Προς το περιεχόμενο

Κοινότητες Linux και fanboys

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οπώς λέω και στο μύνημα μου νομίζω ότι ο κόσμος που έρχετε στο linux από τα windows φέρνει μαζί του και την οπαδική νοοτροπια που υπήρχε εκεί.

Μα με το nick vistakiller που έχεις, φανερώνεις πως έχεις τη νοοτροπία που κατηγορείς τους άλλους ότι έχουν, δηλαδή του fanboy. Πως περιμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά; Χάθηκε να μπεις με ένα άσχετο nick ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
δασκαλε καταλαβες πολυ καλα τι εννοει..λεει για τους χρηστες που το μονο που ξερουν ειναι να φωναζουν εναντιον της "κακιας" MS

Η MS είναι "κακιά". Το επιβεβαιώνουν ένα σωρό δικαστικές αποφάσεις ανά τον κόσμο. Έτερον εκάτερον.

και να θεωρουν το λειτουργικο τους θεο

Έγραψα και πριν ότι το τι πρεσβεύει ο καθένας, είναι δικαίωμά του.

και αν εμφανιστει καποιο προβλημα δεν ξερουν ουτε το terminal που βρισκεται...

Υπάρχει κάποιος νόμος που λέει ότι πρέπει να ξέρει κάποιος πού βρίσκεται το terminal? Είναι κακό να μην ξέρεις ή είναι "μαγκιά" να ξέρεις; Στον πεθερό μου, που μένει Θεσ/νικη, έβαλα ubuntu στο laptop του. (Μόλις πήρε σύνταξη και πλέον ασχολείται ενεργά με το internet). Σε σχέση με τα XP που σερνόντουσαν και ήταν τίγκα στο malware, το ubuntu του φαίνεται παράδεισος - και άρα το θεωρεί απείρως καλύτερο από τα windows. Και όχι, δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται το terminal, ούτε και γνωρίζει τι είναι. Και όταν είχε πρόβλημα με το flash, με πήρε τηλ και με remote administration λύθηκε εντός 5 λεπτών. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί σνομπάρεις έναν τέτοιο χρήστη, εκτός αν θεωρείς ότι δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί linux.

εχω ηδη τραβηξει αλλου δεν περιμενα εσενα..

Οk. Δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζεις, εφόσον έχεις το δικαίωμα επιλογής μεταξύ 10άδων - αν όχι 100άδων- διανομών

Ο chek2fire ηθελε να τους πει για την επιλυση ενος προβληματος και οχι να υιοθετησουν μια καινουργια ιδεα.

Περιμένω μια διευκρίνηση από τον check2fire...

Σχετικα με το lts, το plymouth και τις καινοτομιες γενικα.

Οταν στην 8.04 ο fglrx του repo μισοδουλευε (για να μην πω τιποτα χειροτερο) με τον xorg 1.5 εγινε κατι απο πλευρας ubuntu/canonical?

Οχι. Ολοι λεγανε για τον νεο και σουπερ ουαου xorg που δεν θελει xorg.conf.

Και οταν ο fglrx εφτιαξε 3-4... μηνες αργοτερα, δεν μπηκε στο repo, μιας και οι διαδικασιες για την επομενη εκδοση ειχαν ξεκινησει ηδη και οι devs ειχαν αλλη ασχολια.

Φυσικα, οι εχοντες nvidia και intel την βγαλανε καθαρη, οποτε γιατι να παραπονεθουν για την προωρη υιοθετηση του xorg 1.5.

Μετα ομως λενε "ο jim_p (και ο οποιοσδηποτε jim_p) τρολλαρει οταν λεει για τον fglrx και το ubuntu".

(ψαχνω το σχετικο ποστ)

Ομοιως για τον τοτε network manager. Ποιος νοιαζεται για το οτι δεν κραταγε (και ακομα δεν κραταει) σταθερη ip? Οι εχοντες λαπτοπ/νετμπουκ που περιφερονται εδω και εκει και δεν τους νοιαζει η σταθερη ip?

Σχετικα με τις κοινοτητες, το irc κλπ.

Αν ρωτησεις για καποιο προβλημα στο επισημο καναλι του debian στο freenode, η πλεον πιθανη απαντηση που θα παρεις ειναι "βαλε stable". (δεν υπαρχει smiley που να δηλωνει αυνανισμο, οποτε δεν μπορω να βαλω κατι εδω)

Αν ρωτησεις για καποιο προβλημα στο επισημο καναλι του sidux, και αν απαντησει καποιος, θα ειναι στα γερμανικα και η απαντηση θα περιλαμβανει κατι παντελως ασχετο με το προβλημα.

Για να ρωτησεις για καποιο προβλημα στο καναλι του arch πρεπει να εισαι... registered user!

Βρε δεν πηδ... ολοι μαζι!

Γιαυτο αν εχω προβλημα πχ με τον mplayer, ρωταω στο καναλι του mplayer και τερμα.

(κατι εχω ξεχασει...)

Υπάρχει κάποιος νόμος που λέει ότι πρέπει να ξέρει κάποιος πού βρίσκεται το terminal? Είναι κακό να μην ξέρεις ή είναι "μαγκιά" να ξέρεις; Στον πεθερό μου, που μένει Θεσ/νικη, έβαλα ubuntu στο laptop του. (Μόλις πήρε σύνταξη και πλέον ασχολείται ενεργά με το internet). Σε σχέση με τα XP που σερνόντουσαν και ήταν τίγκα στο malware, το ubuntu του φαίνεται παράδεισος - και άρα το θεωρεί απείρως καλύτερο από τα windows. Και όχι, δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται το terminal, ούτε και γνωρίζει τι είναι. Και όταν είχε πρόβλημα με το flash, με πήρε τηλ και με remote administration λύθηκε εντός 5 λεπτών. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί σνομπάρεις έναν τέτοιο χρήστη, εκτός αν θεωρείς ότι δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί linux.

ναι αλλα δεν νομιζω να βγαινει σε ολα τα forums και να λεει οτι πρεπει να πεθανουν τα windows και η κακια MS και να επικρατησει η διανομη που χρησιμοποιει!Σνομπαρω εναν τετοιο χρηστη και οχι αυτον που απλα κανει την δουλεια του και τελος ..οπως ο πεθερος σου.Σνομπαρω κοινως αυτους που εβαλαν linux και βγαινουν να κανουν μοστρα και κυρηγμα για τα windows χωρις καν να ξερουν την δυναμη και το ΓΙΑΤΙ ειναι καλυτερο το λειτουργικο τους.

Οk. Δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζεις, εφόσον έχεις το δικαίωμα επιλογής μεταξύ 10άδων - αν όχι 100άδων- διανομών

Δεν φωναζω..εχω ηδη επιλεξει την διανομη που μου ταιριαζει.Κοιμομαστε και αγκαλιτσα το βραδυ..της κανω mount ...umount..mount ..umount και τα σχετικα:-D

Περιμένω μια διευκρίνηση από τον check2fire...

και γω

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις μάθει τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς του IRC. Στο #ubuntu όπως και στα περισσότερα κανάλια, πρέπει να αναφέρεις το πρόβλημά σου συγκεντρωμένα σε 2-3 γραμμές, και μετά να περιμένεις απάντηση. Τίποτε άλλο. Το να ξεκινάει κάποιος το ranting και να αναφέρει όλα τα παράπονά του για τους developers του Ubuntu και το open source γενικότερα, ενοχλεί τους υπόλοιπους παριστάμενους και γι' αυτό απαγορεύεται (βλ. vistakiller στο http://irclogs.ubuntu.com/2010/07/25/%23ubuntu.txt).

Το που θα κάνεις τα παράπονά σου είναι άλλο θέμα. Στο #ubuntu πάντως απαγορεύεται.

Επίσης δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ping προσωπικά τον κόσμο και να τους ζητάς βοήθεια. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, μπορεί να διακόπτεις τον άλλον από σοβαρή δουλειά. Πρέπει να ρωτάς στο κανάλι, όχι σε συγκεκριμένα άτομα, και να περιμένεις απάντηση. ΑΝ κάποιος σου απαντήσει, ΤΟΤΕ και μόνο τότε αποκτάς το δικαίωμα να του μιλήσεις προσωπικά για εκείνο το χρονικό διάστημα.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, γελοίο και geeky, αλλά κι εσένα αν ήσουν βαθιά βουτηγμένος στον προγραμματισμό και προσπαθούσες να λύσεις σοβαρά προβλήματα μαθηματικής φύσης και σε έκανε ping ο κάθε άσχετος για να δοκιμάσεις τον καινούργιο streaming server που έστησε, τότε θα σου φαινόταν τελείως αυτονόητο και αποδεκτό.

Και εντάξει να γίνει μια δυο φορές, δεν χάλασε ο κόσμος, αλλά όταν γίνεται καθ' επανάληψη; Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έφυγα προχθές από το #ubuntu-gr και δεν θα επιστρέψω για αρκετό καιρό. Ελπίζω ο streaming server σου να δουλεύει θαυμάσια.

Αυτή εδώ είναι η συζήτηση για όποιους δεν μπορούν να ψάχνουν σε ατελείωτα irc post

<vistakiller> two months official release of Lucid now and plymouth is still broken

[11:21] <MatBoy> hspaans: it sucks, sorry, no other experience by myself and with people around me... on windows it seems ok

[11:21] <ikonia> Tomashe: open the package manager, search for vnc then hit "install" on the packages you want

[11:21] <Tomashe> i'm using putty

[11:22] <Tomashe> i have no desktop

[11:22] <vistakiller> i see today this http://www.youtube.com/watch?v=GAIznHhNKPk

[11:22] <aeon-ltd> garry: just download them put them in .themes or /usr/share/themes

[11:22] <Misterio> xibalba: If you can resolve evertone can; use in terminal "host reza.homeunix.net"

[11:22] <Tomashe> this is why i need to install vnc

[11:22] <quiescens> xibalba: its saying there's an error trying to resolve lethnetworks.om

[11:22] <MatBoy> Tomashe: you have no dekstop and use putty ?

[11:22] <Tomashe> so i could seee the desktop

[11:22] <MatBoy> *desktop

[11:22] <llutz> xibalba: <[email protected]> <- typo in address? om/com

[11:22] <quiescens> xibalba: which makes sense because i don't think there is a .om

[11:22] <vistakiller> the problem is that i have the same netbook and plymouth is completly broken there

[11:22] <abhijit> xibalba, connection error

[11:22] <Tomashe> i have desktop i just cannt see it putty is just see terminal no?

[11:22] <PeterNL> xibalba: reza.homeunix.net (70.181.251.79)

[11:22] <aeon-ltd> PeterNL: are you running transmission is a gui environment?

[11:22] <hspaans> MatBoy: the FOSS-driver just do their work and for a long long time

[11:22] <vistakiller> and to my dekstop machine too

[11:22] <PeterNL> PeterNL: I run transmission on my server. I use the web interface

[11:23] <aeon-ltd> PeterNL: but is it running in X on the server?

[11:23] <garry> ikonia :what is eyecandy

[11:23] <PeterNL> aeon-ltd: I run transmission on my server. I use the web interface

[11:23] <vistakiller> why you dont fix two months now the plymouht problems? We have report these problems two months before the official release but nothing happens :(

[11:23] <ikonia> garry: read the link

[11:23] <ikonia> vistakiller: why are you ranting in here

[11:23] <hspaans> MatBoy: the closed source crap from both ati and nvidia are both below any standard

[11:23] <k00giez> wazzzzzzuuuuupppppppppppppppppppppp

[11:23] <Benkinooby> maybe you give x11vnc a try

[11:23] <PeterNL> aeon-ltd: I don't dare to run X on that machine :o

[11:23] <ikonia> vistakiller: this is not the channel where developers listen

[11:23] <ikonia> k00giez: please don't

[11:23] <ikonia> vistakiller: contribute to the bug report

[11:23] <k00giez> oknia

[11:23] <tukadafoonday> I just installed Ubuntu 10.04 and when it was installing the update my computer locked up, anywho, now it hangs on the bootup and says the following (Process:407) Glib-warning**getpwuid_r() failed due to unknown user id (0) any help would be great - thanks in advanced

[11:23] <magicianlord> are deb files compressed?

[11:24] <aeon-ltd> PeterNL: maybe you could try rtorrent? and ssh instead of the web interface, it might be lighter

[11:24] <vistakiller> there is 6 bug report already for plymouth but nothing happens

[11:24] <Benkinooby> tomashe: maybe you give x11vnc a try

[11:24] <ikonia> vistakiller: ok - so ranting in here won't help, post a construvtive post to the bug

[11:24] <k00giez> was up mao

[11:24] <abhijit> vistakiller, #ubuntu-devel

[11:24] <vistakiller> i must write 6 posts :P or is more

[11:24] <ikonia> abhijit: no

[11:24] <ikonia> abhijit: that is not a support channel

[11:24] <abhijit> ikonia, no? ok

[11:24] <Benkinooby> Tomashe: do you have a gui on your server?

[11:24] <ikonia> that is for development discussion

[11:24] <magicianlord> sometimes bugs arent fixed for months, until next release

[11:24] <abhijit> ikonia, I see

[11:24] <PeterNL> Nope, I need a good looking web interface, and transmission actually works great. The time it actually downloaded faster that it could calculate the hashes was an exeption...

[11:25] <vistakiller> plymouth is the first think that will see a new user

[11:25] <PeterNL> aeon-ltd: ^

[11:25] <vistakiller> how they left this bug to pass to official release?

[11:25] <ikonia> vistakiller: stop now

[11:25] <vistakiller> ok banned me

[11:25] <ikonia> vistakiller: I've told you ranting in here will get you nothing, contribute to the bug report

[11:25] <vistakiller> when i always say something that you dont like you ban

=== marius is now known as Guest81047

[11:25] <vistakiller> and i am old ubuntu user

[11:25] <xibalba> wow this is too much ext

[11:26] <aeon-ltd> PeterNL: yeah, is there anything else running on the server, if you can go to it now use 'top'/'htop' and see what else may be consuming all the processors power

[11:26] <Benkinooby> how can i fix that annoying "unable to mount [drive name] Not Authorized" ? any hints where to start?

[11:26] <llutz> vistakiller: you're offtopic here, take your rant somewhere

[11:26] <vistakiller> this is the famous ubuntu community?

[11:26] <ikonia> vistakiller: I don't care on your age, make a contribution to the bug report,

[11:26] <vistakiller> you ban the people that complain about something?

[11:26] <ikonia> vistakiller: it will get progressed, if you provide helpful information

[11:26] <garry> can i back up my data online

[11:26] <ikonia> vistakiller: complaining in here will do nothing

[11:26] <vistakiller> i help with bug reports 4 years now

[11:26] <aeon-ltd> vistakiller: haha lol, 'famous', not likely just a big channel is all

[11:26] <ikonia> vistakiller: that's great, so you know the process

[11:26] <slidinghorn> xibalba, if you'd like you can also check out #ubuntu-beginners -- less clutter there :)

[11:26] <vistakiller> and i am member in loco community of ubuntu

[11:27] <Tomashe> i installed x11vnc hwo do i connect to it ?

[11:27] <PeterNL> aeon-ltd: it's not using 100% now. That was only once, and it was a few months ago. And there is http, ssh, postfix, dovecot, transmission, php, mysql and lots of other things running on that box :D

[11:27] <vistakiller> you can say just "stop now" so easy to me

[11:27] <ikonia> vistakiller: then you know the process, so use the process to help with the bug instead of complaining in here

[11:27] <WaltzingAlong> stop now

[11:27] <ikonia> vistakiller: I have said stop, I'd suggested how to progress the bug, so I don't want to see any more on it please.

[11:27] <vistakiller> i help the bug report but nothing happens

[11:27] <abhijit> #ubuntu-bugs?

[11:27] <ikonia> abhijit: why are you suggesting random channels ?

[11:28] <llutz> xibalba: ..<[email protected]>.. <- typo in address .om/.com? how should postfix deliver to a non-existing domain/host

[11:28] <abhijit> ikonia, not random. he says that something with solving bugs.

[11:28] <ikonia> abhijit: do you know what the topic of #ubuntu-bugs is?

[11:28] <vistakiller> ok i live in your happy community world guys this was not the ubuntu that i know all this years

[11:28] <vistakiller> something have change

[11:28] <aeon-ltd> PeterNL: oh okay, fair enough

αυτά που λές και έτσι όπως τα λες μου θυμίζουν διπλωματική γλώσσα σε φασιστικό "δημοκρατικό" καθεστώς που δεν υπάρχει κανένα διέξοδος διαμαρτυρίας σε μια κατάσταση γιατί όλοι οι τρόποι διαμαρτυρίας έχουν κανόνες που ακυρώνουν την ίδια την διαμαρτυρία. Να δώσω παραδείγματα..

-Irc- δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς γιατί το κανάλι είναι για προβλήματα και πρέπει να το κάνεις σε δύο γραμμές γιατί έχουμε πολύ κόσμο κτλ

-Κανάλι irc προγραμματιστών- Δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς για κάτι γιατί οι προγραμματιστές έχουν εκείνη την ώρα πολύ δουλεία και τους απασχολείς με τα ping σου

-Launchpad- Το bug report σου είναι ελλιπές και φυσικά αν δεν συμπληρώσεις 10k στοιχεία δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς αφού το bug report σου είναι ελλιπές γιαυτό το βγάζουμε incomplete.

-Ubuntu-forum εκεί μόνο έχεις μια τύχη να μαζέψεις και άλλους χρήστες αλλά ως συνήθως η διαμαρτυρία σου πέφτει πάνω σε άπειρους fanboys που στην λένε μόνο και μόνο γιατί ανέβασες post ενάντια στην διανομή

-Brainstrorm- ιΚαμία τύχη.. Εκεί τα post χάνονται στα άπειρα που ανεβένουν καθημερινά.

Και φτάνουμε στην ουσία. Οτί δεν υπάρχει πλέον δρόμος στο ubuntu οι χρήστες να έρθουν σε εποικοινωνία και να διαμορφώσουν τις εξελίξης σε μια μεγάλη διανομή όπως το ubuntu. Και το πιο τραγικό είναι ότι άνθρωποι που συμμετέχουν πιο στενά στην διανομή δεν αναφέρουν ποτέ τίποτα για τα προβλήματα λες και είναι φαντασία όλων μας. Αν παρακολουθείτε το ubuntu planet θα καταλάβετε τι λέω.

Τώρα για το προσωπικό που μου λες alkisg. Καταρχήν συμμετέχω σε αυτό το κανάλι του ubuntu-gr για 5 χρόνια καθημερινά και όταν μπαίνω πάντα έχω διάθεση να βοηθήσω και γιαυτό μπαίνω και στο κανάλι. Alkisg δεν φταιω σε τίποτα αν μπαίνεις στο κανάλι ενώ δουλεύεις και μετά διαμαρτύρεσαι και από πάνω ότι ενοχλούμε...

Και είναι χαζομάρα να σταματήσεις να μπαίνεις γιαυτό τον λόγο ενώ έχεις βοηθήσει αρκετό κόσμο με τις γνώσεις σου.

Εντωμεταξύ η λέξη Linux δεν αναγράφεται πουθενά στην κεντρική σελίδα του Ubuntu, παίζει να είναι και η μοναδική διανομή. Ακόμα και σε παραμέσα σελίδες η λέξη εμφανίζεται με το σταγονόμετρο, για GNU ούτε κουβέντα. Μου δημιουργήθηκε η απορία για τις άλλες διανομές, αλλα το γραφουν όλες φάτσα φορα, και από μερικά site διανομών που κοίταξα, το Debian είναι το μονο που είδα να αναφέρει και να εξηγεί εν συντομία για το GNU και ότι είναι GNU/Linux.

