warewolf Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Κάποιες ερωτήσεις: -δώστε ένα σημαντικό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της τενολογίας στους προσωπικκούς υπολογιστές εγω θα προσθεσω και μια nano-ντισκομπαλα και θα κανω το σπιτι ντισκοτεκ. (εκτος κι αν απο κανα παραθυρο μου κλεβουν τα φωτο-data). :lol:
warewolf Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Κάποιες ερωτήσεις: -δώστε ένα σημαντικό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της τενολογίας στους προσωπικκούς υπολογιστές εγω θα προσθεσω και μια nano-ντισκομπαλα και θα κανω το σπιτι ντισκοτεκ. (εκτος κι αν απο κανα παραθυρο μου κλεβουν τα φωτο-data). :lol:
StavrosD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Ξέχασα να αναφέρω και την αύξηση επιδόσεων των VGA/GPU αν χρησιμοποιηθούν τέτοια τσιπ για επικοινωνία με τις μνήμες και την μητρική.
StavrosD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Ξέχασα να αναφέρω και την αύξηση επιδόσεων των VGA/GPU αν χρησιμοποιηθούν τέτοια τσιπ για επικοινωνία με τις μνήμες και την μητρική.
xtrmsnpr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.Οι νέες τεχμολογίες γεμικότερα,πρέπει να πάρουν θέση.
xtrmsnpr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.Οι νέες τεχμολογίες γεμικότερα,πρέπει να πάρουν θέση.
orotoi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Οι νέες τεχνολογίες κάθε μέρα πέρνουν θέση.. Το θέμα είναι πώς τις χρησιμοποιούμε. Εμπορική εφαρμογή για το παραπάνω όπως λέει και ο αλχημιστής δε νομίζω να είναι κοντά.. Άλλα έμμεσα μπορεί να έρθουν ωφέλη και νωρίτερα. Ίδωμεν.. Χρήσεις πάντως τέτοιας τεχνολογίας είναι πάααρα πολλές. Άντε να έρθουν και οι κβαντο-κομπιούτορες και να παίζουμε need for speed σε 64 40" οθόνες με ανάλυση 125840 Χ 78360 :-p (Σιγά μη το χρησιμοποιήσουμε για έρευνα στη θεραπεία του καρκίνου, την αναδίπλωση πρωτεΙνών, την αεροναυπηγική και την αστρονομία και άλλα τέτοια χαζά..) ΥΓ.. καλα αυτό με τη Σιλικόνη δηλαδή έχει καταντήσει αηδία. Τόσα χρόνια χαμπάρι? Και είναι σε άρθρο περιοδικού τεχνολογίας και με ωραία bold. Τουλάχιστον όταν γίνετε re-post όπως εδώ καλό είναι να διορθώνονται κάτι τέτοια κουλά.. Και σίγουρα δε φταίει καμιά αυτόματη μετάφραση..
digekas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Ήδη κυκλοφορούν στην αγορά nics των 10Gbps που μόνο η δική τους χρήση δεσμεύει το μισό bandwidth του διαύλου οπότε χρειάζεται νέος ο οποίος θα επιτρέπει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και που επίσης θα επιτρέπει τον διαμοιρασμό των πόρων των μηχανημάτων μεταξύ τους. Πιο απλά, με τέτοιες ταχύτητες, αν ένας φορητός έχει λίγη μνήμη, μικρό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών που δεν επιτρέπει 3d παιχνίδια, θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες ενός desktop pc που θα βρίσκεται σε αυτό το δίκτυο για να τρέξει βαριά παιχνίδια. Εφαρμογή λοιπόν έχει και μάλιστα εκτεταμένη και δεν απευθύνεται μόνο σε εταιρίες που θα ήθελαν μεγαλύτερες ταχύτητες μεταξύ των server τους αλλά και για soho χρήσεις όπου απλά φανταστείτε κάποιο μηχάνημα ασφαλείας να παίζει τον αντίστοιχο ρόλο raid σε συστοιχίες σκληρών δίσκων και όταν για x,y λόγους κρασάρει ένα pc, τα δεδομένα των εφαρμογών να παραμένουν στο μηχάνημα ασφαλείας και μετά από μία απλή επανεκκίνηση του κρασαρισμένου μηχανήματος ο χρήστης να συνεχίζει ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει. Όταν σαν μόνο εργαλείο έχουμε ένα σφυρί, τότε αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα σαν καρφιά. Ας δοθούν περισσότερα εργαλεία και ο κόσμος θα βρει χρήση και για αυτά.
capitan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) έχω την εντύπωση ότι η τεχνολογία αναφέρεται σε συνδέσεις εντός του υπολογιστή. Οπότε ερώτηση: Τι bottlenecks υπάρχουν από πλευράς διάυλων? Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2010 από capitan
alexioualexios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον και η αντίστοιχη τεχνολογία σε όλα τα σημεία του Η/Υ. Νομίζω ότι σε ένα χρόνο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη σύνθεση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Light_Peak πράγματι, η Lightpeak...
digekas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 έχω την εντύπωση ότι η τεχνολογία αναφέρεται σε συνδέσεις εντός του υπολογιστή. Οπότε ερώτηση:Τι bottlenecks υπάρχουν από πλευράς διάυλων? To πρώτο σκέλος απαντήθηκε, για το θέμα του bottleneck του διαύλου σε PCIe: 1x [2.5Gbps], 2x, 4x, 8x, 12x, 16x, και εκμεταλλευόμενοι τις 4x πιάνουμε θεωρητικά τα 10Gbps, πρακτικά λιγότερα, http://www.apricorn.com/product_detail.php?type=family&id=59
benign Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2010 Εδω υπαρχουν τετραπυρηνοι επεξεργαστες χρονια τωρα και οι εφαρμογες που τους χρησιμοποιουν για desktop χρηση,ειτε επαγγελματικες ειτε games ειναι ελαχιστες.Θα γραψουν προγραμματα για τετοια τεχνολογια?Δεν το βλεπω.Για καποιον λογο οι προγραμματιστες κοιμουνται ορθιοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα