Προς το περιεχόμενο

Ατυχημα...

nick#18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

28/7 γυρω στις 9 συνεβη το ατυχημα που θα περιγραφει παρακατω... το κειμενο το εχει γραψει ενας φιλος μου που ηταν εκει μαζι και καναμε ο,τι καναμε. Δεν εκανα καμια αλαγη απο τον τροπο που το εγραψε για να αποσταλει και αλλου....:-) Ευχαριστω για το χρονο σας.:-)

Καλησπερα σε ολους. Καταρχην λυπαμαι που κανω εδω το 1ο μου post.

Σημερα Τεταρτη 28/7 δυστυχως εζησα ενα σοβαρο ατυχημα με μηχανη και θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. Γυρνωντας στο σπιτι δύο συναισθήματα μόνο κυριαρχούν. ΟΡΓΗ και ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. Θα ελεγα οτι ειναι ενα πολυ περιπλοκο συναισθημα. Θα καταλαβετε παρακατω τι εννοω.

9:10μμ γυρνάω με άλλους 2 φίλους μου από κάποιο γήπεδο Basket που παίζαμε. Στο δρόμο βλέπω γύρω στους 8 ανθρώπους γύρω από μια νέα κοπέλα ξαπλωμένη στην άσφαλτο βαριανασένοντας και τρέμοντας. Δεν ειχε σοβαρα επιφανειακα τραυματα. Το ατύχημα υποθέτω ότι είχε συμβεί πριν από λίγα μολις λεπτά. Μαθαίνω ότι η κοπελα ειχε λιποθυμισει οταν βρισκοταν πανω σε κινουμενη μηχανη TDM και ειχε πεσει στην ασφαλτο γυρίζοντας της η γλωσσα. Της ειχαν επαναφερει τη γλωσσα με τη βοηθεια ενος κουταλιου, αλλα η γυναικα ηταν στην κυριολεξια χαλια. Το Ε.Κ.Α.Β. το ειχαν καλεσει ηδη 2 φορες μεχρι τωρα.

9:20μμ φτάνει στον τοπο του ατυχηματος το 1ο περιπολικο. Πλησιαζουν οι αστυνομικοι την κοπελα να δουν αν ζει και λενε στους ανθρωπους που ηταν γυρω της, να κανουν στην ακρη για να εχει περισσοτερο αερα. (ηταν γυρω στους 30 εκεινη την ωρα). Το παραπονο που εχω εδω απο την αστυνομια ειναι οτι δεν κλεισαν τον δρομο και περνουσαν απο διπλα απο την τραυματισμενη γυναικα αυτοκινητα και μηχανες οριακα. Σκεφτειτε οτι εγω και τα αλλα 2 παιδια που ηταν μαζι μου κλεισαμε το δρομο μονοι μας με καδους ενω ο αστυνομικος ειχε κορδελα και δεν την χρησιμοποιησε. Κλεισαμε μεχρι και το αντιθετο ρευμα για καμποση ωρα για να μπορεσει να περασει το λεωφορειο της γραμμης. Κατι αλλο που με νευριαζει αφανταστα ηταν τους τοσους ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ για το ατυχημα και αφηνοντας εμας 3 παιδια 16 χρονων να παρουμε το κλεισιμο του δρομου στα χερια μας. Να σταματαμε και να στελνουμε δεκαδες αυτοκινητα που κινουνταν και με γρηγορη ταχυτητα απο αλλους δρομους για να μπορεσουν να εξυπηρετηθουν κι αυτοι. ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. Το Ε.Κ.Α.Β το είχαν καλέσει 7 φορές μεχρι τωρα.

9:50μμ της κοπελας της ξαναγυρναει η γλωσσα. Να ειναι καλα καποιοι ανθρωποι που βρισκονταν συνεχως απο πανω της και την ξαναπρολαβαν γυρνωντας την κανονικα με κατι κλειδια. Το Ε.Κ.Α.Β. ηταν ακομα στο δρομο. smile.gif Εκεινη την ωρα ηρθε και το ανακριτικο της αστυνομιας. Εκεινη την ωρα επισης ενας μαγκας γρηγορος ΕΛΛΗΝΑΣ οδηγος αρχισε να μας βριζει οταν του ειπαμε οτι ο δρομος ηταν κλειστος και οτι δεν μπορει να περασει.

10:15μμ ερχεται το ΕΚΑΒ. Μετα απο τοση ωρα! Γιατι; Ειχε κινηση; Δεν υπαρχει αρκετο προσωπικο για να καλυψει τα τοσα ατυχηματα; Τι; (Η αστυνομια εφυγε για να βοηθησει σε καποια επεισοδια.) Η κοπελα ηταν χαλια δεν μπορουσα να κοιταω. Βαριανασαινε υπερβολικα πολυ. Σε 10 λεπτα ηταν μεσα στο ασθενοφορο. Ελπιζω οτι με την παροχη οξυγονου θα γινοταν καλα και θα σωζοταν.

10:30μμ το ασθενοφορο εφυγε. Εφυγα κι εγω ελπιζοντας οτι θα σωθει η Γιωτα.

Το μονο που εχω μεσα μου αυτη τη στιγμη που σας γραφω ειναι οργη. Και στενοχωριεμαι επισης για την ατυχη κοπελα. Μετα απο σχεδον μιαμιση ωρα ηρθε το ασθενοφορο απο την 1η φορα που το καλεσανε!! ΓΙΑΤΙ? Στην συγκεκριμενη περιπτωση υποθετω οτι η κοπελα σωθηκε, αλλα σε αλλες; Γιατι να χανονται ανθρωποι επειδη αργει το ασθενοφορο; Αυτο ειναι το κυριοτερο παραπονό μου.

Πραγματικα λυπαμαι και απογοητευομαι για το σημερινο συμβαν. Σιγουρα παντως πρεπει να γινει κατι με το θεμα του ασθενοφορου αμεσα. Δεν γινεται να συνεχιστει αυτο!

Φιλικα,

Δημοσ.

Φιλε σε καταλαβενω απολυτα εχω περασει παρομοια και εγω...παλι καλα που ορισμενοι νεολαια σαν και εμας εχει μυαλλο και αγαπη μεσα στην καρδια της στον αντιποδα ομως ο Ελληναρας τον χαβα του και το Ε.Σ.Υ το ιδιο μπουρδ.. παραμενει δυστυχος

Δημοσ.

Όταν τρώνε τις μίζες για τα ασθενοφόρα και μένουν χωρίς οχήματα οι ΕΚΑΒίτες, τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα. This is Greece.

Δημοσ.
Όταν τρώνε τις μίζες για τα ασθενοφόρα και μένουν χωρίς οχήματα οι ΕΚΑΒίτες, τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα. This is Greece.

και αυτο που λες...εβλεπα πως σε ενα νοσοκομειο(μου διαφευγει) το μεγαλυτερο μερος του στολου απο ασθενοφορα ειναι χωρις σερβις εδω και 5 χρονια και με σκασμενα λαστιχα

αισχος

Δημοσ.
Όταν τρώνε τις μίζες για τα ασθενοφόρα και μένουν χωρίς οχήματα οι ΕΚΑΒίτες, τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα.This is Greece.

Αυτο σκεφτομαι τωρα...τα καραγκιοζιλικια μας...Οπως το λες...This is Greece:-)

Δημοσ.

Μήπως το ασ8ενοφόρο συνάντησε τρομερή κίνηση καθώς ερχόταν στο σημείο που βρισκόσασταν? Ίσως κάποιο ατύχημα κάπου εκεί κοντά, κάποια πορεία στους γύρω δρόμους κτλ. Πολλές φορές, οι αστυνομικοί διακόπτουν την κυκλοφορία για ψύλλου πήδημα, ξέρετε, νιώθοντας ενδόμυχα την ανάγκη να ασκήσουν εξουσία, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργουν χάος και bottleneck.

Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, εξακόσα χρόνια πίσω ήμαστε.

Δημοσ.

Παντως ειναι το μονο που παραδεχομαι στους Ελληνες οδηγους.

Οσες φορες εχει τυχει να πετυχω ασθενοφορο, δεν υπαρχει περιπτωση να το εμποδισει καποιος. Θα σκιστουν να ανοιξουν δρομο.

