Nikosgiann Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Ο program manager της Google Anthony Laforge ανακοίνωσε μέσω του Chromium Blog ότι η εταιρεία αποφάσισε να θέσει σε ισχύ ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τον Chrome, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση του γνωστού browser κάθε έξι εβδομάδες. Σε περίπτωση που ο σχεδιασμός υλοποιηθεί άμεσα, μέχρι το τέλος του 2010 ο Chrome θα έχει φτάσει στην έκδοση 9. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή ο browser της Google βρίσκεται στην έκδοση 5. Ο Laforge εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις λόγοι που οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση. Πρώτον, με το ταχύτερο χρονοδιάγραμμα η Google θέλει να προσφέρει στο κοινό τα νέα χαρακτηριστικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεύτερον, το αυστηρό πλάνο συνεπάγεται καλύτερη διαχείριση και η ηγετική ομάδα θα είναι σε θέση να κάνει σωστό προγραμματισμό. Τρίτον, με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν τα επίπεδα άγχους των developers. Βέβαια, το τελευταίο σηκώνει πολλή συζήτηση. Η Google λέει ότι σε κάθε έκδοση θα ενσωματώνονται τα χαρακτηριστικά που είναι έτοιμα και αν κάποια δεν προλάβουν να μπουν, θα ενσωματώνονται στην επόμενη. Ο Laforge έφερε το παράδειγμα του τρένου. Όταν έρθει το τρένο, παραλαμβάνει όσους επιβάτες είναι στο σταθμό. Αν κάποιος χάσει το τρένο, η ζημιά είναι αμελητέα, γιατί σε ελάχιστα λεπτά έχει έρθει το επόμενο. Αυτό που μάλλον δε θέλει να δει η Google είναι ότι ένα τόσο σφιχτό χρονοδιάγραμμα θα έχει συνέχεια τους developers σε κατάσταση πανικού. Και για να επανέλθουμε στην παρομοίωση που χρησιμοποίησε η εταιρεία, ναι μεν οι επιβάτες του τρένου ανεβαίνουν γρήγορα σε κάποιο συρμό, όμως οι μηχανοδηγοί και το προσωπικό του σταθμού δε χαλαρώνουν ούτε λεπτό γιατί το πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων πρέπει να τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια. Πηγή: e-pcmag
larryf13 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Εγώ έχω να πώ ότι οι συνεχείς ενημερώσεις και νέες εκδόσεις είναι ό,τι χειρότερο έχει προκύψει στο κομμάτι του software. Δε γίνεται ρε φίλε να ανοιγώ το pc να δουλέψω και μια να σου λέει τα windows update, μετά ο firefox, μετά το notepad++ και όλα γενικά. Όποιος είναι μάγκας ας βγάζει προιόν που να αντέχει στο χρόνο, αλλά βρήκαν τώρα την πατέντα-εύκολο τρόπο να καλύπτουν τα κενά τους με updates και να κοροιδεύουν τον κόσμο. Κάποτε περιμέναμε τις νέες εκδόσεις προγραμμάτων πως και πως για να βελτιωθούν και τώρα έχουμε νέες κάθε μέρα, χωρίς προσθήκες στη λειτουργικότητα παρά με ενημερώσεις ασφαλείας. Ο κόσμος όμως γρήγορα θα το πιάσει το νόημα αν δεν το έχει πιάσει ήδη και θα τους ρίξει μάυρο.
Linus_21 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Εμένα μου αρέσει ως ιδέα. Θα προτιμούσα για την ακρίβεια με το που πρόσθεταν ένα νέο feature να είχαμε άμεσο update. Γιατί να περιμένω μέχρι να μαζέψουν 10-15 μαζί για να τα περάσουν. Μπορούν αυτά να γίνονται στο backround όσο είναι ανοιχτός ο browser και να μην ενοχλήσει καθόλο. Και οι αλλαγές να είναι διαέσιμες στην επόμενη εκκίνησή του. Κάπως έτσι το σκέφτομαι.....
lykoulos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Εγώ έχω να πώ ότι οι συνεχείς ενημερώσεις και νέες εκδόσεις είναι ό,τι χειρότερο έχει προκύψει στο κομμάτι του software. Δε γίνεται ρε φίλε να ανοιγώ το pc να δουλέψω και μια να σου λέει τα windows update, μετά ο firefox, μετά το notepad++ και όλα γενικά. Όποιος είναι μάγκας ας βγάζει προιόν που να αντέχει στο χρόνο, αλλά βρήκαν τώρα την πατέντα-εύκολο τρόπο να καλύπτουν τα κενά τους με updates και να κοροιδεύουν τον κόσμο. Κάποτε περιμέναμε τις νέες εκδόσεις προγραμμάτων πως και πως για να βελτιωθούν και τώρα έχουμε νέες κάθε μέρα, χωρίς προσθήκες στη λειτουργικότητα παρά με ενημερώσεις ασφαλείας. Ο κόσμος όμως γρήγορα θα το πιάσει το νόημα αν δεν το έχει πιάσει ήδη και θα τους ρίξει μάυρο. Ο Google Chrome έχει αυτόματο background update, δεν σε ρωτάει καν αν θέλεις να γίνει. Απλά όταν βρίσκει νέα έκδοση, την κατεβάζει και την περνάει χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Ενεργοποιείται την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το πρόγραμμα, δεν ξέρεις καν ότι έκανε update. Εγώ όποτε κοιτάω το "About Google Chrome" στο μενού, βλέπω διαφορετικό build κάθε φορά.
makischa Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Κακα τα ψεματα, ο chrome δεν παιζεται και μονο καλη μπορει να ειναι η συγκεκριμενη ανακοινωση αν και δεν καταλαβαινω ποιο το νοημα στο να αλλαζει συνεχως ο αριθμος της εκδοσης. Για να πας απο την 6 στην 7 θα πρεπει να εχει αλλαξει κατι δραματικα και αυτο δε γινεται σε 1.5 μηνα, αλλα για να ειμαι ειλικρινης δε με ενδιαφερει καθολου, αν θελουν ας αλλαζουν την εκδοση και καθε μερα αρκει να βελτιωνεται συνεχως ο browser και να προστιθενται νεα features και δυνατοτητες. Προφανως ειναι για λογους εντυπωσιασμου ωστε να ανταγωνιστουν τον ΙΕ και να φαινεται οτι ειναι εξισου προχωρημενος στα ματια του κοινου αφου θα εχει τον ιδιο ή μεγαλυτερο αριθμο εκδοσης.
dewn735 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Προφανως ειναι για λογους εντυπωσιασμου ωστε να ανταγωνιστουν τον ΙΕ και να φαινεται οτι ειναι εξισου προχωρημενος στα ματια του κοινου αφου θα εχει τον ιδιο ή μεγαλυτερο αριθμο εκδοσης. Φαντάσου πόσα στόματα θα μείνουν ανοιχτά όταν κάπου σε δυο χρόνια θα βγαίνει ο chrome 19!!! Σαν το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου... 20 χρόνια ποιότητα!
victz Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Το ζητουμενο ειναι τι νουμερο θα εχει στο About; Γιατι νομιζα οτι σαν χρηστες θα μας ενδιεφερε το αν ενσωματωνονται καινουριες τεχνολογιες, και διορθωνονται τα διαφορα bugs. Προσωπικα μου αρεσει σαν δυνατοτητα, πιστευω οτι δειχνει ανθρωπους που ενδιαφερονται ωστε το προιον τους να ειναι παντα οσο πιο ενημερωμενο γινεται.
polaki Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Φαντάσου πόσα στόματα θα μείνουν ανοιχτά όταν κάπου σε δυο χρόνια θα βγαίνει ο chrome 19!!! Σαν το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου... 20 χρόνια ποιότητα! Το εθεσες μια χαρα!! Πάντως ρε παιδιά τι λέτε ότι ο chrome δεν παίζεται; Οκ είναι πολυ γρήγορος άπτονται πλέον δυνοσαυρο firefox,αλλά τραβάει και κάτι κολληματα αδιανοητα,πχ στο facebook. Εμένα κανένας πλέον δεν με βολεύει τελείως και έχω αναγκαστικά και τους 2 ανοικτούς,chrome για τα πάντα και ffox μόνο για όταν θέλω να μπω FB.
darthinvader Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Το εθεσες μια χαρα!! Πάντως ρε παιδιά τι λέτε ότι ο chrome δεν παίζεται; Οκ είναι πολυ γρήγορος άπτονται πλέον δυνοσαυρο firefox,αλλά τραβάει και κάτι κολληματα αδιανοητα,πχ στο facebook. Εμένα κανένας πλέον δεν με βολεύει τελείως και έχω αναγκαστικά και τους 2 ανοικτούς,chrome για τα πάντα και ffox μόνο για όταν θέλω να μπω FB. <offtopic O CHROME είναι πολυ αργοσ στην κατασκευή των ιστοσελίδων(εννοω να τις διαμορφώνει) κάνει 1 δευτερόλεπτα να κατεβει η ιστοσελιδα και 10 για να το διαμορφώσει καλύτερα ν περιμένα 5 δευτερόλεπτα να ανοίξει ο firefox παρά να γίνεται ολο αυτο.> πάντως οι development θα αρχίσουν να πηδάνε απο τα παράθυρα με τόση δουλειά γιατι δεν είναι μονο ο chrome είναι και το chrome os ειναι και το google youtube είναι και το gmail ειναι και όλα τα cloud να απόρω πόσουw development έχει (και πόσα τους δίνει κάθε μήνα)
poscaman Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 προφανως και είναι διαφορετικοι developers. δεν μπορεις να έχεις τους ίδιους ανθρώπους να γράφουν κώδικα για λειτουργικό και browser καθως και να σηκώνουν σελίδες. Όσον αφορα τον κύκλο του 1.5 μήνα, το θεωρώ κι εγώ λίγο υπερβολικό...
Nomedor Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Όμως οι αναβαθμίσεις γίνονται χωρίς την παρεμβολή του χρήστη, θυμάμαι που έλεγαν σε παρουσιάση ότι ο σκοπός είναι να μην ασχολείται ο χρήστης με το αν είναι ενημερωμένος ο chrome αλλά πάντα να έχει την πιο πρόσφατη έκδοση. φ
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα δουλέψουν οι developers του chrome σε αυτό το μοντέλο. Παρά το ότι πιστεύω ότι βασικά, θα γελάσουμε λίγο εμείς, θα αποτύχει εντελώς το μοντέλο και θα το γυρίσουν σε κάτι διαφορετικό. Και ίσως τότε αρχίσουμε να βλέπουμε εκδόσεις Chrome ΜΕ, XP, 3000+ lol
xbyte1024 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Όμως οι αναβαθμίσεις γίνονται χωρίς την παρεμβολή του χρήστη, θυμάμαι που έλεγαν σε παρουσιάση ότι ο σκοπός είναι να μην ασχολείται ο χρήστης με το αν είναι ενημερωμένος ο chrome αλλά πάντα να έχει την πιο πρόσφατη έκδοση. φ Πάντος το να κάνει ένα πρόγραμμα ενημερώσεις χωρίς να ειδοποιεί το χρίστη το βρίσκω εκνευριστικό. Αν έχεις αργή σύνδεση ή ογκοχρέωση σε καταστρέφει.
polaki Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Πάντος το να κάνει ένα πρόγραμμα ενημερώσεις χωρίς να ειδοποιεί το χρίστη το βρίσκω εκνευριστικό. Αν έχεις αργή σύνδεση ή ογκοχρέωση σε καταστρέφει. Συμφωνω. Γενικα το ετσιθελικό δεν μου αρέσει, στο κάτω κάτω το laptop της μάνας μου έχει ακόμα win XP SP2 με firefox 2 επειδή σπάνια μπαίνει ιντερνετ και είναι πολύ πιο γρήγορο απτην τελευταία έκδοση που έχω εγώ που σέρνεται. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει σωνει και καλα να εχουμε ολες τις τελευταιες εκδόσεις με τα bugs που κατα καιρούς έχουν, αν όλα λειτουργούν σωστά και γρήγορα. Ειμαι της αποψης if it ain't broke, don't fix it. Τωρα σε οτι εχει να κανει με τον Chrome το πρόβλημα με το facebook και το γενικότερο κόλλημα που πρέπει να τον κλείσεις και να τον ξαναανοίξεις για να παίξει είναι απαράδεκτο! Ας φτιάξουν αυτά που εχει ΒΟΥΙΞΕΙ το ιντερνετ και μετά ας κάνουν εκδόσεις 5-6-7-8 καθαρα για εντυπωσιασμό.. Για μένα με τοσα bugs που έχει επρεπε να ειναι σε έκδοση 0,χχ οπως ηταν στην αρχη για 1.5 χρονο ο Firefox!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα