tzinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Λοιπον, εχω καιρο να κανω καμια αναβαθμισουλα και μου μπηκε το μικροβιο για ssd. Δεν σκοπευο να δωσο πανο απο 150 περιπου ευρω και θα εχω κυρίως λειτουργικο windows 7 64bit και τα προγραματακια μου, αντε και σταρκραφτ 2 με φουτμπαλ μανατζερ. Ο υπολογιστης ειναι core2duo 8400, mobo gigabyte x48 ds5, 4gb ram ddr2, και καμια 7-8 σκληροι απο 500gb -1,5 τερα απο τους οποιους εχω στο συστημα τους 4. Οποτε απο αποθηκευτικο χωρο την παλευο, γι αυτο δεν θελω να δωσο τρελα λεφτα για πολλα γκικα στον ssd. Οι επιλογες μου απο οτι ψιλοεψακα ειναι crucial c300 64gb, h corsair reactor 60gb. Πεζει τιποτα αλλο σε αυτο το μεγεθος η 80ρι που να βγενει το πολυ 160 ευρο? Να πω οτι δεν με νοιαζει να παραγγειλο απο εξωτερικο, οποτε θελω προτασεις απο που. Αμαζον που κοιταξα δεν μου στελνει, ocuk ειναι καλη λυση αλλα δεν εχω ξαναπαραγγειλει και μαλλον το ποιο ευκολο ειναι απο το σαιτ της crucial, θα βγει κανα 155ρι με μεταφορικα μεσα. Οι κριτικες ειναι καλες, για τον corsair διαβασα για ενα προβλημα αν μπει το πισι σε sleep mode, ενω ο crucial εχει χαμηλη ταχυτητα εγγραφης στα 70 μεγκαμπαιτ, αλλα απο ταχυτητες διαβασματος πεταει και ειδικα αμα μπει (μελοντικα) σε sata 3. Τωρα ξερω γω με νοιαζει τοσο πολυ το write speed? Θεωρητικα θα το γεμισω με το λειτουργικο, προγραματα και 2-3 παιχνιδια και μετα σπανια θα ξαναπερασω κατι μεγαλο, οποτε με νοιαζει ποιο πολυ η αποκριση του σε προγραματα και η ταχυτητα διαβασματος. Να παω για crucial, μηπως περιμενουμε τιποτα καλυτερο μεσα σε κανα διμηνο σε αυτες τις τιμες? Ααα και κατι ασχετο, να μην γραφω αλλο τοπικ, εχει κανεις καμια ιδεα γιατι μου κανει συχνα chckdisk σε ρεσταρτ, χωρις να εχω περασει κανα προγραμα συντηρησης? και πως θα μπορουσα να το σταματησω η εντοπισο ποιος το ζηταει? Παλιοτερα μου το εκανε σε αλλο σκληρο, σε αλλο σατα σλοτ ωσπου με τα πολλα εξαφανιστηκε ο σκληρος, και ανυσηχο. Αισθανομαι μομπο προβλημα στα σλοτς ισως, στεκει?
Vasilis 07 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Φίλε και εγώ ψάχνομαι για SSD.Στα λεφτά που δίνεις θα κοίταζα αυτόν http://www.skroutz.gr/s/258005/Kingston-SSDNow-V-Series-64GB-SATA2-2-5-Desktop-Bundle.html
liopyr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 C300 ftw θα έλεγα, μιλάμε για παλαβά reads! Θα συμφωνήσω πως τα writes δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στην χρήση που τον προορίζεις, trim υποστηρίζει, καλή αναλογία τιμής/gigabyte έχει, το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι πως δεν τον βλέπω Ελλάδα.
BIGSTELIOS Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 C300 ftw θα έλεγα, μιλάμε για παλαβά reads! Θα συμφωνήσω πως τα writes δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στην χρήση που τον προορίζεις, trim υποστηρίζει, καλή αναλογία τιμής/gigabyte έχει, το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι πως δεν τον βλέπω Ελλάδα. Οχι μονο δεν εχει ερθει ακομα Ελλαδα αλλα συμφωνα με γραφομενα Οι νέοι Crucial C300 θα είναι διαθέσιμοι σε χωρητικότητες 128 GB και 256 GB, από την 22η Φεβρουαρίου, έναντι $399 και $799 αντίστοιχα. πηγη:http://www.noobwars.gr/hardware/crucial-c300.html
liopyr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να αρπάξει τον μικρό όσο προλαβαίνει.
Vasilis 07 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 O Crucial C300 δηλ. έχει ξεπεράσει τον Intel ?
liopyr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 O Crucial C300 δηλ. έχει ξεπεράσει τον Intel ? Tι εννοείς; Σε ταχύτητες; Σε σχέση απόδοσης/τιμής;
Vasilis 07 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Tι εννοείς;Σε ταχύτητες; Σε σχέση απόδοσης/τιμής; Σε ταχύτητα
liopyr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Aν εννοείς τον 80άρη postville, ναι, και υπάρχει μια ντουζίνα γρηγορότερων ssd. Απλά ο συγκεκριμένος συνδυάζει ταχύτητα - χωρητικότητα και σχετικά καλή τιμή, γι'αυτό είναι must buy στην κατηγορία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.