Aztec Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Με απλα λογια αυτο που λες ειναι σαν να λες γιατι δεν ριχνει τις τιμες η ferrari για να αποκτησει μεγαλυτερη βαση πελατων... E υπάρχουν και πιο ακριβα
alexioualexios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα επιμένει να μένει τόσο πολύ πίσω η Apple στο hardware της.
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα επιμένει να μένει τόσο πολύ πίσω η Apple στο hardware της. επειδη δεν χρειαζεται παραπανω απαυτο που δινει
polaki Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 επειδη δεν χρειαζεται παραπανω απαυτο που δινει Σωστό εν μέρει, αν και δεν είναι λογική αυτή για προιόντα που μένουν χωρίς updates για 1 χρόνο τη φορά, αλλά απ'την άλλη για τέτοιο hardware που αν όχι ξεπερασμένο είναι τουλάχιστον αρκετά mainstream, οι τιμές είναι όντως αρκετά ακριβές. Α, και μιλάμε για δολλάρια.. Κάτσε να έρθουν εδώ και θα δεις.. Στο Αμέρικα το macbook έχει 999 δολλάρια, και εδώ το δίνουν 1100€... Μια χαρά.. Απλά η λογική πάντα της apple ηταν πάρε ενα μηχάνημα και παντρέψου το, γιατί δεν θα το πνίξει το λειτουργικο όταν βγει το επόμενο service pack.. Εχω γνωστούς που έχουν ακόμα τα μηχανάκια που είχαν πριν 4 και 5 χρόνια. Οι ίδιοι έχουν και PC και το κατσαβιδιάζουν κάθε 6 μήνες..
firewalker Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 http://tinyurl.com/34mjtfm Γι αυτό τα καλύτερα Apple ήταν αυτά με Intel gpu.
grimpr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Σου στέλνω το percall για να το λύσεις... Hi! GUI animation on new MBP 15" with Intel HD graphics seems a little bit choppy (Dock magnification, Expose and so on)... It's not too noticable and some people might not even notice it at all. I used to have a previous MBP 15" with Nvidia graphics and it was much much smoother. Any ideas on updated video driver or some hidden settings? I remeber it was the same on early MacBook Air's and there was an option to do some tweaking with Quartz enabling or something... but it doesnt work now. http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=11594633 Γι αυτό τα καλύτερα Apple ήταν αυτά με Intel gpu.
firewalker Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Σου στέλνω το percall για να το λύσεις... Δεν με ενδιαφέρουν πως αποδίδουν στο MacOs. Στο OS που χρησιμοποιώ με καλύπτει περισσότερο η Intel και μετά η Nvidia. Μακάρι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις ATI όπως οι Windows και MacOs χρήστες, διότι πραγματικά είναι πανίσχυρες. Αλλά η AMD δεν θέλει...
grimpr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Για να πάρεις μια ιδέα πόσο πίσω είναι η Intel ακόμη με τα *νέα* GMA HD ipg της στους Core i3/i5 και γιατί η Apple επιμένει και καλά κάνει σε discreet igps μέχρι στιγμής, μια γρήγορη ματιά θα σε βοηθήσει... http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html H Intel έρχεται στο νο. 172, με τα νέα GMA HD στους Core i3/i5 και στο νο. 171 ένα igp της ATI τεχνολογίας 2007. Η Intel στα γραφικά είναι 4-5 χρόνια πίσω. Δεν με ενδιαφέρουν πως αποδίδουν στο MacOs. Στο OS που χρησιμοποιώ με καλύπτει περισσότερο η Intel και μετά η Nvidia. Μακάρι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις ATI όπως οι Windows και MacOs χρήστες, διότι πραγματικά είναι πανίσχυρες. Αλλά η AMD δεν θέλει...
TirkaS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Με απλα λογια αυτο που λες ειναι σαν να λες γιατι δεν ριχνει τις τιμες η ferrari για να αποκτησει μεγαλυτερη βαση πελατων... Ναι, με τη διαφορά ότι τα ferrari διαθέτουν εξοπλισμό και καινοτομίες που δεν βρίσκεις σε αυτοκίνητα ακόμη και της ίδιας κατηγορίας (δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά) που δικαιολογούν την τιμή και την απόδωση. Στα pc της apple η μόνη καινοτομία είναι η λεπτεπήλεπτη εμφάνιση και αυτό στοιχίζει το 50% του κόστους (γιατί από εξοπλισμό δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο). Γιατί;;
alexioualexios Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Ναι, με τη διαφορά ότι τα ferrari διαθέτουν εξοπλισμό και καινοτομίες που δεν βρίσκεις σε αυτοκίνητα ακόμη και της ίδιας κατηγορίας (δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά) που δικαιολογούν την τιμή και την απόδωση. Στα pc της apple η μόνη καινοτομία είναι η λεπτεπήλεπτη εμφάνιση και αυτό στοιχίζει το 50% του κόστους (γιατί από εξοπλισμό δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο). Γιατί;; Γιατί αυτός που θα πάρει ένα Apple, θα σου πει ότι τον καλύπτει πλήρως και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω να έχει και, και, και, και. Ενάμιση χρόνο μετά αλλάζει μηχάνημα γιατί έχει μείνει κάπως πίσω. Αν έχει βγάλει η Apple κάτι πιο γρήγορο. Ο κάτοχος ενός προϊόντος Apple ακολουθεί την πορεία της τεχνολογίας της Apple. Εθελοτυφλεί και δε διαβάζει για το τι κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Γιατί αν διάβαζε, το να σου παρουσιάζει κάποιος ένα καινούργιο κουτί με τεχνολογία περσινή μόνο ένας φανατικός αγοραστής θα το έπαιρνε. Τώρα ειδικά που μπαίνει το Snow Leopard με το αυθεντικό DVD παντού; Aaaa και για την Ferrari εγώ θα αγόραζα το καινούργια GT-R.
