redLizard Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μια χαρά σας βρίσκω red lizard ... Περιμένουμε νέα σας. Εγώ έχω χαλβαδιάσει το time machine στα mac os . Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω λίγο χρόνο να ασχοληθώ να κάνω ένα πλάνο μήπως και είναι εφικτό. Και ας είναι ως underline το rsync. Θα δείξει.Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σας. Aztec υπάρχει αυτό https://launchpad.net/timevault Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Aztec υπάρχει αυτό https://launchpad.net/timevault Το ξέρω red lizard απλά πρέπει οι εφαρμογές να αποκτήσουν μια αισθητική ποιότητα σιγά σιγά. Ο τρόπος παρουσίασης μου άρεσε στο πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 β) ότι επηρεάζει τους άλλους developers; Πώς; Κάτω από το τραπέζι; Οι developers του κάθε project κάνουν ό,τι γουστάρουν με το project τους. Αν δε σου αρέσει, φτιάξε κάτι δικό σου ή χρησιμοποίησε άλλο λογισμικό - πέρα από αυτό που λες ότι επηρεάζει η canonical. Εκτός αν όλους τους developers τους επηρεάζει η canonical. Μήπως τους πληρώνει κιόλας; γ) Είναι πουθενά γραμμένο ότι πρέπει άλλοι developers να κάνουν ό,τι και η canonical; Εσύ κάτι τέτοιο μας λες στο τελευταίο post... Αποφάσισε please... εγω μιλαω για παργματικα γεγονοτα που εχω δει και εσυ παλι και για ακομα μια φορα για "κατω απτο τραπεζι" και ιστοριες..Ok δεν ασχολουμαι αλλο.. @chek2fire πιστευεις οτι σε μια κοινοτητα που δεν υπαρχει καποιος συντονιστης θα υπαρξει σωστη και οργανωμενη λειτορυργια? ---------- Προσθήκη στις 13:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:46 ---------- Sorry που ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλα έτσι κιαλιος είναι λίγο γενικό το θέμα.Αν δεν χρησιμοποιήσεις pulseaudio και το hardware σου δεν μιλάει ταυτόχρονα σε πάνω από μια εφαρμογή, πια άλλη εναλλακτική υπάρχει Ρωτάω καθαρά επειδή δεν γνωρίζω τα αρνητικά του pulseaudio.Πως θα αλλάζεις onthefly σε εφαρμογές όπως το flash την default κάρτα ήχου χωρίς να κάνεις restart. Δεν έχω προσέξει κάτι αρνητικό στο pulseaudio, για αυτό το λόγο θα ήθελα αν έχει κάποιος όρεξη να με ενημέρωση συγκεκριμένα για τα αρνητικά του. Αν πιστεύετε ότι θα βγει offtopic, απαντήστε μου με pm. http://insanecoding.blogspot.com/2009/06/state-of-sound-in-linux-not-so-sorry.html As you can see it looks very complex, and a 100% accurate breakdown of PulseAudio is even more complex. Ριξε μια ματια για το ποσο περιπλεκει τα πραματα ο pulseaudio ενω ηδη υπαρχει ο σταθεροτατος alsa. Σε εμενα παιζει ταυτοχρονα κανονικα σε διαφορες εφαρμογες ο ηχος με alsa. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Λοιπον μετα απο ενα γρηγορο διαβασμα του θεματος εμαθα : 1) Το μελος με το ονομα Linuxovios δεν ειναι fanboy του linux......... 2) Στο IRC απαγορευεται να μιλας στο main γιατι ενοχλουνται οι τριγυρω......Επισης απαγορευεται να κανεις PM γιατι εκεινη την στιγμη δουλευουν η κανουν το οτιδηποτε ( με το IRC ομως ανοιχτο ) και δεν θελουν να ενοχλουνται......