Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Καλησπερίζω το φόρουμ! Εν οψει διακοπων και οχι μονο, θα προβω στην αγορά ενος Laptop πολυ συντομα. Η χρηση στην οποια προοριζεται ειναι: Ταινίες HD Internet (συμπεριλαμβανομενης παρακολουθησης 720p videos απο Youtube) Ελαφρια χρηση προγραμματων οπως Visual Studio 2008/2010 και Autocad Light Gaming χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις Emulators (PSX, PS2, DS) Οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική χρήση ελέω σχολής (υπολογιστικά συστήματα) Οπως καταλαβαινετε, προκειται για all around χρηση, οποτε κοιταω σε κατι που να μην υστερει ιδιαιτερα σε καποιον τομεα. Προφανως κοιταω σε κατι που να μην εχει onboard καρτα γραφικων. Η αυτονομια ειναι κατι που δεν ενδιαφερει, καθως ηδη υπαρχει netbook με 6cell μπαταρια και 5ωρη αυτονομια για οταν χρειαζεται. Μεχρι στιγμης, εχω καταληξει ειτε σε αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906345&sid=1 είτε σε αυτο: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Nb-Hp-Pavilion-Dv6-1455Sv-Moonlight-WG655EA-B1A.htm Tο πρωτο εχει ελαχιστα καλυτερο επεξεργαστη με μικροτερη καταναλωση, ενω το δευτερο ελαχιστα καλυτερη καρτα γραφικων με μικροτερη καταναλωση. Το πρωτο μπορει να εχει 6GB ram, αλλα ειναι DDR2, ενω δε μου φαινεται οτι θα χρειαστω πανω απο τα 4GB ram DDR3 του δευτερου. Επισης, το δευτερο μπορει να εχει 320GB σκληρο δισκο αντι για 500, ομως ειναι στις 7200 στροφες αντι για 5400, πραγμα που εχει ορατες διαφορες στην αποκριση του συστηματος. Ακομη το δευτερο, εκτος απο numpad, μια θυρα USB παραπανω και καλυτερο σχεδιασμο (προσωπικη αποψη), εχει και μερικα features που θα μου ειναι χρησιμα, οπως διπλη εξοδος ακουστικων, τηλεχειριστηριο που μπαινει στην expresscard θυρα για ελεγχο των multimedia δυνατοτητων του και ποιοτικοτερα μεγαφωνα (Altec Lansing) - αφου θα χρησιμοποιειται και για ταινιες. Ομως το δευτερο εχει χειροτερη webcam και δεν εχει bluetooth. Και τα δυο ομως εχουν πραγματα που θεωρω απαραιτητα, οπως: Dedicated καρτα γραφικων, 1366x768 αναλυση (και οχι 1280x800), HDMI και eSata θυρα. Ποιο απο τα 2 θα προτιμουσατε και γιατι; Μηπως εχετε καποια αλλη προταση γυρω στα 600 ευρω, η οποια μου εχει διαφυγει; Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο και τις αποψεις σας.
rafail1994 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Για δες μια άλλη επιλογή http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=32596 Αλλιώς πάρε το HP Pavilion dv6-1455sv Moonlight
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Για δες μια άλλη επιλογή http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=32596 Αλλιώς πάρε το HP Pavilion dv6-1455sv Moonlight Το i3 καλο, αλλα εχει onboard ψοφιο τσιπακι γραφικων... Αν δεν σου κανει κοπο, μπορεις να μου πεις γιατι θα επελεγες το DV6 απο αυτα τα 2 που εθεσα ως επιλογες;
rafail1994 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 καταρχάς επειδή έχει ddr3 μνήμη,δίσκος όπως είπες είναι πιο γρήγορος ,κάρτα γραφικών νομίζω ότι της hp είναι πιο καλή ποιότητα κατασκευής(((έχω και εγώ hp και είμαι κατευχαριστημένος)))
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Καλα η DDR3 μνημη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, τι 1066Mhz με χαλαρα timings, τι 800 με πιο σφιχτα. Η καρτα γραφικων ειναι οντως ελαχιστα καλυτερη, ο επεξεργαστης ομως ελαχιστα χειροτερος. Δεν νομιζω οτι και το Fujitsu θα εχει θεμα με τη ποιοτητα κατασκευης του, δεν ειναι Acer Περιμενω και τις προτασεις/αποψεις κι απο αλλους insomnίτες ομως
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Μα ουτε μια ακομα αποψη;
GoldenEye Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Καλα η DDR3 μνημη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, τι 1066Mhz με χαλαρα timings, τι 800 με πιο σφιχτα.Η καρτα γραφικων ειναι οντως ελαχιστα καλυτερη, ο επεξεργαστης ομως ελαχιστα χειροτερος. Δεν νομιζω οτι και το Fujitsu θα εχει θεμα με τη ποιοτητα κατασκευης του, δεν ειναι Acer Περιμενω και τις προτασεις/αποψεις κι απο αλλους insomnίτες ομως οχι ειναι χειροτερη και απο την acer σε ποιοτητα και εχει ανυπαρκτη αντιπροσωπεια. το HP εχει τελεια καρτα γραφικων και τραγικο CPU (σαν celeron ενα πραμα - Πολυ χειροτερο απο i3 ή P7450 ή Τ6600 που ειναι σε παρομοιο χρονισμο αλλα με πολυ μεγαλυτερη cache) γεγονος που θα σου κανει bottleneck σε παιχνιδια. τα HP εχουν θεμα με τις θερμοκρασιες και μονο ενα χρονο εγγυηση. δες και αυτο το dell http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=10534 επειδη ειναι σοβαρη εταιρια με καλο service αν και η προταση του damastes ειναι καλυτερη απο αποψη χαρακτηριστικων
damastes Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 θα του πρότεινα ακριβώς το ίδιο φίλε απο msystems αλλά είδα οτι δεν είχε HDMI που την θεωρεί απαραίτητη
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Οντως προφανως η Dell δεν θεωρησε ικανη την τιμη αυτη για να βαλει HDMI. Επειδη εχω full hd οθονη και τηλεοραση, θα ηθελα να εκμεταλλευτω την παρουσια HDMI θυρας. Ο Τ4400 μπορει να εχει λιγοτερη cache και οντως ειναι χειροτερος απο Τ6600 ή P7450, αλλα πολυ λιγο και σιγουρα η διαφορα δεν ειναι αντιληπτη. Εξαλλου θελω να ''παιζω κανα παιχνιδακι'', δεν ειπα οτι απαιτω πληρη gaming εμπειρια, δεν ειμαι gamer αλλωστε. Τσεκαρετε στο notebookreview.com αναλυτικα τους επεξεργαστες. Εγω τον ειδα μεχρι και καλυτερο σε MIPS και MFLOPS απο τον P7450. Σε παιχνιδια ισως η cache να παιζει ρολο, αλλα δεν θα σκασουμε κιολας GoldenEye, μπορεις να φερεις μερικα παραδειγματα ποιοτητας της Fujitsu σε σχεση με την ACER, γιατι πραγματικα δεν ειμαι και πολυ σχετικος με laptop, για να καταλαβω τι εστι αυτο; Επισης, μπορεις να μου εξηγησεις γιατι γενικευεις τα όποια προβληματα θερμοκρασιων σε ολα τα μοντελα της HP; Το ASUS καλο, αλλα θεωρω οτι το εξτρα 50ρικο δεν το αξιζει γιατι εχει χειροτερη καρτα γραφικων και αργοτερο σκληρο δισκο, ενω παραλληλα δεν θελω να ριψοκινδυνεψω με την εγγυηση επειδη το shop13 ειναι μικρο μαγαζι και δεν μιλαμε για μια καρτα γραφικων ή μια μητρικη, αλλα για ολοκληρο λαπτοπ! Ευχαριστω για τις αποψεις σας παιδια παντως
damastes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Στην εγγύηση γράφει ελληνικής αντιπροσωπείας, γιατί να ανάκατευτει το μαγαζί ή κάνω λάθος; sent from my HTC Magic using tapatalk
kostastnt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Αυτό το είδες? http://www.getitnow.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/hp-g62-125ev-core-i3-330m-213-ghz-156-tft-led-biscotti-me-motibo-prism/prod170658pp/ ddr3, 4gb, Σκληρό στις 7200 και hdmi... Και από design πανέμορφο Το πήρα πριν λίγες μέρες στην κοπέλα μου και το μηχάνημα είναι αστέρι για 500€...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Στην εγγύηση γράφει ελληνικής αντιπροσωπείας, γιατί να ανάκατευτει το μαγαζί ή κάνω λάθος; sent from my HTC Magic using tapatalk Σωστος, αυτο δεν το ειχα σκεφτει. Εσυ φιλε damastes απο τα 2 που προτεινα εγω, ποιο θα διαλεγες και γιατι; Αυτό το είδες? http://www.getitnow.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/hp-g62-125ev-core-i3-330m-213-ghz-156-tft-led-biscotti-me-motibo-prism/prod170658pp/ ddr3, 4gb, Σκληρό στις 7200 και hdmi... Και από design πανέμορφο Το πήρα πριν λίγες μέρες στην κοπέλα μου και το μηχάνημα είναι αστέρι για 500€... Οντως αστερι για 520 ευρω, αλλα δυστυχως με onboard vga, η οποια το μεγιστο που μπορει να κανει ειναι να αναπαραξει HD υλικο, και αυτο μετα βιας (το 1080p).
GoldenEye Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Σωστος, αυτο δεν το ειχα σκεφτει.Εσυ φιλε damastes απο τα 2 που προτεινα εγω, ποιο θα διαλεγες και γιατι; Οντως αστερι για 520 ευρω, αλλα δυστυχως με onboard vga, η οποια το μεγιστο που μπορει να κανει ειναι να αναπαραξει HD υλικο, και αυτο μετα βιας (το 1080p). οχι μετα βιας πολυ ανετα και μεχρι 60 GB αρχειο mkv. σαν καρτα γραφικων μια χαρα ειναι αν δεν σε ενδιαφερει το gaming (emulators μεχρι dreamcast και απλα παιχνιδια οπως pro και manager μια χαρα παιζουν) στο HP η μονη μου ενσταση ειναι οτι ειναι ΗΡ και οτι εχει μονο ενα χρονο εγγυηση
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Εχεις δικιο, δικο μου το λαθος. Εκει που το 4500MHD παιζει οριακα τα 1080p ειναι οταν συνδυαζεται με καποιον Core2Solo ή ULV Celeron/Pentium Dual Core της οικογενειας SUxxxx Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου δωσεις και μια αποψη για το ποιο απο τα 2 που αρχικα προτεινα θα αγοραζες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.