Προς το περιεχόμενο

Στροφες Cpu Fan ...

teoos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Το ανεμιστηρακη του επεξεργαστη με την μαμα ψυκτρα αλλα και με μια αλλη που πηρα αργοτερα στην αρχη οταν τον ζοριζες με καποιο βαρυ προγραμμα το ακουγες και ανεβαζε στροφες παραπανω. Με τον καιρο το εκανε καπου καπου και τωρα δεν το κανει καθολου. Το πουσαρω με το Orthos και οπως ξεκιναει οι στροφες παραμνενουν σταθερες μεχρι που φτανει 100 βαθμους και κλεινει το PC. Αλλο προβλημα και αυτο. Ξαφνικα ανεβαζει θερμοκρασια αν κανεις πολλα ταυτοχρονα και κλεινει. Καπακια ανοιχτα, ξεσκονισμενο, καλωδια συμμαζεμενα, αλλαγη παστας 2-3 ειδων. Αν καποιος χριστιανος αλλα και αλλης θρησκειας μπορει να βοηθησει.

CPU

AMD Athlon 64 X2 4200+, Manchester, Socket 939

CPU Fan

ArcticCooling Freezer 64 Pro

Motherboard

ASUS, A8R32-MVP Deluxe

Δημοσ.
Καλησπερα.

Το ανεμιστηρακη του επεξεργαστη με την μαμα ψυκτρα αλλα και με μια αλλη που πηρα αργοτερα στην αρχη οταν τον ζοριζες με καποιο βαρυ προγραμμα το ακουγες και ανεβαζε στροφες παραπανω. Με τον καιρο το εκανε καπου καπου και τωρα δεν το κανει καθολου. Το πουσαρω με το Orthos και οπως ξεκιναει οι στροφες παραμνενουν σταθερες μεχρι που φτανει 100 βαθμους και κλεινει το PC. Αλλο προβλημα και αυτο. Ξαφνικα ανεβαζει θερμοκρασια αν κανεις πολλα ταυτοχρονα και κλεινει. Καπακια ανοιχτα, ξεσκονισμενο, καλωδια συμμαζεμενα, αλλαγη παστας 2-3 ειδων. Αν καποιος χριστιανος αλλα και αλλης θρησκειας μπορει να βοηθησει.

CPU

AMD Athlon 64 X2 4200+, Manchester, Socket 939

CPU Fan

ArcticCooling Freezer 64 Pro

Motherboard

ASUS, A8R32-MVP Deluxe

προφανως δεν εφαπτεται σωστα η ψυκτρα με τον επεξεργαστη

Δημοσ.
προφανως δεν εφαπτεται σωστα η ψυκτρα με τον επεξεργαστη

Kαι ομως εφαπτεται κανονικα.

Δημοσ.
Kαι ομως εφαπτεται κανονικα.

τοτε μηπως εχεις πειραξει κατι απο τις ρυθμισεις του bios (υπαρχουν επιλογες να σταθεροποιησεις το στροφαρισμα)

δοκιμασε καλου κακου να βαλεις τις default ρυθμισεις

Δημοσ.
τοτε μηπως εχεις πειραξει κατι απο τις ρυθμισεις του bios (υπαρχουν επιλογες να σταθεροποιησεις το στροφαρισμα)

δοκιμασε καλου κακου να βαλεις τις default ρυθμισεις

Ολα default ειναι ...

Δημοσ.
Στις πόσες στροφές γυρίζει το fan ;

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το Cool and Quiet από το BIOS και δες πως πάει.

Το εκανα. Τα ιδια κανει.

Κάνε μια αλλαγή στην πάστα και προσεκτική τοποθέτηση της ψύκτρας. :)

Και παστα αλλαξα, την εβγαλα την ξαναεβαλα αλλα τιποτα.

Δημοσ.

Η συχνότητα/τάση του επεξεργαστή σου είναι σταθερές ή μεταβάλονται ανάλογα με τον φόρτο συστήματος ? Πόση τάση δίνει σε full load ? Η τάση σου για την συγκεκριμένη CPU (με το CnQ on) θα πρέπει να κυμαίνεται από 1.1V σε idle εώς 1.35V σε full..

Σχετικά με το fan... Θα μπορούσες να αγνοήσεις το 3-pinο της μητρικής και να το συνδέσεις απευθείας στο τροφοδοτικό. :-)

Δημοσ.
Το εκανα. Τα ιδια κανει.

Φιλε μου το ιδιο προβλημα ειχε ενας φιλος μου.Τα δοκιμασαμε ολα και τιποτα.Μεχρι που πιραμε το αριστερο καπακι του ανοι3αμε 100 τρυπες με το τρυπανι-κομπρεσερ και του εφαρμοσαμε πανω 4 ανεμιστιρακια.Βεβαια το PC του φιλου μου ηταν σχετικα παλιο.Επισης δοκιμασε να βαλεις υρδοψυκτη ψυχτρα. Good luck ελπιζω να βοιθησα!

Δημοσ.
Το εκανα. Τα ιδια κανει.

Φιλε μου το ιδιο προβλημα ειχε ενας φιλος μου.Τα δοκιμασαμε ολα και τιποτα.Μεχρι που πιραμε το αριστερο καπακι του ανοι3αμε 100 τρυπες με το τρυπανι-κομπρεσερ και του εφαρμοσαμε πανω 4 ανεμιστιρακια.Βεβαια το PC του φιλου μου ηταν σχετικα παλιο.Επισης δοκιμασε να βαλεις υρδοψυκτη ψυχτρα. Good luck ελπιζω να βοιθησα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...