Προς το περιεχόμενο

Κοινότητες Linux και fanboys

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στοχευει λοιπον στον πολυ κοσμο και το gnu το εχει χ#σμ#νο.Παντως τον πετυχαινει τον σκοπο της δεν μπορω να πω..Να σταματησουν τις "καινοτομιες" τους στα πακετα του debian και τους αυτοματισμους που κοντευουν να διαλυσουν απο audio μεχρι τον X (το gnome το εχουν διαλυσει ηδη ...αλλα δεν το χρησιμοποιω ουτως η αλλως..οποτε dont care)και δεν εχω κανενα απολυτως παραπανο.

Δεν φταίει η canonical για όλα αυτά. Τα πακέτα του debian είναι ήδη patchαρισμένα. Και το ubuntu τα ξαναπατσάρει για να κάθονται καλύτερα στη δική του διανομή. Vanilla πακέτα όπως έρχονται από το upstream δεν νομίζω να έχει καμία διανομή.

Το pulseaudio είναι project της Red Hat. Ο Χ είναι ουδέτερο project. Το ίδιο και το gnome (με μεγαλύτερο contributor τη Red Hat και να ακολουθούν Canonical και Novell).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δεν φταίει η canonical για όλα αυτά. Τα πακέτα του debian είναι ήδη patchαρισμένα. Και το ubuntu τα ξαναπατσάρει για να κάθονται καλύτερα στη δική του διανομή. Vanilla πακέτα όπως έρχονται από το upstream δεν νομίζω να έχει καμία διανομή.

Το pulseaudio είναι project της Red Hat. Ο Χ είναι ουδέτερο project. Το ίδιο και το gnome (με μεγαλύτερο contributor τη Red Hat και να ακολουθούν Canonical και Novell).

Στο debian ομως υπαρχει σταθεροτητα και οργανωση.Δεν μενει τιποτα στην τυχη.Και οχι ενα σωρο ηλιθιοι αυτοματισμοι που προσπαθουν να μου κανουν το linux windows.Βαζουν χερι στον κωδικα και πολυ μαλιστα..

Βαζουν χερι στον κωδικα και πολυ μαλιστα..

Μα αυτό είναι το point μου. Ας βάζουν όσο χέρι θέλουν. Για gpl'd open source software μιλάμε. Ο καθένας μπορεί να patchάρει. Αν μερικά πράγματα θεωρείς ότι "χάλασαν" (ήχος, X, gnome), δεν μπορεί να φταίει η Canonical. Τουλάχιστον όχι μόνη της. Εξ'άλλου δεν είναι ο μεγαλύτερος maintainer σε κανένα από τα τρια αυτά projects.

Μα αυτό είναι το point μου. Ας βάζουν όσο χέρι θέλουν. Για gpl'd open source software μιλάμε. Ο καθένας μπορεί να patchάρει. Αν μερικά πράγματα θεωρείς ότι "χάλασαν" (ήχος, X, gnome), δεν μπορεί να φταίει η Canonical. Τουλάχιστον όχι μόνη της. Εξ'άλλου δεν είναι ο μεγαλύτερος maintainer σε κανένα από τα τρια αυτά projects.

Ναι ας κανει οτι θελει αλλα να ΜΗΝ επηρεαζει τους αρχικους developers.Αν κατι δεν δουλευει σωστα στην διανομη τους να καθισουν να κανουν τις αλαγες που χρειαζονται στην διανομη τους και οχι να γινονται αλλαγες απο τους αρχικους developers ενος project επειδη δεν "παιζει" σωστα στο ubuntu και μετα εμεις σε αλλες διανομες να τραβαμε τα μαλλια μας!

Ναι ας κανει οτι θελει αλλα να ΜΗΝ επηρεαζει τους αρχικους developers.Αν κατι δεν δουλευει σωστα στην διανομη τους να καθησουν να κανουν τις αλαγες που χρειαζονται στην διανομη τους και οχι να γινονται αλλαγες απο τους αρχικους developers ενος project επειδη δεν "παιζει" σωστα στο ubuntu!

Σε αυτό φταίνε οι developers του εκάστοτε project, όπως πχ του mplayer που είχες αναφέρει σε άλλο topic.

Σε αυτό φταίνε οι developers του εκάστοτε project, όπως πχ του mplayer που είχες αναφέρει σε άλλο topic.

ναι εγω τι φταιω ομως?:rolleyes:Επειδη της ηρθε πχ της canonical να χρησιμοποιησει το pulseaudio ως default (ελεος) πρεπει ολοι οι developers να ορισουν το προβληματικο pulseaudio σαν default σε ολους τους players?

Ρε συ tritonas, τι λες; Το πρόβλημά σου είναι

α) ότι η canonical πάει να κάνει το linux windows. Το linux, σίγουρα δεν το κάνει τίποτα. To ubuntu μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Δικό της είναι και το κάνει ό,τι θέλει. (Και σίγουρα όχι windows που λες). Εν τέλει εσύ δε χρησιμοποιείς ubuntu. Γιατί κόπτεσαι;

β) ότι επηρεάζει τους άλλους developers; Πώς; Κάτω από το τραπέζι; Οι developers του κάθε project κάνουν ό,τι γουστάρουν με το project τους. Αν δε σου αρέσει, φτιάξε κάτι δικό σου ή χρησιμοποίησε άλλο λογισμικό - πέρα από αυτό που λες ότι επηρεάζει η canonical. Εκτός αν όλους τους developers τους επηρεάζει η canonical. Μήπως τους πληρώνει κιόλας;

γ) Είναι πουθενά γραμμένο ότι πρέπει άλλοι developers να κάνουν ό,τι και η canonical; Εσύ κάτι τέτοιο μας λες στο τελευταίο post...

Αποφάσισε please...

Μα εγώ δεν παραπονέθηκα για το ίδιο το πρόβλημα καθώς εδώ που τα λέμε τόσα χρόνια σε linux εχώ μάθει να αντιμετωπίζω καθημερινά τα προβλήματα μιας διανομής και τις ιδιοτροπίες της. Παραπονέθηκα καθαρά για την νοοτροπία που υπάρχει.

Δλδ που κανείς δεν αναφέρεις τα πραγματικά της προβλήματα και όλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά και σε μια αιώνια νιρβάνα λες και τα πάντα είναι στην εντέλεια.

Ακόμα και στο ubuntu-planet δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός για την κατάσταση με διάφορα bug που εμφανίζονται παρά μόνο γράφουν για άσχετα γεγονοτα που και τις περισσόττερες φορές είναι ακόμα και άσχετα από την ίδια διανομή.

Εχούμε δύο επιλογές. Η αναφέρουμε τα προβλήματα τα συζητάμε και τα αντιμετωπίζουμε άμεσα η συνεχίζουμε να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί μέχρι "την επόμενη έκδοση της διανομής"

Από τι βλέπω οι περισσότεροι από όσους απαντούν εδώ προτιμούν την δεύτερη λύση.

Προσωπικά συμμετέχω ενεργά στα bug report της διανομής εδώ και κάτι χρόνια και συμμετέχω όσο μπορώ και με όσες τεχνικές γνώσεις έχω σε forum, σε irc σε αναφορές σφαλμάτων και στην ίδια την κοινότητα του ubuntu-gr

Για μένα δεν είναι καθόλου αποδεκτή η νοοτροπία του επειδή παίρνεις κάτι τζάμπα δεν έχεις και δικαίωμα να μιλάς ούτε να καθορίζεις τις εξέλιξής παρά να έχεις έναν παθητικό ρόλο σαν απλός χρήστης .

Αυτές οι νοοτροπίες υπάρχουν μόνο στο κόσμο του κλειστού λογισμικού.

Και όσο γιαυτό που λέτε ότι μια εταιρεία στο ελεύθερο λογισμικό δεν έχει καμία υποχρέωση να ακούσει τους απλούς χρήστες και αυτό είναι λάθος. Εμείς σαν χρήστες γυρνάμε στο διπλάσιο στην εταιρεία ότι μας προσφέρει με την καθημερινή δουλειά που κάνουμε αφιλοκερδώς για την διανομή.

Αρά και εδώ είσαστε λάθος στις απόψεις σας.

Τώρα για το ubuntu gr που λες linuxovios να πω ότι δεν θυμάμαι καν την περίπτωση σου αλλά τόσα χρόνια που συμμετέχω εκεί δεν το έχω κανεί για να φτιάξω η να συμμετέχω σε ένα τσιφλίκι αλλά απλα για να βοηθάω με όσα γνωρίζω τους χρήστες που έχουν προβλήματα.

Και αυτό όμως δεν είναι αποδεκτό από πολλούς που απαντάνε σε αυτό το νήμα.

Τελικά νομίζω ότι υπάρχει μια γενική σύγχυση στο τι είναι συμμετοχή στο ελεύθερο λογισμικό και ότι πολλές φορές αυτή η συμμετοχή γίνετε από κάποιους για επαγγελματικούς λόγους και φιλοδοξίες που ξεπερνάνε τις γνώσεις μου.

