Προς το περιεχόμενο

ATI HD6XXX & nvidia GT5XX

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι υπαρχει δυσαναλογια ? Ακομα και 100ε παραπανω να κανει η 480 αυτη την στιγμη και με τους τωρινους οδηγους ειναι αρκετα καλυτερη της 5870 και προσφερει οπως και να εχει κατι ποιο future-proof για ατομα που δεν αλλαζουν την καρτα τους καθε εξαμηνο. Ενταξει καιει περισσοτερο δεκτον αλλα αντιθετα με σενα εγω δεν ξεχναω τι ισχυει πριν την σειρα 5χχχ της ΑΤΙ και πως ολοι ελεγαν πως σιγα μωρε και ας καιει περισσοτερο, νομιζω τα θυμασαι καλα αυτα και ποσο ανοητο σαν λογο μαζι με τις θερμοκρασιες το θεωρουσαν πολλοι. Οποτε με βαση αυτο ετσι και εγω λεω τωρα σιγα μωρε, και τι εγινε που καιει περισσοτερο ?

Απο εκει και περα εγω προσωπικα την θεωρω πιο ολοκληρωμενη λυση και ας κοστιζει 70-100ε παραπανω.

Τωρα για το τι Θα γινει στο μελλον επειδη δεν ειμαι μαντης περιμενω να δω και να κρινω.

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν το δεχομαι αυτο σαν επιχειρημα γιατι απο το 2000 μεχρι το 2009 δεν ηταν αποδεκτο απο οσους χρησιμοποιουσαν ΑΤΙ οποτε τωρα ξαφνικα επειδη συμφερει να κανουν μερικοι 180 μοιρες στροφη και να λενε μετραει ειναι υποκριτικο. Στην τελικη αν μπορεις να δωσεις 450-480ε για καρτα γραφικων το ρευμα δεν θα πρεπει να σε απασχολει.

Δημοσ.

Εσύ μην το δέχεσαι, δεν πειράζει, αλλά να ξέρεις υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν τα ίδια μυαλά.Για μένα πχ ο κυριότερος λόγος για τον οποίο αυτή τη στιγμή θέλω να αλλάξω την 4870 δεν είναι ούτε οι επιδόσεις ούτε τίποτα.Είναι ότι καίει πολύ και αυτό για μένα έχει πολλαπλάσιες συνέπειες.Πιο σημαντικό θεωρώ να έκαιγε 40-50 watt λιγότερο παρά να έβγαζε ακόμα και 5 καρέ περισσότερα.Εσύ πάλι μπορεί να θεωρείς το αντίθετο.Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες αντιλήψεις ούτε τα ίδια κολλήματα.Έτσι λοιπόν στην αμέσως επόμενη αγορά πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατανάλωση.Αυτή που θα καίει αισθητά περισσότερο θα φάει άκυρο δεν πάει να είναι της ati δεν πάει να είναι της nvidia δεν πάει να είναι της ανώνυμης καρτοκατασκευαστικής...

Και να ξέρεις δεν είναι περιοριστικός παράγων τα χρήματα στην περίπτωσή μου.Δε φοβάμαι τα 5 ευρώ που ίσως θα κάψει παραπάνω στο δίμηνο ούτε και τα 100 επιπλέον για να έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω...

Δημοσ.

Thresh σου εξηγησα το γιατι δεν την δεχομαι.

Bigi οταν την πηρες δεν ηξερες πως καιει παραπανω ? Γιατι την πηρες ?

Δημοσ.
μην το δέχεσαι, δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει όμως...

Ακριβώς ρε Νικ..

Εγώ θα προσαρμοζόμουνα στην εκάστοτε συζήτηση αν ήμουν στη θέση σου. ;)

Δημοσ.

Ναι το ήξερα, σαφώς.Αλλά την πήρα επειδή είχα στη σειρά κανά 4ρι nv αγορασμένες (όχι επειδή είμαι κολλημένος, απλά επειδή εκείνες ταίριαζαν καλύτερα σε αυτά που ζητούσα την εκάστοτε περίοδο) και είπα να ενισχύσω την ati σε εκείνη τη δύσκολη για αυτή περίοδο.Δε λέω ότι το σκυλομετάνιωσα (αν ήταν θα είχε φάει εξαρχής πόδι), απλά με αυτό το σκεπτικό δε θα ενεργήσω στο μέλλον.Απλά πράγματα.Θόρυβος, θερμοκρασίες, κατανάλωση (που συνδέονται βέβαια μεταξύ τους) για μένα είναι πάνω από τα 5 και τα 10 καρέ.

[Έτσι κι αλλιώς η ταπεινή μου γνώμη είναι πως αν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε ότι τα 5πχ καρέ σε περνάνε σε playable φάση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μιλάμε για ανεπαρκείς καταστάσεις οπότε...από την άλλη αν μιλάμε για 5 καρέ στα 100 και στα 150 πάλι κουβέντα να γίνεται... ]

Δημοσ.

