Προς το περιεχόμενο

Visual studio 2008 C# Windows Form Application

thanasis_gt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου . θα ήθελα να σας ρωτήσω για μια application που φτιάχνω . Σε visual studio 2008

Φτιάχνω μια Windows Forms Application .

Έχω φτιάξει window forms και μια βάση που την έφτιαξα στο Visual studio το data connections μου είναι όνομα του υπολογιστή \sqlexpress. όνομα_ βάσης.

Αν πάω στο φάκελο στο οποίο αποθηκεύετε η δουλεία μου και στη συνέχεια obj\Debug\ το αρχείο μου.exe εκεί υπάρχει ένα executable αρχείο το οποίο μπορώ να το τρέχω έτσι ώστε να μου ανοίγει η εφαρμογή μου.

Η ερώτηση μου είναι όταν το πάω αυτό το exe αρχείο μου σε ένα άλλο υπολογιστή ο οποίος μπορεί να έχει και άλλο λειτουργικό να μην έχει visual studio να είναι ένας υπολογιστής με windows και office .

Τη πρέπει να κάνω για να τρέχει και εκεί σωστά η δουλεία μου.

Υπάρχει κάποιος τρόπος που θα σώσω την εφαρμογή με κάποιο τρόπο ?

Θα πρέπει να κάνω setup στον άλλο υπολογιστή sqlserver ? η visual studio ?

Βασικά τα ρωτάω όλα αυτά για τη μόλις τελειώσω με την εφαρμογή θα πρέπει να την πάω στο πελάτη .

Τη πρέπει να έχει ο υπολογιστής του πελάτη για να τρέξει σωστά .

Συγνώμη για της πολλές ερωτήσεις που σας έκανα αλά πρώτη φορά ασχολούμαι με τέτοια εφαρμογή .

Με εκτίμηση

Θανάσης

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η εφαρμογή όταν γίνεται build έχει target ένα συγκεκριμένο .net framework. Αυτό θα πρέπει να είναι εγκετεστημένο στον υπολογιστή που θα τρέξει η εφαρμογή. Αν ο υπολογιστής αυτός κάνει τακτικά τα updates του λογικά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Όσο αφορά το database, θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον sql server, αλλά όχι υποχρεωτικά στο ίδιο μηχάνημα. Μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση σε ένα άλλο μηχάνημα (το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσα από το τοπικό δίκτυο) κ να αλλάξεις το connection string στην εφαρμογή σου.

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Υπάρχει περίπτωση να τρέξει κάποιος την εφαρμογή σου κ σε άλλο μηχάνημα μέσα στο ίδιο LAN;

Δημοσ.

Δεν ξέρω ακόμα . θα το ρωτήσω αυτό . αν ναι τι γίνετε ?

Βασικά αν το τρέχουνε δικτυακά τότε καλύτερα να το έτρεχα στο server τους και εκεί να έκανα εγκατάσταση το .net framework και sqlserver

Αλλά πρέπει να ρωτήσω γιατί δεν έρχομαι σε επαφή εγώ μαζί τους.

Δημοσ.
Δεν ξέρω ακόμα . θα το ρωτήσω αυτό . αν ναι τι γίνετε ?

Βασικά αν το τρέχουνε δικτυακά τότε καλύτερα να το έτρεχα στο server τους και εκεί να έκανα εγκατάσταση το .net framework και sqlserver

Αλλά πρέπει να ρωτήσω γιατί δεν έρχομαι σε επαφή εγώ μαζί τους.

φιλέ μου να σου πω κάτι((για να μην βρεις τον μπελά σου)) αν δεν είσαι ο τεχνικός της εταιρίας τότε μακριά από server και .net framework;);)

Δημοσ.
φιλέ μου να σου πω κάτι((για να μην βρεις τον μπελά σου)) αν δεν είσαι ο τεχνικός της εταιρίας τότε μακριά από server και .net framework;);)

Μη τρελενεσαι, ειναι μακραν το πιο ευκολο framework.

Δημοσ.
Μη τρελενεσαι, ειναι μακραν το πιο ευκολο framework.

το να το εγκαταστήσεις εύκολο είναι το πρόβλημα που θα δημιουργήσεις είναι δύσκολο να διορθώσεις(((μπορεί να μην δημιουργηθεί αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος)))

Δημοσ.
το να το εγκαταστήσεις εύκολο είναι το πρόβλημα που θα δημιουργήσεις είναι δύσκολο να διορθώσεις(((μπορεί να μην δημιουργηθεί αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος)))

:confused: Όταν λες πρόβλημα τι εννοείς; Αν κάνει εγκατάσταση του framework θα υπάρχει πρόβλημα με τα windows;

Δεν παίζει τέτοιο θέμα...

@thanasis_gt

Το .net framework θα πρέπει να το περάσεις σε κάθε υπολογιστή που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Λογικά το target της εφαρμογής σου είναι 3.5 ή 3.5 SP1.

Όσο αφορά τον server, θα χρειαστεί να τον εγκαταστήσεις σε ένα μηχάνημα, το οποίο πρέπει να λειτουργεί όσο οι υπόλοιποι λειτουργούν την εφαρμογή. Θα δώσεις στο connection string το όνομα του υπολογιστή αυτού. Έτσι όλοι παίζουν με την ίδια database, κάτι που (φαντάζομαι) είναι κ το επιθυμητό.

Εφόσον δεν έχεις ακριβώς τις λεπτομέρειες για το στήσιμο της εφαρμογής, καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα κ μετά βλέπουμε τι πρέπει να κάνεις. Μπορεί τελικά να θέλουν να υπάρχει σε ένα μόνο υπολογιστή κ να είναι πιο απλά τα πράγματα.

Δημοσ.

με το .net δεν θα έχεις πρόβλημα, με τον sql server άν υπάρχει είδη εγκατεστημένος και δεν ξέρεις τι κάνεις μπορείς να γίνει καμιά μαλακι@

Δημοσ.

Ο πελατης εχει σε ολα τα pc το ιδιο λειτουργικο; Οπωε φαινεται στο http://en.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework τα XP δεν εχουν προεγκαταστημενο το framework ενω τα vista εχουν προεγκατεστημενη την εκδοση 3.0 και τα 7 την εκδοση 3.5. Λογικα εσυ δουλευεις με την εκδοση 3.5 ή 3.5 sp1, αν και υπαρχει ρυθμιση να το κανεις να δουλευει με την εκδοση 3.0 για να ειναι συμβατο με τα vista χωρις να απαιτει η εφαρμογη σου απο τον χρηστη (vista) να εγκαταστησει την εκδοση 3.5. Οποτε βλεπεις και κανεις. Αν θελεις να το δωσεις μονο σε ενα πελατη ο οποιος ξερεις οτι εχει μονο windows 7 και εφοσον εσυ δουλευεις με framework 3.5 (χωρις sp1) τοτε δεν χρειαζεται να εγκαταστησεις το framework. Αν προκειται να το δωσεις σε διαφορετικους πελατες που δεν γνωριζεις τι λειτουργικο εχουν τοτε καλυτερα να συμπεριλαβεις το framework στο προγραμμα εγκαταστασης της εφαρμογης σου για να εισαι σιγουρος οτι θα λειτουργει.

Δημοσ.

Το θέλουνε σε ένα υπολογιστή να γίνει εγκατάσταση . αρα θα κανω μονο το framework εγκατάσταση και τον sqlserver . Backup τη βάση θα τη κάνουν με τον sqlserver ε?

Το Σάββατο θα προσπαθήσω να κάνω εγκατάσταση σε ένα δικό μου υπολογιστή άλλο. Που περιμένω να έρθει .

Θα ενημερώσω παιδία .

Εγώ έχω vista , έχω εγκατεστημένο το framework 3.5

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος τρέχοντας το exe αρχείο μου να κάνω αυτόματα εγκατάσταση και το framework ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπορείς με το Visual Studio να φτιάξεις ένα setup πρόγραμμα το οποίο κάνει το setup της εφαρμογής. Είναι σχετικά εύκολο. Έχω διαβάσει ότι μπορείς να ενσωματώσεις στο setup και το setup του .net framework, αλλά δεν ξέρω να σου πω πως ακριβώς γίνεται.

Δημοσ.
build->publish

Με αυτο τον τροπο το .net framework θα το κατεβασει απο το internet (αν δεν υπαρχει εγκατεστημενο στον υπολογιστη) και μετα θα το εγκαταστησει. Αν δεν εχει ο υπολογιστης προσβαση στο internet δεν θα εγκατασταθει υποθετω. Γενικα το προγραμμα εγκαταστασης που δημιουργειται με αυτο τον τροπο ειναι πολυ φτωχο και δεν συγκρινεται με τα επαγγελματικα προγραμματα που κυκλοφορουν στο εμποριο.

Δημοσ.
build->publish

Με αυτο τον τροπο το .net framework θα το κατεβασει απο το internet (αν δεν υπαρχει εγκατεστημενο στον υπολογιστη) και μετα θα το εγκαταστησει. Αν δεν εχει ο υπολογιστης προσβαση στο internet δεν θα εγκατασταθει υποθετω. Γενικα το προγραμμα εγκαταστασης που δημιουργειται με αυτο τον τροπο ειναι πολυ φτωχο και δεν συγκρινεται με τα επαγγελματικα προγραμματα που κυκλοφορουν στο εμποριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...