haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Τι να πω ρε παιδια... Εγω προκαλω καποιον να φτιαξει pc με 27 οθονη 2560x1440 με ips τεχνολογια και τα σχετικα.. (την οποια δεν την βρισκεις φθηνοτερα απο 1200 euro ) Μην λεμε αλλες ανακριβειες. Dell UltraSharp U2711 με 635€. Σημειωτεον οτι ενω φορανε παρομοιο πανελ, η dell ειναι καλυτερη γιατι εχει αυξημενο color gamut, ενω εχει πληθος εισοδων ωστε να την συνδεεις με πολλες πηγες. Τελος, η dell εμπιστευεται την οθονη της με 3 χρονια εγγυηση και οχι με 1 χρονο οπως η apple.Eπιπλεον η dell εχει πολυ καλυτερη πολιτικη ως προς τα καμμενα πιξελ.
D.Luffy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Ακριβως! Γενικοτερα , ενα νορμαλ λαπτοπ 3+ ετων εχει core 2 duo , 2GB Ram (που με αλλα 40€ γινοταν 4GB). Οποτε ποιος ο λογος να αλλαξει καποιος το pc laptop του 2007? Σχεδον κανενας, οπως ακριβως και με τα macbook.(αν και αν ειναι τα πλαστικα, μπορει να εχει αλλα θεματακια) Ο μονος λογος ειναι αν θελει να παιζει τα τελευταια παιχνιδια ή αν θελει την εξτρα ισχυ των τετραπυρηνων i7. Οι χρηστες mac δεν πολυεχουν αυτες τις επιλογες.. Οπως και να εχει, τα pc λογω κοστους(εχεις δωσει τα μισα χρηματα για ιδιο hardware και ετσι μπορεις να αναβαθμισεις ή αν δωσεις τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις μακρα καλυτερο hardware) εχουν μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Πχ ενδεικτικα ενα συστημα 2.5+ ετων(αρχες 2008) κατω απο 1000€: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2020646#post2020646 Ποιος ο λογος να θελει καποιος να αλλαξει ενα τετραπυρηνο μηχανημα με 4gb ram και σχετικα δυνατη καρτα γραφικων με επιταχυνση hd και flash videos? Κανενας, εκτος αν θελει να παιζει στα full τα τελευταια παιχνιδια.Αλλα κατι τετοιο δεν το κανουν ουτε τα mac. Αντιθετα, ενας mac παρομοιας τιμης εκεινης της εποχης(αρχες 2008,δηλαδη 20" core 2 duo,1gb ram, 250gb hdd,αργη καρτα γραφικων ati 2400xt), σημερα θα ηταν αρκετα ξεπερασμενος και θα ηταν σχετικα αργος σε απαιτητικες εργασιες. Πχ σε photoshop,video editing, rendering, απλη θεαση hd ταινων θα δυσκολευοταν. Μην λεμε λοιπον οτι πχ ενας imac του 2008 θα ειχε μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το παραπανω μηχανημα. Μην μιλαμε υποθετικα λοιπον για το ποσο θα κρατησει το ταδε, ας δουμε παραδειγματα που ηδη βλεπουμε ποσο κρατησαν! Συμφωνώ με τη λογική σου όμως θέλω να μου λύσεις μια απορία. Το pc σύστημα που αναφέρεις τρέχει OSX?? Πρόσεχε όμως την ερώτηση αν θες να μου απαντήσεις... OSX, όχι hackintosh και άλλες μπούρδες. Εγώ νόμιζα μέχρι τώρα ότι apple αγοράζεις ΠΡΩΤΑ για το λειτουργικό και ΜΕΤΑ για το hardware (δυστυχώς ή ευτυχώς). Αν υπήρχε τρόπος λοιπόν να τρέξεις OSX στο PC ΝΟΜΙΜΑ και με πλήρη συμβατότητα, τότε θα υπήρχε θέμα σύγκρισης... Πολλά παιδιά λοιπόν που συνεχώς βγαίνουν και παραθέτουν ένα σωρό λίστες με διάφορες υλοποιήσεις PC, συγκρίνουν στην ουσία μήλα με πορτοκάλια. Τα Windows 7 είναι ένα καλό λειτουργικό σύστημα φτιαγμένο να τρέχει σε ποικίλο hardware. Το OSX είναι και αυτό ένα καλό λειτουργικό φτιαγμένο να τρέχει σε συγκεκριμένο μόνο hardware. Καταλαβαίνετε την διαφορά, έτσι? Τέλος, υπολογιστή αγοράζει κάποιος για να τρέξει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό, όχι για να βλέπει την λίστα με τα εξαρτήματα που αγόρασε και να καυ....νει με τους αριθμούς. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το δεύτερο, ΟΚ, ο καθένας με τις τρέλες του.
haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Συμφωνώ με τη λογική σου όμως θέλω να μου λύσεις μια απορία. Το pc σύστημα που αναφέρεις τρέχει OSX?? Πρόσεχε όμως την ερώτηση αν θες να μου απαντήσεις... OSX, όχι hackintosh και άλλες μπούρδες. Για windows φυσικα μιλαμε. Και για αυτο λεμε οτι το παραπανω μηχανημα 2.5 ετων(αρχες 2008) και κοστους κατω απο 1000€ με 3 χρονια εγγυηση(1200€ με 22" οθονη) εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα mac μηχανημα εκεινης της εποχης και παρομοιων χρηματων. Εκτος αν εσυ μπορεις να μας δειξεις εναν mac αρχες του 2008 που να κοστιζει 1200€ με 3 χρονια εγγυηση και να τρεχει ΣΗΜΕΡΑ-ΤΩΡΑ(=αντοχη στο χρονο) πχ πιο γρηγορα το Photoshop, video editing software, rendering,ενα παιχνιδι σημερινο, 1080p mkv video κλπ ωστε να δουμε πως το mac μηχανημα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Εικαζω οτι δεν θα μας δειξεις και θα αρχισεις τις αοριστιες...
Aztec Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Τι σημαίνει πρέπει να αλλάζεις PC τρεις και λίγο. Δηλαδή κάποιος ο οποίος θα φτιάξει ένα PC τώρα δεν μπορεί να το κρατήσει όσο και κάποιος ένα MAC ? Άνετα μπορεί να το κρατήσει. Τώρα να τον τρώει ο κώλος του για αναβαθμίσεις είναι άλλο θέμα.
haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Τέλος, υπολογιστή αγοράζει κάποιος για να τρέξει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό, όχι για να βλέπει την λίστα με τα εξαρτήματα που αγόρασε και να καυ....νει με τους αριθμούς. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν το δεύτερο, ΟΚ, ο καθένας με τις τρέλες του. +1 Εννοειται! Οτι υπαρχουν ατομα που αγορασαν μηχανημα επειδη νομιζαν οτι θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο pc και με αυτην την σκεψη καυ..ναν, δεν σημαινει οτι αυτη ειναι και η πραγματικοτητα. Και για αυτο θα δουμε μονο αοριστες απαντησεις και οχι καποιο συγκεκριμενο mac μηχανημα του 2008 που να εχει πραγματι μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο/επιδοσεις απο το παραπανω. Αλλα το παραμυθακι για την αντοχη στο χρονο θα συνεχιζεται να ακουγεται χωρις κανενα σοβαρο επιχειρημα-αποδειξη.
SCORPIO777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Εγώ νόμιζα μέχρι τώρα ότι apple αγοράζεις ΠΡΩΤΑ για το λειτουργικό και ΜΕΤΑ για το hardware (δυστυχώς ή ευτυχώς). Αν υπήρχε τρόπος λοιπόν να τρέξεις OSX στο PC ΝΟΜΙΜΑ και με πλήρη συμβατότητα, τότε θα υπήρχε θέμα σύγκρισης... Σωστοτατος.και οι πιο πολλοι που αγορασαμε apple το καναμε για το λειτουργικο και την εμφανιση και ταλευταια για το hardware,εις γνωση μας οτι δεν μπορει να εχει την αντοχη ενος PC στον χρονο.γι αυτο νομιζω οτι συζητησεις για hardware αναμεσα σε μακ και πι-σι δεν εχουν και μεγαλο νοημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Τι να πω ρε παιδια... Εγω προκαλω καποιον να φτιαξει pc με 27 οθονη 2560x1440 με ips τεχνολογια και τα σχετικα.. (την οποια δεν την βρισκεις φθηνοτερα απο 1200 euro ) και ενα υπολογιστη με i7 επεξεργαστη 1 tera disko την καρτα που εχει το μηχανιμα κτλ κτλ με λιγοτερα απο 2200 euro.. παιδια ο mac κυριως λογω της οθοναρας δεν χτυπιεται απο θεμα τιμης... η 27αρα της Apple είναι 50$ πιο φτηνή από αυτή της Dell (ίδιο panel), αλλά ότι στοίχημα θες πως θα δούμε την πρώτη με πολύ υψηλότερη τιμή από την δεύτερη Μην λεμε αλλες ανακριβειες.Dell UltraSharp U2711 με 635€. Σημειωτεον οτι ενω φορανε παρομοιο πανελ, η dell ειναι καλυτερη γιατι εχει αυξημενο color gamut, ενω εχει πληθος εισοδων ωστε να την συνδεεις με πολλες πηγες. Τελος, η dell εμπιστευεται την οθονη της με 3 χρονια εγγυηση και οχι με 1 χρονο οπως η apple.Eπιπλεον η dell εχει πολυ καλυτερη πολιτικη ως προς τα καμμενα πιξελ. κάτι μου λέει ότι το 27αρι της Apple θα κάνει τουλάχιστον 1000ρικο...
Whiteyez Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 κάτι μου λέει ότι το 27αρι της Apple θα κάνει τουλάχιστον 1000ρικο... 999$ θα έχει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 999$ θα έχει. εννοώ στην Ελλάδα, σε euro... το ότι κάνει 999$ στην Αμερική το ξέρω, για αυτό έγραψα ότι είναι 50$ πιο φτηνή από το 27αρι της Dell, που είχε ανακοινωθεί με τιμή 1049$ αν δεν κάνω λάθος...
TirkaS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Περα απο την εμφανιση ξεχνας και το πιο σημαντικο , το λειτουργικο. Εγω δεν εξετασα το κατα ποσο η apple ειναι η φερραρι των Η/Υ , εξηγησα γιατι δεν ενδιαφερει την apple να ριξει τις τιμες για να προσελκυσει περισσοτερους πελατες απο αλλους χωρους. Παντως και την Φερραρι μπορουν να την βαλουν κατω και φτιαγμενα καγκουροαμαξα με το 1/5 της τιμης της , αλλα και αλλα στυλ GTR , R8 κλπ με μιση τιμη. Φερραρι ομως δεν ειναι... Τεσπα κανεις δεν διαφωνει οτι ειναι υπερτιμολογημενα τα προιοντα apple. Αν θεωρεις οτι η διαφορα τιμης αξιζουν αυτα που σου προσφερει το αγοραζεις , αν δεν το πιστευεις αγοραζεις κατι αλλο και ειναι ανουσιο να κανεις κουμαντο στο πορτοφολι του πελατη APPLE. Αν νιωσει καποιος κοροϊδο απο την apple απλα δεν θα ξαναγορασει. Παρολα αυτα η apple φαινεται να εχει τους πιο πιστους πελατες... Το λειτουργικό φίλε μου κοστίζει μόλις 32€. Τόσο το τιμολογούν άρα τόσο αξίζει γι αυτούς http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01304 Εγώ προσωπικά δεν είμαι της άποψης ότι αγοράζεις mac ''πρώτα για το OSX και μετά για το μηχάνημα'', το βλέπω συνδιαστικά μέχρι ενός σημείου που να πω ότι ο συνδιασμός αξίζει την προσφερόμενη τιμή. Και είμαι πλήρως ευχαριστημένος απ' το macbook μου διότι πληρεί τα κριτήρια ''φορητότητας'' που ζητά ο μετακινούμενος χρήστης καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο laptop στην αγορά (εκεί βρίσκω την αξία του). Το imac κατά πόσο πληρεί τα κριτήρια ''σταθερότητας'';; Δεν επιδιόκω να κάνω κουμάντο στο πορτοφόλι κανενός, αλλά θέλω ο πελάτης της Apple να αναγνωρίζει ότι το προιόν του είναι υπερτιμολογημένο, ανεξάρτητα αν τελικά διέθεσε τα χρήματα για να το αγοράσει επειδή βρήκε το σημείο G που του ταιριάζει σ' αυτό. Btw, γιατί λες ότι τις ferrari τις βάζουν κάτω καγκουροάμαξα;; Σε τι τις βάζουν κάτω ακριβώς; Σε ποιότητα; σε πολυτέλεια; σε design; σε τεχνολογία κατασκευής; σε αντοχή στο χρόνο; ή μήπως σε ανεπίσημη κόντρα 1000 μέτρων όπου ο ''κάγκουρας'' θα χρειαστεί νέα ημιαξόνια και συμπλέκτη (αν όλα παν ευνοικά...); Καλό μεν το όνομα αλλά ας δούμε και τον τρόπο που αποκτήθηκε.
