Προς το περιεχόμενο

κατανάλωση κλιματιστικού

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το κλιματιστικό μου , μαζί με το ψυγείο, έκαψε 0,6 KWh σε διάστημα μιας ώρας, ρυθμισμένο στους 24 βαθμούς, σε χώρο 35 τ.μ. Είναι Samsung Inverter 18.000 BTU.

Πως σας φαίνεται η κατανάλωση? (Το ψυγείο είναι μικρομεσαίου μεγέθους κλάσης Α.)

Τώρα το ρύθμισα στους 26 με λειτουργεία Smart Saver να δω αν θα έχει διαφορά....

Δημοσ.
Λοιπόν, το κλιματιστικό μου , μαζί με το ψυγείο, έκαψε 0,6 KWh σε διάστημα μιας ώρας, ρυθμισμένο στους 24 βαθμούς, σε χώρο 35 τ.μ. Είναι Samsung Inverter 18.000 BTU.

Πως σας φαίνεται η κατανάλωση? (Το ψυγείο είναι μικρομεσαίου μεγέθους κλάσης Α.)

Τώρα το ρύθμισα στους 26 με λειτουργεία Smart Saver να δω αν θα έχει διαφορά....

Το COP του ηταν:

CΟP = 18000·0.293/600 = 8.79 !!!!!! Εξωπραγματικο το βρισκω.:shock::shock:

Φοβερα καλη αποδοση για να ειναι αληθινη.

Πιθανοτατα δεν θα ειχε καθολου ζεστη ξερω γω και απο 25 ºC την κατεβασε στους 24 °C, δεν βρισκω αλλη εξηγηση.

(Α επισης το k απο το κιλοβατ γραφεται με μικρο ως k και οχι με κεφαλαιο ως K, δηλαδη:

σωστο: 5 kW

λαθος: 5 KW )

Δημοσ.

Σήμερα το μέτρησα από την αρχή της λειτουργίας και για μισή ώρα. Ρύθμιση θερμοκρασίας στους 20, ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και εξωτερική θερμοκρασία 35. Έκαψε μαζί με το ψυγείο 0,5 kWh σε μισή ώρα....

Δημοσ.

@Krokodilos

Αφου λέει οτι είναι Inverter, δεν παίζει να δουλεύει σταθερά στα 18Κ BTU αλλά σε λιγότερα όσο πιο κοντά στην θερμοκρασία στόχο είναι για αυτό μάλλον βγαίνει τρελό το COP.

:-)

Δημοσ.
@Krokodilos

Αφου λέει οτι είναι Inverter, δεν παίζει να δουλεύει σταθερά στα 18Κ BTU αλλά σε λιγότερα όσο πιο κοντά στην θερμοκρασία στόχο είναι για αυτό μάλλον βγαίνει τρελό το COP.

Απλά υπολογίζω ότι με 10 ωρη καθημερινή χρήση, σε δέκα μέρες θα πληρώσω 4 ευρώ, σε 2 μήνες καύσωνα 24 ευρώ. Not bad!!

Αν είναι έτσι και το χειμώνα τότε κόβω το πετρέλαιο!!

Δημοσ.

Αφού μπορείς να βρεις την μέγιστη κατανάλωση από τις οδηγίες γιατί κάνεις αλχημίες με το βατόμετρο και το ψυγείο ;

Δημοσ.
Αφού μπορείς να βρεις την μέγιστη κατανάλωση από τις οδηγίες γιατί κάνεις αλχημίες με το βατόμετρο και το ψυγείο ;

Άλλο οδηγίες και άλλο ο μετρητής στο δικό μου περιβάλλον!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...