Μαλλον απο τις αρχες του 90 που εμπαινα οι "κανονες" εχουν αλλαξει κατα πολυ.... 3) Η MS ειναι κακια ( Μπαμπουλας, Boogie Man κτλ κτλ κτλ ) γιατι εχει αρκετες καταδικαστικες αποφασεις ( Βεβαια αλλες τοσες εχει και η Apple και η Siemens και η Ford και η GM και σχεδον ολες οι εταιρειες στον κοσμο )...... 4) Το Ubuntu "κλεβει" χρηστες απο τα Windows ( Βεβαια υπαρχουν Δις χρηστες Windows στον κοσμο αλλα οκ )..... Τεσπα, περα απο τα παραπανω ειμαστε Ελληνες και σαν Ελληνες δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη μεταξυ μας. Ολοι νομιζουν πως γνωριζουν τα παντα ακομα και απο 13 χρονων οποτε τι περιμενετε απο τετοιες κοινοτητες ? Ειλικρινα αναρωτιεμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Λοιπον μετα απο ενα γρηγορο διαβασμα του θεματος εμαθα : 1) Το μελος με το ονομα Linuxovios δεν ειναι fanboy του linux......... 2) Στο IRC απαγορευεται να μιλας στο main γιατι ενοχλουνται οι τριγυρω......Επισης απαγορευεται να κανεις PM γιατι εκεινη την στιγμη δουλευουν η κανουν το οτιδηποτε ( με το IRC ομως ανοιχτο ) και δεν θελουν να ενοχλουνται......Μαλλον απο τις αρχες του 90 που εμπαινα οι "κανονες" εχουν αλλαξει κατα πολυ.... 3) Η MS ειναι κακια ( Μπαμπουλας, Boogie Man κτλ κτλ κτλ ) γιατι εχει αρκετες καταδικαστικες αποφασεις ( Βεβαια αλλες τοσες εχει και η Apple και η Siemens και η Ford και η GM και σχεδον ολες οι εταιρειες στον κοσμο )...... 4) Το Ubuntu "κλεβει" χρηστες απο τα Windows ( Βεβαια υπαρχουν Δις χρηστες Windows στον κοσμο αλλα οκ )..... Τεσπα, περα απο τα παραπανω ειμαστε Ελληνες και σαν Ελληνες δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη μεταξυ μας. Ολοι νομιζουν πως γνωριζουν τα παντα ακομα και απο 13 χρονων οποτε τι περιμενετε απο τετοιες κοινοτητες ? Ειλικρινα αναρωτιεμαι. 1) Whatever 2) κάθε κανάλι έχει κανόνες οι οποίοι δεν είναι προαιρετικοί, αν θες να μπεις ντε και καλά και οι διαχειριστές του έχουν αποφασίσει ότι δεν επιτρέπονται τα highlights τότε είσαι αναγκασμένος να υπακούσεις στον κανόνα. δεν υπάρχουν "αλλά". simple as that. 3) Μήπως από εδώ και πέρα πρέπει να γράφουμε πάντα στο τέλος του ποστ μας "τα παραπάνω εκφράζουν την προσωπική μου άποψη και όχι της κοινότητας?" επειδή ένα άτομο θεωρεί την MS διαβολική για τους ανωτέρω λόγους δεν σημαίνει ότι είναι κ άποψη όλων. 4) Χμμμ θα σας το πω στα αγγλικά για να φανεί λιγότερο προσβλητικό: "have you considered that some people dont give a sh!t about ubuntu or windows?" Αυτά τα λίγα για τώρα και να θυμάστε πάντα: τα παραπάνω εκφράζουν την προσωπική μου άποψη και όχι οποιασδήποτε κοινότητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 nik.k Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις καθημερινά τους λόγους για τους οποίους είσαι ignored. Δυστυχώς είχα την ατυχία να διαβάσω το post σου από το quote... Τέλος πραγματικά ελπίζω με κάποιο τρόπο να βγάζεις το ψωμάκι σου από τα προϊόντα της MS. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 nik.k Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις καθημερινά τους λόγους για τους οποίους είσαι ignored. Δυστυχώς είχα την ατυχία να διαβάσω το post σου από το quote... Τέλος πραγματικά ελπίζω με κάποιο τρόπο να βγάζεις το ψωμάκι σου από τα προϊόντα της MS. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο... RedLizard το συγκεκριμενο ατομο ομως δεν παιζεται, δεν βλεπεις τι εγραψε ? Περα απο αυτο οσα λεει ειναι ακυρα και αποψη μου ειναι πως αν αυτα τα μεταφερει και σε αλλα 100 ατομα και αυτα σε αλλα 1000 ε ολο και καποιος θα τα χαψει και θα τα λεει. Στην τελικη αυτα τα ατομα μαλλον περισσοτερο κακο κανουν στο ανοιχτο λογισμικο παρα καλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redLizard Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Peace αδέρφια... απλά ο φανατισμός μας χαλάει. Ο οποίος στη περίπτωση του ελεύθερου λογισμικού είναι πιο συχνός επειδή εξ ορισμού του βασίζεται σε άλλη φιλοσοφία από το κλειστό (διαφορετικός τρόπος σκέψης ή προσέγγισης διαφόρων θεμάτων - πχ οι χρήστες που χρησιμοποιούν ΕΛ/ΛΑΚ πολλές φορές κοιτάνε και την ηθική πλευρά της τεχνολογίας και όχι μόνο το τι δουλεύει καλύτερα για αυτούς) Οπότε είναι καλύτερα πριν εκφέρουμε οποιαδήποτε άποψη σχετικά με το λογισμικό που υποστηρίζουμε (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για λειτουργικά συστήματα) καλό είναι να αναγνωρίσουμε και τα θετικα στοιχεία των "αντιπάλων" μας, πράγμα που έχω δει ελάχιστους να κάνουν στις online συζητήσεις. Διότι όπως είπα κάποτε: Δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή άσπρο, υπάρχουν και τα 4 gray tones του Gameboy® Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 @chek2fire: ποιος ο λόγος να πηγαινεις στο irc από την στιγμή που μπορείς στο forum να αναφερεις το πρόβλημα ή να αναφερεις bug. Οτι και να ζητησεις στο irc, θα το δουν τα άτομα που είναι συνδεδεμένα εκείνη τη στιγμή, και έπειτα το μήνυμά σου θα χαθεί στην στρατόσφαιρα. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το irc αντιθέτως βρίσκω πιο εξυπηρετικό τα forum/bugzilla Αν δεν μπορέσω να λυσω το προβλημά μου απο εκει, σημαινει ότι ή δεν ειναι εύκολο πρόβλημα ή δεν ειναι και σημαντικό ώστε να απασχοληθεί ο προγραμματιστής με πχ την εμφάνιση των γραμματοσειρών κλπ. Δεν νομιζω να αναφερεις ένα σοβαρό πρόβλημα και να μην πάρεις απάντηση. Αν συμβαίνει αυτό στην κοινότητα του Ubuntu, πραγματικά δεν είναι σωστή συμπεριφορά. * Να συμπληρώσω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο πως βλέπεις την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, και στην ενεργή συμμετοχή των χρηστών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Το πρόβλημα που ανέφερε είναι γνωστό στην κοινότητα και στην canonical και αφορά το plymouth σε συνδυασμό με proprietary drivers (nvidia + ati νομίζω). Ουσιαστικά δεν ανέφερε κάποιο bug, απλά διαμρτυρόταν γιατί δεν το διορθώνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Το linux πλέον χρησιμοποιείτε σχεδόν στα πάντα από διανομές μέχρι κινητά και όλες τις οικιακές συσκευές. Εχούμε μια έκρηξη στην χρήση του πυρήνα και μιλάμε πλέον τα λεφτά για τέτοια προιόντα και οι ευκαιρείες ανάπτυξης που υπόσχεται είναι τεράστιες. Φυσικά σε ένα τέτοιο χώρο πλέον οι εταιρείες δεν δίνουν δεκάρα για τους χρήστες και τις απόψεις τους. Η αγορά έχει ανοίξει τόσο πολύ που πλέον το κέρδος είναι αρκετά μεγάλο και εξασφαλισμένο. Νομίζω ότι πλέον ζούμε την εποχή που το linux φεύγει από την αθωότητα και τον ρομαντισμό της προηγούμενης δεκαετίας και περνάει στον επαγγελματισμό και την στυνγό προγραμματισμό. Μαζί του θα παρασυρθεί και όλο αυτό το ρομαντικό οικοδόμημα που υπήρχε δλδ της κοινότητες με τις δραστηριότητες τους. Δυσητχώς πολύ φοβάμαι ότι μαζί με αυτό θα χαθεί και η ιδέα της ελευθερίας του λογισμικού καθώς και το νοημά της και πλέον θα μιλάμε για κάτι τζάμπα και όχι για κάτι ελεύθερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 και δη σε διανομές με μεγάλες εταιρίες πίσω τους. Βέβαια θα είναι πιο καλοστημένα πλέον, αλλά κι εγω φοβάμαι πως θα έχει χαθεί η μαγεία του. Για την ώρα παραμένω με arch και βλέπουμε. Γι' αυτό άφησα και το kubuntu ουσιαστικά, δεν θέλω εταιρίες, μόνο στο netbook το κράτησα για να λέω την αλήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 και δη σε διανομές με μεγάλες εταιρίες πίσω τους. Βέβαια θα είναι πιο καλοστημένα πλέον, αλλά κι εγω φοβάμαι πως θα έχει χαθεί η μαγεία του. Για την ώρα παραμένω με arch και βλέπουμε. Γι' αυτό άφησα και το kubuntu ουσιαστικά, δεν θέλω εταιρίες, μόνο στο netbook το κράτησα για να λέω την αλήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Συμφωνώ. Η τάση του "να ανταγωνιστούμε -ή να ξεπεράσουμε- τα "πατζούρια", έχει κάνει κάποιες κοινότητες να λειτουργούν κατά τα πρότυπα ...πολυεθνικής! Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το official Ubuntu (σε ένα PC μου έχω την Ultimate Edition), αλλά το distro flame είναι κάτι που ανέκαθεν με απωθούσε. Αν η Canonical - ή η κάθε Canonical - εξελιχθεί σε μια μικρή ...Micro$oft, τότε οι λάτρεις του Ελεύθερου Λογισμικού θα της γυρίσουν την πλάτη. Αλλά και όσοι μείνουν προσκολλημένοι σ' αυτήν, κακό δεν πιστεύω ότι θα κάνουν στο Linux. Υπάρχουν -Δόξα τω Θεώ- άπειρες κοινότητες που θα περισώσουν την αξιοπρέπεια και θα κρατήσουν ψηλά την GNU σημαία της ελευθερίας. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Συμφωνώ. Η τάση του "να ανταγωνιστούμε -ή να ξεπεράσουμε- τα "πατζούρια", έχει κάνει κάποιες κοινότητες να λειτουργούν κατά τα πρότυπα ...πολυεθνικής! Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το official Ubuntu (σε ένα PC μου έχω την Ultimate Edition), αλλά το distro flame είναι κάτι που ανέκαθεν με απωθούσε. Αν η Canonical - ή η κάθε Canonical - εξελιχθεί σε μια μικρή ...Micro$oft, τότε οι λάτρεις του Ελεύθερου Λογισμικού θα της γυρίσουν την πλάτη. Αλλά και όσοι μείνουν προσκολλημένοι σ' αυτήν, κακό δεν πιστεύω ότι θα κάνουν στο Linux. Υπάρχουν -Δόξα τω Θεώ- άπειρες κοινότητες που θα περισώσουν την αξιοπρέπεια και θα κρατήσουν ψηλά την GNU σημαία της ελευθερίας. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.