Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω παρουσιασα μια εναλλακτικη λυση που υπαρχει εδω και ενα χρονο για να μην λενε μερικοι οτι η apple ανακαλυπτει συνεχεια τον τροχο.

Παντα σε laptop χρησιμοποιω mouse γιατι με βολευει. Δεν νομιζω η apple το εβγαλε αυτο το προιον για να αντικαταστησει το Mouse της. Το εβγαλε για να διορθωσει την πατατα που εκανε βγαζοντας το δυσχρηστο magic mouse. Εχω αρκετα εξασκημενα δακτυλα, αλλα οχι και να κανω γυμναστικές επιδειξεις με αυτα για να κανω καποιες λειτουργιες. Ειμαι σιγουροε οτι οι χρηστες mac θα προτιμησουν το apple προιον. Ταιριαζει και με το apple keybord οταν τα εχεις διπλα διπλα. Δενει με το συνολο...

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ναι, με τη διαφορά ότι τα ferrari διαθέτουν εξοπλισμό και καινοτομίες που δεν βρίσκεις σε αυτοκίνητα ακόμη και της ίδιας κατηγορίας (δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά) που δικαιολογούν την τιμή και την απόδωση.

Στα pc της apple η μόνη καινοτομία είναι η λεπτεπήλεπτη εμφάνιση και αυτό στοιχίζει το 50% του κόστους (γιατί από εξοπλισμό δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο). Γιατί;; :fear:

Περα απο την εμφανιση ξεχνας και το πιο σημαντικο , το λειτουργικο.

Εγω δεν εξετασα το κατα ποσο η apple ειναι η φερραρι των Η/Υ , εξηγησα γιατι δεν ενδιαφερει την apple να ριξει τις τιμες για να προσελκυσει περισσοτερους πελατες απο αλλους χωρους.

Παντως και την Φερραρι μπορουν να την βαλουν κατω και φτιαγμενα καγκουροαμαξα με το 1/5 της τιμης της , αλλα και αλλα στυλ GTR , R8 κλπ με μιση τιμη.

Φερραρι ομως δεν ειναι... ;)

Τεσπα κανεις δεν διαφωνει οτι ειναι υπερτιμολογημενα τα προιοντα apple.

Αν θεωρεις οτι η διαφορα τιμης αξιζουν αυτα που σου προσφερει το αγοραζεις , αν δεν το πιστευεις αγοραζεις κατι αλλο και ειναι ανουσιο να κανεις κουμαντο στο πορτοφολι του πελατη APPLE. Αν νιωσει καποιος κοροϊδο απο την apple απλα δεν θα ξαναγορασει.

Παρολα αυτα η apple φαινεται να εχει τους πιο πιστους πελατες...

Δημοσ.

Το μπαμπού το έχω δει πολλές φορές και παραλίγο να το αγοράσω κιόλας από Apple premium reseller. (Cancom Edinburgh). Αλλά τα μπερδεύεις λίγο φίλε μου. Το εργαλείο αυτό είναι για να γράφεις με το pen κυρίως, αλλιώς δεν έχει τόσο νόημα, ειδικά για μένα που με Apple laptop χρησιμοποιώ μόνο το touchpad, το οποίο φυσικά δε βγήκε εδώ και ένα χρόνο, αλλά πολύ πιο πριν. Αυτό το magic trackpad λοιπόν είναι ένα δωράκι της Apple σε users σαν και μένα, να δουλεύουν στον imac, όπως και στο macbook τους. Απλά πράγματα. Δεν είπε κανείς ότι ανακαλύφθηκε κάνας τροχός εδώ.

Δημοσ.
Το μπαμπού το έχω δει πολλές φορές και παραλίγο να το αγοράσω κιόλας από Apple premium reseller. (Cancom Edinburgh). Αλλά τα μπερδεύεις λίγο φίλε μου. Το εργαλείο αυτό είναι για να γράφεις με το pen κυρίως, αλλιώς δεν έχει τόσο νόημα, ειδικά για μένα που με Apple laptop χρησιμοποιώ μόνο το touchpad, το οποίο φυσικά δε βγήκε εδώ και ένα χρόνο, αλλά πολύ πιο πριν. Αυτό το magic trackpad λοιπόν είναι ένα δωράκι της Apple σε users σαν και μένα, να δουλεύουν στον imac, όπως και στο macbook τους. Απλά πράγματα. Δεν είπε κανείς ότι ανακαλύφθηκε κάνας τροχός εδώ.
Υπαρχει εκδοση χωρις pen, τυχαιο;
Δημοσ.

