Titanomaxos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 μωρφοσι το παλεικαρι εεε!! μπραβω ραι φυλαι με σειγκεινεισες!!sory για τα ορθογραφικά λαθοι!!:confused: :lol: δεν ειναι δικο μου ρεεε:-D:-D, απο το google-net καπου το κατεβασα και το εκανα copy-paste! Δεν ειμαι τοσο junky να καθομαι να γραφω πιπες! Αλλα σε παπαρολογιες μονο με παπαρολογιες απαντας
Timour21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Να αγορασω δλδ καμια καρτα γραφικων που θελω τωρα ή μηπως να περιμενω καλυτερα??..υπαρχει περιπτωση να κανει κανενα μοντελο απο αυτα κατω απο 300? γιατι πανω απο 300ευρω δεν δινω εγω για καρτα Αν δεν μπορείς να περιμένεις ,πέρνεις μια κάρτα με καλή απόδοση τιμή (βλέπε 460πχ) και έχεις μια αξιοπρεπέστατη κάρτα. Αν περιμένεις, η έλευση της νέας γενιάς πάντα προκαλεί μειώσεις στις προηγούμενες, οπότε και τελευταίας γενιάς να μην πάρεις, θα μπορέσεις να πάρεις φτηνότερα μια καλύτερη κάρτα της 460, με τα ίδια λεφτά (βλέπε 5870 - 470πχ).
Teisos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 ..θα μπορέσεις να πάρεις φτηνότερα μια καλύτερη κάρτα της 460, με τα ίδια λεφτά (βλέπε 5870.. Καλά αυτό το τελευταίο δεν παίζει, το πολύύ να παίσει η 5850 όπου είναι τώρα η 460 ( και.. όπου ήταν και η ίδια 8 μήνες πριν ;))
tmjuju Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 συγκρινονται αυτα τα δυο?εγω ακομα κλαιω οταν πηρα την gtx 260 στα 276 και δεν επαιρνα ηχεια μεσα σε ενα χρονο η καρτα επεσαι στα μισα ενω τα ηχεια ειναι κατι που δεν πεφτει... Μαζί σου
Pooky(1) Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 κερνάς καφεδάκι ; Έρχομαι πάνω και πάμε και για κοψίδια!!!!!!!!!
Ailuros Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Αν και φυσικά θα περιμένω παρουσίαση, μετρήσεις, απόδοση/τιμή για την σειρά HD68x0, έχω την αίσθηση ότι έχω ένα πρώτο καλό υποψήφιο για αναβάθμιση σε κάτι DX11.
Nik.K Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Ε καλα, αν ακομα και οι νεες καρτες των εταιρειων δεν ειναι καλυτερες σε DX11 τοτε το χασανε το τραινο.
Ailuros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ε καλα, αν ακομα και οι νεες καρτες των εταιρειων δεν ειναι καλυτερες σε DX11 τοτε το χασανε το τραινο. Προσωπικά χέστηκα πως ΘΑ αποδίδουν οι εκάστοτε κάρτες στα παιχνίδια του απώτερου μέλλοντος. Η AMD απλά φαίνεται να μπορεί να διατηρεί μια έξοχη σχέση τιμής/απόδοσης/κατανάλωσης ρεύματος και στην επερχόμενη φουρνιά.
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Προσωπικά χέστηκα πως ΘΑ αποδίδουν οι εκάστοτε κάρτες στα παιχνίδια του απώτερου μέλλοντος. Η AMD απλά φαίνεται να μπορεί να διατηρεί μια έξοχη σχέση τιμής/απόδοσης/κατανάλωσης ρεύματος και στην επερχόμενη φουρνιά. Ετσι πεστα γιατι δεν νιωθει.
Nik.K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα πλεον δεν τις λες τις τιμες τους και χαμηλες.....Πολλες 5870 ξεπερνανε τα 400ε..... Απο εκει και περα δεν μιλησα πως ΘΑ αποδιδουν στα παιχνιδια του μελλοντος, απλα ειπα πως αυτο που λες ειναι απλη λογικη. Δεν γινεται οι επομενες καρτες τοσο της ATI οσο και της NVIDIA να ΜΗΝ ειναι καλυτερες σε DX11 απο αυτες που υπαρχουν τωρα.
Ailuros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα πλεον δεν τις λες τις τιμες τους και χαμηλες.....Πολλες 5870 ξεπερνανε τα 400ε..... Αν ψάχνω μια 5870 υπερχρονισμένη από τον κατασκευαστή ή με 2GB μνήμης ίσως να μου στοιχίσει και παραπάνω. Το κουμπί της υπόθεσης παραμένει ότι μια GTX480 έχει αυτή τη στιγμή εγχώρια τιμή εκκίνησης τα 449 ευρώ έναντι μιας 5870/1GB στα 343 ευρώ. Στην πρώτη η κατανάλωση ρεύματος θα μου χτυπήσει πάνω από 280 στο τσακίρ κέφι ενώ θα ζοριστώ ιδιαίτερα να ξεπεράσω το 200-άρι στην δεύτερη με διαμετρικά χαμηλές διαφορές επιδόσεων μεταξύ των δύο. Αν και πάλι αδυνατείς να καταλάβεις τι εννοεί κάποιος με συσχετισμό τιμή/απόδοσης/κατανάλωσης ρεύματος μπορούμε να συνεχίσουμε να σπαταλάμε εύρος για εκάστοτε διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας όπως αυτή ενίοτε βολεύει. Ποιά εταιρία από τις 2 δεν καταφέρνει να καλύψει την ζήτηση και ποιά έχει προέβη σε inventory write-offs το αφήνω στου καθενός την φαντασία. Απο εκει και περα δεν μιλησα πως ΘΑ αποδιδουν στα παιχνιδια του μελλοντος, απλα ειπα πως αυτο που λες ειναι απλη λογικη. Δεν γινεται οι επομενες καρτες τοσο της ATI οσο και της NVIDIA να ΜΗΝ ειναι καλυτερες σε DX11 απο αυτες που υπαρχουν τωρα.H AMD συμμάζεψε λίγο τα cache της και το κόλλημα στα domain shaders κατ' επέκταση (για tessellation) στο southern islands, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται στο northern islands/28nm χωρίς να υπάρχει κάτι ιδιαίτερα συνταρακτικό και εκεί που δεν το έχουμε δει ήδη. Λογικά οι πιο συνταρακτικές αλλαγές στις GPU για επιδόσεις κάτω από Χ11 θα έρθουν με την εμφάνιση του επομένου ΑΡΙ. Μέχρι τότε δεν βλέπω τίποτα το συνταρακτικό να κινείται στην NV στον τομέα rasterizing/trisetup/tessellation. Περισσότερα SMs κάτω από 28nm σίγουρα ναι αλλά αυτό το δεύτερο εξάμηνο του 2011 αν δεν τα σκατώσει πάλι η TSMC και αναρωτιόμαστε όλοι κατά καιρούς γιατί εξακολουθούν οι GPU να είναι τόσο ακριβές.... To πραγματικό θέμα είναι αλλού: αν οι 6870 όντως καταναλώνει κάτι της γύρω από τα 200W και αυξήσει τις επιδόσεις της κατά ένα 30% μέσο όρο σε σύγκριση με την 5870 τα δίνω άνετα και τα 4 κατοστάρικα. Θα φάω στην μάπα βέβαια μια ελαφριά μείωση στην ποιότητα ανισοτροπικού, αλλά μπρος στα άλλα προτερήματα είναι πταίσμα.
Nik.K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικα αυτη την στιγμη 1 καταστημα πουλαει την 5870 στα 343ε, τα υπολοιπα αρχιζουν απο 380ε+. Στα 449 την 480 την βρισκεις σε καμια 20αρια καταστηματα. Τωρα αν μου λες πως στα 380ε συμφερει καποιος να παρει την 5870 αντι να δωσει 449ε και να παρει την 480 τοτε δεν μπορω να πω κατι περισσοτερο, αποψεις ειναι αυτες. (Ασε απεξω την καταναλωση, δεν ειδα την τελευταια 10ετια που η ΑΤΙ ειχε αυτο το θεμα να αποτρεψει τους "λατρεις" της, το οτι καταφερε με την σειρα 5χχχ να το διορθωσει εμενα δεν μου λεει κατι και σιγουρα δεν ξεχναω ολες τις προηγουμενες σειρες.) Οσο για οσα λες νομιζω πως το δευτερο 6μηνο του 2011 ειναι καπως τραβηγμενο, οχι πως 2-3 μηνες κανουν την φοβερη διαφορα, μετρανε ομως αρκετα. Βεβαια αν οντως τραβηξει τοσο δεν συμφερει κανεναν μας.
Titanomaxos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Παντως εαν τα νουμερα των ΑΤΙ 6800 ειναι TRUE, εχει να πεσει τρελο ΠΑΣΤΕΛΙ στην nvidia! Oλα δειχνουν οτι θα της κλεισει το σπιτι και μεσα στην εδρα της (tesselation)... ...περιμενουμε με αγωνια! Οσο για το 6970, μιλαμε για ΜΑΣΤΙΓΙΟ στα πλευρα της NVIDIA!
Nik.K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι Αν ισχυουν και Αν δεν εχει καποιο κρυφο ασσο στο μανικι της η NV. Περιμενουμε οπως παντα και βλεπουμε.
Ailuros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικα αυτη την στιγμη 1 καταστημα πουλαει την 5870 στα 343ε, τα υπολοιπα αρχιζουν απο 380ε+.Στα 449 την 480 την βρισκεις σε καμια 20αρια καταστηματα. Αυτά τα 20; http://www.skroutz.gr/s/264738/Asus-GeForce-GTX-480-1536MB.html Τωρα αν μου λες πως στα 380ε συμφερει καποιος να παρει την 5870 αντι να δωσει 449ε και να παρει την 480 τοτε δεν μπορω να πω κατι περισσοτερο, αποψεις ειναι αυτες. (Ασε απεξω την καταναλωση, δεν ειδα την τελευταια 10ετια που η ΑΤΙ ειχε αυτο το θεμα να αποτρεψει τους "λατρεις" της, το οτι καταφερε με την σειρα 5χχχ να το διορθωσει εμενα δεν μου λεει κατι και σιγουρα δεν ξεχναω ολες τις προηγουμενες σειρες.) Δεν με ενδιαφέρει σαν καταναλωτή τι πούλαγε η κάθε εταιρία στο παρελθόν. Με ενδιαφέρει τι είναι διαθέσιμο ΣΗΜΕΡΑ και με ποιές προδιαγραφές. Υπάρχει δυσαναλογία μεταξύ τιμής/απόδοσης/κατανάλωσης ρεύματος μεταξύ των 2 όπως και να το γυρίσεις. Οσο για οσα λες νομιζω πως το δευτερο 6μηνο του 2011 ειναι καπως τραβηγμενο, οχι πως 2-3 μηνες κανουν την φοβερη διαφορα, μετρανε ομως αρκετα. Βεβαια αν οντως τραβηξει τοσο δεν συμφερει κανεναν μας. Αν πας στο παρελθόν και δεις τις ανακοινώσεις της TSMC πότε ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν mass production κάτω από 40nm, πότε ξεκίνησαν πραγματικά και πότε άρχισαν επιτέλους να στρώνουν τα yields τους δεν θα σου έκανε και εντύπωση γιατί το GF100 ενώ είχε σαν αρχικό στόχο το Q3 2009 κατέληξε να μπει σε μαζική παραγωγή τον Μάρτιο 2010. Η ακύρωση των 32nm έχει φέρει σε δύσκολη θέση τόσο την AMD όσο και την NVIDIA και δεν έχω ιδιαίτερα στοιχεία να πιστέψω ότι στα 28nm θα κάνουν ιδιαίτερα θαύματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.