Προς το περιεχόμενο

ATI HD6XXX & nvidia GT5XX

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η σειρα HD6000 θα ειναι μια βελτιωση του Evergreen HD5000.Δηλαδη δεν θα ειναι καινουργια αρχιτεκτονικη.Οσο για τα 28nm καλο Q3/Q4 2011......Και ναι η σειρα HD6000 θα λεγετε southern islands

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Tα πρωτα bench απο nv με 512 shaders απο Vantage ειναι 19.500-20.000 gpu score δηλαδη 1000-1500 πανω απο 480 gtx .....Ενα 10% με ζορι! (χρονισμους ιδιους με την 480 εχει στην δικια μου εικονα) τωρα δεν ξερω εαν ανεβασουν λιγο παρα πανω...

Εχω screen απο vantage...απλα δεν μπορω να το ανεβασω οπως και να πω το score ακριβως...

Δημοσ.
Τα τεστ του Expreview λένε για μία αύξηση 5-6% με ζόρι.Μιλάς για κάποια άλλα τεστ?

Ωχ ποτε τα βγαλανε στη φορα ? Ναι πανω κατω γι αυτα λεω!!!

Τοσο ειναι 5-6% απλα για να μην δυσαρεστησω τον κοσμο ειπα 10% με ζορι :lol:

Απλα εχω και απο performance και οχι μονο απο extreme!

Aπο την ATI τα νεα ειναι πιο ζεστα λενε για 200-2150 απο 1600 shaders και 384 bit bus + 1,5 gb μνημη...

Πιστευω οτι το bus τελικα δεν θα ανεβει!

Δημοσ.

Γιατι,περιμενεις τιποτα διαφορετικο?Μηπως να πιστεψουμε αυτα που λεει η nVidia οτι η GTX480 με τους 480 πυρηνες ηταν δοκιμαστικη και οτι η 485 με τους 512 θα ειναι η επανασταση? :lol:

Οτι και να κανουν, θermi θα μεινει.

Δημοσ.
Γιατι,περιμενεις τιποτα διαφορετικο?Μηπως να πιστεψουμε αυτα που λεει η nVidia οτι η GTX480 με τους 480 πυρηνες ηταν δοκιμαστικη και οτι η 485 με τους 512 θα ειναι η επανασταση? :lol:

Οτι και να κανουν, θermi θα μεινει.

Το fermi στα 28nm θα δειξει τι πραγματικα κανει.

Δημοσ.

Η μεταβαση στα 28nm θα ωφελησει και τα 2 στρατοπεδα με τελικο ΜΕΓΑΛΟ ωφελημενο την τσεπη και τα frames/sec μας. Αφηστε στην ακρη επιτελους τους fanboy-σμους.

Δημοσ.

Καθολου fanboy-σμος,οποιος δεν μπορει να δει οτι το Fermi δεν ειναι οπως πρεπει στα 40nm ειναι αξιος της μοιρας του.Σαφως και θα ωφεληθουν και τα 2 στρατοπεδα και αυτο ειναι καλο για μας παντα.

Δημοσ.
Το fermi στα 28nm θα δειξει τι πραγματικα κανει.

Αν κρίνω από το 40G δεν θέλω να ξέρω τι προβλήματα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τα 28nm@TSMC. ΄Ασε που προβλέπω η Globalfoundries να έχει αισθητό προβάδισμα έναντι της TSMC.

΄Οπως προείπε κάποιος τα μικρότερα μελλοντικά πρωτόκολλα παρασκευής δεν αποτελούν προτέρημα για μία μόνο εταιρία.

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει 28 ας δούμε πρώτα τι άλλο έχουν να σερβίρουν αμφότερες εταιρίες στα 40G@TSMC. Εδώ η μία εταιρία έχει να πολεμήσει με τραγικά υψηλή κατανάλωση ρεύματος και η μόνη διέξοδο είναι μεγαλύτερη χρονισμοί και η άλλη έχει το περιθώριο να προσθέσει άλλο ένα δις transistors τουλάχιστον αν θέλει χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει χρονισμούς ή να μετατρέψει το αποτέλεσμα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Δημοσ.
Καθολου fanboy-σμος,οποιος δεν μπορει να δει οτι το Fermi δεν ειναι οπως πρεπει στα 40nm ειναι αξιος της μοιρας του.Σαφως και θα ωφεληθουν και τα 2 στρατοπεδα και αυτο ειναι καλο για μας παντα.

"Αξιος της μοιρας του?" Γιατι μπορω να εχω καλυτερη μοιρα? Σαφως η αρχιτεκτονικη fermi ειναι τεχνολογικα πολυ μπροστα, αλλα μηπως αυτο ειναι το σωστο? Σωστο ειναι να εχω μεσα στον υπολογιστη μου , ενα μαυρο κουτι που να παραγει την δεδομενη χρονικη στιγμη t , τα ταχυτερα γραφικα ανα μοναδα ισχυος που χρειαζεται (κατι σαν βαθμος αποδοσης). Και σημερα η Nvidia σε σχεση με το απεναντι στρατοπεδο ειναι πισω. Τωρα αν στα 28nm το fermi αποδιδει super, τι να το κανω ? Εγω θελω ΤΩΡΑ καρτα γραφικων ,οχι σε ενα χρονο. Και τι εμποδιζει την ATi να βγαλει μεχρι τοτε ενα αντιστοιχο τερατακι?

Συνοψιζοντας για μενα η δηλωση "Το fermi στα 28nm θα δειξει τι πραγματικα κανει" , δηλωνει κατα βαθος συμπαθεια στην nvidia και οχι στην οθονη σου/τσεπη σου, γιατι ΣΗΜΕΡΑ , συμφερει να πας σε κοκκινη πλευρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...