Δημοσ.
Πολλές φορές υπάρχουν τα ασθενοφόρα και φταίνε οι οδηγοί ξέρετε. Οι τέρμα βυζματική θέση btw.

Κοίταξε είναι και αυτό που λες, ο πατέρας μου είναι στη δουλειά 22 χρόνια, έβγαλε κανονικά την σχολή του ΕΚΑΒ και όλα τα συναφή, δυστυχώς όμως διορίζονται και βύσματα παντελώς άσχετοι με το πως να δώσουν πρώτες βοήθειες, πως να σηκώσουν το φορείο, πώς να κάνουν CPR (γνωρίζω περίπτωση όπου ενας απο οδηγός σχολικού λεωφορείου έγινε ΕΚΑΒίτης και ούτε τσιρότο δεν ξέρει να τοποθετήσει) κτλ οπότε σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.

Δημοσ.
Παντως ειναι το μονο που παραδεχομαι στους Ελληνες οδηγους.

Οσες φορες εχει τυχει να πετυχω ασθενοφορο, δεν υπαρχει περιπτωση να το εμποδισει καποιος. Θα σκιστουν να ανοιξουν δρομο.

Ναι όντως και 'γω τους παραδέχομαι σε αυτό. Περισσότερο όμως ξέρεις που; Όταν σταματάνε στο κόκκινο για να περάσουν οι πεζοί.

Τι μεγαλοψυχία θέε μου. :lol:

Δημοσ.
Ναι όντως και 'γω τους παραδέχομαι σε αυτό. Περισσότερο όμως ξέρεις που; Όταν σταματάνε στο κόκκινο για να περάσουν οι πεζοί.

Τι μεγαλοψυχία θέε μου. :lol:

Κοιτα αληθεια ειναι αυτο που ειπα.

Το τραγικο ομως ειναι οτι ειναι μεγαλυτερη αληθεια αυτο που ειπες εσυ.

Βλεποντας καθημερινα τους ελληνες οδηγους, καταντησαμε να λεμε μπραβο για τα αυτονοητα.

Δημοσ.

γιατι ειπαμε οτι κλεισατε και τους 2 δρομους?

η κοπελα μαλλον ειχε γνωστο προς αυτη "επεισοδιο".

νομιζω πως ειναι αδικο να κατηγορεις τον κοσμο που περναγε ενω εισασταν 30ατομα μαζεμενα...Δεν ειναι τυχαιο που πολλες φορες συγγενεις ερχονται στα χερια με γιατρους και οδηγους ασθενοφορων σε τετοιες περιπτωσεις..

σε γνωστο νοσοκομειο του πειραια συγγενεις ειχαν φερει καποιον με αλλεργικο σοκ και περιμενε για να βρεθει γιατρος κτλ.τελικα λυποθυμησε και μετα εγινε οτι ηταν να γινει..

Δημοσ.

Κάθε Ελληνας οδηγός νομίζει ότι είναι ο πιο εμπειρος και ικανός οδηγός που υπάρχει στον κόσμο...Ολοι υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους και το θεωρούν ''μαγκιά'' αν τρέχουν στους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και την ζωή των άλλων....Στην πραγματικότητα?? Ολοι άσχετοι-ανίκανοι-άπειροι-εγκληματίες είναι... Αυτό το λένε μάλιστα και τα στατιστικά...Είμαστε πρώτοι σε θανάτους από τροχαία στην Ευρώπη!!! Η αντίληψη των περισσότερων ανθρώπων εδώ είναι ότι όποιος πηγαίνει σωστά στον δρόμο και δεν ξεπερνάει τα 140km/h δεν είναι καλός οδηγός και επίσης είναι πολύ κατώτερος από αυτους που τρέχουν και έχουν φτιαγμένα αυτοκίνητα...Και το αποτέλεσμα να σκοτώνονται και να τους κλαίει η μανούλα τους παρόλου που ήταν ''οδηγάρες''....Παρόλα αυτά φταίει το ΕΚΑΒ...

Δημοσ.

παιδια, αυτο το γυρισμα της γλωσσας πως αναφερεται επιστημονικά? στα αγγλικα κιολας θα ηταν πιο βολικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...