Προς το περιεχόμενο

επεξεργασία δεδομένων κάμερας μεσω C++

contest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

υπαρχει η δυνατοτητα να επεξεργαστούμε δεδομένα μιας απλης web cam με C++???

να ελέγχουμε-να καταλαβαινουμε απλα τα χρώματα εστω τα 3 βασικα απο το πρόγραμμα...

Δημοσ.
γεια σας,

υπαρχει η δυνατοτητα να επεξεργαστούμε δεδομένα μιας απλης web cam με C++???

να ελέγχουμε-να καταλαβαινουμε απλα τα χρώματα εστω τα 3 βασικα απο το πρόγραμμα...

Δες το direct show. Πρέπει να γνωρίζεις την τεχνολογία com. Θα πάρεις BaseClasses project από τα samples του Windows SDK στον φάκελο multimedia->directshow. Εκεί μέσα υπάρχει μια κλάση που λέγεται BaseVideoRenderer. Αν γνωρίζεις c++ τότε νομίζω ότι θα τα καταφέρεις :).

Δημοσ.

1)τι ειναι το direct show?

2)Θα πάρεις BaseClasses project από τα samples του Windows SDK στον φάκελο multimedia->directshow?

εχω καταφερει να κανω επικοινωνια μεσω παράλληλης και σειριακης θυρας του pc σε προγραμμα C++. μπορω να κανω ανάγνωση και εγγραφη δεδομενων μεσω σειριακης και παραλληλης θυρας pc απο προγραμμα C++...παω καλα??? :-)

Δημοσ.

βεβαιως υπαρχει.Η γενικη σκεψη του θεματος ειναι να τραβαει συνεχομενες φωτογραφιες ( γιατι αυτο ειναι το βιντεο ).Απο εκει και περα αν εσυ θελεις να ανιχνευεις κινηση μπροστα απο την καμερα θα πρεπει να συγκρινεις μεταξυ τους τις 2 τελευταιες φωτογραφιες.Για να γινει αυτο θα πρεπει να εχεις εναν αλγοριθμο που αποκωδικοποιει την καθε εικονα και αν βρει διαφορα παει να πει οτι κατι αλλαξε.

Ειχα ασχοληθει παλαιοτερα αλλα το παρατησα μετα .

Δημοσ.
1)τι ειναι το direct show?

2)Θα πάρεις BaseClasses project από τα samples του Windows SDK στον φάκελο multimedia->directshow?

εχω καταφερει να κανω επικοινωνια μεσω παράλληλης και σειριακης θυρας του pc σε προγραμμα C++. μπορω να κανω ανάγνωση και εγγραφη δεδομενων μεσω σειριακης και παραλληλης θυρας pc απο προγραμμα C++...παω καλα??? :-)

Για να γραψεις driver ναι :-D. Για αυτο που θες φυσικα και οχι.

Το dx ειναι ενα api το οποιο θα σε βοηθησει, ψαξε στο google για καποια tutorial για direct και webcum.

Δημοσ.
Για να γραψεις driver ναι :-D. Για αυτο που θες φυσικα και οχι.

Το dx ειναι ενα api το οποιο θα σε βοηθησει, ψαξε στο google για καποια tutorial για direct και webcum.

According to urban dictionary.

Webcum

In these modern times of virtual relashionships, it's the best moment of a very hot conversation via a webcam.

-Oh, Yes, Oh, Yes..oh oh oh oh oh....

-What's happening?

-I'm webcumming.

Οπότε ψάξε καλύτερα για webcam αν δε θες να έχεις "παράξενα" αποτελέσματα στο googlαρισμ:P

Δημοσ.

Υπάρχει και η OpenCV. Αν και προσωπικά δεν μου αρέσει πολύ, αλλά αν καταφέρεις να την εγκαταστήσεις έχει πολλές δυνατότητες.

Δημοσ.

δηλαδη καλυτερη ειναι αυτη που μου ειπες απο την που ανεβασα (στην ιστοσελιδα)? κατεβαζω την openCV 2.0.0a win32 καλη ειναι?

και δευτερον, απο εκει θα βρω κομματια κωδικα?

Δημοσ.

Δεν είναι καλύτερη ούτε χειρότερη. Το SDK χρησιμοποιείται για να κάνεις include βιβλιοθήκες μέσα στον κώδικά σου ενώ το άλλο για να τα χρησιμοποιείς σε έτοιμες εφαρμογές (πχ παιχνίδια). Εσύ θέλεις να τα κάνεις include για αυτό χρειάζεσαι το SDK.

Το openCV δεν το ξέρω για να απαντήσω στο ερώτημά σου.

Για tutorial δες αυτό το παράδειγμα:

Capture Sample with DirectX and .NET

Δημοσ.

μπορεις να ανεβασεις ενα link για να κανω download την SDK? γιατι μονο για windows 7 μου βγαζει, επισης οταν παω να κανω εγκατασταση μου βγαζει οτι πρεπει να εγκαταστησω την .NET Framework4, τι ειναι αυτη? μου χρειάζεταί?

απο εδω προσπαθω http://www.microsoft.com/downloads/en/confirmation.aspx?familyId=6b6c21d2-2006-4afa-9702-529fa782d63b&displayLang=en

οποτε κανω include την σχετικη βιβλιοθήκη και παιζω μπάλα σωστά?

θα αποθηκευονται εικόνες και εγω θα μπορω να τις συγκρίνω?

ευχαριστω για τις αμεσες και γρήγορες απαντησεις σας...

Δημοσ.

κατεβαζω τωρα αυτο που μου εδωσες "DXSDK_Jul10.exe"

εσυ ειχες πει για windows SDK και υποθετω οτι το DirectX ειναι μερος του...οποτε εψαχνα το SDK που εχει πληρεστερη βιβλιοθηκη... οχι οτι θα τα χρειαζομουν τα επιπροσθετα...

οκ την κατεβαζω το ψαχνω και επανερχομαι

---------- Προσθήκη στις 21:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:24 ----------

ποιος φακελος ποια κλαση θα με βοηθούσε? :o:o:o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...