Προς το περιεχόμενο

Υπότιτλοι με "κινέζικα" γράμματα στο vlc παίζοντας ταινία

linuxs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει πολλές ταινίες αλλα πάντα μου εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα. Όταν κατεβάζω υπότιτλους(ελληνικούς-αγγλικούς) μου τους εμφανίζει με κινέζικα γράμματα. Τι φταίει;

Δημοσ.
Δοκίμασε options-> Subtitles & OSD -> Default encoding γύρνα το σε auto και μετά σε UTF-8.

ΥΓ: Ποιο είναι το λειτουργικό σου;

Έχω windows 7 x32 και το έκανα αυτό που λες αλλα τώρα βγάζει όλο ερωτηματικά...κατι άλλο;

Παρεπιπτόντως μόλις έκανα update οπότε έχω την τελευταία έκδοση. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό!

Δημοσ.

Οκ, θεωρία #2: Άνοιξε τα αρχεία των υποτίτλων με notepad, κάνε file->save as και στο encoding (θα το δεις χαμηλά στο παράθυρο) επέλεξε UTF8, μπας και...

Δημοσ.
Βαλε τον 1.1.1, οπου το προβλημα εχει λυθει. Αλλιως, ακολουθησε τις οδηγιες στο δευτερο link.

Βρε παιδιά δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, αλλα πάλι "κινέζικα" είναι τα γράμματα. Έβαλα το vlc 1.1.1 αλλα δεν έφτιαξε.

Δημοσ.
Βρε παιδιά δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, αλλα πάλι "κινέζικα" είναι τα γράμματα. Έβαλα το vlc 1.1.1 αλλα δεν έφτιαξε.

Εβαλες το Tools -> Preferences -> Subtitles & OSD -> Default Encoding πισω στο "auto" ή το εχεις αφησει στη παλια ρυθμιση;;;

Αλλιως, δοκιμασε κατα σειρα τα "ISO 8859-7", "Greek (Windows-1253)" και "UTF-8" για να πετυχεις αυτο που εχει ο υποτιτλος.

ΥΓ: Hat tip στον overclocker για το Windows-1253

Δημοσ.
Έχω δοκιμάσει πολλές ταινίες αλλα πάντα μου εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα. Όταν κατεβάζω υπότιτλους(ελληνικούς-αγγλικούς) μου τους εμφανίζει με κινέζικα γράμματα. Τι φταίει;

Και τους αγγλικούς με «αλαμπουρνέζικα» στους εμφανίζει; Περίεργο. Ποια γραμματοσειρά έχεις επιλέξει από το σχετικό drop-down; Ελπίζω όχι κάποια περίεργη, που έχει άλλα αντ' άλλων glyphs. Αν ναι, βάλε καμιά στάνταρ, π.χ. Arial ή Tahoma ή Verdana ξέρω γω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...