hasodikis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Στο θέμα mac από το μηδέν (ή έστω από το 0,6 του hasodikis ) η τιμή είναι μεγάλο αγκάθι. Ξέρουμε όμως ότι ποτέ δεν θα λυθεί. Ότι σκαμπανεβάσματα και να έχει η τιμή θα είναι -+100 καθώς θα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά. Εγώ το παρομοιάζω με το iphone. Μου κάνει και δεν λυπάμαι τα ~100- 150€ που κάνει παραπάνω από την μέση τιμή των υπολοίπων smartphone ή τέλος πάντων αυτού που θα αγόραζα. Ξέρω ότι υπολείπεται σε ονομαστική αξία χαρακτηριστικών αλλά λόγο των πολλών χρόνων πλέον χρήσεις δεν με ενδιαφέρει. Στους υπολογιστές μου όμως αυτό με ξενίζει. Έχω μάθει όταν παίρνω κάτι να είναι το δεύτερο top κατά σειρά (γιατί το πρώτο έχει πάντα εξωπραγματική τιμή). Αν δούλευα καιρό σε mac πιστεύω μην με χαλούσε ότι δεν μπαίνουν τα εξαρτήματα με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και το παραπάνω της τιμής alexzzz η διάκριση έτσι όπως το θέτεις είναι δύσκολη... Γιατί και τα δύο προϊόντα αν και διαφορετικής κατηγορίας, έχουν ομοιότητες στη φιλοσοφία. Είναι και τα δύο κλειστά συστήματα. Και το imac το παίρνεις as is γνωρίζοντας ότι με εξαίρεση τη ram και άντε και το σκληρό με τα χίλια ζόρια.... δεν μπορείς να το πειράξεις. Ουσιαστικά λοιπόν ο συνειδητός αοραστής mac το γνωρίζει αυτό.... και για το λόγο αυτό ο "πόνος" της υψηλής τιμής είναι μεγαλύτερος. Να σου πω κάτι θα μποροούσα ευκολότερα να σκεφτώ την αγορά ενός imac, αν είχα τη δυνατότητα έστω και δύσκολα να του αλλάξω μελλοντικά επεξεργαστή και κάρτα γραφικών,.... αλλά τότε δε θα ήταν imac θα ήταν pc με mac os x, και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό το αναφέρω από τη σκοπιά των πλεονεκτημάτων του tight intergration μεταξύ λογισμικού και υλικού. Στο πρόβλημα λύση δε υπάρχει...... Η μόνη λύση είναι να κριθεί αντίθετος με το ελέυθερο ανταγωνισμό ο περιορισμός εγκτάστασης του mac os x μονο σε apple branded hardware (= vendor lockin). Στο υποθετικό αυτό σενάριο... οι εταιρίες άφοβα θα παρείχαν υποστήριξη (drivers) προϊόντα τους.. και η apple (ως εταιρία hardware που κατά κύριο λόγο είναι ) θα αισθανόταν στον πισινό της τι θα πει ανταγωνισμός στο κομμάτι αυτό της αγοράς. Αναγκαστικά έχοντας να ανταγωνισθεί καλύτερες σε επιδόσεις και τιμή προτάσεις. ... και θα κινούνταν περισσότερο προς δυνατότερα μηχανήματα... και θα συμπίεζε στο πετρο του εφικτου τις τιμές.
kfoynt Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 και εγώ πάντως 3 + χρονια το έχω (macbook 2007 1100 ευρώ), και δεν σκέφτομαι να το αλλάξώ. Εκτός και αν η apple σταματήσει να υποστηρίζει το hardware με καινούριο λογισμικό.
kebinB Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 ο χασοδικης έχει δίκιο. το macbook pro μου έκλεισε το 4ο του χρόνο, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβληλμα εκτός απο το superdrive που τα έφτυσε, συνεχίζει και κάνει αξιοπρεπέστατα τη δουλεία του αλλά ηρθε ο καιρος που θέλω και ενα desctop. have fun kids
songless_bird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Να κάνεις γραφιστικά με το ποντίκι και το track pad ... πρέπει να είναι ωραίο Και μένα μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το trackpad για τον iMac.Θα είναι βολικό άραγε για καθημερινή χρήση; Λέτε να είναι η νέα τάση στα desktop pc; Σε γενική τάση δε νομίζω να εξελιχθεί..... γιατί δε μπορείς να κάνεις έυκολα πολλά αυτονόητα για ποντίκι πράγματα.Από το macbook pro μου που το χρησιμοποιώ τώρα ένα χρόνο το θεωρώ απίστευτη σύλληψη και ευκολία, και μερικές φορές όταν είμαι στο hackintosh το αναζητάω, αλλά κακά τα ψέμματα τα trackpads είναι για laptops. Δυστυχως η apple δεν του έδωσε αν και μπορούσε δυνατότητες digitizer (όχι τίποτα ιδιαίτερες, τις βασικές....)... στην περίπτωση αυτή θα ήταν must.......... Η apple οπως παντα αργησε 1 χρονο, αλλα οι κατοχοι mac περιμενουν το ωραιο design. Δεν ειναι ασυρματο, αλλα τα κανει ολα εδω και 1 χρονο και ειναι και επώνυμο. http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=294&lang=en&spid=1
pan-pan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Η apple οπως παντα αργησε 1 χρονο, αλλα οι κατοχοι mac περιμενουν το ωραιο design. Δεν ειναι ασυρματο, αλλα τα κανει ολα εδω και 1 χρονο και ειναι και επώνυμο. http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=294&lang=en&spid=1 ΟΤΙ στοίχημα θες ότι δεν κάνει ούτε τα μισά απο αυτά που κάνει τις apple. Γιατί και trackpads υπάρχουν πολλά αλλα σαν τον macbook κανένα. Και ναι η apple άργησε ένα χρόνο αλλά έβγαλε κάτι που κάνει ΠΟΛΥ περισσότερα απο όλα τα άλλα...
songless_bird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 ΟΤΙ στοίχημα θες ότι δεν κάνει ούτε τα μισά απο αυτά που κάνει τις apple. Γιατί και trackpads υπάρχουν πολλά αλλα σαν τον macbook κανένα. Και ναι η apple άργησε ένα χρόνο αλλά έβγαλε κάτι που κάνει ΠΟΛΥ περισσότερα απο όλα τα άλλα... Τα μπερδεψες. Της apple δεν κανει ουτε τα μισα...Επειδη φανταζομαι δεν εχεις δει τι κανει εστω και απο video, καλο ειναι να το δεις.
AggeLON Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 offtopic Magic Mouse Magic Trackpad ipad (Magic product) Η μαγεία συνεχίζεται!! Σοβαρά, η Apple θα πρέπει ν'αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να ονομάζει τα προϊόντα της λίγο πιο... ευφάνταστα /εντ οφ οφφτόπικ
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 offtopic Magic Mouse Magic Trackpad ipad (Magic product) Η μαγεία συνεχίζεται!! Σοβαρά, η Apple θα πρέπει ν'αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να ονομάζει τα προϊόντα της λίγο πιο... ευφάνταστα /εντ οφ οφφτόπικ βάλε και το "just... magical" που υπάρχει σε όλα τα βίντεο τους
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Η apple οπως παντα αργησε 1 χρονο, αλλα οι κατοχοι mac περιμενουν το ωραιο design. Δεν ειναι ασυρματο, αλλα τα κανει ολα εδω και 1 χρονο και ειναι και επώνυμο. http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=294&lang=en&spid=1 που ήταν κρυμμένο αυτό βρε songless_bird;;; πρώτη φορά το βλέπω και μου αρέσει
waves Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Τα μπερδεψες. Της apple δεν κανει ουτε τα μισα...Επειδη φανταζομαι δεν εχεις δει τι κανει εστω και απο video, καλο ειναι να το δεις. Επειδή το έχω το Bamboo, εκτιμώ, πως συγκρίνεις λίγο ανόμοια προϊόντα. 1) Το Bamboo το χρησιμοποιώ, κυρίως για DTP εφαρμογές (για αυτό έχει και pen) & δεν θεωρώ, ότι ενδείκνυται επουδενί για ευρύτερο χειρισμό λειτουργικού!! Άσχετα με το αν γίνεται ή όχι. 2) To Magic ΤrackPad ( ή όπως λέγεται) ενδείκνυται για χειρισμό στον ευρύτερο χώρο του λειτουργικού (όπως άλλωστε το trackpad του macbook), αλλά δε νομίζω να το χρησιμοποιούμε στο Photoshop για παράδειγμα. Διαφορετικά εργαλεία.
songless_bird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μπορεις να μου δειξεις τις διαφορες; Εγω δεν βλεπω καμια. Εγω εχω παλαιοτερο μοντελο wacom χωρις touch δυνατοτητες και εκτος games εχει αντικαταστησει πολλες φορες το mouse. Φανταζομαι με το touch θα ειχα το κατι παραπανω σε zoom και scroll αντι να χρησιμοποιω τα hard keys του tablet μου.
Vasilisxd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Εγώ πάντως που είχα τον iMac στο δωματιο μου , με βολεύε αφάνταστα να τον έχω ανοιχτό το βράδυ να κατεβάζει χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Τώρα με το PC αν και πρόσεξα να είναι αθόρυβος και του έχω απενεργοποιησει τους 2 από τους 3 ανεμιστήρες , πάλι δεν παλευεται.(είμαι και λίγο ευαίσθητος στον ύπνο). Οι iMac σίγουρα είναι πολύ πιο ακριβά μηχανήματα αλλά δεν είναι μόνο τα υποσυστηματα που πρέπει κάποιος να λάβει υπόψιν πριν την αγορά...
waves Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μπορεις να μου δειξεις τις διαφορες; Εγω δεν βλεπω καμια.Εγω εχω παλαιοτερο μοντελο wacom χωρις touch δυνατοτητες και εκτος games εχει αντικαταστησει πολλες φορες το mouse. Φανταζομαι με το touch θα ειχα το κατι παραπανω σε zoom και scroll αντι να χρησιμοποιω τα hard keys του tablet μου. Αν και δεν έχω δουλέψει, φυσικά το magic trackpad, επίτρεψέ μου να το συγκρίνω με το trackpad του MacBook. Μία διαφορά, που ουσιαστικά, είναι και η κύρια: Συπεριφορά και απόκριση: Αναφέρομαι στο περιβάλλον του λειτουργικού και φυσικά ως αντικατάσταση του mouse. Το TrackPad του MacBook δε συγκρίνεται με το Bamboo. Πολύ πιο έυκολη η χρήση του. Δεύτερη διαφορά: Το Pen, που συνοδεύει το Bamboo, αφού ουσιαστικά το χρησιμοποιείς περισσότερο για DTP, κάτι το οποίο δε γίνεται με το trackpad μιας και έχει διαφορετικό λόγο ύπαρξης και χρήσης. Από εκεί και ύστερα είναι και θέμα προσωπικού γούστου εργασίας.
songless_bird Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μία διαφορά, που ουσιαστικά, είναι και η κύρια: Συπεριφορά και απόκριση: Αναφέρομαι στο περιβάλλον του λειτουργικού και φυσικά ως αντικατάσταση του mouse. Το TrackPad του MacBook δε συγκρίνεται με το Bamboo. Πολύ πιο έυκολη η χρήση του. Υποκειμενικο. Το bamboo ειναι αρκετα παρεμετροποιησιμο στην περιοχη που θες να δουλευει. Αν δεν ασχοληθηκες να το φερεις στα μετρα σου λογικο ειναι να μην σε βολεψε. Δεύτερη διαφορά: Το Pen, που συνοδεύει το Bamboo, αφού ουσιαστικά το χρησιμοποιείς περισσότερο για DTP, κάτι το οποίο δε γίνεται με το trackpad μιας και έχει διαφορετικό λόγο ύπαρξης και χρήσης. Από εκεί και ύστερα είναι και θέμα προσωπικού γούστου εργασίας. Αρα το bamboo εχει το πλεονεκτημα πολλαπλης χρησης. Και τον διαφορετικο λογο υπαρξης ακομη δεν τον βλεπω. Μπορεις να αγορασεις μονο το bamboo touch χωρις το pen στα 50€...
waves Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Υποκειμενικο. Το bamboo ειναι αρκετα παρεμετροποιησιμο στην περιοχη που θες να δουλευει. Αν δεν ασχοληθηκες να το φερεις στα μετρα σου λογικο ειναι να μην σε βολεψε. Αρα το bamboo εχει το πλεονεκτημα πολλαπλης χρησης. Και τον διαφορετικο λογο υπαρξης ακομη δεν τον βλεπω. Μπορεις να αγορασεις μονο το bamboo touch χωρις το pen στα 50€... Το πόσο παραμετροποιήσιμο είναι...είναι μεγάλη ιστορία. Τα standards του trackpad στο περιβάλλον εργασίας του λειτουργικού δεν τα πιάνει, που να κάνεις και overclocking στο Bamboo... όμως... Επειδή το θέμα δεν είναι να συγκρίνουμε εδώ το Bamboo και το Magic Trackpad και όπως, πολύ σωστά είπες τη λέξη "Υποκειμενικό", ας καταλήξουμε στο ό,τι το βολεύει τον καθένα. Θα ήταν καλό να ακούσουμε και άλλους χρήστες, που έχουν τις ίδιες συσκευές. Φαντάζομαι, εσύ θα έχεις χρησιμοποιήσει αρκετά (μη σου πω και καθημερινά) το trackpad του MacBook για να μπορείς να κάνεις αυτή τη σύγκριση... Αν ναι, τότε πάμε πάλι στη boldαρισμένη λέξη του post.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα