Προς το περιεχόμενο

Αργίες σε Ελλάδα και Ευρώπη

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλουσα χθες με τη γυναίκα μου (δασκάλα) και της έλεγα ότι δεν υπάρχει αργία που να κάθονται κάποιος κλάδος εργαζόμεων και να δουλεύουν οι δάσκαλοι. Είναι οι μόνοι που κάθονται σε ΟΛΕΣ τις αργίες και έχουν και 2-3 εντελώς δικές τους (π.χ. των 3 Ιεραρχών).

Μου απάντησε ότι σε κάποιες ευρωπαϊκές χωρές υπάρχουν και χειρότερα, εκεί δηλαδή έχουν ακόμη περισσότερες αργίες.

Καθότι το ινσόμνια είναι παγκόσμιο, για πεστε βρε γκαις του εξωτερικού: Οι δικοί σας είναι πιο τεμπέληδες από τους δικούς μας; Μου φαίνεται απίστευτο...

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν ξεκινάς χαρακτηρίζοντας τους τεμπέληδες ξεκινάς σκόπιμα flame. Ωστόσο, δες και κρίνε μόνος σου Σουηδία, Γαλλία και Ιρλανδία.

Δες και εδώ για πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Στις ευρωπαικές χώρες έχουν περισσότερες διακοπές απ΄ό,τι στην Ελλάδα. Εκεί έχουν χειμερινές και ανοιξιάτικες διακοπές πλέον αυτών που εμείς έχουμε.

Δημοσ.

Κάνεις ενα μεγάλο λάθος στο συλλογισμό σου. Αυτα που βρήκες είναι school holidays για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι όταν κλείνουν τα σχολεία δεν είναι σαν εδώ που φεύγουν και αυτοί, κάνουν άλλες δουλειές.

Δημοσ.
Εκεί έχουν χειμερινές και ανοιξιάτικες διακοπές πλέον αυτών που εμείς έχουμε.

Για δες πάλι τα link.

Σουηδία, ένα μηνα λιγότερο το καλοκαίρι, 3-4 μέρες περισσότερες στα υπόλοιπα. Γαλλία το ίδιο περίπου, ιρλανδία ,γερμανία κλπ..και αυτά για school holidays, όχι αργίες...

http://www.tourism-review.com/top-countries-with-most-public-holidays-news1665

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σε ό,τι αφορά την Αγγλία. Έχουν κάτι ξέμπαρκες αργίες βέβαια (πρώτη και τελευταία Δευτέρα του Μαΐου αν δεν απατώμαι) αλλά τις αργίες που έχουμε στην Ελλάδα (και που ακόμα κι αν δεν είναι αργίες, συνδυάζονται με κατανάλωση κρεατικών, κοψιδιών, ψαρικών και φαγώσιμων σε τεράστιες ποσότητες -εδώ τη Σαρακοστή και τη νηστεία γιορτάζουμε και καλά και πεθαίνουμε στο φαΐ, άσχετα αν είναι νηστίσιμα :P) δεν τις έχουν. Εδώ τα σχολεία ας πούμε κλείνουν σκάρτο ένα δίμηνο -μέχρι πριν μια βδομάδα τα πιτσιρίκια είχαν -τυπικά- μάθημα!

Συμφωνώ btw με τον Blondeamon: το ότι τα παν/μια, σχολεία κλπ είναι κλειστά, δεν σημαίνει ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητάδες αράζουν, απλά ασχολούνται με άλλα πράγματα (η διδασκαλία για έναν casual καθηγητή στο UK είναι το 30% του workload του απ' όσο γνωρίζω).

Απ' όσο ξέρω, τίγκα στην αργία είναι στο Ισραήλ -με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό το site, αν σε ενδιαφέρει χαβ ε λουκ.

Δημοσ.

Στην Αγγλία έχουν 22 ημέρες λιγότερες καλοκαιρινές διακοπές, αλλά έχουν επιπλέον 4 το Φλεβάρη και άλλες τόσες τον Οκτώβριο. Χριστούγεννα και Πάσχα ισχύον τα ίδια με εδώ. Συνολικά έχουν 14 ημέρες διακοπών λιγότερες.

---------- Προσθήκη στις 17:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:53 ----------

Κάνεις ενα μεγάλο λάθος στο συλλογισμό σου. Αυτα που βρήκες είναι school holidays για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι όταν κλείνουν τα σχολεία δεν είναι σαν εδώ που φεύγουν και αυτοί, κάνουν άλλες δουλειές.

Για πες περισσότερα, έχεις κάποιοι δεσμό ή κάποια εμπειρία;

edit: Εκτός αν εννοείς πως είναι άλλη περίοδος διδασκαλίας από αυτή του σχολικού έτους. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ, οι καλοκαιρινές διακοπές για τους εκπαιδευτικούς είναι 1/7ου έως 31/8ου.

Δημοσ.
Για δες πάλι τα link.

Σουηδία, ένα μηνα λιγότερο το καλοκαίρι, 3-4 μέρες περισσότερες στα υπόλοιπα. Γαλλία το ίδιο περίπου, ιρλανδία ,γερμανία κλπ..και αυτά για school holidays, όχι αργίες...

http://www.tourism-review.com/top-countries-with-most-public-holidays-news1665

Ξαναδές τους δεσμούς που έδωσα και μέτρα. Η Ιρλανδία έχει επιπλέον 10 ημέρες, η Σουηδία έχει 22 ημέρες λιγότερες καλοκαιρινές διακοπές, αλλά επιπλέον 5 ημέρες για Χριστούγεννα, μία εβδομάδα ανάλογα με την περιοχή για χειμερινές και άλλη μία για τις πασχαλινές, η δε Γαλλία έχει επιπλέον 15 ημέρες χειμερινές διακοπές.

Δημοσ.

δεσμούς? εννοείς συνδέσμους? :)

School holidays 2010

Wed' date=' December 23 2009 - Wed, January 06 2010 Christmas holidays

Mon, February 15 2010 - Fri, February 19 2010 Winter holidays

Sat, March 27 2010 - Sun, April 11 2010 Easter holidays

Thu, July 01 2010 - Tue, August 31 2010 Summer holidays

Mon, October 25 2010 - Fri, October 29 2010 autumm holidays

Fri, December 24 2010 - Sun, January 09 2011 Christmas holidays[/quote']

χριστούγεννα-πάσχα το ίδιο,

καλοκαίρι 2+2=4 βδομάδες λιγότερες

φθινόπωρο περίπου ίδιο, έχουμε 28/10 συνήθως τριήμερο πάει

Παρόμοια βλέπω και στις άλλες χώρες.

Μη μου πεις για τις μέρες του χειμώνα στη σουηδία με -40C και νύχτα 24/7 :)

το ίδιο ισχύει το καλοκαίρι Ελλάδα με +40 φυσικά

Και η Γαλλία "σπάει" τις χειμερινές σε 3 φάσεις. Aρα πάλι λιγότερες από μας βγαίνουν

Δημοσ.

Στη Γαλλία δεν είδες τις χειμερινές διακοπές, επιπλέον 15 ημέρες;

Στην Ιρλανδία δεν είδες τις επιπλέον 5 ημέρες φθινοπωρινές και 4 εαρινές ημέρες διακοπές;

edit:

Η κακοπιστία σου είναι εκνευριστική. Αντιγράφω για τη Γαλλία:

Sat, December 22 2007 - Sun, January 06 2008 Christmas holidays A, B + C

Sat, February 09 2008 - Sun, February 24 2008 Winter holidays B

Sat, February 16 2008 - Sun, March 02 2008 Winter holidays A

Sat, February 23 2008 - Sun, March 09 2008 Winter holidays C

Sat, April 05 2008 - Sun, April 20 2008 Spring time holidays B

Sat, April 12 2008 - Sun, April 27 2008 Spring time holidays A

Sat, April 19 2008 - Sun, May 04 2008 Spring time holidays C

Thu, July 03 2008 - Mon, September 01 2008 Summer holidays A, B + C

Sat, October 25 2008 - Wed, November 05 2008 All Saints´ Day A, B + C

Έχουν ό,τι και εμείς. Επιπλέον έχουν 15 ημέρες χειμερινές διακοπές και 10 ημέρες για το All Saints. Ωραίοι άγιοι, 10 ημέρες τους γιορτάζουν.

Δημοσ.

Το ότι οι δάσκαλοι έχουν -φαινομενικά- περισσότερες ελεύθερες μέρες σημαίνει αυτομάτως ότι είναι τεμπέληδες; Δηλαδή τί θα έπρεπε να κάνουν τις μέρες αυτές εφόσον δεν γίνεται να κάνουν μάθημα;

Παιδιά έχεις; Εγώ όταν ήμουν πιτσιρίκος έκανα το σπίτι άνω κάτω και έφερνα τη μάνα μου στα πρόθυρα υστερίας. Βάλε 20 σαν εμένα σε μια αίθουσα με κάποιον να πρέπει να μας κάνει καλά. 20 ζωηρά παιδάκια σε μια αίθουσα που να μην παίρνουν από λόγια και ταυτόχρονα ο δάσκαλος να μην μπορεί να τα ακουμπήσει χωρίς να κινδυνέψει να χάσει τη δουλειά του. Πιστεύω λοιπόν ότι το λειτούργημα του δασκάλου θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με περισσότερο σεβασμό αλλά και με περισσότερη αυστηρότητα για να εξασφαλίζεται η καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών που είναι οι αυριανοί πολίτες του κόσμου.

Δημοσ.
Μιλουσα χθες με τη γυναίκα μου (δασκάλα) και της έλεγα ότι δεν υπάρχει αργία που να κάθονται κάποιος κλάδος εργαζόμεων και να δουλεύουν οι δάσκαλοι. Είναι οι μόνοι που κάθονται σε ΟΛΕΣ τις αργίες και έχουν και 2-3 εντελώς δικές τους (π.χ. των 3 Ιεραρχών).

Μου απάντησε ότι σε κάποιες ευρωπαϊκές χωρές υπάρχουν και χειρότερα, εκεί δηλαδή έχουν ακόμη περισσότερες αργίες.

Καθότι το ινσόμνια είναι παγκόσμιο, για πεστε βρε γκαις του εξωτερικού: Οι δικοί σας είναι πιο τεμπέληδες από τους δικούς μας; Μου φαίνεται απίστευτο...

Τι προτείνεις δηλαδή τις ήμερες που δεν έχουν μάθημά ; να σκάβουν ;

Δημοσ.
Στη Γαλλία δεν είδες τις χειμερινές διακοπές, επιπλέον 15 ημέρες;

επιπλέον 15 το χειμώνα και καμια 20aria λιγότερες το καλοκαίρι

Στην Ιρλανδία δεν είδες τις επιπλέον 5 ημέρες φθινοπωρινές και 4 εαρινές ημέρες διακοπές;

Mon, October 25 2010 - Fri, October 29 2010 autumm holidays

28/10 , 25/3 έχουμε εμείς, άρα 3 μέρες η διαφορα. Aμα βάλεις και τις αργίες από τους πολιούχους, σχεδόν το ίδιο κάνει.

εαρινές ημέρες δε βλέπω στον πινακα για ιρλανδία.

Κακοπιστία? άμα δε ξες ρε φιλε να αλλάξεις τι χρονολογία και να πατήσεις το 2009-2010 εγώ δε φταίω. το καλοκαίρι εμείς κλείνουμε 16 june, αυτοί 2 july και ανοίγουμε 10 sept, αυτοί 01

Η δε ξες να μετράς, η δε ξες αγγλικά. Το δεύτερο δικαιολογείται

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...