Προς το περιεχόμενο

173 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας αστυνομικής λογοτεχνίας?

• Ηρακλής Πουαρώ (Αγκάθα Κρίστι)
    • Σέρλοκ Χολμς (Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ)
    • Αρσέν Λουπεν (Μορις Λεμπλαν)
    • Άλλος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και ειμαι μεγαλος φαν της σειρας και την εχω στα top 5 μου, μεσα απο τουλαχιστον 20+ διαφορετικες σειρες που εχω δει, το χθεσινο επισοδειο μπορω να πω οτι δεν με εντυπωσιασε. Και επειδη τα επισοδεια ειναι μονο 3, θα επρεπε να με εντυπωσιασει.

Αν και η σειρα εχει top cinematography, acting, budget, music etc αυτο που ελειπε κατα την γνωμη μου στο τελευταιο επισοδειο ειναι το σεναριο. Πραγμα το οποιο φαινεται πολυ περιεργο για standard sherlock. Περισσοτερο σαν filler μου φανηκε παρα σαν επισοδειο της 4ης σεζον. Πιο συγκεκριμενα:

Γενικα εκει που το αφησε στην 3η σεζον, ηταν εκει που βγηκε το msg "did you miss me?", και ολοι περιμενουν να δουν τι γινεται με τον Μοριαρτι. Αντ'αυτου, ειδαμε ενα επισοδειο 1.5 ωρα, για ενα sidestory θα ελεγα στο οποιο δεν υπαρχει καμια εξελιξη στο story οσον αφορα τον Μοριαρτι. Ο μονος λογος υπαρξης αυτου του επισοδειου ηταν για να παρουν απο την εξισωση την Μαιρη, και να μεινει μονο ο John & ο Sherlock. Αλλα να σπαταλησεις 1 ολοκληρο επισοδειο για αυτο το πραγμα οταν εχεις μονο 3 για σεζον?

Νομιζω οτι ηταν πολυ κακος τροπος να ξεκινησει μια καινουρια σεζον, και ειδικα στο Sherlock που ειναι μικρου μηκους σειρα, που αφηνει στο πλαι τα fillers και επικεντρωνεται κατευθειαν στο story, χωρις πολλες μπουρδες, παντοτε με τον δικο του τροπο.

(Kαι τωρα ο λογος που παιρνει τοσο μειον απο εμενα)

!important

Oσον αφορα το story, πιστευω οτι ηταν πολυ αδυναμο και out of character για την Sherlock σειρα. Ηταν πολυ ευκολο το puzzle και το ειχε λυσει απο την αρχη μολις ειδε ποιος κρυβεται πισω απο τα αγαλματα. Στο τελος υπηρχε ενα μικρο twist οταν εδειξε ποιος κρυβεται πισω απ'ολο αυτο, αλλα δεν υπηρχε το credit. Δηλαδη, οτι ολα αυτα προεκυψαν απο μια δυσκολη ερευνα του Sherlock που τα στοιχεια στα πετουσε η σειρα αλλα ηταν δυσκολο να φτιαξεις το puzzle. Ηταν σαν να βλεπεις κατι καινουριο, αντι κατι παλιο αλλα με μεγαλυτερη λεπτομερεια! Και αυτο δεν ειναι καθολου ικανοποιητικο συναισθημα.

Γενικα ηταν λιγο τσαπατσουλικο το πρωτο επισοδειο. Επισης, δεδομενου οτι περιμενα 3 χρονια να δω Sherlock και το hype ειχε φτασει στο Θεο, το αποτελεσμα ηταν ακρως απογοητευτικο. Δεν με κερδισε σε καμια σκηνη, καθως ολη την ωρα περιμενα κατι το οποιο θα ειναι mind-blowing, αλλα αυτο δεν ηρθε ποτε. Και ετσι οταν στο τελος ειδα τους τιτλους τελους ξενερωσα.

Αυτο ειναι το δικο μου verdict, και αν επρεπε να  δωσω μια βαθμολογια σε αυτο το επισοδειο αυτη θα ηταν 6.5/10.

• Απαντ. 520
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

:(

Λίγο το επεισόδιο, θα συμφωνήσω με τον άνωθεν.

Το επίπεδο είχε ανέβει ΠΑΡΑ πολύ, περιμενα πως και πως το νέο επεισόδιο κάθε φορά. Ισως ανέβηκε τόσο ο πήχυς που κατι λιγο λιγότερο μας ξενερώνει.

Σεναριακά, μιλώντας, διότι σαν σκηνοθεσία και συναφή, είναι ένα κλασσικο σερλοκ.

Δημοσ.

Σταματησα 4-5 φορες για να κανω κατι αλλα πραγματακια πραγμα που υποδηλωνει ποσο ενδιαφερον το βρηκα. ΟΚ το τελος ηταν καλο αλλα οταν η διαρκεια ειναι μιαμιση ωρα και τα επεισοδια 3, θα ηθελα να ειναι ποιοτικα και ποιοτικο δεν ηταν καθολου. Εχω δει πολυ καλυτερα απο τη σειρα.

Πιθανοτατα λαθος αλλα εχω την αισθηση οτι ακομα και το μεγαλυτερο appeal της σειρας για μενα περα απο τα μυστηρια, η ιδιοτροπια του χαρακτηρα του Σερλοκ, μου φαινεται οτι ισως σιγα σιγα ξεθωριαζει.

Ελπιζω τα επομενα 2 να ειναι αρκετα καλυτερα.

ΥΓ: Ειχα διαβασει καπου πριν 2 μερες (και πριν παιχτει το 1ο επεισοδιο) οτι το 1ο αναμενοταν υποτονικο ενω τα αλλα δυο τοπ. Μακαρι.

