Hal9000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Πιστή στο ετήσιο ραντεβού παρουσίασης νέου Kindle, η Amazon ανακοινώνει το τρίτο κατά σειρά μοντέλο με οθόνη 6' ιντσών ύστερα από το αρχικό Kindle και το Kindle 2 τα οποία αποτελούν το πιο δημοφιλές προϊόν του διαδικτυακού της καταστήματος επί 2 συνεχόμενες χρονιές. Η ονομασία του πιο δημοφιλή e-book reader παραμένει η ίδια χωρίς κάποια αριθμητική διευκρίνηση αφού το προηγούμενο μοντέλο έχει ήδη εξαντληθεί και δε πρόκειται να επανακυκλοφορήσει. Το νέο Kindle ενσωματώνει τη τελευταία έκδοση της τεχνολογίας ψηφιακής μελάνης από την εταιρεία e-ink που σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο παρέχει 20% καλύτερο refresh rate για πιο γρήγορη αλλαγή σελίδας και βελτιωμένο contrast. Οι διαστάσεις του είναι κατά 21% μικρότερες από τον προκάτοχο του και 15% ελαφρύτερο ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα, λευκό και γραφίτη. Ο αποθηκευτικός χώρος διπλασιάζεται και πλέον φτάνει τα 4gb, ικανό για αποθήκευση 3.500 βιβλίων από τα συνολικά 630.000 του Kindle Store. Η αυτονομία του Kindle εξακολουθεί να εντυπωσιάζει αφού φτάνει τις 10 ημέρες με ενεργοποιημένο Wifi και 1 μήνα περίπου αν η ασύρματη σύνδεση είναι απενεργοποιημένη. Το Kindle 3 θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 27 Αυγούστου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία. Η Amazon ακολουθεί επιθετική τιμολογιακή πολιτική έναντι του ανταγωνισμού αφού το κοστολογεί στα $189 με υποστήριξη 3G ενώ για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει μοντέλο με Wifi υποστήριξη και τιμή $139. Στην Αγγλία οι τιμές που θα ισχύσουν είναι £109 και £149 για το Wifi και 3G μοντέλο αντίστοιχα. Αναμένουμε σύντομα πληροφορίες για τη διάθεση της συσκευής και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα όπως ίσχυε μέχρι πρότινος για το προηγούμενο μοντέλο. Ενημέρωση : Η amazon ακολουθεί την ίδια πολιτική διάθεσης της συσκευής στις υπόλοιπες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η παραγγελία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω του amazon.com και η αποστολή γίνεται από την Αμερική. Όπως δηλώνει, η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν επιπλέον χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν από το τελωνείο. Site: Kindle 3 Wifi Site: engadget.com [ame]http://www.youtube.com/watch?v=KYlxAlZsoII[/ame]
Skylined Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Είναι καλή η τιμή αν δεν υπάρχει το καπέλο των μεταφορικών από τις Η.Π.Α. συν το τελωνείο. Αυτή είναι και η μεγάλη μου απορία: 109£ & 149£ θα είναι όλο το κόστος για τη Βρετανία ή θα υπάρχει και καπέλο; Στη δεύτερη περίπτωση οι τιμες αυτές είναι σημαντικά μικρότερες από αυτές που θα κληθεί να πληρώσει συνολικά ο κάτοικος Βρετανίας για να αποκτήσει το προϊόν.
makischa Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Στη Βρετανια οι τιμες αυτες ειναι τελικες καθως δε θα αποστελεται απο τις ΗΠΑ οπως στον υπολοιπο κοσμο και θα εχουν μια λιγο διαφορετικη εκδοση (αλλο λεξικο, δε θα υποστηριζει αναζητησεις στο google κτλ)
Nightstrike Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δεν υπήρχε και μοντέλο με περισσότερες inces (9?)? Τώρα δεν θα βγάλουν? Μου φαίνεται πολύ φτηνό για να πω την αλήθεια...παλιές τιμές κανείς για να κάνουμε την σύγκριση?
firewalker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Ξέρουμε ποια format θα υποστηρίζει; Θα περιέχει και αυτό back door προς την Amazon;
Angeldust Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Σεπτέμβριο θα είμαι Νέα Υόρκη για 10 μέρες. Ξέρει κανείς αν μπορώ να πάω και να το πάρω απο κάπου? Το amazon έχει φυσική παρουσία? Κάποιο κατάστημα? Αλλιώς, το παραγγέλνω και μου το στέλνουν στο ξενοδοχείο.
Hal9000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δεν υπήρχε και μοντέλο με περισσότερες inces (9?)? Τώρα δεν θα βγάλουν? Μου φαίνεται πολύ φτηνό για να πω την αλήθεια...παλιές τιμές κανείς για να κάνουμε την σύγκριση? Υπάρχει ακόμα, το Kindle DX το οποίο αναβαθμίστηκε και αυτό στις αρχές του μήνα. Ξέρουμε ποια format θα υποστηρίζει; Θα περιέχει και αυτό back door προς την Amazon; Microsoft Word (DOC, DOCX), PDF, HTML, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, PRC και MOBI αρχεία. Σεπτέμβριο θα είμαι Νέα Υόρκη για 10 μέρες. Ξέρει κανείς αν μπορώ να πάω και να το πάρω απο κάπου? Το amazon έχει φυσική παρουσία? Κάποιο κατάστημα? Αλλιώς, το παραγγέλνω και μου το στέλνουν στο ξενοδοχείο. Μόνο με αποστολή Είναι καλή η τιμή αν δεν υπάρχει το καπέλο των μεταφορικών από τις Η.Π.Α. συν το τελωνείο. Αυτή είναι και η μεγάλη μου απορία: 109£ & 149£ θα είναι όλο το κόστος για τη Βρετανία ή θα υπάρχει και καπέλο; Στη δεύτερη περίπτωση οι τιμες αυτές είναι σημαντικά μικρότερες από αυτές που θα κληθεί να πληρώσει συνολικά ο κάτοικος Βρετανίας για να αποκτήσει το προϊόν. Τελικά η υπόλοιπη Ευρώπη (μέσα και η Ελλάδα) εκτός Αγγλίας, θα το παραλάβει από Αμερική. Αν υπάρχει κάποιος που να παρήγγειλε το Kindle 2 να μας πει αν συνάντησε πρόβλημα με το τελωνείο.
billxl Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Βιβλία μπορεί κανείς να αγοράσει για το Kindle ή θα πρέπει να έχει αμερικάνικη πιστωτική;
firewalker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Θυμάμαι πως κάποιος έλεγε πως τα pdf δεν απεικονίζονται καθόλου καλά στο Kindle. Τώρα θα είναι οκ;
insomniaK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Τώρα που σχεδόν παντού υπάρχει wifi σύνδεση, πιστεύω πως η φτηνή έκδοση είναι εξαιρετική πρόταση. Βιβλία μπορεί κανείς να αγοράσει για το Kindle ή θα πρέπει να έχει αμερικάνικη πιστωτική; Μπορείς με οποιαδήποτε πιστωτική που δέχεται η amazon, δε χρειαζεται να είναι από συγκεκριμένη χώρα. Θυμάμαι πως κάποιος έλεγε πως τα pdf δεν απεικονίζονται καθόλου καλά στο Kindle. Τώρα θα είναι οκ; Τα pdf στο kindle 2 απεικονίζονται ευκρινέστατα, το πρόβλημα είναι πως για να είναι σε επίπεδο άνετης ανάγνωσης, πρέπει να μετακινείς τη σελίδα δεξιά αριστερά για διαβάσεις μία γραμμή. Το οποίο είναι κουραστικό, διότι απλά δε δίνει πια την αίσθηση του βιβλίου.
pappous_soulis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Τα pdf στο kindle 2 απεικονίζονται ευκρινέστατα, το πρόβλημα είναι πως για να είναι σε επίπεδο άνετης ανάγνωσης, πρέπει να μετακινείς τη σελίδα δεξιά αριστερά για διαβάσεις μία γραμμή. Το οποίο είναι κουραστικό, διότι απλά δε δίνει πια την αίσθηση του βιβλίου. Αναφέρεσαι στην περίπτωση που το pdf είναι σε μορφή εικόνων και όχι σαν κείμενο?
eAnagnostis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Στην ανάγνωση pdf δεν έγινε καμία αλλαγή στο νέο Kindle. Οπότε ό,τι ίσχυε στο Kindle 2, ισχύει και για το καινούργιο. Διευκρινιστικά, δεν υπάρχει ακριβώς 3G και WiFi μοντέλο, αλλά και το 3G έχει και WiFI (πριν δεν είχε), σημαντικό κυρίως για τους εκτός ΗΠΑ όπως εμείς, όπου το whispernet μέσω 3G δεν είναι παντού διαθέσιμο ή συχνά δεν είναι διαθέσιμο σε ικανοποιητικές ταχύτητες. Το μεγάλο plus βέβαια είναι ότι υπάρχει το μοντέλο μόνο με WiFi, γιατί το 3G εμένα μου φαίνεται περιττό για έναν e-reader - δε χρειάζεσαι να αγοράσεις βιβλία όλη την ώρα, ενώ η πρόσβαση σε Wikipedia, Facebook και Twitter ήταν έτσι κι αλλιώς κομμένη εκτός ΗΠΑ. Γιατί να δώσει κανείς λοιπόν $50 παραπάνω; Για τη χωρητικότητα, ναι διπλασιάστηκε, αλλά ας έχουμε υπόψη μας ότι από τα 4GB τα 3 είναι για αποθήκευση βιβλίων (azw, pdf κλπ). Το 1GB είναι για το λειτουργικό και τα προγράμματα. SD κάρτα δε δέχεται (αν και το πρώτο πρώτο είχε σχετικό slot, μετά όμως το κατήργησε), έχει όμως θύρα micro-USB 2.0. Ας σημειωθεί κάτι που ενδιαφέρει ειδικά για την ανάγνωση ελληνικών, ότι το Amazon ανακοίνωσε ότι τώρα υποστηρίζονται περισσότερες γραμματοσειρές και unicode χαρακτήρες (χρήσιμο βασικά για την ανάγνωση αρχείων pdf χωρίς ενσωματωμένες τις γραμματοσειρές). epub αρχεία βέβαια εξακολουθεί να μη διαβάζει, λόγω των DRM πολιτικών του Amazon. Για την πορεία των τιμών. 2007: $399, 2009:259, Ιούνιος 2010: 189 (υπήρχε σε όλη αυτήν την περίοδο ένα μόνο μοντέλο στις 6 ίντσες, με 3G και χωρίς WiFi. Στα $139 μόνο με WiFi το Kindle είναι $10 φτηνότερο από το αντίστοιχο Nook. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2010 από e-anagnostis
Skylined Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλή η τιμή του στην Αγγλία και τις Η.Π.Α. ,νομίζω πως πλεον προσεγγίζει τα "λογικά" επίπεδα για μία συσκευή που έχει μία κύρια λειτουργία. Με την έλευση ταμπλετών και άλλων μεγάλων ονομάτων του χώρου της πληροφορικής δεν αποκλείεται να πέσει και άλλο, τα σχόλια έλεγαν πως η πρόσφατη μεγάλη μείωση οφειλόταν στην επέλαση του ipad. Επίσης αναρωτιέμαι αν στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η κοπέλα της 2ης φωτογραφίας. Θα μου ήταν χρήσιμη μαζί με ένα kindle.
eidikoteros Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Τελικά δεν κατάλαβα. Το Kindle δεν προσφέρει άνετη ανάγνωση των pdf; Σε οποιαδήποτε έκδοσή του; Υπάρχει μήπως άλλος e-reader που θα πρότεινε κάποιος για pdf; Η ερώτησή μου μάλλον καλύτερα διατυπωμένη θα ήταν: Το Kindle δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή αν αυτό που θα με ενδιέφερε ήταν κυρίως η ανάγνωση pdf; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2010 από dimitris2006
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα