Προς το περιεχόμενο

Δικαιωματα σε φακελο εντολη ?

goodMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτού πάλι με πρόλαβαν :cry:

:P Μπορείς να δώσεις permissions και με αριθμούς

Π.χ. το chmod 777 something δίνει δικαιώματα εγγραφής , ανάγνωσης και εκτέλεσης για το something σε όλους Γενικά χρησιμοποίησε την chmod με προσοχή :shifty:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον tritona, για τόσο απλά θέματα καλο είναι να το ψάχνουμε και λίγο, γεμάτος ο τόπος είναι αν γκουγκλάρεις.

Φιλικά πάντα, miza :-)

Συντροφοι linuxades δεν το περιμενα απο εσας!:lol:

Απλα το ηθελα χθες το βραδυ αργα και δεν μπορουσα να κατσω να διαβασω αν και googlara.

Κατι διαβασα για οτι ειναι επικυνδυνο το chmod 777 /opt και δεν το επιχειρισα.

Εχω προβλημα με το joomla και δεν ξερω τι φταιει.

Ο φακελος που θελω να εχει ολα τα δικαιωματα εχει πανω του μια κλειδαρια!

Πως να το αλλαξω ?

θελω και ολοι οι υποφακελοι να εχουν τα ιδια δικαιωματα

MAN CHMOD

Notes:

When chmod is applied to a directory:

read = list files in the directory

write = add new files to the directory

execute = access files in the directory

διαβασε το!δεν δαγκωνει..:-D

για πες ποια εντολη γραφεις..

edit δεν θα ασχοληθω παραπανω αν δεν εχεις διαθεση να μαθεις 5 βασικα πραματα.

sudo a+rw τη διαδρομη του φακελου που θες.πχ

sudo a+rw /etc/X11

φυσικα και ειναι λαθος να εχεις δικαιωματα να γραφεις σαν απλoς χρηστης σε τετοιες περιοχες.Απλα ενημερωσα.

Ελα μωρε πλακα μου κανεις τωρα εξυπναδες πουλας?

Παω και κανω extract τον xampp στον /opt και τωρα για να περασω τον joomla πρεπει να φτιαξω ενα νεο φακελο μεσα στο htdocs και δεν μπορω.

chmod 777 /opt/lampp ( balls )

chmod 767 /opt/lampp ( balls )

chmod 755 /opt/lampp ( balls )

αλλες φορες δινει δικαιωματα μονο στον /lamp και οχι στους υποφακελους.

sudo a+rw /opt/lampp

και να εισαι λιγο πιο ευγενικος.:-)

ευχαριστω.

αλλα καταλαβαινεις οτι οταν ψαχνει καποιος μια εντολη δεν χρειαζεται να κατσει να διαβασει ολο το manual.

ειναι σαν να εισαι στην αιθουσα να ρωτας κατι τον καθηγητη και αυτος να πηγαινει στην βιβλιοθηκη και να φερνει ενα βιβλιο και να σου το δινει.Μην τρελαθουμε γι'αυτοο υπαρχουν τα forums.

ο αλλος τι ειναι αυτα που γραφει μωρε βλαχαδερο θα ειναι.

Για να δόσεις τα δικαιώματα που θες σε όλους τους υποφακέλους πρέπει να πατήσεις πχ chmod -r 755 /var/www

Το -r δηλώνει ότι θα κάνει την ίδια δουλειά για όλους τους υποφακέλους του /var/www. Τώρα δεν ξέρω αν βλέπει εκεί ο apache σου, έκανα ένα τυχαίο παράδειγμα. Έχτος από τα δικαιώματα πρέπει να δεις αν ο ιδιοκτητης των αρχείων είναι ο apache, στο debian είναι ο www-data, σε Ubuntu δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος. Τον ιδιοκτητη του φακέλου και όλων των υποφακέλων τον δηλώνεις κάπως έτσι chown -r www-data.www-data /var/www, ειναι πάλι τυχαίο παράδιγμα.

@tritona: Τέλεια πάει το Debian πανάθεμα το :lol:

---------- Προσθήκη στις 16:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:58 ----------

@Goodman: Άμα είναι να ανοίγουμε thread για το πως συντάσσεται το chmod και το ls, να το κάνουμε το section, linux for dummies.

Δεν θέλω να θίξω κάποιον ούτε εγώ είμαι ο μεγάλος guru, αλλα το τελευταίο καιρό έχω απογοητευτεί πλήρως από τα thread που βλέπω στο section του linux στο insomnia.

ευχαριστω.

αλλα καταλαβαινεις οτι οταν ψαχνει καποιος μια εντολη δεν χρειαζεται να κατσει να διαβασει ολο το manual.

ειναι σαν να εισαι στην αιθουσα να ρωτας κατι τον καθηγητη και αυτος να πηγαινει στην βιβλιοθηκη και να φερνει ενα βιβλιο και να σου το δινει.Μην τρελαθουμε γι'αυτοο υπαρχουν τα forums.

ο αλλος τι ειναι αυτα που γραφει μωρε βλαχαδερο θα ειναι.

απλα σου εξηγησε λιγο καποιες βασικες αρχες για τα δικαιωματα και το chmod με λιγο..περιεργο τροπο ..lol:-D

Δοκιμασε την εντολη που εδωσε ο miza καλυτερα θα σου κανει την δουλεια και με τους υποφακελους.

Λοιπόν μαθαφάκκα βαράς ένα ls -la για να δείς τα δικαιώματα. Αυτά ρε φίλε θα είναι στη φάση d--x--xrwx

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:Εχω λιωσει στα γελια.!!!!ΘΕΟΣ!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

@ippo00 παραδιδεις μαθηματα κατ οικον?:-D:-D

• Moderators

Δεν του ειπε κανεις να διαβασει ολο το manual.Μπορει να κανει ενα search φανταζομαι,ε?'Η ουτε αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...