Δημοσ.

random βαρετό και στο ιδιο αδιαφορο μοτιβο με την τριτη σεζον + χριστουγεννιατικο περσινο... θα περιμενω να βγουν και τα αλλα 2 και θα τα δω μαζεμενα οταν δεν θα εχω να δω τιποτα..

Δημοσ.

Ήταν αρκετά underwhelming, βλεπόταν αλλά όχι σαν τις 2 πρώτες σεζόν. Γενικά νομίζω έχει πέσει από τα μέσα της 3ης (με εξαίρεση το holiday special), δε μου πολυαρέσει η ιδέα του "παντρευόμαστε secret agent και κάνουμε παιδιά, αλλάζουν οι ζωές μας και μπλέκουμε". Μπορεί μαζί με τον Moriarty να πέθανε και κάτι που έκανε τη σειρά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Παρόλα αυτά η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες ήταν στα ίδια τέλεια επίπεδα. Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα θα είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Να ξηγηθω εγω τουλαχιστον γιατι μου αρεσε η πρεμιερα που εννοειται οτι δεν συγκρινεται με τις προηγουμενες σεζον(βασικα 1η-2η γιατι η 3η ηταν κατωτερη).

Καταρχας δεν νομιζω να ειμαι ο μονος που πιστευε πως το πρωτο επ δεν θα ειχε σχεση με την κεντρικη πλοκη δηλαδη τον Moriarty,περιμενα απλα μια εξυχνιαση μυστηριου και επειδη τελικα ειχε σχεση με εναν απτους κεντρικους χαρακρηρες την Mary το εκανε πιο ενδιαφερον και το τελος ηταν προφανως το καλυτερο σημειο.Αλλα ναι δεν ειχε τιποτα το τρομερο μυστηριο που μας ειχε μαθει στις πρωτες σεζον,ομως επειδη ειχε γρηγορο ρυθμο δεν μπορω να πω οτι το βαρεθηκα κιολας.Επισης οτι δεν ειχα μεγαλο hype για την 4η σεζον ασχετα που περιμενα να βγει 3 χρονια.

Παντως στο επομενο θα εχει τον Toby Jones και λογικα θα ειναι πιο ενδιαφερον.

http://www.imdb.com/title/tt3845888/?ref_=ttep_ep3

• Like 1
Δημοσ.

Το επεισόδιο ήταν καλό, αλλά λόγο της μεγάλης αναμονής δεν ήταν κορυφαίο... Αν θεωρήσω κιόλας ότι το The Abominable Bride είναι το πρώτο της τέταρτης σεζόν και όχι special επεισόδιο, είναι αναμενόμενο το δεύτερο να είναι filler...

Αλήθεια κατάλαβε κάνεις τι εννοούσε η Mary στο dvd μετά τους τίτλους τέλους?

Δημοσ.

Το επεισόδιο ήταν καλό, αλλά λόγο της μεγάλης αναμονής δεν ήταν κορυφαίο... Αν θεωρήσω κιόλας ότι το The Abominable Bride είναι το πρώτο της τέταρτης σεζόν και όχι special επεισόδιο, είναι αναμενόμενο το δεύτερο να είναι filler...

Δεν υπαρχει η λεξη filler σε σειρα με 3 επισοδεια/σεζον. Επισης το abominable bride, ηταν special episode, αυτο βγαινει εκτος σεζον.Αυτο ηταν filler βασικα.

Τωρα το ειπα και πιο πριν, και εγω ειμαι τεραστιος fan της σειρας αλλα οφειλω να παραδεχτω οτι το σεναριο ηταν γραμμενο απο τον μπακαλη της γειτονιας.

Διαβασα οτι οι σκηνεθετες κτλ ειπαν οτι τα 2 τελευταια θα ειναι top, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το πρωτο πρεπει να ειναι αδιαφορο. 

Δημοσ.

Αν παρατηρήσεις το μοτίβο στις μέχρι τώρα τρεις σεζόν, θα διαπιστώσεις ότι το πρώτο με το τρίτο έχουν τον ίδιο κακό και το τρίτο με το πρώτο της επόμενης σεζόν στην ουσία είναι συνέχεια (cliffhanger)... σε αυτό βασίζομαι και στο ότι ποτέ δεν ανακοινώθηκε ουσιαστικά special επεισόδιο παρά μόνο όταν είδαν ότι δεν προλάβαιναν χρονικά το 2016...

Δημοσ.

Αν παρατηρήσεις το μοτίβο στις μέχρι τώρα τρεις σεζόν, θα διαπιστώσεις ότι το πρώτο με το τρίτο έχουν τον ίδιο κακό και το τρίτο με το πρώτο της επόμενης σεζόν στην ουσία είναι συνέχεια (cliffhanger)... σε αυτό βασίζομαι και στο ότι ποτέ δεν ανακοινώθηκε ουσιαστικά special επεισόδιο παρά μόνο όταν είδαν ότι δεν προλάβαιναν χρονικά το 2016...

Βασικα τον λογο που δεν μου αρεσε το σεναριο τον ειπα παραπανω σε spoiler... τεςπα θα δουμε στα επομενα

Δημοσ.

Το δευτερο χειροτερο επεισοδιο μετα απο αυτο με το γαμο, αλλα και παλι ηταν καλο χωρις να ειναι αριστουργημα,ειναι  σα να %#$ την Beckinsale η τη Bellucci και μετα πας με τη Strahovski,θα σου φανει μετρια παρολο που ειναι @#$#.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα μου αρεσε παντως .

Σιγουρα δεν ειναι το καλυτερο αλλα ηταν στα standards  της σειρας ποιοτικα .

Για το επομενο ξερουμε ημερομηνια ?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...