hasodikis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Γιατί αυτός που θα πάρει ένα Apple, θα σου πει ότι τον καλύπτει πλήρως και δε χρειάζεται κάτι παραπάνω να έχει και, και, και, και. Ενάμιση χρόνο μετά αλλάζει μηχάνημα γιατί έχει μείνει κάπως πίσω. Αν έχει βγάλει η Apple κάτι πιο γρήγορο. Ας βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων mac ΔΕΝ αλλάζουν - αναβαθμίζουν τους υπολογιστές τους ούτε σε δύο χρόνια (άντε με την εξαίρεση σκληρού και μνήμης (για ειδικούς περισσότερο λόγους π.χ. κατά πολύ φθηνότερη η ram στην αγορά από το ΒΤΟ της apple). Οι κάτοχοι mac στην συντριπτική πλειοψηφία τους αλλάζουν τους υπόλογιστές τους μετά από πολύ μακρότερα χρονικά διαστήματα σε σχέση με τους κατόχους πισι. Είναι άλλο το να αγοράσεις ένα καινούργιο προϊόν και να το χρησιμοποιείς παράλληλα και άλλο να το αντικαθιστάς. Το macbook pro μου έκλεισε χθές τον ένα του χρόνο (να το χαίρομαι)..... και η κατάστασή του είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ .. ακόμα και η μπαταρία είναι ακόμα στο full.....και κυριολεκτικά δουλεύει σαν να το πήρα χθές.... ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσα αυτό να το είχα πει για έστω ένα από τα πολλά λαπτοπς (κυρίως HP) που περάσσν από τα χέρια μου.... ΝΑΙ εντωμεταξύ βγήκαν νέα μοντέλα.... σκέφτομαι όμως να το αλλάξω? ΟΧΙ και ούτε καν σε ορίζοντα διετίας ακόμα...... Ο κάτοχος ενός προϊόντος Apple ακολουθεί την πορεία της τεχνολογίας της Apple. Εθελοτυφλεί και δε διαβάζει για το τι κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Γιατί αν διάβαζε, το να σου παρουσιάζει κάποιος ένα καινούργιο κουτί με τεχνολογία περσινή μόνο ένας φανατικός αγοραστής θα το έπαιρνε. Γενισκέυσεις που οδηγούν σε λάθος κρίσεις. Φίλε μου μη γενικέυεις ποτέ... τους ξέρεις όλους τους χρήστες? Για χίλιους διαφορετικούς λόγους αγοράζουν mac ο καθένας.... Εγώ, που στο λέω δεν πρόκειται ξανά να αγοράσω άλλο λαπτοπ εκτός από macbook, ήρθα στο mac (sta laptop αρχικά και εσχάτως στα desktop με hackintosh) ώντας χρήστης linux και εθισμένος στην τεχνολογία.. Άσε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς στην άκρη. π.χ. οποιος σήμερα αγοράζει λαπτοπ ή desktop με i3, i5 'η i7 είναι φανατικός , χαζός ή δεν ξέρω εγώ τι; Μη λες ΜΠΟΥΡΔΕΣ..... δηλάδή τι άλλλοι επεξεργαστές υπάρχουν από την πλευρά της intel ως σύγχρονοι... για κάνε μια βόλτα σε άλλα sections του forum. Είναι παλιά η ATI 5670? πότε βγήκε η σειρά 6 και δεν το κατάλαβα καλέ; Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα το να λες ότι για το hardware που έχει είναι ακριβό ένα μηχάνημα και άλλο να λες το ότι το hardware είναι ξεπερασμένο...... μαλλον δεν έχεις καν δει τα techspecs. Τώρα ειδικά που μπαίνει το Snow Leopard με το αυθεντικό DVD παντού; Μακάρ να ήταν τόσο εύκολο.. δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα αρκετά δύσκολα... και αν δεν πάρεις υλικό εξ αρχής με στοχευση hackintosh μπορεί να την πατήσεις άγρια.... Aaaa και για την Ferrari εγώ θα αγόραζα το καινούργια GT-R. Hundai Santa Fe και δεν το αλλάζω.........
themis_81 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Ας βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη.... + i 1000
alexzzz Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Στο θέμα mac από το μηδέν (ή έστω από το 0,6 του hasodikis ) η τιμή είναι μεγάλο αγκάθι. Ξέρουμε όμως ότι ποτέ δεν θα λυθεί. Ότι σκαμπανεβάσματα και να έχει η τιμή θα είναι -+100 καθώς θα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά. Εγώ το παρομοιάζω με το iphone. Μου κάνει και δεν λυπάμαι τα ~100- 150€ που κάνει παραπάνω από την μέση τιμή των υπολοίπων smartphone ή τέλος πάντων αυτού που θα αγόραζα. Ξέρω ότι υπολείπεται σε ονομαστική αξία χαρακτηριστικών αλλά λόγο των πολλών χρόνων πλέον χρήσεις δεν με ενδιαφέρει. Στους υπολογιστές μου όμως αυτό με ξενίζει. Έχω μάθει όταν παίρνω κάτι να είναι το δεύτερο top κατά σειρά (γιατί το πρώτο έχει πάντα εξωπραγματική τιμή). Αν δούλευα καιρό σε mac πιστεύω μην με χαλούσε ότι δεν μπαίνουν τα εξαρτήματα με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και το παραπάνω της τιμής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα