θέλω να πάρω το 3g μοντέλο.

Από ότι καταλαβαίνω στην Ελλάδα θα παίζει το free 3g (όπου έχει, αλλιώς gprs).

Πως έιναι στην πλοήγηση στο internet? Έχει πρόβλημα με Ελληνικά?

Δεν το θέλω για "τρελό" surfing. Απλά αν ξεμείνω πουθένα (πχ σε κανά αερόδρομιο και βαρεθώ να διαβάζω βιβλία), να διαβάσω καμιά είδηση, κανά forum, τέτοια πράγματα.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να σερφάρεις γενικά στο ίντερνετ (πλην ίσως συγκεκριμένων εξαιρέσεων?)

Εκανα προπαραγγελια το kindle..

2 ερωτησεις εχω αν ξερει καποιος

Μπορουμε να αγοραζουμε βιβλια απο το αμαζον αγγλιας;

Η λειτουργια που σημειωνεις ενα κομματι του βιβλιου και μετα κανεις share στο facebook θα δουλευει κανονικα στη χωρα μας ετσι;

Από ποιο Amazon το παρήγγειλες; (.com? .co.uk?)

Δημοσ.

η είδηση αφορά ένα κομψό πάντρεμα ανάγνωσης και τεχνολογίας,

όμως ξύπνησε μέσα μου το κτήνος του συντακτικού,

για τα τριγενή και δικατάληκτα επίθετα σε -ής... :P

Η ονομασία του πιο δημοφιλή e-book reader[...]

---> δημοφιλούς

ο/η δημοφιλής, το δημοφιλές

του/της δημοφιλούς

τον/τη δημοφιλή, το δημοφιλές

ω δημοφιλές

-------------------------

οι δημοφιλείς, τα δημοφιλή

των δημοφιλών

τους δημοφιλείς, τα δημοφιλή

ω δημοφιλείς, ω δημοφιλή

Δημοσ.

Από ποιο Amazon το παρήγγειλες; (.com? .co.uk?)

Απο το αμερικανικο..

Απο το αμαζον αγγλιας μπορουν να παραγγειλουν το kindle μονο οσοι μενουν εκει.

Ο υπολοιπος κοσμος το παιρνει απο Αμερικη..

Γι'αυτο αναρωτιεμαι :-)

Δημοσ.
Δεν νομίζω ότι μπορείς να σερφάρεις γενικά στο ίντερνετ (πλην ίσως συγκεκριμένων εξαιρέσεων?)

Είδα αυτό

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]
Δημοσ.

Στην Ελλάδα (και οπουδήποτε εκτός ΗΠΑ) το 3G λειτουργεί μόνο για την αγορά βιβλίων και τη Wikipedia. Δεν είναι επίσης δυνατό το share σε Facebook και Twitter.

Από το Amazon Βρετανίας e-books ή Kinle μόνο για τους κατοίκους Βρετανίας. (Αλλά για τα e-books τι σημασία έχει;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...