Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Πανεπιστημιακές σχολές

nik324

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς να μου πει σίγουρα αν μπορώ από το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Κρήτης να μεταφερθώ στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών?? Αν ναι με ποιον τρόπο?? Ευχαρσιστώ παρα πολύ

Δημοσ.

ειμαι αποφοιτος του ΤΕΜ (τμημα εφαρμοσμενων μαθηματικων) απο τον Φλεβαρη.δυστυχως δεν μπορεις να πας στο CSD(τμημα επιστημης υπολογιστων).απο εκει και περα μην τρελαινεσαι.αν διαλεξεις κατευθυνση πληροφορικης θα παρεις πολλα μαθηματα υποχρεωτικα απο το CSD θες δεν θες , αναγκαστικα για να παρεις πτυχιο :-) , οποτε αν εχεις λοξα τον προγραμματισμο και τα δικτυα θα "καλοπερασεις" . αλλωστε και στο ΤΕΜ υπαρχουν παρα πολλα μαθηματα υποχρεωτικα/βασικα που περιεχουν προγραμματισμο.Τωρα αν ο λογος που θες να φυγεις απο το ΤΕΜ ειναι επειδη δε γουσταρεις τα μαθηματικα και θες να πας στο CSD που χει "λιγοτερα" τοτε λυπαμαι εχεις επιλεξει λαθος τμημα στο μηχανογραφικο σου

Δημοσ.

Ενας από τους λόγους που έβαλα σαν πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών είναι τα αρκετά μαθηματικά που αποτελούν το πρόγραμμα σπουδών...Σαν δεύτερη επιλογή έχω τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και μαλλόν πως σε αυτήν την σχολή θα μπώ αφού έχω πολλά παραπάνω μόρια και λιγότερα απο την πρώτη μου επιλογή... Πάντα μου αρέσαν τα μαθηματικά αλλά οι υπολογιστές ακόμα περισσότερο...Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το επίπεδο του προγραμματισμού είναι υψηλό στην σχολή σου σαν το csd kai και αν μουρείς να εργαστείς ως προγραμματιστής....

Δημοσ.

τα παιδια που μπαινουν και στα 2 τμηματα , οπως ειναι λογικο δεν εχουν καθολου ιδεα απο προγραμματισμο με ελαχιστες εξαιρεσεις και μαθαινουν απο το 1ο εξαμηνο υποχρεωτικα. απο εκει και περα το ΤΕΜ εχει 4 βασικα μαθηματα που περιεχουν προγραμματισμο , με εβδομαδιαια projects και εργασιες και εργαστηρια εξετασεις . το ιδιο συμβαινει και στο CSD και σχεδον σε ολα τα μαθηματα των 2 τμηματων . στον τελικο βαθμο παντα μετρανε ως και 30-40% ο βαθμος των εργασιων για να περασεις το μαθημα , μαζι με την προοδο ( πχ Β=30% Ε + 70% Τ , Ε=βαθμος εργαστηριακων ασκησων+project , Τ=βαθμος τελικου γραπτου)

απο εκει και περα αναλογως τι κατευθυνση θα ακολουθησεις , τι μαθηματα επιλογης θα παρεις , τι σου αρεσει εσενα να παρακολουθησεις , θα παρεις και τα αναλογα μαθηματα . ειτε ειναι χημεια , ειτε βιολογια , ειτε συχρονη φυσικη , ειτε δικτυα , ειτε java , ειτε βασεις δεδομενων κτλ (πολλες φορες δεν προσφερονται και μαθηματα και εκει να δεις γελιο με τους καθηγητες και το προγραμμα σπουδων)

οπως ειναι λογικο φυσικα το επιπεδο του προγραμματισμου ειναι υψηλοτερο και απο θεμα φοιτητων αλλα και απο θεμα καθηγητων και εργασιων στο CSD , αφου ειναι τμημα πληροφορικης . αντιστοιχα και το επιπεδο των μαθηματικων ειναι πολυ υψηλοτερο στο ΤΕΜ μιας και ειναι μαθηματικο τμημα . και τα 2 τμηματα εχουν τρομερους καθηγητες απανω στο επαγγελμα τους.

δες ---> http://www.tem.uoc.gr/~grefi/StudentGuide/studguide.html που ειναι νεος οδηγος σπουδων . εγω τελειωσα την κατευθυνση μαθηματική μοντελοποίηση & τεχνικές υπολογισμών

περισσοτερες πληροφοριες εδω -->http://www.tem.uoc.gr/gr/ugrad.html και εδω -->http://www.csd.uoc.gr/index.jsp?tID=studies&sub=2&exp=2b

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε είναι ακρίβώς αυτά που έψαχνα!!! Θα ηθελα να σε ρωτήσω ακόμα κάτι...Εχω ακούσει οτι το csd και TEM είναι από τις δυσκολότερες σχολές που υπάρχουν... Ισχύει αυτό?? Αν ναι, τι τα κάνει όλα τόσο δύσκολα???