Δεν το έβγαλε για να αντικαταστήσει "την πατάτα" το magic mouse , ήμαρτον , είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικά προϊόντα. Επισεις σε "εμάς" τους Macάδες μας αρέσει η οπτική αρμονία των πραγμάτων , έτσι έχουμε γενηθει.

Δημοσ.

Για τα περι παλιού hardware στα Mac:

Εγώ ήμουν μέχρι πέρσι ένας τρελαμένος με το pc hardware.Παρόλο που είχα δοκιμάσει το Macmini πριν 4 χρόνια εντούτις δεν πείστηκα να αντικαταστήσω το σούπερ-ντούπερ πισι μου.Άλλαζα desktop κάθε χρόνο σπαταλόντας πολλά λεφτά, αφού ήθελα να είναι και top τρομάρα μου.Πέρσι τον Ιούλιο προχώρησα στην αγορά ενός iMac 24'' Core2Duo 3.06.Τα specs του δεν ήταν εντυπωσιακά ούτε για πέρσι και επιπλέον μετά από δυο τρεις μήνες παρουσιάστηκαν τα 27άρια.Παρόλα αυτά δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι μου λείπει ισχύς, ότι το μηχάνημα είναι αργό, ή να ζηλέψω τους καινούργιους iMac.Οι εφαρμογές και το λειτουργικό τρέχουν ρολόι, όπως όταν τον αγόρασα.Θα τον κρατήσω τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο, μπορεί και δύο.Απολαμβάνω κάθε μέρα τη χρήση του.Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είχα αλλάξει 2 ή 3 PC, οπότε μάλλον βγήκα κερδισμένος και ησήχασα.

Μην ξεχνάμε ότι οι Mac έχουν δικό τους λειτουργικό σύστημα.Για να εξελίσει η Apple το φανταστικό (κατ' εμέ) λειτουργικό, μάλλον δεν καλύπτεται από την τιμή που το πουλάει.Μέρος του κόστους εξέλιξης το μετακυλύει στο hardware που πουλά.

• Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι (που στάνταρ έχει ξαναρωτηθεί αλλά ok, είστε καλοί άνθρωποι και θα απαντήσετε :Ρ):

Αν φτιάξω μία σύνθεση pc ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με κάποιο από τα iMacs (μέχρι και ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι ξέρω γω), με εξαίρεση την οθόνη φυσικά, και του κουμπώσω πάνω το λεοπαρδαλέ OS, θα έχω χασούρα στις επιδόσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο iMac; Κι αν ναι, υπάρχει κάποιο συγκριτικό για να δω ΠΟΣΗ χασούρα θα έχω; Επίσης, θα υπάρχει πρόβλημα με τα updates του λειτουργικού;

Δημοσ.

Τεσπα κανεις δεν διαφωνει οτι ειναι υπερτιμολογημενα τα προιοντα apple.

Οχι όλα:

Mac Pro 12Core 2,66, 6GB: $4999

Dell T7500 12Core 2,66 6GB: $5942

HP Z800 12Core 2,66, 6GB: $6153

Δημοσ.

'Εχοντας στην κατοχή μου και εγώ ένα mbp, να πω και εγώ την άποψη μου. Το μηχάνημα είναι όμορφο, όμορφο και όμορφο, είναι αρκετά γρήγορο και όμορφο, και το λειτουργικό του είναι απλά κάτι το διαφορετικό και όμορφο φυσικά.

Πέρα από την ειρωνεία είμαι ευχαριστημένος από το μηχάνημα και την απόδοση του άλλα στο value for money παίζει να είναι απο τα τελευταία στην λίστα. Τόσα λεφτά στην Apple δεν τα ξαναδίνω γιατί δεν τα αξίζει *τουλάχιστον στα μάτια μου. Τα windows 7 έχουν ωριμάσει πάρα πολύ και προσωπικά δεν διακρίνω τεράστιες διαφορές στην φιλικότητα των 2 λειτουργικών έτσι ώστε να υπάρχει δικαιολογία για το παραπάνω κόστος του μηχανήματος.

