Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Νομίζω ότι κι εσύ απλά παραθέτοντας ξερούς αριθμούς προδιαγραφών, αοριστίες λες. Εκτός αν έχεις κάποιο βίντεο να μας δείξεις ώστε να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου και δεν το είδα.(?)

Τελικως οπως προβλεψαμε, δεν ειδαμε μηχανημα mac που θα ειχε μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το αντιστοιχο pc.

Τωρα οσο αφορα τους ισχυρισμους:

Αν θελεις να δεις για τις επιδοσεις των 2 λειτουργικων μεταξυ ιδιου hardware, αρκει να κοιταξεις μερικα σοβαρα site.

Πχ για photoshop:

http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5

Γενικοτερα, θα δεις οτι σε ολες τις απαιτητικες εφαρμογες(photoshop,video editing, rendering) τα 2 λειτουργικα εχουν παρομοιες επιδοσεις σε ιδιο hardware.

Σε gaming θα δεις οτι τα windows ειναι πιο γρηγορα σε ιδιο hardware, γιατι το εκμεταλλευονται καλυτερα.

Οποτε δεν χρειαζεται να ειναι καποιος σαινι για να καταλαβει οτι αφου πχ σε ιδιο hardware το photoshop τρεχει το ιδιο καλα στα 2 λειτουργικα, τοτε σε ενα pc quad core με 4gb ram των 1000€ του 2008 θα τρεχει καλυτερα απο οτι σε εναν mac διπυρηνο core 2 duo με 1gb ram του 2008 και παρομοιων χρηματων. ;)

Αν θελεις μπορουμε να σου δειξουμε κι αλλα αρθρα σοβαρων site περι αποδοσης απαιτιτικων εφαρμογων των 2 λειτουργικων σε ιδιο hardware.

Επεξ/σία από haHa
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα γίνω πιο κατανοητός.

Υπάρχουν Mac users που τρέχουν Windows?? Αυτή η επιλογή δεν έπρεπε καν να υπάρχει νόμιμα...

Για να έχει νόημα μια σύγκριση, την κάνουμε τρέχοντας δυο προιόντα στις προδιαγραφές που πρέπει να τρέχουν. Και οι Mac τρέχουν OSX όχι windows ΤΕΛΟΣ. Αλλιώς δεν θα είχαν νόημα ύπαρξης...

Δημοσ.
Τελικως οπως προβλεψαμε, δεν ειδαμε μηχανημα mac που θα ειχε παραπανω αντοχη απο το αντιστοιχο pc.

Τωρα οσο αφορα τους ισχυρισμους:

Αν θελεις να δεις για τις επιδοσεις των 2 λειτουργικων μεταξυ ιδιου hardware, αρκει να κοιταξεις μερικα σοβαρα site.

Πχ για photoshop:

http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5

Γενικοτερα, θα δεις οτι σε ολες τις απαιτητικες εφαρμογες(photoshop,video editing, rendering) τα 2 λειτουργικα εχουν παρομοιες επιδοσεις σε ιδιο hardware.

Σε gaming θα δεις οτι τα windows ειναι πιο γρηγορα σε ιδιο hardware, γιατι το εκμεταλλευονται καλυτερα.

Οποτε δεν χρειαζεται να ειναι καποιος σαινι για να καταλαβει οτι αφου πχ σε ιδιο hardware το photoshop τρεχει το ιδιο καλα στα 2 λειτουργικα, τοτε σε ενα pc quad core με 4gb ram των 1000€ του 2008 θα τρεχει καλυτερα απο οτι σε εναν mac διπυρηνο core 2 duo με 1gb ram του 2008 και παρομοιων χρηματων. ;)

Αν θελεις μπορουμε να σου δειξουμε κι αλλα αρθρα σοβαρων site περι αποδοσης απαιτιτικων εφαρμογων των 2 λειτουργικων σε ιδιο hardware.

Παραθέτω κάτι από το λινκ που έδωσες:

"The advantages of 64-bit become clearer, because the Windows version doesn't have to page out to deal with the larger file."

Εχμ... μήπως παρατηρείς κάτι περίεργο??

Δημοσ.
Θα γίνω πιο κατανοητός.

Υπάρχουν Mac users που τρέχουν Windows?? Αυτή η επιλογή δεν έπρεπε καν να υπάρχει νόμιμα...

Για να έχει νόημα μια σύγκριση, την κάνουμε τρέχοντας δυο προιόντα στις προδιαγραφές που πρέπει να τρέχουν. Και οι Mac τρέχουν OSX όχι windows ΤΕΛΟΣ. Αλλιώς δεν θα είχαν νόημα ύπαρξης...

