TRILOBYTER Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Λοιπον, εδω στην ελλαδα οταν καποιος εχει 24 συνδεση συνηθως κατεβαζει σε ταχυτητα 1,3 εως 2 mb per sec. Γιατι οπως μας ειπανε πολλα ατομα, 1byte= 8 bit. Σωστος? Τωρα θελω να ποσταρω κατι φοτο και πειτε μου πως ειναι δυνατον. Φιλος απο εξωτερικο Και το κατεβασμα το ειναι 10 mb per sec Ενας αλλος φιλος απο Γεωργια μαλιστα (παραξενο) εχει αυτην εδω την ταχυτητα Και η ταχυτητα ανεβασματος του ειναι 36mb με τορρεντ. Τωρα για να καταλαβω,σε αυτους το [1byte=8bit] δεν ισχυει? Πως γινεται αυτο? Δεν καταλαβαινω,γιατι αν ητανε ετσι εγω τωρα θα κατεβαζα με 10 mebagyte το δευτερολεπτο. Δεν καταλαβαινω Ερωτηση1: Ο πρωτος φιλος πως κατεβαζει με 10 mb αφου λογικα επρεπε να κατεβαζει μαξ με 800 kbps? Ερωτηση2: Ο δευτερος φιλος απο Γεωργια πως εχει τοσο μεγαλη ταχυτητα? Και πως κανει ανεβασμα με 36 mb per sec se torrent οταν απο οτι μετραω επρεπε να ειναι μαξ 5-6Megabyte συμφωνα με το τεστακι του στο speedtest.net. Διαφωτηστε με γιατι εχω μπερδευτει.
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 είναι πολύ απλό. ο πρώτος απο εκεί που κάνει το τεστ δεν μπορεί να πιάσει το maximum της γραμμής του και ο δεύτερος δεν πιάνει το maximum στο torrent... τώρα τι τα πόσταρες βραδιάτικα να μας πιάσει η πίκρα μας..??? άκου εκεί 4ms...
parsifal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Απλή η απάντηση: 24 Mbps είναι το ανώτατο θεωρητικό όριο σε συνδέσεις Internet τύπου ADSL2+. Τα screenshots που παρέθεσες πιο πάνω μάλλον δεν έχουν τραβηχτεί σε PC που κάνει χρήση τέτοιας τεχνολογίας για σύνδεση στο Internet, αλλά κάποιας νεώτερης που παρέχει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.
v-tidus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Επισης το DC++ δεν λεει παντα σωστες ταχυτητες, ή μπορει το screenshot να προερχοταν μετα απο pause της ληψης οποτε και "επιταχυνε" το προγραμμα και δεν εδειχνε τη σωστη ταχυτητα.
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Απλή η απάντηση: 24 Mbps είναι το ανώτατο θεωρητικό όριο σε συνδέσεις Internet τύπου ADSL2+. Τα screenshots που παρέθεσες πιο πάνω μάλλον δεν έχουν τραβηχτεί σε PC που κάνει χρήση τέτοιας τεχνολογίας για σύνδεση στο Internet, αλλά κάποιας νεώτερης που παρέχει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Παλι δεν καταβαινω,δεν ισχυει παγκοσμια το 1byte=8 bit? Κανουμε / Και βγαινει το κατεβασμα η ανεβασμα αναλογα με την ταχυτητα της γραμμης μας. Τι ανωτερη τεχνολογια στην Γεωργια? Σαν αστειο ακουγεται,χωρις παρεξηγηση,αλλα σοβαρα δεν το καταλαβαινω,αν υπαρχει καποιος που μπορει να απαντησει στα σιγουρα..
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Παλι δεν καταβαινω,δεν ισχυει παγκοσμια το 1byte=8 bit? Κανουμε / Και βγαινει το κατεβασμα η ανεβασμα αναλογα με την ταχυτητα της γραμμης μας. Τι ανωτερη τεχνολογια στην Γεωργια? Σαν αστειο ακουγεται,χωρις παρεξηγηση,αλλα σοβαρα δεν το καταλαβαινω,αν υπαρχει καποιος που μπορει να απαντησει στα σιγουρα.. σου απάντησα παραπάνω.. διάβασε καλύτερα
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 σου απάντησα παραπάνω.. διάβασε καλύτερα Το διαβασα,δεν γινετα να κατεβαζει με 10 MEGABYTE οταν εχει ταχυτητα 5mb. επρεπε να εχει ταχυτητα 80mb ωστε να κατεβαζει με 10. Γιατι δηλαδη εγω με την 6αρα δεν κατεβαζω με 6 αλλα με 0.6
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 δεν έχει ταχύτητα 5 mbit. ο server που κάνει το τεστ δεν μπορεί να ελέγξει σωστά την ταχύτητα του γιατι το bandwidth του δεν είναι αρκετό.. και νομίζει οτι έχει 5mbit ενώ έχει παραπάνω. όσο για το δεύτερο που σου έγραψα γράψε λάθος.. είναι mbit τελικά..
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 δεν έχει ταχύτητα 5 mbit. ο server που κάνει το τεστ δεν μπορεί να ελέγξει σωστά την ταχύτητα του γιατι το bandwidth του δεν είναι αρκετό.. και νομίζει οτι έχει 5mbit ενώ έχει παραπάνω. όσο για το δεύτερο που σου έγραψα γράψε λάθος.. είναι mbit τελικά.. Οκ ας πουμε οτι ο φιλος απο εσθονια εχει ταχυτητα καμια εκατοσταρα και ειναι λογικο να κατεβαζει τοσο γρηγορα. τωρα ο αλλος απο γεωργια πως γινεται? 50mb= 6.25 upload speed στην ουσια.
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 πάλι μπορεί ο server να μην έχει μετρήσει σωστά την ταχύτητα του και να έχει παραπάνω.. απτην άλλη πάλι υπάρχει η πιθανότητα να είναι ένα στιγμιαίο λάθος του προγράμματος και να μην έχει "πιάσει" τέτοια ταχύτητα... νομίζω υπάρχουν καλυτερα εργαλεία μέτρησης απο το speedtest.net... γιατι δεν τους ρωτάς τι σύνδεση έχουν..? λογικά θα ξέρουν...
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 πάλι μπορεί ο server να μην έχει μετρήσει σωστά την ταχύτητα του και να έχει παραπάνω.. απτην άλλη πάλι υπάρχει η πιθανότητα να είναι ένα στιγμιαίο λάθος του προγράμματος και να μην έχει "πιάσει" τέτοια ταχύτητα... νομίζω υπάρχουν καλυτερα εργαλεία μέτρησης απο το speedtest.net... γιατι δεν τους ρωτάς τι σύνδεση έχουν..? λογικά θα ξέρουν... Στην ουσια αυτο που θελω να πω ειναι. Ο γεωργιανος για να ανεβαζει με 36mb per sec πρεπει να εχει upload 36x8= 288mb.
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 λογικά και παραπάνω γιατι παίζουν ρόλο και τα headers (αλλα αυτά θα στα πεί κάποιος ειδικός περι δικτύων γιατι εγώ δεν )
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 λογικά και παραπάνω γιατι παίζουν ρόλο και τα headers (αλλα αυτά θα στα πεί κάποιος ειδικός περι δικτύων γιατι εγώ δεν ) νι... wtf! παραξενα πραγματα ---------- Προσθήκη στις 00:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:25 ---------- ??????????????
parsifal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Στην ουσια αυτο που θελω να πω ειναι. Ο γεωργιανος για να ανεβαζει με 36mb per sec πρεπει να εχει upload 36x8= 288mb. Προς αυτούς που μοιράζει, όχι απαραίτητα προς το διεθνές Internet. Δεν παρατήρησες κάτι περίεργο στη λίστα με τους peers του; Όλοι από Γεωργία, κάποιοι μάλιστα στον ίδιο ISP (Wanex). Ο τύπος μπορεί κάλλιστα να νοικιάζει έτοιμο Windows seedbox (ή να έχει στήσει με collocation το δικό του) μέσα σε κάποιο datacenter αυτής της Wanex και να μοιράζει προς άλλους που έχουν αντίστοιχα μηχανήματα στο ίδιο datacenter. Κι εσύ αν έχεις υποδομή Gigabit Ethernet στο σπιτικό σου LAN και κάνεις seed από ένα PC σου σε άλλο στο ίδιο LAN, τέτοιες ασύλληπτες ταχύτητες θα πάρεις σε screenshot. Το ρεζουμέ: Αν δε ρώτησες ο ίδιος τί είδους Internet connectivity κρύβεται ως υποδομή πίσω από τα συγκεκριμένα screenshots, δε μπορείς να υποθέσεις αυτομάτως ότι πρόκειται για σπιτική ADSL2+. Μπορεί να είναι 1002 άλλα εκτός από ADSL2+. Και για το αρχικό σου ερώτημα: Ναι, 1 byte = 8 bits, ο,τι και να λένε τα screenshots.
TRILOBYTER Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Και για το αρχικό σου ερώτημα: Ναι, 1 byte = 8 bits, ο,τι και να λένε τα screenshots. Ετσι,ελεγα και εγω μπας και εχω καταλαβει κατι λαθος τοσα χρονια χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.