sandbird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Οτι μεταφέρει τη ζέστη...την μεταφέρει. Χωρίς το fan ζεσταίνεται το heat sink. Για τα psi το ξέρω αλλά τι να κάνω να βάλω και ένα αρνάκι από πάνω ? Οσο για την φωτιά.....γιατί να πάρει φωτιά ? πάστα έχει, cooler εχει, fan εχει..τι αλλο θέλει ?
Vatos_locos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 παραπάνω ψύξη θέλει εκτός αν είναι 3w το tec που έχεις
sandbird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Αν δεις εδώ : http://www.penguinslab.com/peltier.htm θα δεις οτι οσο μεγαλύτερο heatsink έχεις τόσο καλύτερη ψύξη έχεις από την άλλη μεριά. Το δικό μου (AMD) είναι αρκετά μεγάλο και με το fan δεν ζεσταίνεται καθόλου...που σημαίνει ότι κάνει δουλειά. Πάγο δεν έφτασα ακόμα να φτιάξω αλλά ίσως με δυνατότερο fan έχω καλύτερα αποτελέσματα
alcemist Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Φοβερός! Το πόσο ψύξη θα έχεις εξαρτάται κυρίως από το πόσα ampere δίνεις στο peltier όχι από το fan. Βέβαια έτσι αυξάνεται και η ζέστη από την άλλη μεριά. Μπορείς εύκολα να πας στους -4. Έχε υπ' όψιν ότι τα Peltier αν δεν ψύχονται καλά στην ζεστή τους πλευρά λιώνουν (κυριολεκτικά) οι διοδικές επαφές (είναι στο εσωτερικό δεν τις βλέπεις) και η συσκευή σταματά να λειτουργεί αφού ανοίγει το κύκλωμα. Επίσης δεν είναι καλή ιδέα να φτιάξει κάποιος air conditioner έτσι διότι η ζέστη στην μία πλευρά είναι μεγαλύτερη από την ψύξη στην άλλη. Τα air condition έχουν εξωτερική μονάδα έξω από το σπίτι για να αποβάλουν το ζεστό αέρα οπότε θα έπρεπε κάποιος να κάνει κάτι ανάλογο.
sandbird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Βασικά εγώ το πήρα για να το κολλήσω σε κάνα ανεμιστηράκι από πίσω. Πέρσι είχα φτιάξει ένα υδρόψυκτο ανεμηστηράκι αλλά δεν μ'αρεσε και πολύ. Όταν ήρθαν τα peltier (πήρα 2) εκείνη τη στιγμή έπινα Φραπέ.... και μου έσκασε και η ιδέα. lol Πόσα amper βγάζει το τροφοδοτικό άραγε ?
lion2486 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Καλή μαγκιά φαίνονται αυτά τα peltier... δεν τα είχα ξαναδεί... ίσως να τα βάζαμε και πάνω στο cpu... Αν βάλεις 2 στη σειρά θα γίνει καλύτερη δουλειά; Εγώ έβαζα μια ψύχτρα σε ένα μπόλ, το γέμισα νερό (μόνο το socket μέσα) και το πάγωνα και μετά το είχα για ψύξη...
sandbird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δεν κάνει να βάλεις το peltier απευθείας πάνω στη cpu γιατι πιάνει πάγο κάτω απο το motherboard και το χαλάει...γενικά για overclocking καταστάσεις πρέπει να το ψάξεις λίγο στο net τι είναι το σωστό και τι το λάθος. Το ένα πάνω στο άλλο δεν πιστέυω να κάνει τίποτα...αφου βγάζει κρύο άπό τη μια και ζέστη από την άλλη.
poisom Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Πες μου ότι έχει και σήμα καμπάνα τώρα...χαχαχαχα καλό αν και δεν πίνω καφέδες....
Vatos_locos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δεν κάνει να βάλεις το peltier απευθείας πάνω στη cpu γιατι πιάνει πάγο κάτω απο το motherboard και το χαλάει...γενικά για overclocking καταστάσεις πρέπει να το ψάξεις λίγο στο net τι είναι το σωστό και τι το λάθος. Το ένα πάνω στο άλλο δεν πιστέυω να κάνει τίποτα...αφου βγάζει κρύο άπό τη μια και ζέστη από την άλλη. όταν είναι cascade το ένα tec πρέπει να είναι το 2πλάσιο σε watt από το άλλο για να το ψύχει τα tec όσο πιο κρύα κρατάς την ζεστή πλευρά τους τόσο πιο χαμηλά κατεβαίνει η κρύα νερο και tec είχα και εγώ κάποτε στο pc μου με Q9450 @ 4200 και πάνω από 40 βαθμούς δεν είχα δει, αλλά θες αλλα τροφοδοτικά άλλα καλώδια μονώσεις και είναι φασαρία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.