thanasis_gt Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Γεια σας φίλοι μου ξανά . Έκανα build την εφαρμογή μου και στην συνέχεια την έκανα setup στο άλλο laptop με λειτουργικό xp home edition .Μου δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα αλα το έλυσα . Στο setup αρχείο που έφτιαξα , έβαλα και το framework ,και sql express 2005 ώστε αν δεν τα έχει το άλλο laptop να τα κατεβάσει αυτόματα από το internet . Επίσης πέρασα και το Microsoft Report Viewer για τη χρειαζότανε . Πιστεύω τα έκανα όλα σωστά Έχω όμως ένα άλλο Πρόβλημα Άλλαξα στην εφαρμογή μου το connection String στο app.config . πήγα και είδα πιο είναι το full όνομα στο άλλο laptop και το έβαλα Πάω τώρα να τρέξω την εφαρμογή αλά μου γράφει μήνυμα Cannot open database “ Aid_of_Health….“ request by the login failed for user …….. Προσπαθώ να βγάλω άκρη . αλά ακόμα δεν έχω βρει λύση . Στο ConnectioString Δεν έχω κάποιο κωδικό . <add name="HEALTH.Properties.Settings.Aid_Of_HealthConnectionString" connectionString="Data Source=THANASIS-PC\SQLEXPRESS;Initial Catalog=Aid_Of_Health;Integrated Security=true;Pooling=False" providerName="System.Data.SqlClient" />
Xdanger Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 πρεπει να φτιαξεις και την βαση. ο sql server δεν την εχει οποτε το προγραμμα βρισκει την sql οχι ομως την βαση
thanasis_gt Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 να φτιάξω τη βάση από την αρχή με τα tables ??? Στο sql server management tool ?? πρέπει να το κατεβάσω και αυτό και να το κάνω εγκατάσταση στον πελάτη ? Κατάλαβα σωστά ?
Xdanger Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 για μενα ο καλυτερος τροπος θα ειταν να ελεγχε το ιδιο το προγραμμα αν υπαρχει βαση και αν δεν ειχε να την δημιουργουσε.να ετρεχε δλδ ενα sql script με create table
thanasis_gt Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Το θέμα είναι ότι καταφέρνω να φτιάξω το scrip . Nα τσεκάρει αν υπάρχει η βάση και το table όμως πως ?.. Πως θα το κάνω να τρέχει με το setup τις εφαρμογής δεν ξέρω , και να κάνει τον έλεγχο …
Xdanger Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 δες αυτο www.sqlservercurry.com/2007/12/check-if-database-or-table-exists-using.html
thanasis_gt Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ok my friend Θα ελέγξω και θα ενημερώσω αν κατάφερα κάτι Ευχαριστώ πολύ ---------- Προσθήκη 02-08-2010 στις 00:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 01-08-2010 στις 20:49 ---------- Έχω μπερδευτεί λίγο τώρα με αυτό . Εμένα το script μου θα πρέπει να είναι στην εφαρμογή μου για παράδειγμα στο Form2.cs.. Και όταν θα κάνω setup την εφαρμογή μου θα τρέχει και αυτό αυτόματα …
Xdanger Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 θα χρησιμοποιεισεις το sqlcmd msdn.microsoft.com/en-us/library/ms165702.aspx μπορεις να το κανεις οταν ξεκιναει το προγραμμα η κατα την διαρκεια του install. θα φτιαξεις ενα αρχειο .bat και θα γραψεις >sqlcmd -S .\SQLServer -i c:\myScript και το τρεχεις στο install αφου εγκαταστησεις πρωτα την sql
_tasos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Άλλαξα στην εφαρμογή μου το connection String στο app.config . πήγα και είδα πιο είναι το full όνομα στο άλλο laptop και το έβαλα Πάω τώρα να τρέξω την εφαρμογή αλά μου γράφει μήνυμα Cannot open database “ Aid_of_Health….“ request by the login failed for user …….. Προσπαθώ να βγάλω άκρη . αλά ακόμα δεν έχω βρει λύση . Στο ConnectioString Δεν έχω κάποιο κωδικό . <add name="HEALTH.Properties.Settings.Aid_Of_HealthConnectionString" connectionString="Data Source=THANASIS-PC\SQLEXPRESS;Initial Catalog=Aid_Of_Health;Integrated Security=true;Pooling=False" providerName="System.Data.SqlClient" /> Το μήνυμα λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις login. Αυτό σημαίνει ότι είτε ο sql server που σέταρες δεν παίζει με windows authentication, ή αν έχει windows authentication ο windows χρήστης που τρέχει την εφαρμογή δεν είναι registered στον sql server για να μπορεί να κάνει login. Τσέκαρε λίγο αν παίζει κάτι από αυτά. Γιατί αν όντως ισχύει αυτό, δεν θα μπορέσεις να τρέξεις κανένα script.
orotoi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δε πολυ έχω ασχοληθεί με ms sql αλλά αφου του λεει "cannot open database" το οτι δεν έχει δημιουργηθεί η βάση δεν είναι? Οχι οτι δεν έχει πρόσβαση στον sql.. ακολούθα τις οδηγίες του XDanger και είσαι κομπλε..
_tasos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Δε πολυ έχω ασχοληθεί με ms sql αλλά αφου του λεει "cannot open database" το οτι δεν έχει δημιουργηθεί η βάση δεν είναι? Οχι οτι δεν έχει πρόσβαση στον sql.. ακολούθα τις οδηγίες του XDanger και είσαι κομπλε.. Ναι, δίκιο έχεις. Το μήνυμα αυτό βγαίνει όταν δεν υπάρχει η βάση δεδομένων.
thanasis_gt Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2010 Ναι το μήνυμα είναι ότι δεν υπήρχε η database. Xdanger έκανα όλα αυτά που μου είπες έφτιαξα ένα bat αρχείο το ονόμασα install.bat όπου μέσα γράφω αυτό sqlcmd -S .\SQLServer -i c:\myScript Στην συνεχεια έφτιαξα το script μου και το έβαλα στο pc του πελάτη στο φάκελο c : το θέμα είναι ότι δεν έτρεχε . το script τρέχει mono manual .αν πάω να πατήσω Πάνο του μου το ανοίγει με το sql management studio και το κάνω execute και μου δημιουργεί τι βάση. το script το έφτιαξα με sql management studio generate script. Όλο αυτό ετσι οπως το κάνω είναι λάθος ?
orotoi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 το script ενα text δεν είναι λογικά? μηπως παίζει κανα ρόλο η κωδικοποίηση του (ansi.. utf..)? στο install.bat αντι για myScript βάζεις φαντάζομαι το κανονικό όνομα που έχεις δώσει στο script σου.. με την επέκταση του κτλ..? (χαζή ερώτηση αλλα καμιά φορά οταν ακολουθούμε τέτοιους μπούσουλες μπορεί να ξεχαστούμε...)
Xdanger Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 εκει που εχω το ./SQLServer το αλλαζεις με ολη την διαδρομη στην βαση (οπως την εχεις στο connection string) και το c:\myscript το αλαζεις με την διαδρομη και το ονομα για το sql script. γραψε pause μετα στο batch για να μην κλεισει το παραθυρο και γραψε εδω το μυνημα που σου γραφει
thanasis_gt Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Το αρχείο μου το έχω ονομάσει Install.bat και έχω γράψει sqlcmd -S DELOS\SQLEXPRESS -i c:\script είναι σωστο ? το pause που το γραφω ? το παραθυρο κλινει αμεσως αν ενοεις να το γραψω εκει .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.