Δημοσ.

πραγματικα ειναι και οι 2 δυσκολες σχολες , χωρις να θελω να υποτιμησω καμια αλλη στην Ελλαδα . το οτι ειναι δυσκολες σχολες οφειλεται φυσικα στο προγραμμα σπουδων , στα μαθηματα και στα προαπαιτουμενα-αλυσιδες μαθηματα.

απο εκει και περα οπως σχεδον ολες οι σχολες στην Ελλαδα ετσι και αυτες εχουν τα προβληματα τους . περιεργους οδηγους σπουδων που αλλαζουν συνεχεια , νεα μαθηματα που μπαινουν η παλια που φευγουν . μερικα μαθηματα οπως σου ανεφερα δεν προσφερονται γιατι δεν υπαρχει καθηγητης η αποφασιζει η επιτροπη σπουδων να μην δωσει το μαθημα και τρεχα γυρευε να βρεις αλλο.χαρακτηριστικο προβλημα σε ολα τα ελληνικα πανεπιστημια , η βιβλιογραφια που θα την παρεις τον Γεναρη ας πουμε ενω εσυ θα δινεις ασκησεις η θα γραφεις προοδο και θα χεις μονο σημειωσεις χειρογραφες δικες σου η απο κανενα φιλο που γραφει . ειναι αναγκαστικο να παρεις μαθηματα αλλων επιστημων που σημαινει απο χημικο , φυσικο , βιολογικο που εμενα μου τυχαινε καθε χρονο να χω μαθημα τις ιδιες ωρες στο ΤΕΜ και στο φυσικο ας πουμε , ακομα και σε εξεταστικη συνεβαινε αυτο , και αντε να διαλεξεις πιο μαθημα θα πας να γραψεις . μην απελπιζεσαι ομως ετσι οπως στα λεω . καθε σχολη στην Ελλαδα εχει τις δυσκολιες της , ειτε ειναι σε ΤΕΙ ειτε σε ΑΕΙ ειτε σε Πολυτεχνειο.

εγω πηγαινα καθε μερα στα μαθηματα και αρκετες φορες δεν εχω μπει σε μαθημα γιατι δε γουσταρα τον καθηγητη, γιατι ηθελα να παιξω μπαλα , γιατι δεν καταλαβαινα τι καναμε :lol: κτλ .

ομως μαζευα παντα σημειωσεις , εδινα παντα εργαστηριακες και τελειωσα την σχολη στα 5 χρονια . ζοριστηκα σε αρκετα μαθηματα , γιατι πολλα τα εδωσα και 2 και 3 χρονιες .

PS: θα απογοητευτεις απο το θεμα γκομενες στο πανεπιστημιο της Κνωσσου :P , απο εκει και περα στα τμηματα που υπαρχουν στις Βουτες και γενικως το τι παιζει στο Ηρακλειο θα γουσταρεις τρελα :mrgreen:

Δημοσ.

Πο ρε φίλε το τελευταίο που μου είπες δεν μου άρεσε καθόλου :P Oταν λες ότι θα απογοητευτώ δηλαδά η κατάσταση θα είναι τόσο τραγική??? :( Oυτε 5 καλές γκόμενες δεν θα έχει??? :(

Δημοσ.

5 θα βρεις συνολικα και στα 2 τμηματα :-)

να σπουδασεις πας ρε η να βρεις γκομενα ? :lol: , Don't worry το Ηρακλειο εχει απειρες γκομεναρες :o

PS: ποσα μορια εβγαλες ?

Δημοσ.

Το μόνο που με νοιάζει τώρα αλήθεια σου λέω είναι να περάσω στο csd...Εβγαλα 14379 δλδ -402 για την πρώτη μου επιλογή και +520 για το ΤΕΜ... :) Δυσκολο το βλέπω για csd...

Δημοσ.
Πο ρε φίλε το τελευταίο που μου είπες δεν μου άρεσε καθόλου :P Oταν λες ότι θα απογοητευτώ δηλαδά η κατάσταση θα είναι τόσο τραγική??? :( Oυτε 5 καλές γκόμενες δεν θα έχει??? :(

ρε μην το απογοητεύετε το παιδί....

το ρέθυμνο είναι κοντά

Δημοσ.

Να πεσουν λιγο οι βασεις και να περάσω και μετα είναι όλα οκ :P

---------- Προσθήκη στις 20:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:47 ----------

Πως το βλέπεις την πιάνω??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...