Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου laptop - notebook και εγκατάσταση νέου λειτουργικού από την αρχή

JUST-GAMER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο γίνεται αν αγοράσω ένα από τα παρακάτω laptop:

01. Dell Inspiron 1564

02. Dell Studio 1558

03. Dell inspiron 1764

04. Hp pavilion dv7-3110ea

05. Hp pavilion dv7-3111ev

06. Hp pavilion dv6-2129ev

07. Hp pavilion dv7-3165ev

08. HP Pavilion dv6-2135ev

09. Toshiba satellite l505-138

10. Toshiba satellite l505-13h

Κατά πόσο θα μπορώ να του περάσω ένα νέο λειτουργικό(Π.χ. τα windows 7 ultimate 64bit Greek) από την αρχή(Δηλαδή σβήνοντας ΕΝΤΕΛΩΣ κάθε partition του δίσκου του laptop και φορμάροντας των σε δυο νέα ntfs partition το ένα για το λειτουργικό και το άλλο απλά για αποθήκευση διάφορων αρχείων κ.α.)

Εννοείται ότι θα περαστούν οι drivers που χρειάζονται για όλα τα έξτρα που μπορεί να έχει το εκάστοτε laptop.

Και το ρωτάω αυτό γιατί πρόσφατα πήγα σε έναν φίλο και αντιμετώπισα ένα εντελώς κουλό-κουφό πρόβλημα που δεν έχω ξαναδεί σε κάποιο άλλο laptop, που ήταν το εξής με λίγα λόγια:

Είχε αγοράσει το Toshiba satellite l505-13n και δοκιμάσαμε να του περάσουμε νέο λειτουργικό από το μηδέν εννοείτε με όλους τους drivers που χρειάστηκαν για τα περιφερειακά που δεν αναγνώρισαν τα windows7 64bit ultimate Greek αλλά παρόλα αυτά ποτέ αναγνώριζε το ασύρματο δίκτυο και δούλευε κανονικά πότε δεν το αναγνώριζε και εκτός αυτού πάντα μα πάντα είχε τρομερή καθυστέρηση πληκτρολογίου.

Εννοείτε ότι με το εργοστασιακό λειτουργικό δούλευαν όλα μια χαρά και το εξακρίβωσε όταν πηρέ τηλέφωνο την Toshiba και του είπαν ότι το συγκεκριμένο laptop είναι κλειδωμένο(Κι αυτό το ακούω πρώτη φορά) ώστε να δουλεύει σωστά ΜΟΝΟ με το εργοστασιακό λειτουργικό και κανένα άλλο και αν θέλουμε να του περάσουμε κάποιο άλλο λειτουργικό να τους πάμε το laptop και το λειτουργικό και να το περάσουν αυτοί(Εξυπακούεται με κάποιο κόστος παρόλο που το laptop είχε αγοραστεί πριν 2 εβδομάδες)

Υ.γ. Επίσης δοκίμασα είτε να του περάσω, είτε τρέχοντας τα από τα livecd(Π.χ. το ubuntu) τα λειτουργικά ubuntu, windows xp pro sp3 greek, windows vista sp1 greek, windows nt, linux με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Επειδή λοιπόν τώρα σκέπτομαι να αγοράσω κάποιο από τα παραπάνω laptops και θέλω να ξέρω επί του ασφαλούς κατά πόσο μπορώ να του περάσω νέο λειτουργικό.

Όποιος μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά ειδικά αν έχει κάποιο από τα παραπάνω laptops και έχει κάνει αυτό που ζητώ θα του ήμουν υπόχρεος.

Και επειδή πολλοί από εσάς ίσως ρωτήσουν γιατί δεν αφήνεις το εργοστασιακό λειτουργικό του εκάστοτε laptop και απλά απεκατέστησε τα προγράμματα που έχει και δεν χρειάζεσαι απλά τους απαντώ ότι ναι μεν μπορώ να κάνω απεγκατάσταση τα “άχρηστα” για εμένα προγράμματα αλλά το θέμα είναι ότι πολλά από αυτά τα προγράμματα εκτός από τα αρχεία εγκατάστασης τους ίσως ξεκινάμε κάποιες “κρυφές” υπηρεσίες που για να τις βρεις και να τις απενεργοποιήσεις θέλεις ώρα και αρκετό ψάξιμο οπότε πιστεύω είναι πολύ ποιο εύκολο να εγκαταστήσεις από την αρχή να λειτουργικό και να του περάσεις τους drivers που ίσως χρειαστεί.

Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο γίνεται αν αγοράσω ένα από τα παρακάτω laptop:

01. Dell Inspiron 1564

02. Dell Studio 1558

03. Dell inspiron 1764

04. Hp pavilion dv7-3110ea

05. Hp pavilion dv7-3111ev

06. Hp pavilion dv6-2129ev

07. Hp pavilion dv7-3165ev

08. HP Pavilion dv6-2135ev

09. Toshiba satellite l505-138

10. Toshiba satellite l505-13h

Κατά πόσο θα μπορώ να του περάσω ένα νέο λειτουργικό(Π.χ. τα windows 7 ultimate 64bit Greek) από την αρχή(Δηλαδή σβήνοντας ΕΝΤΕΛΩΣ κάθε partition του δίσκου του laptop και φορμάροντας των σε δυο νέα ntfs partition το ένα για το λειτουργικό και το άλλο απλά για αποθήκευση διάφορων αρχείων κ.α.)

Εννοείται ότι θα περαστούν οι drivers που χρειάζονται για όλα τα έξτρα που μπορεί να έχει το εκάστοτε laptop.

Και το ρωτάω αυτό γιατί πρόσφατα πήγα σε έναν φίλο και αντιμετώπισα ένα εντελώς κουλό-κουφό πρόβλημα που δεν έχω ξαναδεί σε κάποιο άλλο laptop, που ήταν το εξής με λίγα λόγια:

Επειδή λοιπόν τώρα σκέπτομαι να αγοράσω κάποιο από τα παραπάνω laptops και θέλω να ξέρω επί του ασφαλούς κατά πόσο μπορώ να του περάσω νέο λειτουργικό.

Όποιος μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά ειδικά αν έχει κάποιο από τα παραπάνω laptops και έχει κάνει αυτό που ζητώ θα του ήμουν υπόχρεος.

Και επειδή πολλοί από εσάς ίσως ρωτήσουν γιατί δεν αφήνεις το εργοστασιακό λειτουργικό του εκάστοτε laptop και απλά απεκατέστησε τα προγράμματα που έχει και δεν χρειάζεσαι απλά τους απαντώ ότι ναι μεν μπορώ να κάνω απεγκατάσταση τα “άχρηστα” για εμένα προγράμματα αλλά το θέμα είναι ότι πολλά από αυτά τα προγράμματα εκτός από τα αρχεία εγκατάστασης τους ίσως ξεκινάμε κάποιες “κρυφές” υπηρεσίες που για να τις βρεις και να τις απενεργοποιήσεις θέλεις ώρα και αρκετό ψάξιμο οπότε πιστεύω είναι πολύ ποιο εύκολο να εγκαταστήσεις από την αρχή να λειτουργικό και να του περάσεις τους drivers που ίσως χρειαστεί.

μου κανει λιγο μουφα το παραπανω quote ειδικα αμα βαλεις ultimate θα τα βρει ολα μονο του απο θεμα drivers και hotkeys και θα ειναι κομπλε. τωρα για XP με λαθος δισκακι χωρις SATA drivers πολλα μπορει να πανε στραβα. κλειδωματα να παιζουν δεν νομιζω αλλα δεν χανεις τιποτα να παρεις ενα τηλεφωνο αλλα αμφιβαλλω να παιζει τετοια μπαρουφα...

Δημοσ.

Διάβασε λίγο καλύτερα το ποστ μου σε παρακαλώ πολύ γιατί όλα αυτά που λες τα εχω απαντήσει είδη.

Λεώ είδη ότι επικοινωνήσαμε με την Toshiba όπως επίσης λέω είδη τι λειτουργικά δοκιμάσαμε να του περάσουμε επομένως δεν διάβασες καλά το ποστ αφού ρωτάς γι' αυτά.

Δημοσ.
Διάβασε λίγο καλύτερα το ποστ μου σε παρακαλώ πολύ γιατί όλα αυτά που λες τα εχω απαντήσει είδη.

Λεώ είδη ότι επικοινωνήσαμε με την Toshiba όπως επίσης λέω είδη τι λειτουργικά δοκιμάσαμε να του περάσουμε επομένως δεν διάβασες καλά το ποστ αφού ρωτάς γι' αυτά.

ετσι οπως φαινεται το μυνημα με την παραθεση φαινεται λες και ειναι απο αλλο θεμα και το πηρες και το βαλες εδω. το θεμα ειναι αν εχει καποια ρυθμιση στο bios να τα παρακαμπτεις ολα αυτα τα κλειδωματα.

στα HP και στα DELL δεν υπαρχει τετοιο θεμα καθως και σε μερικα toshiba που ειδα τελευταια (Α500 και Τ130 για linux)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...