Whiteyez Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Το λειτουργικό φίλε μου κοστίζει μόλις 32€. Τόσο το τιμολογούν άρα τόσο αξίζει γι αυτούςhttp://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01304 MACOS X SNOW LEOPARD INTERNATIONAL 10.6.3 (UPGRADE FROM LEOPARD) Φαίνεται ότι ξεχάσατε το πλήκτρο Caps Lock ενεργοποιημένο.
TirkaS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Όχι, αυτό έτσι το γράφουν (για να μπερδεύουν τον κόσμο βασικά :/) http://twiinshop.gr/index.php?target=products&product_id=30808
D.Luffy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Για windows φυσικα μιλαμε.Και για αυτο λεμε οτι το παραπανω μηχανημα 2.5 ετων(αρχες 2008) και κοστους κατω απο 1000€ με 3 χρονια εγγυηση(1200€ με 22" οθονη) εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα mac μηχανημα εκεινης της εποχης και παρομοιων χρηματων. Εκτος αν εσυ μπορεις να μας δειξεις εναν mac αρχες του 2008 που να κοστιζει 1200€ με 3 χρονια εγγυηση και να τρεχει ΣΗΜΕΡΑ-ΤΩΡΑ(=αντοχη στο χρονο) πχ πιο γρηγορα το Photoshop, video editing software, rendering,ενα παιχνιδι σημερινο, 1080p mkv video κλπ ωστε να δουμε πως το mac μηχανημα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Εικαζω οτι δεν θα μας δειξεις και θα αρχισεις τις αοριστιες... Νομίζω ότι κι εσύ απλά παραθέτοντας ξερούς αριθμούς προδιαγραφών, αοριστίες λες. Εκτός αν έχεις κάποιο βίντεο να μας δείξεις ώστε να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου και δεν το είδα.(?) Εγώ πουθενά δεν ισχυρήστικα ότι ένας Mac κρατάει περισσότερο στο χρόνο από ένα PC. Ξέρεις γιατί?? Γιατί ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες από το computer του. Αυτό το θέμα όμως σηκώνει συζήτηση και θα σου πω πως το βλέπω εγώ. Ο μέσος χρήστης που θέλει απλά να μπει στο ίντερνετ, να δει κανένα βίντεο και γενικά να περάσει απλά την ώρα του, την δουλειά του την κάνει και ένα φθηνό Laptop. Το αν θα επιλέξει να επενδύσει χρήματα σε mac, θα το κάνει από καθαρά θέμα γούστου ή επειδή βαρέθηκε τόσα χρόνια τα Windows και θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο. Λοιπόν αυτός δεν χρειάζεται να αγοράσει τούμπανο Mac, αγοράζει έναν entry level macbook ή mac mini χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μια περιουσία. Ο power user που θέλει την τελευταία κάρτα γραφικών, επεξεργαστή και μπλα μπλα σίγουρα και μόνο που ακούει apple κάνει εμετό. Προσωπικά έχω περάσει από αυτό το στάδιο. Μου άρεσε πολύ. Benchmarks, ατελείωτες ρυθμίσεις σε παιχνίδια, overclocking, ψύκτρες, τουρμπίνες, σφυρίλατα, ότι θες... Βέβαια μετά από κάποια στιγμή παρατήρησα ότι περισσότερο χρόνο ξόδευα με settings και πειράματα παρά με το να παίξω ένα game και να ευχαριστηθώ ή να τρέξω ένα βαρύ πρόγραμμα και όντως ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. Οπότε αυτό το θεωρώ πλέον μία φάση, ένα βίτσιο που έχει ημερομηνία λήξης. Τέλος υπάρχει κι ένας άλλος χρήστης. Αυτός που έχει κάποια ηλικία, αυτός που πλέον θέλει να πατάει το κουμπί του computer αραχτός και αυτό να ανοίγει χωρίς να τον απασχολεί η ανασυγκρότηση σκληρού, το format, το antivirus, η registry, οι drivers, η "μπλε" οθόνη, το "hard drive inspection" και άλλα. Αυτός που έχει βαρεθεί ή δεν έχει το χρόνο ή το κουράγιο να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα. Τίποτα δεν είναι τέλειο, αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, πως στο θέμα του software η Apple είναι καλύτερη από την microsoft ΤΕΛΟΣ. ΥΓ. Χρήστης που είναι ΠΟΛΥ προσεκτικός στο χρήμα που θέλει να ξοδέψει ή δεν έχει ιδέα από computers, καλά θα κάνει να ξεχάσει αυτό το άθλημα. Ή το πολύ, το φθηνότερο netbook της αγοράς. Γιατί κακά τα ψέματα, αν θες να βουτήξεις στα βαθειά και όχι να "παίζεις" πρέπει να πληρώσεις τα κερατά σου είτε αυτό λέγεται Mac είτε PC. Τώρα στον τομέα Hardware... Πρέπει να ομολογήσω ότι η Apple είναι υπερτιμημένη. Παλιότερα που ήταν σε εποχή PowerPC ήταν όντως μπροστά. Τώρα όμως με τους intel κατά τη γνώμη μου έκανε ένα βήμα πίσω και "ξέχασε :devil:" την τιμή στο ίδιο επίπεδο. Όπως και να το κάνεις όταν ένα προιόν είναι branded πάντα θα πληρώσεις κάτι παραπάνω. Όμως και πάλι οι τιμές της βρίσκονται σε αδικαιολόγητο επίπεδο. Αν το OSX έμπαινε σε PC δεν θα αγόραζα Mac με τίποτα λόγω κόστους και όχι απαραίτητα επιδόσεων. Το παραμύθι από μερικούς fans ότι το OSX τρέχει καλά επειδή αναπτύσσεται σε "κλειστό" hardware δειλώνει άγνοια και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το λειτουργικό τρέχει καλά λόγω UNIX αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία... Long story short, η Apple δεν είναι αποκλειστικά εταιρία software. Θα έχανε πάρα πολλά αν έπαυε αν είναι αυτό που είναι. Το αποτέλεσμα? PC - Apple και τα δυο φρούτα είναι αλλά έχουν διαφορετικές γεύσεις! Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον που θέλει πορτοκάλι να φάει μήλο. Εκτός αν υπάρχουν πορτοκάλια που έχουν γεύση μήλου Προς το παρών όμως όχι... ΥΓ2. Haha, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ MAC ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ WINDOWS. Είναι σαν να αγοράζεις σανίδα του surfing για να κάνεις σκι...
haHa Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) ΥΓ2. Haha, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ MAC ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ WINDOWS. Είναι σαν να αγοράζεις σανίδα του surfing για να κάνεις σκι... Ποιος ειπε κατι τετοιο? Για windows μιλησαμε για το pc. Σε mac μηχανημα τρεχεις mac os x,δεν λεει να τρεχεις windows, εκτος αν θελεις καλυτερες επιδοσεις σε συγκεκριμενες εφαρμογες, πχ παιχνιδια. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2010 από haHa
D.Luffy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 ΥΓ2. Haha, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ MAC ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ WINDOWS. Είναι σαν να αγοράζεις σανίδα του surfing για να κάνεις σκι... ----------------------
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα