Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Καταρχάς χαίρεται σε όλους όσους θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν το τοπικ... Πέρυσι απο την αναβάθμιση του δικου μου PC εμειναν κατι απομειναρια (και απο παλαιοτερες αναβαθμισεις) και καταφερα και εστησα ενα αλλο PC για τον αδερφο μου. Ομως το PC του αδερφου μου δεν εχει καθολου καρτα γραφικων με αποτελεσμα να μπορει να παιζει ελαχιστα παιχνιδια με την ενσωματωμενη που εχει το mobo απανω του. Αυτο που θελω ειναι να του βαλω πανω καρτα γραφικων αλλα επειδη λεφτα ευκολα δεν βρισκονται θελω να δωσω οσα λιγοτερα γινεται με max τα 130-150€. Το προβλημα μου εμενα ειναι το εξης. Δεν ξερω εαν θα αγορασω καποια καρτα γραφικων και τελικα δεν την υποστηριζει το mobo η εχει δημιουργηθει αλλο προβλημα με το τροφοδοτικο (380W) και τελικα την παρω τσαμπα... Τα μερη του υπολογιστη μου ειναι τα εξης οπως τα δειχνει το προγραμμα CPU-Z: Αυτο που θελω εγω ειναι να βρω την καλυτερη καρτα γραφικων που να ειναι συμβατη με το mobo μου και γενικοτερα ολα τα μερη του PC, εκτος το τροφοδοτικο που μπορω να αγορασω ενα με παραπανω ισχυ ετσι ωστε να τραβαει την καρτα.. Νομιζω ενα 600W θα ηταν οτι πρεπει αλλα ρωταω για να μαθω. Οτι αποριες εχετε ρωτηστε με ετσι ωστε να σας πω τι χρειαζομαι ακριβως.\ Thx για καθε βοηθεια... Υ.Γ. Τα κομματια θα τα αγορασω απο πλαισιο.. οποτε αν μου δειχνατε κιολας τι ειναι καλυτερο θα μου κανατε την ζωη ακομα πιο ευκολη.
pano Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Φίλε μου πές μας κανά δυό πράγματα σε παρακαλώ επιπλέον για να σε βοηθήσουμε. α)Ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου; β)Ποιά είναι η μάρκα και το μοντέλο του τροφοδοτικού; γ)Ποιά απ΄όλες είναι η μητρική σου http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/chipset.aspx?socket_id=en-us0000002&chipset_id=en-us0000074&Socket=Socket+775&Chipset=Intel+G31 ; δ)130-150 ευρώ μαζί με το τροφοδοτικό δίνεις(αν χρειαστεί) ή μόνο για την κάρτα γραφικών;
probe Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Εγώ με το Coolermaster Elite 460w δουλεύω άνετα την 4850. Πιστεύω ότι η Sapphire 5670 VGA (PCI-Express, 512 MB) στα 87,80 ευρώ + το παραπάνω τροφοδοτικό στα 31 ευρώ θα σε καλύψει μια χαρά.
Errik Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 πάρε όποια κάρτα θεσ και ειναι εντος μπατζετ και μπαινει στην mobo σου και αν τυχόν έχει πρόβλημα μετά δίνεις και για τροφοδοτικό. Το πιο πιθανό είναι να την σηκώνει το τροφοδοτικό, εκτός και αν πάρεις κανα διπύρηνο γομάρι ή κάνεις OC.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Φίλε μου πές μας κανά δυό πράγματα σε παρακαλώ επιπλέον για να σε βοηθήσουμε.α)Ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου; β)Ποιά είναι η μάρκα και το μοντέλο του τροφοδοτικού; γ)Ποιά απ΄όλες είναι η μητρική σου http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/chipset.aspx?socket_id=en-us0000002&chipset_id=en-us0000074&Socket=Socket+775&Chipset=Intel+G31 ; δ)130-150 ευρώ μαζί με το τροφοδοτικό δίνεις(αν χρειαστεί) ή μόνο για την κάρτα γραφικών; Λοιπον... α)Η αναλυση της οθονης ειναι 1440Χ900 β)Antec, Model: SU-380 (Παραθέτω και τα Max Amber για το τροφοδοτικο: 25Α 16Α 16Α 25Α) γ)Κοιτα το δικο μου λεγεται MVP και δεν το βρηκα στην λιστα... Το πιο κοντινο υποθετω οτι ειναι το MV-K. δ)Γενικα θελω να δωσω 130-150.. τωρα αν δεν χρειαστω τροφοδοτικο ολα θα πανε στην καρτα γραφικων. Απο οτι βλεπω η Saphire και το τροφοδοτικο ειναι μεσα στο budget... Ακουω και αλλες συμβουλες να δω που θα καταληξω. Να 'στε καλα παντως.
pano Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 mikepitas το τροφοδοτικό σου αν είναι αυτό http://www.silentpcreview.com/article592-page1.html είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αλλαγή. Για κάρτα γραφικών(αφού θές μόνο από Πλαίσιο) σου προτείνω αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/ASUS-Vga-Pci-X-5750-Fml-Di-512Md5-512Mb-90-C1CNU5-J0UAY0BZ.htm .
probe Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων η 5750 που σου προτείνει ο pano είναι σαφώς καλύτερη επιλογή
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 mikepitas το τροφοδοτικό σου αν είναι αυτό http://www.silentpcreview.com/article592-page1.html είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αλλαγή.Για κάρτα γραφικών(αφού θές μόνο από Πλαίσιο) σου προτείνω αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/ASUS-Vga-Pci-X-5750-Fml-Di-512Md5-512Mb-90-C1CNU5-J0UAY0BZ.htm . Το τροφοδοτικο μου οντως ειναι αυτο που εχει στο link. Και η καρτα γραφικων ειναι μεσα στα λεφτα... Ομως ειστε σιγουροι οτι ειναι συμβατη με ολα τα μερη του υπολογιστη και οτι το τροφοδοτικο φτανει να την στηριξει. Το μονο προβλημα μου ειναι αυτο.. Πως μπορω να το βεβαιωσω;
lionheart75 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Το τροφοδοτικο μου οντως ειναι αυτο που εχει στο link. Και η καρτα γραφικων ειναι μεσα στα λεφτα... Ομως ειστε σιγουροι οτι ειναι συμβατη με ολα τα μερη του υπολογιστη και οτι το τροφοδοτικο φτανει να την στηριξει. Το μονο προβλημα μου ειναι αυτο.. Πως μπορω να το βεβαιωσω; Mια χαρά συμβατή είναι η 5750 με την μητρική σου FOXCONN G31MVP, καθώς και το τροφοδοτικό σηκώνει και παρασηκώνει την 5750. Αφενός τα antec ειναι αξιόπιστα τροφοδοτικά (ακόμα και τα παλιά μοντέλα όπως αυτό) και αφετέρου η 5750 δεν είναι ενεργοβόρα κάρτα. Απο τις πιο οικονομικές απο άποψη κατανάλωσης σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Το Antec τη σηκώνει άνετα και όχι μόνο αυτή αλλά και πιο ενεργοβόρες κάρτες. http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-15.html HD 5750 και απο μένα. (O E5300 επίσης που έχεις είναι και αυτός απο τους πιο οικονιμικούς 45nm dual core όπως ο E3300 - E5200. Γενικά το σύστημά σου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε Watt και το psu σε καλύπτει άνετα με μία HD5750 ή ακόμα και 5770)
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Mια χαρά συμβατή είναι η 5750 με την μητρική σου FOXCONN G31MVP, καθώς και το τροφοδοτικό σηκώνει και παρασηκώνει την 5750. Αφενός τα antec ειναι αξιόπιστα τροφοδοτικά (ακόμα και τα παλιά μοντέλα όπως αυτό) και αφετέρου η 5750 δεν είναι ενεργοβόρα κάρτα. Απο τις πιο οικονομικές απο άποψη κατανάλωσης σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Το Antec τη σηκώνει άνετα και όχι μόνο αυτή αλλά και πιο ενεργοβόρες κάρτες.http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-15.html HD 5750 και απο μένα. The Radeon HD 5750 is even lower at 16W idle and 86W under load. Νομιζω οτι το link που μου εστειλες Lionheart ηταν κατατοπιστικοτατο. Νομιζω οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα με το τροφοδοτικο και εαν τελικα εχω βλεπουμε και κανουμε. Αλλα η καρτα που προτεινεται ειναι και φτηνη, και αρκετα καλη σε επιδοσεις (παρα το τιποτα που εχω τωρα ) αλλα και δεν καιει ρευμα, οποτε πιθανοτατα την παραγγελνω παρασκευη και απο βδομαδα σας λεω πως πηγε το πραμα.. Να 'στε καλα.
