Προς το περιεχόμενο

Επιλογή dSLR μηχανής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με την επιλογή dSLR μηχανής μιας και τα χρήματα θα είναι αρκετά οπότε δεν είμαστε για δοκιμές.

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια εταιρία μιας και δεν έχω δοκιμάσει ψηφιακή μηχανή ακόμα.

Η παλιά μου μηχανή ήταν μια Pentax IQZoom 160 (made in Japan :devil: παρακαλώ) και η αλήθεια είναι ότι με έβγαλε ασπροπρόσωπο όπου την χρειάστηκα αυτά τα 13 χρόνια :-D που την έχω.

Βασική προϋπόθεση στην αγορά της μηχανής είναι το να έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθιού, για να μην ξεπαραδιαστούμε στις μπαταρίες και να παίρνει κάρτες SD ή micro SD.

Περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας και καλό θα ήταν να μην ξεφύγουμε πάνω από τα 600-700 ευρώ:X.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δεν έχεις πολλές επιλογές μιας και οι φακοί που συνοδεύουν τις μηχανές στην κατηγορία αυτή χρημάτων δεν είναι και οι καλύτεροι που υπάρχουν.

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο στα χρήματα αυτά ειναι η

SONY A330 που έρχεται μαζί με 2 φακούς 18-55mm και 55-200mm.

Απο εκεί και έπειτα πας στα "5άρια" της Canon και της Nikon.

Canon EOS 500D

και

Nikon D5000

αμφότερες με 18-55mm φακό.

Την D5000 την βρίσκεις και με φακό zoom 55-200mm στα 800€ περιπου,

αλλά δεν το έγραψα γιατί ξεφεύγει του ορίου σου,

σε αντίθεση με την A330 που την βρίσκεις κοντά στα 700€.

H πιό τίμια επιλογή είναι η SONY αν δεν θες πολλά πολλά. ;)

Ανάμεσα σε Canon και Nikon όμως πια να προτιμήσω? Τη Sony δεν την γουστάρω καθόλου σαν εταιρία οπότε την αφήνω στην άκρη για την ώρα.

Αν βέβαια δεν βρω κάτι καλύτερο τότε θα πάω στη Sony αναγκαστικά.

Καλά κάνεις και βάζεις στην άκρη την Sony, ουτε εγώ μπορώ να την συγκρίνω με μια Canon ή μια Nikon. Με μια πρώτη ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά είναι οτι έχει λιγότερα Mpixel, δεν τραβάει βίντεο (δεν θα σχολιάσω το γεγονός οτι οι dSLR τραβάνε βίντεο...) και δεν ξέρω και απο φακούς τί λέει.

Ανάμεσα σε Canon και Nikon δύσκολα τα πράγματα και οι 2 είναι πολύ καλές μηχανές και δεν θα σε απογοητεύσουν. Δεν θα έλεγα οτι κάποια υπερτερεί της άλλης καθώς η μια είναι καλύτερη σε εναν τομέα και η άλλη σε κάποιον άλλο οπότε είναι μάλλον ισοπαλο το αποτέλεσμα. Πχ η Canon σε Mpixel η Nikon σε σημεία Autofocus οπότε το θέμα της επιλογής έχει και την υποκειμενική του υπόσταση.

Άρα επειδή μια dSLR δεν την παίρνεις για να μείνεις με ενα φακό, αλλά και επειδή θα την κρατήσεις για αρκετά χρόνια, θα πρέπει να κοιτάξεις τί σε καλύπτει απο την γκάμα φακών που υποστηρίζουν.

Προσωπικά θα πήγαινα στην Canon, έχω την 450d και είμαι υπερευχαριστημένος απο κάθε άποψη.

Ενας απο τους λόγους που θα διάλεγα Canon είναι και αυτός εδω ο φακός

Canon EF 50mm f/1.8 II

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=590

πάμφθηνος και καταπληκτικός για παιχνίδι!

Να ξέρεις όμως ότι η Canon όσον αφορά την αντιπροσωπεία δεν είναι ότι καλύτερο στην Ελλάδα. Εάν πάθει κάτι η μηχανή θα τρέχεις και για πολύ καιρό..

Καλά κάνεις και βάζεις στην άκρη την Sony, ουτε εγώ μπορώ να την συγκρίνω με μια Canon ή μια Nikon. Με μια πρώτη ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά είναι οτι έχει λιγότερα Mpixel, δεν τραβάει βίντεο (δεν θα σχολιάσω το γεγονός οτι οι dSLR τραβάνε βίντεο...) και δεν ξέρω και απο φακούς τί λέει.

Ανάμεσα σε Canon και Nikon δύσκολα τα πράγματα και οι 2 είναι πολύ καλές μηχανές και δεν θα σε απογοητεύσουν. Δεν θα έλεγα οτι κάποια υπερτερεί της άλλης καθώς η μια είναι καλύτερη σε εναν τομέα και η άλλη σε κάποιον άλλο οπότε είναι μάλλον ισοπαλο το αποτέλεσμα. Πχ η Canon σε Mpixel η Nikon σε σημεία Autofocus οπότε το θέμα της επιλογής έχει και την υποκειμενική του υπόσταση.

Άρα επειδή μια dSLR δεν την παίρνεις για να μείνεις με ενα φακό, αλλά και επειδή θα την κρατήσεις για αρκετά χρόνια, θα πρέπει να κοιτάξεις τί σε καλύπτει απο την γκάμα φακών που υποστηρίζουν.