Γενικότερα αρκετά πράγματα που διαβάζω στα thread της Apple με κάνουν να τραβάω τα μαλλία μου. Ο hasodikis ας πούμε θυμάται την ακριβή ημέρα που αγόρασε το laptop του πριν ένα χρόνο. Ποιός από εσάς που δεν έχετε mac θυμάται την ακριβή ημέρα που πήρε τον υπολογιστή του. Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι κανένας ή σχεδόν κανένας. Απλά η Apple πραγματικά έχει κάνει εξωπραγματικά πράγματα στο θέμα marketing. Το φαινόμενο placebo όσων κατέχουν προϊόντα mac για μένα πρέπει να τύχει επιστημονικής διερεύνησης. Και το θέμα το πόσο θα κρατήσει κάποιος ένα pc ή ένα mac είναι επίσης ένα ατυχέστατο παράδειγμα. Κατα βάση ο χρήστης των pc που αναβαθμίζει το pc του έχει κάποιο λόγο να το κάνει. Π.χ όταν ήμουν gamer και εγώ αναβάθμιζα το pc μου κάθε χρόνο και έσκαγα τα άπειρα. Όταν όμως σταμάτησα να είμαι δεν υπήρχε λόγος να επέμβω άλλο στο σύστημα μου γιατί δεν χρειαζόμουν κάτι παραπάνω. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με τα mac, το software που υποστηρίζει δεν μπορεί να τύχει δραματικής εξέλιξης σε διάστημα 2 χρόνων (γιατί ακόμα και η ίδια η apple δεν εξελίσσει τόσο πολύ τα συστήματα της μέσα σε 2 χρόνια ίσως) οπότε για ποιό λόγο κάποιος να αλλάξει το σύστημα του σε μικρό χρονικό διάστημα; Ο περσινός κάτοχος macbook είχε core2duo όπως και ο φετινός άντε ο επόμενος να έχει έναν i3, γιατί να αλλάξει ένας κάτοχος macbook το μηχάνημα του το 2011; Αντίστοιχα όμως ένας κάτοχος ένος core2duo laptop εκείνης της εποχής τώρα έχει ως επιλογές στο ίδιο πλαίσιο τιμής i7 και 8GB RAM οπότε η μετάβαση σε ένα καινούργιο σύστημα εφόσον το χρειάζεσαι έχει κάποια ουσία.

Δημοσ.

θα ηθελα να τονισω αν δεν εχει αναφερθει (με μια γρηγορη αναζητηση δεν το βρηκα) οτι οι

RAM των καινουριων iMac ειναι @1333 MHz εναντι των late 2009 οπου ηταν @1067 MHz B)

Δημοσ.

Αρκετο καιρο διαβαζω και δεν εχω γραψει ... μεχρι τωρα ...

Λοιπον χωρις αισθηση κακιας προς κανεναν ειτε Pc User , ειτε Mac User ....

Eιμαι φωτογραφος και λογω δουλειας χρησιμοποιουσα ολα τα χρονια PC ... Oπως προαναεφερε ενας συνφορουμιτης και εγω ημουν της λογικης παιρνω το ακριβως πιο κατω απο το κορυφαιο για να αισθανομαι πιο πολυ οτι ¨ακολουθω τις τασεις " και οτι ολα δουλευουν γρηγορα . Με νορμαλ χρηση λοιπον επρεπε να κανω format ανα διμηνο το πολυ τετραμηνο για να ειναι ολα οκ . Μιας και ειμαι χρηστης αρκετα χρονια δεν μου ηταν τιποτα και γενικα μου αρεσε και η διαδικασια του hardware - software setup .

Και να βρισκω antivirus κλπ κλπ ....

Απο τον Φεβρουαριο εχω το iMac 27'' i7 me 6GB ram και μπορω να πω οτι μεχρι κ σημερα το μονο που κανω ειναι να το ανοιγω να κανω την δουλεια μου και να το κλεινω χωρις να εχω ασχοληθει με τιποτα περιφερειακο εσωτερικο ή εξωτερικο . Θα μου πειτε ειναι μονο 6 μηνες ... οκ . Μεχρι τωρα το μονο που χρειαστηκε να του κανω ηταν να του αλλαξω μπαταριες στο mouse .

