ChrisRX-8 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Γεια χαρα σε ολους!!!Επειδη ενδιαφερομαι απο σεπτεμβρη να παω σε καποια ιδιωτικη σχολη (τμημα ελευθερων σπουδων) και να μαθω WEB DESIGN & DEVELOPMENT...αυτο που με απασχολει ειναι οτι δεν εχω καμια ιδεα πανω στο αντικειμενο...και εχω ακουσει απο γνωστους οτι μπορεις και απο μονος σου να μαθεις απο βιβλια μεχρι απο διαφορα προγραμματα που κυκλοφορουν στο ιντερνετ...χωρις ενα χαρτι ομως οσο και γνωριζει καποιος την δουλεια θα μπορει να δουλεψει μελλοντικα σε καποια εταιρια κτλ κτλ?Ποια η γνωμη σας?Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 το μοναδικό χαρτί είναι η δουλειά σου...αυτό που πραγματικά μετράει είναι αυτό που ξέρεις να κάνεις...μπορεί στον δημόσιο τομέα να μετράνε, στον ιδιωτικό μένει μόνο τι ξέρεις να κάνεις...ρεαλιστικά πράγματα...
routsounmanman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 το μοναδικό χαρτί είναι η δουλειά σου...αυτό που πραγματικά μετράει είναι αυτό που ξέρεις να κάνεις...μπορεί στον δημόσιο τομέα να μετράνε, στον ιδιωτικό μένει μόνο τι ξέρεις να κάνεις...ρεαλιστικά πράγματα... +1 Ακριβώς αυτό που ήθελα να πώ. Ούτε ένας πελάτης μου μέχρι τώρα δεν έχει ρωτήσει για πτυχία / γνώσεις, κτλ. Η δουλειά σου μετράει και μόνο.
trelocoder Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Εγώ έμαθα κώδικα μόνος μου.. είναι ιστορία μεγάλη "το γιατί και πως" δεν πήγα σε κάποια σχολή ή πανεπιστήμιο κτλ. Το θέμα είναι να το κάνεις με πάθος, οι σπουδές είναι πολύ σημαντικές ειδικά στην αρχή, "αλλά οι πραγματικές σπουδές είναι η προσωπική αναζήτηση", σε αυτόν τον τομέα είναι τόσα πολλά που ακόμη και να το σπουδάσεις δεν προλαβαίνουν οι καθηγητές να στα δείξουν όλα και να σου τα εξηγήσουν ακόμη και στα 1 - 2 - 3 χρόνια σπουδών. Ένα δίπλωμα ή ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είσαι γνώστης των υπηρεσιών που μπορείς να προσφέρεις είναι πολύ σημαντικό (εμένα κάποτε μου ζήτησαν και ντράπηκα πολύ, άσχετα αν είχα δυνατό portfolio το οποίο τελικά με έσωσε). Επίσης υποθέτω ότι σε λίγα χρόνια δεν θα μπορείς να κάνεις development αν δεν έχεις δίπλωμα, τα πράγματα αλλάζουν... δεν θα μπορείς να το κάνεις επάγγελμα έτσι επειδή πήρες 1 ή 2 ή 10 βιβλία... και είναι το σωστό. Εγώ σκέφτομαι να πάω πανεπιστήμιο.. μιας και δεν μπόρεσα μικρός θα το κάνω στα 32 μου. και thanks η ερώτηση σου με έκανε να θυμηθώ πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνω, έστω και αργά! δηλ να σπουδάσω την δουλειά που κάνω χρόνια τώρα, και είμαι σίγουρος πως θα μάθω περισσότερα και σωστά!
PavlaraS18 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 συμφωνω ... δεν χρειαζεται να εχεις πτυχια .. μετραει η δουλεια .. οσο για το designing δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι δυσκολο .. αν και δουλευω πανω σε αυτο 2 χρονια (ασχετως αν και σε 4 μερες θα κλεισω τα 14 ... μεγαλη ιστορια για το πως ασχοληθηκα) ... στο developing ξερω μονο τα βασικα ... να πω την αληθεια δεν με νοιαζει και τοσο πολυ το developing .. παντως ουτε αυτο ειναι κατι δυσκολο .. το πρωτο ειναι εξασκηση πανω σε ενα προγραμμα , ενω το αλλο ειναι απλα "θεωρια" ... τα μαθαινεις και τα γραφεις! ..
kazak-hool Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 ποτε δεν ειναι αργα.... α και μην πας ιεκ ακμη ....τελος . μονο αυτο σου λεω.
