agpr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 επιπλέον 15 το χειμώνα και καμια 20aria λιγότερες το καλοκαίρι Mon, October 25 2010 - Fri, October 29 2010 autumm holidays 28/10 , 25/3 έχουμε εμείς, άρα 3 μέρες η διαφορα. Aμα βάλεις και τις αργίες από τους πολιούχους, σχεδόν το ίδιο κάνει. εαρινές ημέρες δε βλέπω στον πινακα για ιρλανδία. Πώς 20 λιγότερες το καλοκαίρι; Πώς; Αφού και εδώ οι διακοπές αρχίζουν 1 Ιουλίου! ---------- Προσθήκη στις 18:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:29 ---------- επιπλέον 15 το χειμώνα και καμια 20aria λιγότερες το καλοκαίρι Mon, October 25 2010 - Fri, October 29 2010 autumm holidays 28/10 , 25/3 έχουμε εμείς, άρα 3 μέρες η διαφορα. Aμα βάλεις και τις αργίες από τους πολιούχους, σχεδόν το ίδιο κάνει. εαρινές ημέρες δε βλέπω στον πινακα για ιρλανδία. Mon, February 11 2008 - Fri, February 15 2008 Spring time holidays
tsakonas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Πώς 20 λιγότερες το καλοκαίρι; Πώς; Αφού και εδώ οι διακοπές αρχίζουν 1 Ιουλίου! ---------- Προσθήκη στις 18:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:29 ---------- Mon, February 11 2008 - Fri, February 15 2008 Spring time holidays Greece School holidays 2010 Wed, June 16 2010 - Fri, September 10 2010 -Summer holidays Δάσκαλος είσαι e? ) 2010 έχουμε by the way
agpr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Καθηγητής είμαι, την 31η Ιουνίου ήμουν στο σχολείο μου και την 1η Σεπτεμβρίου θα είμαι πάλι εκεί. Tue, July 01 2008 - Sun, August 31 2008 Summer holidays
yannis27gr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Το ότι οι δάσκαλοι έχουν -φαινομενικά- περισσότερες ελεύθερες μέρες σημαίνει αυτομάτως ότι είναι τεμπέληδες; Δηλαδή τί θα έπρεπε να κάνουν τις μέρες αυτές εφόσον δεν γίνεται να κάνουν μάθημα; Παιδιά έχεις; Εγώ όταν ήμουν πιτσιρίκος έκανα το σπίτι άνω κάτω και έφερνα τη μάνα μου στα πρόθυρα υστερίας. Βάλε 20 σαν εμένα σε μια αίθουσα με κάποιον να πρέπει να μας κάνει καλά. 20 ζωηρά παιδάκια σε μια αίθουσα που να μην παίρνουν από λόγια και ταυτόχρονα ο δάσκαλος να μην μπορεί να τα ακουμπήσει χωρίς να κινδυνέψει να χάσει τη δουλειά του. Πιστεύω λοιπόν ότι το λειτούργημα του δασκάλου θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με περισσότερο σεβασμό αλλά και με περισσότερη αυστηρότητα για να εξασφαλίζεται η καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών που είναι οι αυριανοί πολίτες του κόσμου. φαινομενικά περισσότερες μέρες; 21/6-01/09 καλοκαίρι είναι 2 1/2 μήνες. 15 μέρες Χριστούγεννα - Πάσχα άλλος 1 μήνας. Σύνολο 3 1/2 και βάλε. Ξέρεις κανέναν άλλο κλάδο να κάθεται τόσο πολύ; Σαφώς και θα μπορούσαν να κάθονται λιγότερο και να προσφέρουν διοικητικά τις μέρες που δεν έχουν σχολείο. Π.χ. τον Ιούλιο γιατί να μην εργάζονται; Όσο για τις δυσκολίες του επαγγέλματος save the preaching γιατί παρόμοια δουλειά κάνω (καθηγητής) και τις ξέρω καλά. Έχω όμως μεγάλη εμπειρία και από άλλες δουλειές και σου λέω ότι όλες έχουν τις δικές τους δυσκολίες. Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει εκπαιδευτικός (χρειάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπομονή και επιμονή) αλλά δεν μπορεί και ο καθένας να γίνει οικοδόμος, ΟΚ;
IOSTEFO Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Στο Nederland έχουμε τις παρακάτω διακοπές. 20 feb 2010 t/m 28 feb 2010 Week 8 30 apr 2010 t/m 9 mei 2010 Week 18 10 jul 2010 t/m 22 aug 2010 Week 28 t/m 33 23 okt 2010 t/m 31 okt 2010 Week 43 18 dec 2010 t/m 2 jan 2011 Week 51 + 52 Μαζί με τα Σαββατοκύριακα αν δεν κάνω λάθος περίπου 80 ημέρες. http://www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2010.html
