Προς το περιεχόμενο

configure script

N0tisOO7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα tar.gz αρχείο και όταν εκτελώ ./configure μου εμφανίζει μήνυμα "No such file or directory".

Έψαξα στο Synaptic Manager και βρήκα το αρχείο configure-package-dev και το configure debian.

Ποιο πρέπει να εγκαταστήσω, ποιο μου λείπει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πες μας αναλυτικα τι κανεις..

extract το tar.gz, cd στον φακελο του και τοτε ./configure?

επισης εγκατεστησε και το build-essential

1.Kαλο ειναι να μενουμε στο repository της διανομης μας και να μην ξεφευγουμε απο αυτο..

2.Ποιο προγραμμα θες να εγκαταστησεις και δεν υπαρχει στα repo του debian?

πες μας αναλυτικα τι κανεις..

extract το tar.gz, cd στον φακελο του και τοτε ./configure?

επισης εγκατεστησε και το build-essential

1.Kαλο ειναι να μενουμε στο repository της διανομης μας και να μην ξεφευγουμε απο αυτο..

2.Ποιο προγραμμα θες να εγκαταστησεις και δεν υπαρχει στα repo του debian?

Μετά από το cd/.......... γράφω ./configure και μου εμφανίζει το μήνυμα "No such file or directory".

Κοίταξα το synaptic manager για να βρω τι λείπει και στο search που έγραψα configure βρήκα τα configure-package-dev και το configure debian.

To build-essential το έχω εγκαταστήσει.

Το repository συνήθως δεν ενημερώνονται έγκαιρα και δεν έχουν τις τελευταίες εκδόσεις.

Το πρόγραμμα που θέλω να εγκαταστήσω είναι το OpenOffice. Χρειάζομαι την εφαρμογή βάσης δεδομένων καθώς με την εγκατάσταση του Ubuntu δεν λειτουργούσε μόνο αυτή.

Από την άλλη θέλω να μάθω να εγκαταστώ τα συμπιεσμένα αρχεία tar.bz, tar.bz2 για να μαθαίνω καλύτερα το linux. 5 μήνες που το έχω όσο και να το προσπαθώ τα παρατάω. Χρισημοποιώ τον οδηγό από το forum http://www.it.uom.gr/teaching/linux/ubuntu-install/videos/Source_install_muinescrobbler.gif

- Το τελευταιο openoffice 3.2.1 υπαρχει κανονικοτατα στα repo του testing και του unstable.

Αν εισαι σε stable, υπαρχει στο repo των backports το 3.2.0.

- Υπαρχει επισης σε standalone πακετο εδω

http://download.services.openoffice.org/files/stable/3.2.1/

- Αν θελεις να εχεις τις τελευταιες εκδοσεις των διαφορων εφαρμογων αμεσως μολις βγαινουν, βαλε καλυτερα windows, οπου δεν υπαρχει η εννοια του package manager.

- Αν υποθεσουμε οτι εισαι σε stable, προφανως δεν σε νοιαζει και πολυ να εχεις οτι τελευταιο κυκλοφορει, οχι απλα το OOo.

Μετά από το cd/.......... γράφω ./configure και μου εμφανίζει το μήνυμα "No such file or directory".

πολλά προγράμματα δν γίνονται compile με τον ίδιο τρόπο πχ ξέρω μερικά που έχουν ένα autogen.sh το τρέχεις και σου παράγει και εκτελεί το configure αυτόματα, το README στο συμπιεσμένο πιστεύω θα γράφει τι εντολές πρέπει να γράψεις (αν δν βγάζεις άκρη, πόσταρε το README να το ψάξουμε)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...