Εγώ επαγγελματικά δεν έχω καμία σχέση με τον χώρο και η συμμετοχή μου είναι καθαρά εθελοντική γιαυτό και έχω και την ελευθερία να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου.

ναι εγω τι φταιω ομως?:rolleyes:Επειδη της ηρθε πχ της canonical να χρησιμοποιησει το pulseaudio ως default (ελεος) πρεπει ολοι οι developers να ορισουν το προβληματικο pulseaudio σαν default σε ολους τους players?

Εμενα πάντως μου φαίνεται μια χαρά το pulseaudio, από τότε που το έβαλα default έχω βρει την υγεία μου, και ως τώρα μου δουλεύει μια χαρά. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το pulseaudio γενικά που μου διαφεύγει;

Εμενα πάντως μου φαίνεται μια χαρά το pulseaudio, από τότε που το έβαλα default έχω βρει την υγεία μου, και ως τώρα μου δουλεύει μια χαρά. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το pulseaudio γενικά που μου διαφεύγει;

Σαν μια γκόμενα κακάσχημη που την έχουν παστώσει με τις μπογιές και το G.I.M.P. και μοιάζει όμορφη.

Ubuntu-Gr mode

Συνεχίζω για το ubuntu-gr γιατί υπάρχει παρανόηση από τι βλέπω. Πως είναι δυνατόν μια τέτοια κοινότητα να έχει νοοτροπία "τσιφλίκι" όπως αναφέρουν μερικοί όταν...

-Στην κοινότητα δεν υπάρχει καμία ηγεσία ούτε ηγετική ομάδα. Κάποιοι( να μην αναφέρω ονόματα ) ενώ το παίξανε φίλοι της κοινότητας τελικά αποδείχτηκε ότι η μόνη τους φιλοδοξία ήταν να φτιάξουν ηγεσία που να καθορίζει τις εξελίξεις.

Φυσικά φάγανε πόρτα από τους υπόλοιπους που θέλουμε μια κοινότητα ανοιχτή και χωρίς ηγεσία

-Στην κοινότητα δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός και υπάρχει πολυδιάσπαση στις δραστηριότητες της με αρκετά άτομα να ασχολούνται με κομμάτια της χωρίς να υπάρχει επαφή με τις υπόλοιπες ομάδες.

Για να σας δώσω να καταλάβετε με το forum της ασχολείται μια μικρή ομάδα παιδιών που από την αρχή έχει αλλάξει κατά 90% με νέα πρόσωπα.

Φυσικά όταν έχεις μια κοινότητα με τόσο χιλιάδες μέλη μπορούν να βρεθούν και αρκετοί καλοθελητές που το μόνο που θέλουν είναι να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Sorry που ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλα έτσι κιαλιος είναι λίγο γενικό το θέμα.

Αν δεν χρησιμοποιήσεις pulseaudio και το hardware σου δεν μιλάει ταυτόχρονα σε πάνω από μια εφαρμογή, πια άλλη εναλλακτική υπάρχει

Ρωτάω καθαρά επειδή δεν γνωρίζω τα αρνητικά του pulseaudio.Πως θα αλλάζεις onthefly σε εφαρμογές όπως το flash την default κάρτα ήχου χωρίς να κάνεις restart.

Δεν έχω προσέξει κάτι αρνητικό στο pulseaudio, για αυτό το λόγο θα ήθελα αν έχει κάποιος όρεξη να με ενημέρωση συγκεκριμένα για τα αρνητικά του.

Αν πιστεύετε ότι θα βγει offtopic, απαντήστε μου με pm.

Εγώ να ρωτήσω πάλι κάτι ? Υπάρχει Ελληνική κοινότητα που να ασχολείται με development εφαρμογών για linux ?

Ναι εμείς εδώ στο ΤΕΙΛΑΡ (LinuxTeam ντε :o ) βέβαια καμιά τρομερά σοβαρή εφαρμογή μέχρι τώρα, αλλά στο κοντινό μέλλον πιστεύω κάτι θα κάνουμε...

ΥΓ. http://linuxteam.cs.teilar.gr στο οριζόντιο μενού δες το WebSVN μας (είναι λίγο ανω κάτω τώρα τελευταία sorry about that)

ΥΓ2. Που να σου περιγράψω τη πρώτη εφαρμογή που κάναμε XD

Μια χαρά σας βρίσκω red lizard ... Περιμένουμε νέα σας. Εγώ έχω χαλβαδιάσει το time machine στα mac os . Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω λίγο χρόνο να ασχοληθώ να κάνω ένα πλάνο μήπως και είναι εφικτό. Και ας είναι ως underline το rsync. Θα δείξει.

Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...