Ξαναλεω:

η συγκριση γινεται για mac που τρεχουν mac os x και pc που τρεχουν windows.

Απλα μερικοι εδω μεσα βγηκαν να πουν οτι τα mac εχουν μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κλπ. Αυτο δυστυχως ή ευτυχως δεν ισχυει. (πρεπει παντα να λαμβανουμε και υποψην μας τον παραγοντα κοστος)

Εκει λοιπον ηταν η ενσταση μου.

(Ασχετο, αλλα παιζει περιπου οι μισοι χρηστες mac που ξερω να τρεχουν και windows, οχι φυσικα σαν κυριο λειτουργικο. Ασχετο με την συζητηση μας βεβαια.)

Δημοσ.
Εχμ... μήπως παρατηρείς κάτι περίεργο??

Παραθέτω κάτι από το λινκ που έδωσες:

"The advantages of 64-bit become clearer, because the Windows version doesn't have to page out to deal with the larger file."

Μην κοιτας τις μετρησεις για 64bit που εκει τα windows ειχαν πλεονεκτημα λογω οτι μονο εκει υπηρχε 64bit photoshop, κοιτα τις μετρησεις σε 32 bit και για τις 2 πλατφορμες και θα δεις οτι οι επιδοσεις ηταν ιδιες.

Oπως ειπα και πιο πανω:

Γενικοτερα' date=' θα δεις οτι σε ολες τις απαιτητικες εφαρμογες(photoshop,video editing, rendering) τα 2 λειτουργικα εχουν παρομοιες επιδοσεις σε ιδιο hardware.

Οποτε δεν χρειαζεται να ειναι καποιος σαινι για να καταλαβει οτι αφου πχ σε ιδιο hardware το photoshop τρεχει το ιδιο καλα στα 2 λειτουργικα, τοτε σε ενα pc quad core με 4gb ram των 1000€ του 2008 θα τρεχει καλυτερα απο οτι σε εναν mac διπυρηνο core 2 duo με 1gb ram του 2008 και παρομοιων χρηματων. [/quote']

Δημοσ.

ΟΚ της είδα. Όντως οι διαφορές σε ταχύτητα μεταξύ των δυο λειτουργικών είναι μικρές.

Επαναλαμβάνω κάτι που δεν μπόρεσες να καταλάβεις από αυτό που θέλω να πω, με άλλα λόγια. Εκτός από ταχύτητα, στο θέμα λειτουργικού υπάρχει και μια άλλη λέξη. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Είναι σαν να συγκρίνουμε μια Mercedes με το νιτραρισμένο Hyundai της γειτονιάς, Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να στο πουν ούτε τα νούμερα ούτε οι πίνακες που διαβάζεις σε διάφορα site. Μπορεί να στο πει μόνο η εμπειρία χρήσης των δυο λειτουργικών.

Ρώτα αυτούς που το γύρησαν από Windows σε OSX να σου πουν ποιο λειτουργικό θεωρούν καλύτερο και γιατί. Εγώ δεν θα σου πω τίποτα...:-)

Παρ' όλα αυτά, αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις αυτό που έγραψα πιο πάνω θα καταλάβεις ότι τόση ώρα άλλα μου λες, άλλα θέλω να πω.

Δημοσ.

Επίσης, το "δοκίμασα το OSX στο Πλαίσιο εχθές" που διαβάζω μερικές φορές, μου έρχεται να κατουρηθώ από τα γέλια. Τρομερό το μυαλό μερικών... αναρωτιέμαι τι specs έχει το κεφάλι τους, δοκιμάζουν κάτι για μερικά δευτερόλεπτα και μετά είναι έτοιμοι να σου πουν απόψεις λες και έχουν βγάλει και πτυχίο στο λειτουργικό, ζηλεύω :lol:.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά, απλά είναι κάτι που ακούω κατά καιρούς..

Τέλος μια και μίλησα πιο πάνω για αυτοκίνητα.. Λοιπόν, δεν δοκιμάζεις ένα αυτοκίνητο καρφώνοντας την πρώτη σε μια ευθεία μέχρι το επόμενο φανάρι... Πρέπει να περάσεις μερικές μέρες μαζί του για να δεις συμπεριφορά σε ΠΟΛΛΑ πράγματα. Έτσι είναι και το λειτουργικό σύστημα.

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω κάτι που δεν μπόρεσες να καταλάβεις από αυτό που θέλω να πω, με άλλα λόγια. Εκτός από ταχύτητα, στο θέμα λειτουργικού υπάρχει και μια άλλη λέξη. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Είναι σαν να συγκρίνουμε μια Mercedes με το νιτραρισμένο Hyundai της γειτονιάς, Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να στο πουν ούτε τα νούμερα ούτε οι πίνακες που διαβάζεις σε διάφορα site. Μπορεί να στο πει μόνο η εμπειρία χρήσης των δυο λειτουργικών.

Ρώτα αυτούς που το γύρησαν από Windows σε OSX να σου πουν ποιο λειτουργικό θεωρούν καλύτερο και γιατί. Εγώ δεν θα σου πω τίποτα...:-)

Ειμαι χρηστης mac os x και εγω, δεν χρειαζεται να ρωτησω. Προσωπικα δεν βλεπω διαφορα.

Το ενα λειτουργικο υπερτερει σε καποια σημεια, το αλλο σε αλλα.

Οπως και να εχει, μονο και μονο οτι υπαρχουν πανω απο μια επιλογες ειναι θετικο!

Τελος, την κλασσικη αναλογια μεταξυ mercedes-Hyundai και pc-mac την βρισκω τελειως αστοχη ..

Παρ' όλα αυτά, αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις αυτό που έγραψα πιο πάνω θα καταλάβεις ότι τόση ώρα άλλα μου λες, άλλα θέλω να πω.

Βασικα, εγραψα πιο πανω για που απευθυνοταν η ενσταση μου: για την αντοχη στο χρονο.

Εκει αποσκοπουσε και το πρωτο μου μηνυμα που εσυ φαινεται εχοντας κατι αλλο στο μυαλο σου(απο την αντοχη στο χρονο) το εκανες quote.

Δημοσ.
Ειμαι χρηστης mac os x και εγω, δεν χρειαζεται να ρωτησω. Προσωπικα δεν βλεπω διαφορα.

Το ενα λειτουργικο υπερτερει σε καποια σημεια, το αλλο σε αλλα.

Είσαι χρήστης OSX? Τι σύστημα έχεις? (Ρωτάω από περιέργεια όχι για να σε αμφισβητήσω)

Εκει αποσκοπουσε και το πρωτο μου μηνυμα που εσυ φαινεται εχοντας κατι αλλο στο μυαλο σου(απο την αντοχη στο χρονο) το εκανες quote.

Ίσως έχεις δίκιο... είναι και λίγο αργά βλέπεις :-)

Δημοσ.
Είσαι χρήστης OSX? Τι σύστημα έχεις? (Ρωτάω από περιέργεια όχι για να σε αμφισβητήσω)

Χρησιμοποιω συχνα(2-3 φορες εβδομαδιαιως) ενα macbook pro γνωστου για δουλεια, ενω τρεχω και mac os x στο pc. Παλιοτερα ειχα και imac.

Δημοσ.

Εγώ πάντως haha, αυτό που θέλω από το λειτουργικό είναι σταθερότητα και αξιοπιστία. Ώντας χρήστης κι εσυ, αυτό θα το έχεις διαπιστώσει ήδη. Ούτε format ουτε τίποτα. Είναι πάντα έτσι όπως το άνοιξες για πρώτη φορά. Δεν νομίζω να έχεις ενστάσεις ε?

Βέβαια όπως είπα πιο πάνω. Διαφορετικός χρήστης, διαφορετικές προτεραιότητες...

Δημοσ.
Εγώ πάντως haha, αυτό που θέλω από το λειτουργικό είναι σταθερότητα και αξιοπιστία. Ώντας χρήστης κι εσυ, αυτό θα το έχεις διαπιστώσει ήδη. Ούτε format ουτε τίποτα. Είναι πάντα έτσι όπως το άνοιξες για πρώτη φορά. Δεν νομίζω να έχεις ενστάσεις ε?

Βέβαια όπως είπα πιο πάνω. Διαφορετικός χρήστης, διαφορετικές προτεραιότητες...

Μα ουτε στα windows εχω τετοια προβληματα. Φορματ δεν κανω, οπως δεν κανω και στο mac os x.

Φθανει ομως, ειμαστε τελειως offtopic.

Δημοσ.
Μα ουτε στα windows εχω τετοια προβληματα. Φορματ δεν κανω, οπως δεν κανω και στο mac os x.

Φθανει ομως, ειμαστε τελειως offtopic.

ΟΚ θα πω κάτι όμως και θα κλείσω. ΕΣΥ δεν κάνεις φορμάτ στα windows. Ισχύει το ίδιο ομως και για τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των χρηστών windows που αντιμετωπίζουν προβλήματα????Και πάντα μιλάω βέβαια με απλή καθημερινή χρήση του υπολογιστή όχι κάτι περίεργο

Μην απαντήσεις, η ερώτηση ήταν ρητορική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...