panagos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 φαινομενικά περισσότερες μέρες; 21/6-01/09 καλοκαίρι είναι 2 1/2 μήνες. 15 μέρες Χριστούγεννα - Πάσχα άλλος 1 μήνας. Σύνολο 3 1/2 και βάλε. Ξέρεις κανέναν άλλο κλάδο να κάθεται τόσο πολύ; Από όσο ξέρω οι δάσκαλοι δεν πάνε ακριβώς τη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία για δουλειά ούτε φεύγουν όταν κλείνουν. Έχουν μια ετοιμασία να κάνουν όπως επίσης και στο κλείσιμο παραμένουν μέχρι να τελειώσουν κάποια πράγματα. Σαφώς και θα μπορούσαν να κάθονται λιγότερο και να προσφέρουν διοικητικά τις μέρες που δεν έχουν σχολείο. Π.χ. τον Ιούλιο γιατί να μην εργάζονται; Ξαναρωτάω. Να κάνουν τί; Να πηγαίνουν στα σχολεία να κάθονται (καταναλώνοντας ρεύμα κτλ) παράγοντας μηδενικό έργο για να λέμε ότι κάτι κάνουν; Το πρόβλημα σου δηλαδή είναι φθόνος, ή απόγνωση για τα "λεφτά που παίρνουν όταν κάθονται;" Όσο για τις δυσκολίες του επαγγέλματος save the preaching γιατί παρόμοια δουλειά κάνω (καθηγητής) και τις ξέρω καλά. Έχω όμως μεγάλη εμπειρία και από άλλες δουλειές και σου λέω ότι όλες έχουν τις δικές τους δυσκολίες. Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει εκπαιδευτικός (χρειάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπομονή και επιμονή) αλλά δεν μπορεί και ο καθένας να γίνει οικοδόμος, ΟΚ; Δεν ήθελα να κάνω preach αλλά σαν καθηγητής μου φαίνεται περίεργο που έχεις αυτή την αντίληψη. Βέβαια παίζει ρόλο και τι καθηγητής είσαι. Ο άνθρωπος μέχρι τώρα μπορεί να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί ευκολότερα σε σωματικές προκλήσεις παρά σε νοητικές. Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει εκπαιδευτικός, ούτε ο καθένας οικοδόμος αλλά το δεύτερο γίνεσαι πολύ πιο εύκολα από ότι το πρώτο. ΟΚ.
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δεν μπορεί ο καθένας να γίνει εκπαιδευτικός, ούτε ο καθένας οικοδόμος αλλά το δεύτερο γίνεσαι πολύ πιο εύκολα από ότι το πρώτο. ΟΚ. Δεν μπορείς να κινηθείς με τη λογική αυτή γιατί ο γιατρός θα έπρεπε να κάθεται όλο το χρόνο, ή ο οποιοσδήποτε που τελείωσε κάποια σχολή πιο δύσκολη από το παιδαγωγικό. Θα μπορούσαν να απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις.
panagos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δεν μπορείς να κινηθείς με τη λογική αυτή γιατί ο γιατρός θα έπρεπε να κάθεται όλο το χρόνο, ή ο οποιοσδήποτε που τελείωσε κάποια σχολή πιο δύσκολη από το παιδαγωγικό. Δεν είχε αυτή τη λογική αυτό που έγραψα. Μπορεί το να γίνεις γιατρός να είναι πιο δύσκολο από ότι να γίνεις δάσκαλος αλλά το να είσαι δάσκαλος δεν θα έλεγα πως είναι ευκολότερο από το να είσαι γιατρός. Επειδή μάλιστα μιλάμε για τον δημόσιο τομέα, η πείρα μου έχει δείξει πόσο κουράζεται ένας γιατρός του ΙΚΑ και πόσο ένας δάσκαλος. Ο νοών νοείτω. Μιλάμε για τον κανόνα (δυστυχώς) και όχι για την εξαίρεση. Χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά οι δάσκαλοι να κάθονται. Θα μπορούσαν να απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις. Και αυτοί που απασχολούνται ήδη τί θα κάνουν; Ή μήπως δεν έχουμε πληρότητα στο δημόσιο;
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Και αυτοί που απασχολούνται ήδη τί θα κάνουν; Ή μήπως δεν έχουμε πληρότητα στο δημόσιο; Καθε καλοκαιρι ψαχνει εποχικους η πυροσβεστικη, μια χαρουλα θα ηταν απλα και μονο να τους ξεκουραζες για ενα μηνα κανοντας εσυ τη δουλεια γραφειου (συμπληρωση χαρτιων, αναφορων κλπ), κι οποιος εχει και τα κοτσια με μια μικρη εκπαιδευση βγαινει και στην περιπολια.