Mονο και μονο ο χρονος που γλυτωνω απο το να ασχοληθω για εμενα ειναι κερδος . Μακροπροθεσμα απο οσο εχω δει απο το studio δεν αλλαζει κατι . Σε κανα 2 χρονια θα το δωσω σε κανενα φιλο και θα παρω ενα Mac Pro που θα ειναι και πιο ευκολο σε αναβαθμισεις και τελος . Τα λεφτα που θα ειχα δωσει ολο αυτο το διαστημα για αλλαγες επεξεργαστη , μνημες , ανεμιστηρες πιο αθορυβους και ολα αυτα που εδινα για το PC μου βγαινει σχεδον τα ιδια με ενα entry level Μac Pro . Οποτε απο ορκισμενος PC user για την δουλεια ειδικα εγινα Mac user και δεν μετανοιωνω . Πλεον το PC εχει γινει κατεβαστηρι , και μιλαμε για Quad με 64bit os και 8GB ram και 1GB DDR4 GPU και δισκους σε Raid ... πλεον ενω ειναι με silent gpu , fanless ψυκτρα επεξεργαστη και εναν θηριωδη ανεμιστηρα στο πλαι μου ακουγεται σαν τραινο ....

Οσο για το magicpad δεν συγκρινεται με γραφιδες . αλλο το ενα αλλο το αλλο .

Και στο κατω κατω ας το παρουν οσοι το δοκιμασουν και τους βολευει ...

Τι νοημα εχει να κραζουμε οοοτι βγαζει η Apple ? Ελευθερη αγορα ειναι ...

δεν αναγκαζει κανεις κανεναν να παρει ενα προιον !

Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδια... Εγω προκαλω καποιον να φτιαξει pc με 27 οθονη 2560x1440 με ips τεχνολογια και τα σχετικα.. (την οποια δεν την βρισκεις φθηνοτερα απο 1200 euro ) και ενα υπολογιστη με i7 επεξεργαστη 1 tera disko την καρτα που εχει το μηχανιμα κτλ κτλ με λιγοτερα απο 2200 euro.. παιδια ο mac κυριως λογω της οθοναρας δεν χτυπιεται απο θεμα τιμης...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ο περσινός κάτοχος macbook είχε core2duo όπως και ο φετινός άντε ο επόμενος να έχει έναν i3, γιατί να αλλάξει ένας κάτοχος macbook το μηχάνημα του το 2011; Αντίστοιχα όμως ένας κάτοχος ένος core2duo laptop εκείνης της εποχής τώρα έχει ως επιλογές στο ίδιο πλαίσιο τιμής i7 και 8GB RAM οπότε η μετάβαση σε ένα καινούργιο σύστημα εφόσον το χρειάζεσαι έχει κάποια ουσία.

Ακριβως!

Γενικοτερα , ενα νορμαλ λαπτοπ 3+ ετων εχει core 2 duo , 2GB Ram (που με αλλα 40€ γινοταν 4GB).

Οποτε ποιος ο λογος να αλλαξει καποιος το pc laptop του 2007?

Σχεδον κανενας, οπως ακριβως και με τα macbook.(αν και αν ειναι τα πλαστικα, μπορει να εχει αλλα θεματακια)

Ο μονος λογος ειναι αν θελει να παιζει τα τελευταια παιχνιδια ή αν θελει την εξτρα ισχυ των τετραπυρηνων i7.

Οι χρηστες mac δεν πολυεχουν αυτες τις επιλογες..

Οπως και να εχει, τα pc λογω κοστους(εχεις δωσει τα μισα χρηματα για ιδιο hardware και ετσι μπορεις να αναβαθμισεις ή αν δωσεις τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις μακρα καλυτερο hardware) εχουν μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Πχ ενδεικτικα ενα συστημα 2.5+ ετων(αρχες 2008) κατω απο 1000€:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2020646#post2020646

attachmente.jpg

Ποιος ο λογος να θελει καποιος να αλλαξει ενα τετραπυρηνο μηχανημα με 4gb ram και σχετικα δυνατη καρτα γραφικων με επιταχυνση hd και flash videos?

Κανενας, εκτος αν θελει να παιζει στα full τα τελευταια παιχνιδια.Αλλα κατι τετοιο δεν το κανουν ουτε τα mac.

Αντιθετα, ενας mac παρομοιας τιμης εκεινης της εποχης(αρχες 2008,δηλαδη 20" core 2 duo,1gb ram, 250gb hdd,αργη καρτα γραφικων ati 2400xt), σημερα θα ηταν αρκετα ξεπερασμενος και θα ηταν σχετικα αργος σε απαιτητικες εργασιες.

Πχ σε photoshop,video editing, rendering, απλη θεαση hd ταινων θα δυσκολευοταν. Μην λεμε λοιπον οτι πχ ενας imac του 2008 θα ειχε μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το παραπανω μηχανημα.

Μην μιλαμε υποθετικα λοιπον για το ποσο θα κρατησει το ταδε, ας δουμε παραδειγματα που ηδη βλεπουμε ποσο κρατησαν! ;)

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...