maik42 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 παδια θελω να παραγγειλω αυτον http://www.hac.gr/view.php?id=51671 τον controller απο pci σε sata II και θελω να ρωτησω εαν θα ειναι συμβατος με το win 7x64 λειτουργικο μου.η μητρικη μου ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526803 αν υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτο το ποσο καθε προταση δεκτη.
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ότι γράφει πως είναι συμβατό με vista είναι συνήθως και με 7, αλλά ειδικά σε PCi κάρτες δύσκολα μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά. Θυμάμαι περίπτωση κάρτας δικτύου linksys δοκιμασμένη σε intel - evga - asus & abit μητρικές, άλλες με nforce άλλες με intel chipset να παίζει μια χαρά, και να τρώει κόμπλεξ (freeze) σε όσες gigabyte την δοκίμασα (μία 965p και μία p35 για την ακρίβεια)...
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Οι πιθανότητες λένε πως θα παίξει, απλά να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο..
maik42 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 μηπως εχεις να προτεινεις κανεναν αλλον στα σιγουρα?
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Nope, αλήθεια οι 6 sata που έχει το mobo σου πώς και δε σε χωράνε;
maik42 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 οι 2 μωβ που εχει δεξια επανω ειναι μονο για raid.
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Eίσαι σίγουρος; Έχω την εντύπωση πως απλά έχουν διαφορετικό controller, κατά τ'αλλα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις όπως νομίζεις1
maik42 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 το ειπα αυτο 1ον γιατι το διαβασα στο manual της μητρικης και 2ον οταν πηγα να συνδεσω για πρωτη φορα το CD/DVD δεν το αναγνωριζε.οταν συνδεσα σε μια απο αυτες (ΜΩΒ)τις υποδοχες ενα καλωδιο sata απο το front panel του κουτιου η ημητρικη αρχισε να σφυριζει υπονοωντας καποιο σφαλμα.μακαρι παντως να εχεις δικιο σε αυτα που λες. ισως να θελει και καμια ρυθμηση μεσα απο το BIOS. αν γνωριζεται κατι ζητώ τα φωτα σας.
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Πάει καιρός που είχα την gap35ds4, αλλά αν θυμάμαι καλά είχα πάνω στις κίτρινες sata (intel controller) raid0, και είχα συνδέσει άσχετο storage hdd (ίσως και dvdrw) πάνω στις μωβ με τον controller της gigabyte (gsata που λέγαμε με jmicron). Μήπως το manual έλεγε πως στις gsata μπορείς να κάνεις raid, μόνο με δύο δίσκους; (το κόμμα μετά την λέξη "raid", όχι μετά την "μόνο", άρα αναφέρεται στον περιορισμό του raid, σε 0 και 1 δηλαδή). (δεν είμαι σίγουρος πόσο κατανοητό είναι αυτό που μόλις κατάφερα να γράψω πάλι) Και το σημαντικό point του post. Drivers της gigabyte πέρασες για τον sata-raid controller της;
maik42 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 το manual της μητρηκης γραφει due to a chipset limitation the sata 2_4/sata2_5 connectors only support AHCI/RAID mod.κλπ τωρα οσο για τους drivers οτι ειχε μεσα το cd πρεπει να τους περασα. τωρα που το θυμηθηκα οταν ανοιγει το pc στο post μου παρουσιαζει τους δισκους ως IDE. λες να εκανα καμια πατατα?
odyodyodys Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 μηπως εχεις να προτεινεις κανεναν αλλον στα σιγουρα? Φίλος μου αγόρασε ίδια κάρτα με 5e από κίνα μέσω eBay.... Ακόμα και αν δεν παίξει (που θα παίξει) εσύ είσαι οκ. Αυτές οι κάρτες δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο controller, είναι άμεσα αναγνωρίσιμες.
profi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 κ εγώ πιστεύω θα παίξει...είχα ένα της NOD των 20€ κ δεν μου παρουσίασε κάποια δυσκολία ΑΛΛΑ άν έχει silicon image 3112 ή 3114 controller θα χρειαστείς bios update της κάρτας για δίσκους 1TB ή μεγαλύτερους αλλιώς δεν θα ποστάρει καν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.