Bounty Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μπορεί το να γίνεις γιατρός να είναι πιο δύσκολο από ότι να γίνεις δάσκαλος αλλά το να είσαι δάσκαλος δεν θα έλεγα πως είναι ευκολότερο από το να είσαι γιατρός. Το αγορι μου ειναι δασκαλος και συζηταω με πολλους συναδελφους του οταν βγαινουμε εξω. Μου εχουν πει πολλα και διαφορα περιστατικα, αλλα αυτο που λες ειναι πραγματικα αστειο! Σαν να ζεις σε αλλο συμπαν. Η δουλεια ειναι δυσκολη και απαιτητικη οπως η καθε δουλεια, με το βασικο ομως πλεονεκτημα του ωραριου. Οταν εγω δουλευω 08:00 με 16:00 8 γεματες ωρες σε ενα γραφειο γεματο χαρτια, απαιτητικους πελατες, τηλεφωνα κτλ σε πολυ γρηγορους και αγχωτικους ρυθμους και γυρναω σπιτι εξουθενωμενη με ενα κεφαλι καζανι και τα ματια μου να πονανε, πες μου γιατι η δουλεια μου ειναι πιο ευκολη απο του δασκαλου και γιατι δουλευω διπλασιες ωρες. Γυρναω σπιτι και βρισκω τον καλο μου ξεκουραστο γεματο ενεργεια που δουλευε μεχρι τις 12:35 και μιλαω για τις καθημερινες. Γιατι το καλοκαιρι πραγματικα τεμπελιαζει Επειδή μάλιστα μιλάμε για τον δημόσιο τομέα, η πείρα μου έχει δείξει πόσο κουράζεται ένας γιατρός του ΙΚΑ και πόσο ένας δάσκαλος. Ο νοών νοείτω. Μιλάμε για τον κανόνα (δυστυχώς) και όχι για την εξαίρεση. Χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά οι δάσκαλοι να κάθονται. οτι να ναι, τους τσουβαλιαζεις ολους. οτι να ναι. Και αυτοί που απασχολούνται ήδη τί θα κάνουν; Ή μήπως δεν έχουμε πληρότητα στο δημόσιο; το δημοσιο ειναι γεματο συμβασιουχους, οι οποιοι θα μπορουσαν με αυτη τη λυση να μην υπαρχουν
panagos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Καθε καλοκαιρι ψαχνει εποχικους η πυροσβεστικη, μια χαρουλα θα ηταν απλα και μονο να τους ξεκουραζες για ενα μηνα κανοντας εσυ τη δουλεια γραφειου (συμπληρωση χαρτιων, αναφορων κλπ), κι οποιος εχει και τα κοτσια με μια μικρη εκπαιδευση βγαινει και στην περιπολια. Συμφωνώ. Το αγορι μου ειναι δασκαλος και συζηταω με πολλους συναδελφους του οταν βγαινουμε εξω.[..]Γυρναω σπιτι και βρισκω τον καλο μου ξεκουραστο γεματο ενεργεια που δουλευε μεχρι τις 12:35 και μιλαω για τις καθημερινες. Γιατι το καλοκαιρι πραγματικα τεμπελιαζει Έκανα σύγκριση ιατρού με δασκάλου στο δημόσιο. Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνεις. Το θέμα μας νομίζω είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς αυτούς τους πληρώνει το κράτος, δηλαδή εμείς. Αν είσαι στον ιδιωτικό τομέα (πιθανόν να είσαι αφού μιλάς για πελάτες) δεν σε πληρώνω εγώ οπότε δεν με απασχολεί το πόσο δουλεύεις ή το πόσο κάθεσαι. Το αγόρι σου μπορεί να έχει την τύχη να εργάζεται υπό ιδανικότερες συνθήκες από ότι άλλοι δάσκαλοι. Μπορεί επίσης να είναι από τη φύση του θετικός άνθρωπος. Όπως και να έχει, μαγκιά του. Είναι η εξαίρεση. οτι να ναι, τους τσουβαλιαζεις ολους. οτι να ναι. Γράφοντας Μιλάμε για τον κανόνα (δυστυχώς) και όχι για την εξαίρεση. θα έλεγα πως, απεναντίας, δεν τσουβαλιάζω τίποτα.