ChrisRX-8 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας...ομως οπως εγραψα στο πρωτο μου post επειδη δεν εχω καμια ιδεα πανω στο αντικειμενο...θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει στο να μου προτεινει καποιο site ισως για να κατεβασω καποιο προγραμμα για να ξεκινησω να μαθω τα βασικα? Σας ευχαριστω πολυ και παλι!!!Για σενα φιλε kazak ελεγα να πηγαινα IEK Intergraphics.
_tasos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Για web development πρέπει να ξέρεις διάφορες τεχνολογίες. Σίγουρα δεν μπορείς να τις μάθεις όλες τέλεια και δεν χρειάζεται στην τελική. Πολύ συνοπτικά είναι: HTML css javascript flash php mysql Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα search στο google για το καθένα για να αρχίζεις να παίρνεις μία ιδέα. Τα 3 πρώτα αφορούν καθαρά το web design. Η javascript θέλει γνώσεις προγραμματισμού, αλλά όχι πολλές για να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις. Από εκεί κ πέρα πάμε σε ποιο programming oriented τεχνολογίες όπου οι γνώσεις προγραμματσμού είναι απαραίτητες, αλλά αυτές είναι για πιο μετά. Βρες tutorials, πρώτα για HTML και μετά για css και javascript. Μελέτησε τα, στην αρχή θα σου φανούν κινέζικα αλλά σε όλους μας το ίδιο συνέβη . Όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις, ξεκίνα να φτιάχνεις και δικά σου πράγματα, για εξάσκηση. Αν καταφέρεις να πάρεις μία σειρά, όλα τα άλλα θα έρθουν κ από μόνα τους. Η σχολή θα σε βοηθήσει στο να πετύχεις και να μάθεις κάποια πράγματα πιο γρήγορα. Θα έχεις ασκήσεις, έναν δάσκαλο που θα σου λύνει απορίες, θα σου δώσει πρόσβαση σε αρκετό υλικό οπότε θα μπορέσεις να διαβάσεις πιο αποδοτικά. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η σχολή κάνει σωστά τη δουλειά της.
antbyron Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Πιστευω οτι ενα χαρτι ειναι ενας δεικτης οτι κατι εχεις σπουδασει, οτι γνωριζεις τα βασικα. Πιστευω οτι χρειαζεται και μετραει , και θα μετραει ακομα περισσοτερο στο μελλον. Εγω προσωπικα θα εμπιστευομουν περισσοτερο καποιον με χαρτι. Απο 'κει και περα σαφως και η διαθεση παιζει την μεγαλυτερη σημασια για την ποιοτητα της δουλειας. Πιστευω οτι οποιοι το αγαπησαν και ασχοληθηκαν απο μονοι τους ισως αν πηγαιναν σε μια σχολη να ηταν ακομα καλυτεροι.
PavlaraS18 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 σου εχω το καλυτερο σιτε ... θα βρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκει μεσα ... το 90% που εχει μαθει developing online εχει μαθει απο εκει http://www.w3schools.com/
blu-ray Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Εγώ έμαθα κώδικα μόνος μου.. είναι ιστορία μεγάλη "το γιατί και πως" δεν πήγα σε κάποια σχολή ή πανεπιστήμιο κτλ. Το θέμα είναι να το κάνεις με πάθος, οι σπουδές είναι πολύ σημαντικές ειδικά στην αρχή, "αλλά οι πραγματικές σπουδές είναι η προσωπική αναζήτηση", σε αυτόν τον τομέα είναι τόσα πολλά που ακόμη και να το σπουδάσεις δεν προλαβαίνουν οι καθηγητές να στα δείξουν όλα και να σου τα εξηγήσουν ακόμη και στα 1 - 2 - 3 χρόνια σπουδών. Ένα δίπλωμα ή ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είσαι γνώστης των υπηρεσιών που μπορείς να προσφέρεις είναι πολύ σημαντικό (εμένα κάποτε μου ζήτησαν και ντράπηκα πολύ, άσχετα αν είχα δυνατό portfolio το οποίο τελικά με έσωσε). +1000 και σε σχολή να πας αν δεν κάτσεις σπίτι σου να ασχοληθείς δεν θα μάθεις πολλά πράγματα. Αγόρασε βιβλία και ψάξε στο διαδίκτυο για tutorials. ποτε δεν ειναι αργα.... α και μην πας ιεκ ακμη ....τελος . μονο αυτο σου λεω. Γενικά σε ΙΕΚ μην περιμένεις να μάθεις και πολλά πράγματα είναι πολύ κατάντια (οχι σε όλες τις ειδικότητες) τα πράγματα και στην ουσία πληρώνεις για να πάρεις το πτυχίο! Θα σου πρώτεινα να ξεκινήσεις με ενα πολύ καλό βιβλίο για προγραμματισμό το οποίο σου μαθαίνει βασικούς κανόνες προγραμματισμού παρέα με την ruby.
Leatherwolfgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Καλημέρα. Από μικρός είχα ασχοληθεί και με design και με προγραμματισμό. Τελειώνοντας το σχολείο πήγα με σε μία σχολή. Μπορώ να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν άκουσα τίποτα νέο στην σχολή και δεν ασχολήθηκα με τίποτα άγνωστο όσο αφορά το design και τον προγραμματισμό. Ακόμα όμως και άσχετος να ήμουν, βγαίνοντας από την σχολή κατάλαβα ότι οι γνώσεις που είχα σε σχέση με τις πραγματικές απαιτήσεις πάνω στην δουλειά ήταν κάπως περιορισμένες, μονοδιάστατες και ακαδημαϊκές. Στην πράξη μέτρησε πολύ περισσότερο η εμπειρία αλλά και η δυνατότητα προσαρμοστικότητας γιατί στο web τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ μετά από 10 χρόνια δουλειάς και ότι κάνω τώρα δεν θα μπορούσα να το έχω διδαχτεί στην σχολή. Από την άλλη αν θέλεις να δουλέψεις σε μια εταιρεία, πώς θα πας να κάνεις μια πρώτη κουβέντα αν δεν έχεις τις προδιαγραφές που ζητάνε. Εδώ βλέπεις εταιρείες να ζητάνε cool άτομα, με πτυχίο σε design and arts, μεταπτυχιακό στην ρομποτική και να έχουν εμπειρία εκτόξευσης τουλάχιστον 5-6 πυραύλων στο ενεργητικό τους αλλά όχι πάνω από 24 χρονών. Άντε να πας εσύ μετά να τους πείσεις να δουν τις 3-4 δουλειές σου χωρίς να έχεις καν ένα πτυχίο. Όταν εμείς οι "παλιοί" ψάξαμε για δουλειά ήταν εύκολο να σε δεχτούν και ας μην είχες προλάβει να πάρεις ακόμα το πτυχίο σου γιατί τότε ο κλάδος ήταν υπό ανάπτυξή. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και πολλές φορές οι απαιτήσεις είναι παράλογες. Προσωπικά δεν μετάνιωσα που πήγα στην σχολή γιατί μπορεί να μην αποκόμισα τελικά και τόσες γνώσεις αλλά μου προσέφερε πολλές γνωριμίες και πρόσβαση στους επαγγελματίες του χώρου. Άλλωστε κατά τύχη έπιασα στο πρώτο έτος την πρώτη μου δουλειά από μια γνωριμία στην σχολή.
PCharon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Εδώ βλέπεις εταιρείες να ζητάνε cool άτομα, με πτυχίο σε design and arts, μεταπτυχιακό στην ρομποτική και να έχουν εμπειρία εκτόξευσης τουλάχιστον 5-6 πυραύλων στο ενεργητικό τους αλλά όχι πάνω από 24 χρονών. Όντως, αναρωτιέμαι αν τα πιστεύουν αυτά που γράφουν...
PCharon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Εδώ βλέπεις εταιρείες να ζητάνε cool άτομα, με πτυχίο σε design and arts, μεταπτυχιακό στην ρομποτική και να έχουν εμπειρία εκτόξευσης τουλάχιστον 5-6 πυραύλων στο ενεργητικό τους αλλά όχι πάνω από 24 χρονών. Όντως, αναρωτιέμαι αν τα πιστεύουν αυτά που γράφουν...
antbyron Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 ποτε δεν ειναι αργα.... α και μην πας ιεκ ακμη ....τελος . μονο αυτο σου λεω. Για πιο λογο το λες αυτο? Εχεις εμπειρια απο αλλες σχολες ωστε να συγκρινεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.