Προσωπικά θα πήγαινα στην Canon, έχω την 450d και είμαι υπερευχαριστημένος απο κάθε άποψη.

Ενας απο τους λόγους που θα διάλεγα Canon είναι και αυτός εδω ο φακός

Canon EF 50mm f/1.8 II

http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=590

πάμφθηνος και καταπληκτικός για παιχνίδι!

btw αυτον τον φακο τον εχω και τον πουλαω αν θελει καποιος κλικ στο λινκ κατω και πμ

Είναι καλή αυτή η μηχανούλα της nikon, εάν και έχει σχετικά μεγάλο διάφραγμα ο φακός, οπότε θα είναι μάλλον ένα κλικ πιο σκοτεινές οι φωτογραφίες. Αλλά στα χρήματα που διαθέτει, μάλλον είναι μονόδρομος. Λύνει χέρια το εύρος 18-200, για παντός χρήσεως.

Είναι καλή αυτή η μηχανούλα της nikon, εάν και έχει σχετικά μεγάλο διάφραγμα ο φακός, οπότε θα είναι μάλλον ένα κλικ πιο σκοτεινές οι φωτογραφίες. Αλλά στα χρήματα που διαθέτει, μάλλον είναι μονόδρομος. Λύνει χέρια το εύρος 18-200, για παντός χρήσεως.

μικρο εννοεις το διαφραγμα.μεγαλο εννοουμε στη φωτογραφια το διαφραγμα απο 2,8 και κατω.αντιστροφα πανε τα νουμερα.και μη μπερδευεσαι οι φωτογραφιες δεν θα ειναι πιο σκοτεινες (μη λες τετοια και το τρομαζεις το παιδι!).ενα παραδειγμα.αν με ενα φωτεινο φακο τα νουμερα που μας δινει η μηχανη ειναι διαφραγμα f 2 και ταχυτητα 1/60 τοτε ενας φακος με διαφραγμα f 5,6 θα μας δωσει ταχυτητα 1/8 που ειναι δυσκολο να μη βγει κουνημενη.παρολα αυτα οι 2 φωτογραφιες θα βγουν ιδιες ως προς την εκθεση, δηλ η δευτερη δεν θα ειναι πιο σκοτεινη απ την πρωτη!!!η μονη διαφορα θα ειναι στο βαθος πεδιου.απλα δεν θα μπορει να τραβαει τη νυχτα στο χερι γιατι θα του βγαζει πολυ μικρη ταχυτητα και θα βγαινουν κουνημενες.θα πρεπει να ανεβαζει το iso και θα αυξανεται ετσι και ο θορυβος.γνωμη μου ειναι μακρια απο τοσο μεγαλα σε ευρος ζουμ.εχουν πολλα κρυσταλλα μεσα ειναι σκοτεινοι, παραμορφωνουν πολυ και γενικα εχουν χειροτερη οπτικη ποιοτητα απο τους σταθερους ή απο τους μικρους ζουμ.

η 5000 ειναι άριστη μηχανή (όπως και η 500d)...Εγώ κατεληξα στην πρώτη και δεν το μετάνιωσα ουτε μια στιγμή. Εχω το 18-55 και τον 55-200. Μπορεί να μην είναι άριστοι φακοι (μιλαμε για κιτ φακούς) αλλά θα σε καλύψουν πλήρως. Προσωπικα θα απέφευγα τον 18-200 της sigma αλλα και της tamron. Δεν εχουν σταθεροποίηση και τα οπτικά των συγκεκριμένων φακών δεν είναι και οτι καλυτερο (εξ ου και οι χαμηλες τιμές τους). Βεβαια δεν μιλαω απο προσωπικη εμπειρία για τους συγκεκριμένους, αλλά μονο από κριτικές που έχω διαβάσει στο νετ.θα προτιμουσα αυτο το κιτ http://www.techneasy.gr/index.php?target=products&product_id=33894 που οπτικά ειναι ανώτερο, ή με τον 18-105 http://www.pixmania.gr/gr/gr/03048370/art/nikon/d5000-af-s-dx-nikkor-18-1.html?srcid=7255&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTI4MDMxMDg4NTtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQ

Βεβαια ο καθενας με τις αναγκες του, και για τη χρηση που προοριζει τη μηχανη μπορει να ειναι ικανοποιημενος και μονο με τον πολυ καλό 35αρη της νικον, αλλος να θελει πιο πολυ ζουμ, αλλος πιο ευρυ κοκ. Απλά να ξέρεις οτι ο 18-200 ειναι ενας πολύ all around φακός και εχει το ασυγκριτο πλεονέκτημα οτι τον κουμπωνεις στη μηχανη και τελείωσες....

Για μενα πας για μια canon 500d και απο εκει και περα αρχιζεις να ψαχνεις για μεταχειρισμενους tamron 17-50mm f/2,8, sigma 17-80mm. Αλλιως παιρνεις τον φακο του kit μαθαινεις την μηχανη σου με αυτον βλεπει τι εστιακα μηκη χρησημοποιεις και μετα απο εναν χρονο παιρνεις εναν καλυτερο φακο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παίδες σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις όλους. Μάλλον θα πάω σε Nikon και μάλλον στην D5000

αν και παίζει να περιμένω λίγο ακόμα να μαζέψω κάνα 2-3 κατοστάρικα και να πάω στην D90.

Τι λέτε αξίζει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...