Δεν έχω φετιχισμό με τη λέξη Linux ούτε με το GNU αλλα εσάς δεν σας κάνει εντύπωση το ότι δεν το αναφέρει καθόλου στην κεντρική του σελίδα;

αν ειχε το GNU/Linux θα μου εκανε εντυπωση.:P

ευτυχως που δεν το γραφει να λες..αν φτασουμε στο σημειο να περνουμε ιδεες για το πως λειτουργει GNU/Linux απο την canonical..την κατσαμε..

που δεν υπάρχει κανένα διέξοδος διαμαρτυρίας σε μια κατάσταση γιατί όλοι οι τρόποι διαμαρτυρίας έχουν κανόνες που ακυρώνουν την ίδια την διαμαρτυρία.

Για κάτι που δεν πληρώνεις, σου παρέχεται δωρεάν και κανένας δε σου επέβαλε, δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι. Να διατυπώνεις απορίες και ερωτήσεις ναι. Να διαμαρτύρεσαι είναι imo καφρίλα.

Σε ό,τι αφορά το irc οι κανόνες είναι σαφείς. Αν δεν τους σέβεσαι, καλά κάνουν και σε ban-άρουν. (Φαίνεται ότι δε σεβάστηκες τους κανόνες από το log κατά τη γνώμη μου και μάλιστα μετά από αρκετές προειδοποιήσεις). Δεν κρίνω αν καλώς έχουν οι κανόνες. Εφόσον αυτοί είναι, οφείλεις να τους σεβαστείς.

Για το launchpad δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεσαι. Τι περιμένεις; Να πας να γράψεις ότι "εχω πρόβλημα με τον X" και να μυρίσουν τα νύχια τους τι φταίει; Προφανώς και χρειάζεται να συμπεριλάβεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνο εσύ σε αυτόν τον κόσμο που χρησιμοποιεί ubuntu, αλλά εκατομμύρια χρήστες.

Στο ubuntu-forum μπορείς να γράψεις την άποψή σου, όπως και οι άλλοι μπορούν να γράψουν την άποψή τους. Ποιος σου είπε ότι η δική σου πρέπει να υπερισχύσει;

Στο brainstorm χαίρομαι που ανεβαίνουν άπειρα post καθημερινά. Και κάποιες δικές μου ιδέες, τις οποίες θεωρώ εξαιρετικά αξιόλογες, έφαγαν τρελές αρνητικές ψήφους ή κανένας δεν ασχολήθηκε. Ε μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω atm. Η εναλλακτική είναι να κάτσεις να γράψεις μόνος σου τον κώδικα. Μπορείς; Αν δεν μπορείς λυπάμαι, αλλά ffs σταμάτα να διαμαρτύρεσαι. Κάνεις σαν κακομαθημένο παιδί που επειδή δεν του έφεραν στο πιάτο το φαγητό που προτιμάει τσιρίζει στους γονείς του.

Και φτάνουμε στην ουσία. Οτί δεν υπάρχει πλέον δρόμος στο ubuntu οι χρήστες να έρθουν σε εποικοινωνία και να διαμορφώσουν τις εξελίξης σε μια μεγάλη διανομή όπως το ubuntu.

Στο ξαναγράφω: Το ubuntu είναι μια διανομή με εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι καθημερινά αυξάνονται. Οι αποφάσεις παίρνονται από την canonical και δεν θα μπορούσε να γίνεται αλλιώς. Οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν και να ακούγονται στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. (Και είναι εφικτό με πολλούς τρόπους). Σε όποιον δεν αρέσει το καθεστώς , το οποίο είναι πιο δημοκρατικό ακόμα και από την οργάνωση της ίδιας της κοινωνίας μας, μπορεί να πάει σε άλλη διανομή ή να κάνει fork τη διανομή.

Τέλος να αναφέρω ότι διαφωνώ και με το επιχείρημά σου για το loco team. Δηλαδή τι ήθελες; Προνομιακή μεταχείριση; (Και σου μιλάει κάποιος που όταν πρόσφερε βοήθεια στο loco team έφαγε πόρτα, μέσα από το ίδιο το ubuntu-gr . Μάλλον το loco team το θεωρείτε τσιφλίκι σας, αν κρίνω και από τα αγγλικά σου.- Εγώ πάντως προσφέρθηκα και έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Δεν άρχισα να γκρινιάζω σε όλα τα forums).

Δεν ξέρω αν το post μου θα το εκλάβεις ως επίθεση στο πρόσωπό σου. Δεν είναι. Απλά είναι η ωμή πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ και δεν έχω καμία διάθεση να την ωραιοποιήσω επειδή έχει 3k posts, ή συμμετέχεις στο loco team, ή επειδή γράφεις στο ubuntu-gr.

---------- Προσθήκη στις 18:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:17 ----------

Δεν έχω φετιχισμό με τη λέξη Linux ούτε με το GNU αλλα εσάς δεν σας κάνει εντύπωση το ότι δεν το αναφέρει καθόλου στην κεντρική του σελίδα;

Συμφωνώ απόλυτα που δεν το αναφέρει στην πρώτη σελίδα και δε μου κάνει καθόλου εντύπωση. Η λέξη linux μπορεί και να φοβίσει ή να απομακρύνει τον αδαή. Η διανομή λέγεται Ubuntu. Σε όποιον θέλει να μάθει τι είναι το Ubuntu με περισσότερες λεπτομέρειες, θα βρει πολλές αναφορές στο linux και στο debian στα διάφορα links της πρώτης σελίδας.

Συμφωνώ απόλυτα που δεν το αναφέρει στην πρώτη σελίδα και δε μου κάνει καθόλου εντύπωση. Η λέξη linux μπορεί και να φοβίσει ή να απομακρύνει τον αδαή. Η διανομή λέγεται Ubuntu. Σε όποιον θέλει να μάθει τι είναι το Ubuntu με περισσότερες λεπτομέρειες, θα βρει πολλές αναφορές στο linux και στο debian στα διάφορα links της πρώτης σελίδας.

Ναι , είναι η νέα διανομή from scratch βλέπεις ubuntOS , οπότε γιατί ν' αναφέρει την λέξη Gnu/linux? Εξάλλου αυτός που μπαίνει στην σελίδα, μπαίνει για να δει έκδοση των παραθύρων και όχι μία διανομή linux η οποία έχει γίνει συννώνυμο στο ξεκίνημά της με το linux για τους μη μυημένους.

Μα τώρα μας δουλεύεις που θα φοβίσει τον αδαή, για να καταλάβω?

About ubuntu

Where did it all begin?

Linux was already established as an enterprise server platform in 2004. But free software was still not a part of everyday life for most computer users. That's why Mark Shuttleworth gathered a small team of developers from one of the most established Linux projects – Debian - and set out to create an easy-to-use Linux desktop, Ubuntu.

The vision for Ubuntu is part social and part economic: free software, available free of charge to everybody on the same terms, and funded through a portfolio of services provided by Canonical.

Δε σας καλύπτει; Γράφει κάτι που δεν είναι αληθές ή σαφές;

...Alkisg δεν φταιω σε τίποτα αν μπαίνεις στο κανάλι ενώ δουλεύεις...

Μάλλον αυτό λοιπόν είναι η πηγή της παρανόησής σου.

Όχι μόνο επιτρέπεται να είναι κάποιος στο IRC ενώ δουλεύει, αλλά για πολλούς αποτελεί και βασικό μέσο επικοινωνίας στη δουλειά τους. Είναι πολύ συνηθισμένο developers να είναι σε δεκάδες κανάλια IRC ενώ δουλεύουν.

Για παράδειγμα, πολλοί στο #ubuntu-devel εργάζονται σε διάφορες εταιρίες ανά τον κόσμο, και ο λόγος ύπαρξης του καναλιού είναι για να συντονίζονται σε όποια κομμάτια της δουλειάς τους αφορούν και την ανάπτυξη του Ubuntu. Είναι κατοχυρωμένο γι' αυτή τη δουλειά και δεν είναι για υποστήριξη του Ubuntu ή για παράπονα.

Έτσι, όταν π.χ. δυο από αυτούς συζητάνε για το αν το τάδε file system είναι έτοιμο να μπει στο Ubuntu ή όχι, και τους διακόπτεις εσύ και αρχίζεις τα παράπονα για το plymouth, όχι μόνο μπορεί να μην ξέρουν καν για τι πράγμα μιλάς, αλλά φυσικά δεν έχουν και καμία απολύτως υποχρέωση να σε ακούνε, κι έτσι μπορεί να αναγκαστούν να σε κάνουν kick/ban κτλ. Υποχρέωση να σε ακούει θα είχε μόνο κάποια εταιρία όπως η Canonical ή η Redhat κτλ αν είχες αγοράσει πακέτο υποστήριξης από αυτήν.

Όμως, κάποιοι developers έχουν όρεξη και καλή καρδιά και βοηθάνε κόσμο στα διαλείμματά τους. Έχουν το IRC ανοιχτό, και όταν κάνουν διάλειμμα, ρίχνουν μια ματιά στα κανάλια υποστήριξης (#ubuntu, #ubuntu+1 κτλ), κι αν μπορούν να βοηθήσουν κάπου, βοηθάνε.

Για να μην τους κόβουμε όμως από τη δουλειά τους, δεν τους κάνουμε ping προσωπικά. Ρωτάμε στο κανάλι, και το κοιτάνε στο διάλειμμά τους. Και φυσικά δεν είναι δυνατό να μπαινοβγαίνουν στα κανάλια στα διαλείμματα - δεν θα έβλεπαν καν τις ερωτήσεις έτσι.

Αυτοί το έχουν μόνιμα ανοιχτό, εμείς δεν τους ενοχλούμε, κι αυτοί όποτε μπορούν βοηθάνε. Αυτό λέγεται καλή συμπεριφορά IRC.

Συγκεκριμένα λοιπόν για το #ubuntu-gr, εφόσον θεωρείς ότι θα πρέπει να μπαίνουν μέσα μόνο όσοι δεν δουλεύουν, τότε καλά έκανα και έφυγα. Δεν είναι χαζομάρα όπως λες, πολύ απλά μου είναι αδύνατο να μπαινοβγαίνω στα διαλείμματα. Ξανασκέψου το λοιπόν, ίσως η παραπάνω πρακτική καλής συμπεριφοράς που ακολουθείται σε όλα τα κανάλια του freenode εδώ και χρόνια να δουλεύει καλύτερα από αυτό που πρότεινες εσύ. :)

Τους υπόλοιπους τρόπους (bug reports, mailing lists κτλ) υποθέτω τους ξέρεις. Στο χέρι σου είναι να τους χρησιμοποιείς σωστά. Και πάντα να θυμάσαι ότι κανένας developer δεν είναι υποχρεωμένος να σου λύσει το πρόβλημα παρά μόνο αν έχεις αγοράσει κάτι από την εταιρία του. Εάν κανείς developer δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με κάποιο πρόβλημα, τότε τα παράπονα σίγουρα ΔΕΝ θα τον προσελκύσουν να λύσει το πρόβλημά σου. Κάποια καλή διάθεση και ακριβείς πληροφορίες ίσως, τα παράπονα όχι.

Η λέξη linux μπορεί και να φοβίσει ή να απομακρύνει τον αδαή. Η διανομή λέγεται Ubuntu. Σε όποιον θέλει να μάθει τι είναι το Ubuntu με περισσότερες λεπτομέρειες, θα βρει πολλές αναφορές στο linux και στο debian στα διάφορα links της πρώτης σελίδας.

Στοχευει λοιπον στον πολυ κοσμο και το gnu το εχει χ#σμ#νο.Παντως τον πετυχαινει τον σκοπο της δεν μπορω να πω..Να σταματησουν τις "καινοτομιες" τους στα πακετα του debian και τους αυτοματισμους που κοντευουν να διαλυσουν απο audio μεχρι τον X (το gnome το εχουν διαλυσει ηδη ...αλλα δεν το χρησιμοποιω ουτως η αλλως..οποτε dont care)και δεν εχω κανενα απολυτως παραπανο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...