lionheart75 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δεν θα έχεις πρόβλημα φίλε. Καλορίζικη και θα την χαρείς να είσαι σίγουρος. Οι επιδόσεις της είναι ανάλογες της 4850 και ίσως λίγο καλύτερες με λιγότερη όμως κατανάλωση. Κάτι άλλο σημαντικό, η 5750 έχει πολύ καλή θερμική συμπεριφορά κάτι που δεν ισχύει με την σειρά 4, κοινώς δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα και η συγκεκριμένη asus έχει καλό σύστημα ψύξης.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Παιδια η δουλεια πηγε μια χαρα... Αγορασα την Radeon HD 5750 και την τραβαει κανονικα το PC. Το μονο που με προβληματισε ειναι οτι τα minimum Watt που προτεινουν για τροφοδοτικο ειναι για την συγκεκριμενη καρτα πανω στο κουτι ειναι 450W. Δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα, αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα το εχω στο νου μου. Ευχαριστω παιδια... Υ.Γ. Lionheart το καταβαλα οτι εχει καλο συστημα ψυξης, γιατι ολο το κουτι ανελυε την τεχνολογια που ειχαν εφαρμοσει πανω στην καρτα.
qsis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δεν θα έχεις πρόβλημα φίλε. Καλορίζικη και θα την χαρείς να είσαι σίγουρος.Οι επιδόσεις της είναι ανάλογες της 4850 και ίσως λίγο καλύτερες με λιγότερη όμως κατανάλωση. Κάτι άλλο σημαντικό, η 5750 έχει πολύ καλή θερμική συμπεριφορά κάτι που δεν ισχύει με την σειρά 4, κοινώς δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα και η συγκεκριμένη asus έχει καλό σύστημα ψύξης. ειχε μια 4850 στα 100 περιπου ευρω το πλαισιο η οποια περα απο πολυ κρυα και τελειως αθορυβη επαιρνε ρευμα μονο απο το pcie , δεν ειχε καμια υποδοχη για 6πινο την ειχαμε παρει για φιλο και πραγματικα ηταν παρα πολυ καλη για τα λεφτα της νομιζω ηταν connect 3d , η οποια connect 3d ειχε βγαλει και 4890 με ενα μολις 6πινο επισης πολυ ησυχη και κρυα, σε αντιθεση με τις περισσοτερες αλλες
probe Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 ειχε μια 4850 στα 100 περιπου ευρω το πλαισιο η οποια περα απο πολυ κρυα και τελειως αθορυβη επαιρνε ρευμα μονο απο το pcie , δεν ειχε καμια υποδοχη για 6πινο την ειχαμε παρει για φιλο και πραγματικα ηταν παρα πολυ καλη για τα λεφτα της νομιζω ηταν connect 3d , η οποια connect 3d ειχε βγαλει και 4890 με ενα μολις 6πινο επισης πολυ ησυχη και κρυα, σε αντιθεση με τις περισσοτερες αλλες Καλορίζικη φίλε. Για την ιστορία και μόνο, αυτή την connect 3d 4850 χωρίς 6πινο την έχω κι εγώ κι όντως είναι πολύ κρύα και ήσυχη.
lionheart75 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Παιδια η δουλεια πηγε μια χαρα... Αγορασα την Radeon HD 5750 και την τραβαει κανονικα το PC. Το μονο που με προβληματισε ειναι οτι τα minimum Watt που προτεινουν για τροφοδοτικο ειναι για την συγκεκριμενη καρτα πανω στο κουτι ειναι 450W. Δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα, αλλα το σιγουρο ειναι οτι θα το εχω στο νου μου. Ευχαριστω παιδια... Υ.Γ. Lionheart το καταβαλα οτι εχει καλο συστημα ψυξης, γιατι ολο το κουτι ανελυε την τεχνολογια που ειχαν εφαρμοσει πανω στην καρτα. Kαλορίζικη η κάρτα φίλε μου. Ακριβώς όπως το αναφέρεις, προτείνουν 450άρι και πάντα όταν προτείνουν βάζουν παραπάνω απο αυτά που απαιτούνται πραγματικά. Το τροφοδοτικό σου το antec εφόσον είναι σε καλή κατάσταση δεν έχει κανένα θέμα με την 5750 όπως και οποιοδήποτε καλό και ποιοτικό περίπου 400άρι psu. Τα καλά 400άρια σηκώνουν πολύ πιο ενεργοβόρες κάρτες απο αυτή που έχεις εσύ, οπότε μην αγχώνεσαι. Κάποια στιγμή όταν χρειαστείς μεγαλύτερο αγοράζεις εκ νέου. Αγαπητοί @gsis και @probe , Την γνωρίζω την υλοποίηση της connect3D 4850 που έδινε το Πλαίσιο στα ~80 ευρώ αρχικά πριν μερικούς μήνες και λίγο παραπάνω μετά με την αύξηση των τιμών. Όντως η συγκεκριμένη αποτελούσε πολύ καλό value στα χρήματα αυτά. Πρόβλημα με θερμοκρασίες και θόρυβο έχουν ιδιαίτερα οι reference 4850. Η συγκεκριμένη έκδοση που αναφέρεστε είναι κοντύτερη σε μήκος απο την κλασσική 4850 και όντως τροφοδοτείται απο την μητρική χωρίς να έχει 6πινο τροφοδοσίας. Έχει επανασχεδιάσει το σύστημα τροφοδοσίας (VRM) της κάρτας η Connect3D ώστε να μην απαιτείται 6-pin τροφοδοσία. Είναι τελευταίας γενιάς. Η λειτουργία της είναι αψεγάδιαστη μόνο εφόσον τοποθετηθεί σε motherboard με PCI Express 2.0 θύρα γραφικών ώστε η τροφοδοσία της να είναι άψογη - και κατά συνέπεια η λειτουργία της. Σε mobos με pcie 1.1 υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη. Το σύστημα ψύξης της απο όσο θυμάμαι είναι μια χάλκινη ψύκτρα με ένα μικρό ανεμιστηράκι στη μέση, στο οποίο όμως δεν δύναται να ρυθμιστούν οι στροφές του μέσω CCC ή άλλου πρόγραμματος παίζει μόνιμα max rpm (τουλάχιστον για αυτές που είχαν 2pin καλωδιάκι για το fan). Κάποιοι είχαν διαμαρτυρηθεί απ΄όσο θυμάμαι σε άλλα forum, για την συγκεκριμένη υλοποίηση, όχι τόσο με την αδυναμία ρύθμισης των στροφών αλλά για τον παραγόμενο θόρυβο απο το ανεμιστηράκι. Δεν ξέρω αν ισχύει καθώς δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά όντως έχει πολύ καλές θερμοκρασίες λόγω του cooler που διαθέτει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.