Bounty Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Ειμαι λογιστρια panagos. Αν θεωρεις πως το επαγγελμα του γιατρου στο δημοσιο ειναι πιθανον πιο ευκολο απο του δασκαλου, δεν εχω να πω τιποτα πανω σ' αυτο. Θα το κανω quote for emphasis. Μιλησες και για ΙΚΑ, συστημα υγειας κτλ λες το συστημα παιδειας στην Ελλαδα ειναι πανευρωπαικο προτυπο. Το αγορι μου είναι πράγματι θετικος ανθρωπος, αλλα οχι δεν εχει την τυχη να εργαζεται σε καλυτερες συνθηκες απο οποιονδηποτε αλλο δασκαλο. Δουλευει λιγο οπως ολοι και ειναι ξεκουραστος οπως ολοι. Το καλοκαιρι τεμπελιαζει οπως ολοι, Χριστουγεννα - Πασχα, αλλα τον αγαπαω Δε γινεται να κανουμε το ασπρο μαυρο Ισως η θετικοτητα να πηγαζει και απο αυτο!
panagos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Αν θέλεις πάντως να κατηγορήσεις κάποιον για αυτή την κατάσταση, κατηγόρησε το σύστημα και όχι τους δασκάλους. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
Bounty Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Αν θέλεις πάντως να κατηγορήσεις κάποιον για αυτή την κατάσταση, κατηγόρησε το σύστημα και όχι τους δασκάλους. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Μα τι ειναι αυτα που λες αγαπητε. Αν θελω να κατηγορησω το εκπαιδευτικο συστημα φυσικα και θα κατηγορησω και τους εκπαιδευτικους. Αν θελω να κατηγορησω το συστημα υγειας θα κατηγορησω και τους γιατρους κοκ. Τεσπα, αυτο ειναι εκτος θεματος. Η αποψη μου επι του θεματος ειναι πως οι αργιες ειναι παρα παρα πολλες! Οι μισες ωρες εργασιας την ημερα αρκουν και περισσευουν. Κατα τα αλλα το να θελεις να βγαλεις το επαγγελμα του δασκαλου αμαν και τι, ειναι σαν να θελεις να βγαλεις απο τη μυγα ξυγγι. Ουτε καν οι δασκαλοι δεν το κανουν αυτο πλεον, τουλαχιστον αυτοι οι 4 - 5 που γνωριζω καλα εγω νιωθουν πραγματικα τυχεροι και ευνοημενοι απο το εργασιακο αυτο καθεστως σε σχεση με αλλους εργαζομενους. Το γνωριζουν, το παραδεχονται και αυτο βλεπω ως λογικο. Δεν μπορω να το δω καπως αλλιως!
Krokodilos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μα τι ειναι αυτα που λες αγαπητε. Αν θελω να κατηγορησω το εκπαιδευτικο συστημα φυσικα και θα κατηγορησω και τους εκπαιδευτικους. Αν θελω να κατηγορησω το συστημα υγειας θα κατηγορησω και τους γιατρους κοκ. Τεσπα, αυτο ειναι εκτος θεματος. Κακως κατα τη γνωμη μου ειδικα με αυτη τη γενικευση και ειδικα για τους εκπαιδευτικους. Απλως εκμεταλευονται το συστημα. Το οτι υπαρχουν 142857 μη εργασιμες ημερες τον χρονο για αυτους. Τι ηθελες να κανουνε? Να πουνε οχι, εμεις θα δουλεψουμε? Η αποψη μου επι του θεματος ειναι πως οι αργιες ειναι παρα παρα πολλες! BTW στην Ελλαδα οι επισημα καθιερωμενες ημερες αργιας, οι αργιες δηλαδη σε καθε χρονο ειναι μολις.......... 5! Αντε 6 με την Πρωτομαγια οπου καθοριζεται απο αποφαση του υπουργου εργασιας αν θα ειναι για εκεινη τη χρονια. 25 Δεκεμβριου Δευτερα του Πασχα. 25 Μαρτιου 28 Οκτωβριου 15 Αυγουστου Αν ρωτησεις εναν Ελληνα ποσες υπολογιζει να ειναι θα σου πει καπου 20-30 ή αν το σκεφτει λιγο πιο πολυ θα πει καμια 15-16. Και ομως ειναι μολις 5. Αλλά δεν μπορω να καταλαβω γιατι καθε λιγο και λιγακι ολα σταματανε γιατι εχουμε αργια και αργια και ειναι αργια και αυριο αργια κλπ. Καιροσκοποι ειμαστε. Ψαχνουμε ευκαιριες να ξυνομαστε ολη την ωρα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.