Teisos τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Δεν μπορεις να λες σημερα πως πχ "εκεινη η κοπελα ειναι ασχημη γιατι εχει μεγαλα ποδια" και προχθες να ελεγες "μαρεσει αυτη η κοπελα γιατι εχει μεγαλα ποδια". Εκτος απο υποκριτικο ειναι και μειωτικο για ολους αφου αυτο το ατομο ειναι σαν να θεωρει χαζους τους παντες. Αυτο ειναι στο μονο που κολαω για το συγκεκριμενο θεμα.

Bigi οποτε ενισχυσες την ΑΤΙ αγοραζοντας μια υποδιεστερη καρτα με μεγαλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο....Οποτε γιατι να μην παρεις μια καρτα με μεγαλυτερες επιδοσεις και ας εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο ? :)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι αλλά την αγόραζες πιο φτηνά από τις αντίστοιχες Nvidia, όχι πιο ακριβά και να καίει και παραπάνω ρεύμα...

Δημοσ.
ναι αλλά την αγόραζες πιο φτηνά από τις αντίστοιχες Nvidia, όχι πιο ακριβά και να καίει και παραπάνω ρεύμα...

Έτσι ακριβώς.Εκεί είναι το ζουμι.H κοροϊδία είναι το άσχημο.βαλε την πιο φτηνά να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τους αγοραστές.

Δημοσ.
Teisos τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Δεν μπορεις να λες σημερα πως πχ "εκεινη η κοπελα ειναι ασχημη γιατι εχει μεγαλα ποδια" και προχθες να ελεγες "μαρεσει αυτη η κοπελα γιατι εχει μεγαλα ποδια". Εκτος απο υποκριτικο ειναι και μειωτικο για ολους αφου αυτο το ατομο ειναι σαν να θεωρει χαζους τους παντες. Αυτο ειναι στο μονο που κολαω για το συγκεκριμενο θεμα.

Bigi οποτε ενισχυσες την ΑΤΙ αγοραζοντας μια υποδιεστερη καρτα με μεγαλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο....Οποτε γιατι να μην παρεις μια καρτα με μεγαλυτερες επιδοσεις και ας εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο ? :)

Το επιχ. σου ειναι απολυτα ευστοχο...:-D

Τι εχεις παθει ρε Nik.k ? Εαν δουλευεις για το promotarisma της πρασινης τοτε το δικαιολογω σε αντιθετη περιπτωση οχι...

Δημοσ.

Προμοταρω το σωστο και απλα δεν ειναι σωστο να εχεις επι σχεδον 1 δεκαετια σχεδον ατομα να αγοραζουν καρτες με χειροτερες επιδοσεις απο τις αντιστοιχες της Nvidia, με μεγαλυτερη καταναλωση, θορυβο και θερμοκρασιες - και ας ηταν πιο φτηνες - να λενε σιγα μωρε και τι εγινε που καινε περισσοτερο, εχουν περισσοτερο θορυβο και μεγαλυτερες θερμοκρασιες και ξαφνικα να τα ξεχνανε αυτα επειδη η σειρα 5χχχ δεν ηταν ετσι και να αρχιζουν να καταδικαζουν την σειρα GTX4xx επειδη μια φορα μεσα στα 10 χρονια εκανε αυτο που εκανε η ΑΤΙ...Ε ενταξει το θεωρω τραγικο, αυτο ειναι ολο.

Δημοσ.
Προμοταρω το σωστο και απλα δεν ειναι σωστο να εχεις επι σχεδον 1 δεκαετια σχεδον ατομα να αγοραζουν καρτες με χειροτερες επιδοσεις απο τις αντιστοιχες της Nvidia, με μεγαλυτερη καταναλωση, θορυβο και θερμοκρασιες - και ας ηταν πιο φτηνες - να λενε σιγα μωρε και τι εγινε που καινε περισσοτερο, εχουν περισσοτερο θορυβο και μεγαλυτερες θερμοκρασιες και ξαφνικα να τα ξεχνανε αυτα επειδη η σειρα 5χχχ δεν ηταν ετσι και να αρχιζουν να καταδικαζουν την σειρα GTX4xx επειδη μια φορα μεσα στα 10 χρονια εκανε αυτο που εκανε η ΑΤΙ...Ε ενταξει το θεωρω τραγικο, αυτο ειναι ολο.

Σου δινει ενα λογο να παραβλεψεις την καταναλωση της με την χαμηλη τιμη της...

Αλλα η NVIDIA σου πουλαει ΣΟΜΠΑ - ΑΔΗΦΑΓΟ ΤΕΡΑΣ - Επιδοσεις Σαμπρελας = Σε τιμες delicatessen :lol:

Eαν την εδινε 300 ευρω το 480 θα τα παραβλεπαμε καπως αλλα τωρα...;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...