Προς το περιεχόμενο

Προώθηση ιστοσελίδας (;)

dimsag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αρχίσει να δουλέυω ένα προσωπικό μου site, και θα ήθελα να μάθω με ποιούς τρόπους μπορώ να προωθήσω την ιστοσελίδα μου ώστε να γίνει ευκολότερα προσβάσιμη σε μηχανές αναζήτησης. (Αν υπάρχει κάποιος ΔΩΡΕΑΝ τρόπος θα ήταν προτιμότερος!)

Επείσης πώς μπορώ να ορίσω κάποιες λέξεις κλειδιά ;;;

Δημοσ.

Καλή κατασκευή στη σελίδα (SEO) για να μη πικραίνεται το googlebot.

Βάζεις links από 'δω κι από 'κει, ειδικά σε σχετικού περιεχομένου άλλα sites.

Twitter, facebook φέρνουν πολύ κόσμο.

Διαφήμιση δωρεάν με ανταλλαγή ads και links με άλλους.

Κι άλλα, αναλόγως περί τίνος πρόκειται.

.

Δημοσ.

το site ειναι για ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία έχει η φίλη μου!

Προηγουμένος το είπα προσωπικό γιατί ούτε λεφτά θα πάρω, ούτε και προγραμματιστής είμαι.. οπότε για την πλάκα μου το κάνω!

Στην ουσία δεν έχω ιδέα από αυτά! Απλά επειδή είμαι αρχιτέκτονας και μου αρέσει το design γενικά, είπα να το παλέψω...

Αργότερα ίσως ανεβάσω κάτι να μου πείτε την γνώμη σας! Και εννοώ αργότερα γιατί δεν ξέρω πως να κάνω attachment τις html... :lol:

Λοιπόν, στο θέμα μας τωρα..

1ον) τι είναι to SEO?

2ον) για να βάλω Link απο εδώ και από εκεί, πρέπει να επικοινωνήσω με τους κατασευαστές των αντίστοιχων site λογικά, ε? Οπότε και να πληρώσω?

3ον) αν η σελίδα στο μεγαλύτερο ποσοστό της αποτελείται από εικόνες αντί για text, αυτό έχει επιρροή στην αναζήτηση?

4ον) ΤΕΛΟΣ, το site το φτιάχνω σε WebPageMaker, αλλά έχω και το DreamWeaver το οποίο μου φαίνεται άχρηστο.

Επίσης μπορώ να δουλέψω και λίγο σε Flash (αυτό το λέω γιατί έχει και άλλο ένα άλυτο post λίγο πιο κάτω με θέμα προβλημα με προβολές (μεγαλύτερων) εικόνων)

Δημοσ.

1) Υπάρχει το google να σου πει λεπτομέρειες, αλλά δε θα σε ωφελήσουν αν δεν είναι μέσα στις δυνατότητές σου να ασχοληθείς με τέτοια.

2) Εξωτερικός σύνδεσμος θεωρείται κι αν το βάλεις πχ εδώ στην υπογραφή σου.

3) Αν εννοείς πως το κείμενο είναι εικόνα, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα διότι δεν μπορεί να διαβαστεί από τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης το λίγο περιεχόμενο σε κείμενο είναι αρνητικό στοιχείο.

4) Τίποτα από αυτά δε βοηθάει ποιοτικά. Τα σωστα sites είναι προσεγμένα γραμμή με γραμμή και όχι απλά "βάζω αυτό εδώ κι αυτό εκεί".

Δημοσ.

Ok!! Με κάλυψες στα περισσότερα προβλήματα που είχα!

Θα προσπαθήσω να τα κάνω κείμενα ότι μπορώ...

Επίσης θα βοηθούσε αν μου λέγατε πως μπορω να ανεβάσω μια ιστοσελίδα προσωρινά και δωρεαν κάπου ώστε να την αξιολογήσετε και εσείς.. :o

Αλλιώς δεν πειράζει! Σας την δείχνω αφού την ανεβάσω.. :cry:

Δημοσ.

ανέβασε την τσάμπα στο http://www.000webhost.com

καλό και γρήγορο.

φυσικά μετ;a θα την βάλεις σε server που θα πληρώνεις,οι μηχανές αναζήτησης δε δίνουν βάρος σε σελίδες που βρίσκονται σε free hosting

είμαι ο τελευταίος που μπορεί να σου δώσει οδηγίες αφου και γω αρχάριος είμαι αλλά επειδή τους τρεις τελευταίους μήνες το έχω λιώσει το θέμα θα σου πω περιληπτικά τι να προσέξεις για να έχεις

αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

1) να αποφύγεις κατά το δυνατόν flash και άλλα περίεργα.

2)είναι απαραίτητο το πολύ κείμενο σε όλες τις σελίδες,καλογραμμένο όμως και να διαβάζεται άνετα

από ανθρώπους

3)βάλε φωτογραφίες αλλά να έχουν όλες το alt tag description,έχει σημασία

4)σε κάθε σελίδα διαφορετικά title,description και keywords tags

ξεκινάς διαβάζοντας το κείμενο,εκεί απομονώνεις τις κυριότερες λέξεις,προτάσεις τις οποίες θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το description tag,το οποίο θα είναι μια σύντομη με ουσία περιληπτική περιγραφή του περιεχομένου και δε θα ξεπερνάει τους 140 χαρακτήρες.

για λέξεις κλειδιά θα χρησιμοποιήσεις τις κυριότερες λέξεις η φράσεις του description tag,ποτέ πάνω από 5-6 κλειδιά,δεν κερδίζεις τίποτα με παραπάνω απλά αποδυναμώνεις τα κυρίως κλειδιά σου.

είναι πολύ σημαντικό όλες οι λέξεις κλειδιά να βρίσκονται και στο description

και ο τίτλος (title tag) που είναι και το σπουδαιότερο για τη google να είναι απολύτως σχετικός με το description και ποτέ πάνω από 60 χαρακτήρες,απλός περιγραφικός και απολύτως σχετικός με το κείμενο.

5)ποτέ κρυφό κείμενο,ποτέ key staffing(επαναλαμβανόμενες λέξεις κλειδιά) και γενικά ποτέ υπερβολές σε οτιδήποτε

6)κάπου ανέφερες αν χρειάζεται να αγοράσεις backlinks,είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις το site,αν το google δει 500 backlinks για μιά ιστοσελίδα που είναι νέα το θεωρεί ύποπτο και σε

βάζει στην άμμο,θα βλέπεις τη σελίδα μόνο εσύ και η φίλη σου.

ποτέ τέτοια πράγματα.

ανταλλάσεις links μόνο με σχετικές ιστοσελίδες αν βρεις,αλλά και αν δε βρεις μην αγχώνεσε,δώσε βάρος στο in site SEO,δηλαδή στο σωστό σχεδιασμό της σελίδας και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους με το χρόνο,έτσι κι αλλιώς αν δεν περάσουν από 6-10 μήνες δεν πρόκειται το site σου να λάβει

τη θέση που του αξίζει στην κατάταξη.

7)και τελευταίο και πιο σημαντικό,πολύ υπομονή και επιμονή

ποτέ μην αφήσεις το site στον αυτόματο,κανε διορθώσεις καθημερινά και βελτίωνε το συνέχεια,ακόμη και ένα γράμμα να αλλάζεις την ημέρα καλό είναι,θα σε επισκέπτεται πολύ πιο συχνά το crawler της google και θα αντιμετωπίζει τη σελίδα καλύτερα

για να σε δει πρώτη φορά το google βάλε το url της σελίδας στη υπογραφή σου εδώ,όταν όμως σε δει

και σε βάλει στον κατάλογο του,επειδή η σελίδα αφορά ενοικιαζόμενα δωμάτια,άσχετο δηλαδή με το φόρουμ θέμα,δε θα σε βοηθήσει αυτό το link σε επισκεψιμότητα.

αντίθετα και όπως βλέπω εγώ στο google analytics της δικής μου μάλλον κακό στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επισκεψιμότητας θα σού κάνει,θα ανεβάζει το bounce rate από αυτούς που θα μπαίνουν και θα βγαίνουν αμέσως και θα ρίχνει το χρόνο παραμονής στη σελιδα.

κράτα το στην υπογραφή σου για 2-3 μήνες μόνο.

και επειδή φτιάχνεις σελίδα με σχετικό περιεχόμενο με τη δική μου,φτιάχτην καλή να ανταλλάξουμε links(θα την τεστάρω πρώτα)

καλή επιτυχία

Δημοσ.

Όντως πολύ σωστά όλα όσα σου παν τα παιδιά πιο πάνω + αναζήτηση στο google για επαλήθευση και περισσότερες λεπτομέρειες http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=make+your+site+google+friendly&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=make+your+site+google+&gs_rfai=&fp=909fc7f1e95ca9b8 επίσης ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο flash πλέον είναι προσβάσιμες μέσω google, αρκεί να γίνουν τα σωστά βήματα από καλό γνώστη του flash.

Δημοσ.
Όντως πολύ σωστά όλα όσα σου παν τα παιδιά πιο πάνω + αναζήτηση στο google για επαλήθευση και περισσότερες λεπτομέρειες http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=make+your+site+google+friendly&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=make+your+site+google+&gs_rfai=&fp=909fc7f1e95ca9b8 επίσης ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο flash πλέον είναι προσβάσιμες μέσω google, αρκεί να γίνουν τα σωστά βήματα από καλό γνώστη του flash.

δεν ξέρω αν εννοείς τις full flash σελίδες αλλά ένα μικρό φλασάκι που είχα δεν το έβλεπε

κανένα crawler και το αντικατέστησα με css rotation.

φυσικά αυτό κάποτε θα αλλάξει και θα διαβάζονται,αυτό όμως που έχω δει αφού πλέον παρατηρώ το ιντερνετ με άλλο τρόπο από ότι πριν,είναι ότι οι σοβαρές επαγγελματικές σελίδες αποφεύγουν όλες τελείως το flash

Δημοσ.
δεν ξέρω αν εννοείς τις full flash σελίδες αλλά ένα μικρό φλασάκι που είχα δεν το έβλεπε

κανένα crawler και το αντικατέστησα με css rotation.

φυσικά αυτό κάποτε θα αλλάξει και θα διαβάζονται,αυτό όμως που έχω δει αφού πλέον παρατηρώ το ιντερνετ με άλλο τρόπο από ότι πριν,είναι ότι οι σοβαρές επαγγελματικές σελίδες αποφεύγουν όλες τελείως το flash

Το flash όσα και να λεει η adobe δεν είναι sef (search engine friendly) και λογικό είναι ότι μπορείς να το κάνεις με jQuery δεν το κάνεις με flash.

Δες παραδείγματα εδω

http://www.wdf.gr/articles/html-jquery-css/21-tutorials-&-demos-me-advanced-jquery-effects.html

Δημοσ.

Παιδιά είμαι καινούριος στο insomnia αλλά και στη δημιουργία σελίδων. Πρόσφατα όπως και ο dimsag, δημιούργησα ένα site για ξενοδοχείο συγγενή μου και ψάχνω τρόπους προώθησης. Το πρόσθεσα στη google αλλά ακόμα δε βλέπω αποτελέσματα. Επίσης, χρησιμοποίησα ένα κουπόνι για το adwords της Google με κόστος ανά κλικ. Εκεί εμφανίστηκε σχεδόν άμεσα το site.

Ξέρει κανείς πόσο περίπου καιρό κάνει στη google να ενημερωθεί για τα νέα sites?

Το θέμα είναι να καταφέρω να εμφανίζεται στα google search και όχι μόνο στις διαφημίσεις.

Οτιδήποτε νεότερο μάθω θα το ποστάρω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
...

Ξέρει κανείς πόσο περίπου καιρό κάνει στη google να ενημερωθεί για τα νέα sites?...

Απο μία μέρα μέχρι 3 μήνες.

Όσο για το flash.. ναι είναι λιγο καλυτερα απο παλιά τα πράγματα.. αλλα Επιτέλους το flash ΔΕΝ είναι για να φτιάχνεις site. (στο 97% των περιπτώσεων)

Άντε να ωριμάσει λίγο και η HTML5... και άντε γειαα...

dim.. ακολούθα τις συμβουλές του v5net.. όταν τελειώσεις εδώ είμαστε για περισσότερα..

Δημοσ.

ψήφισα για διακοπες ;-ρ

βγάλε αυτο τον counter με τους επισκέπτες... είναι πολύ 90s...

Χέστηκε ο αλλος να δεί πόσους επισκέπτες έχεις.. Άσε που αμα δεν είναι πολλοι, χτυπάει και αρνητικά.

---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:59 ----------

κατα τα άλλα ωραία.. λιτά και περιεκτικά.

Κάτω κατω ενα λινκ για το Philoxenia Template κατι.. το χεις λινκ για το αγγλικό site. Δεν είναι τιποτα σπουδαίο αλλα φτιάξτο κι αυτο έτσι να γουστάρεις ;-)

---------- Προσθήκη στις 14:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:01 ----------

μ αρέσει που χεις τον καιρό.. και που έχεις και το contact σαν vCard.

Ίσως ενα λογοτυπάκι να ολοκλήρωνε τη δουλειά..

---------- Προσθήκη στις 14:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:04 ----------

Και μια διόρθωση στο κώδικα (αν και ποιος θα μπει χωρίς Javascript...) παλι έτσι για να γουστάρεις ΄-ρ

Εκεί που κάνεις το rotation των φωτο στο header..

Βγάλε το μύνημα απο το <noscript> που λέει οτι πρέπει να χεις γιάβασκρίπτ κτλ.. και βάλε να φορτώνει μια στατική εικόνα.

Και αν μπορείς να βρείς λύση (δε ξέρω πως παίζει το script..) να μην εμφανίζονται όλες οι φωτό σε λίστα (πάλι στο <noscript> λέω)

Και ακόμα και σε αυτές τις φωτό.. βάλε κανονικό alt και title tag.

οχι IOS_rotator..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...