Luxx Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ποιος ο λογος να εχει μια οθονη 16.4 ιντσων ( οπως το λαπτοπ μου ) αναλυση Full HD; Ποια ειναι η χρησιμοτητα; Αφου φαινεται ακριβως το ιδιο με τα 720p ( ή κανω λαθος; ), Για να δεις διαφορα θελει πανω απο 40 ιντσες και να βλεπεις απο αποσταση μικροτερη απο 6 εκατοστα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας μέσα στα windows... αυτό που λες για τις 40 ίντσες είναι μόνο για τις τηλεοράσεις που έχει και μια απόσταση ο καπαπές/πολυθρόνα από τη συσκευή, στο laptop συνήθως είναι αρκετά μικρή όπως και στην οθόνη ενός υπολογιστή άρα οι ατέλειες διακρίνονται πιο εύκολα
Luxx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Ε; Δλδ θα δω διαφορα αναμεσα σε μια ταινια 720p και μια 1080p στις 16,4 ιντσες του λαπτοπ μου; Πλακα μου κανεις; Ολοι το αντιθετο λενε.
randy1989 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Ε; Δλδ θα δω διαφορα αναμεσα σε μια ταινια 720p και μια 1080p στις 16,4 ιντσες του λαπτοπ μου; Πλακα μου κανεις; Ολοι το αντιθετο λενε. Εγώ βλέπω διαφορά και στις 15.6 ίντσες που είναι το δικό μου...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Ε; Δλδ θα δω διαφορα αναμεσα σε μια ταινια 720p και μια 1080p στις 16,4 ιντσες του λαπτοπ μου; Πλακα μου κανεις; Ολοι το αντιθετο λενε. ανάλογα το .mkv που έχεις κατεβάσει και πόσο κοντά κάθεσαι στο laptop, αν κάθεσαι κοντά θα βλέπεις ατέλειες...FACT
Luxx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δλδ εσυ μπορεις να δεις ατελεις απο μια ταινια 720p ακομα και σε 18αρι laptop; Καρε-καρε βλεπεις την ταινια; Εγω δε μπορω. Μαλλον θα εχω προβλημα με τα ματια μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 τι δουλειά έχει το καρέ καρέ με τις ατέλειες? δεν είναι ότι δεν τις βλέπεις, αλλά ότι σου φαίνονται normal και δεν έχεις πρόβλημα...
demizz28 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 1. τεράστια διαφορά στην επιφάνεια εργασίας-πιο κοντά στην desktop experience 2. ελαφριά βελτίωση στα βίντεο που γίνεται μεγαλύτερη αν η θέαση γίνεται σε θέση εργασίας (κοντά στο λαπτοπ)
Bspus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δλδ εσυ μπορεις να δεις ατελεις απο μια ταινια 720p ακομα και σε 18αρι laptop; Καρε-καρε βλεπεις την ταινια; Εγω δε μπορω. Μαλλον θα εχω προβλημα με τα ματια μου. Οπως ειπαν, το μεγαλυτερο θεμα ειναι η επιφανεια εργασιας. Ειδικα στα vista/7 η αναλυση 1368χ720 η οσο βγαινει ειναι πολυ μικρη για να κανεις δουλειες στο desktop. Οσο για τις ατελειες και εγω τις διακρινω, χωρις να θεωρω οτι η 720p δεν ειναι παρα πολυ καλη. Αλλο διακρινω αλλο με ενοχλουν Αν εσυ δεν τις διακρινεις καθολου ακομα καλυτερα για σενα, αν και σιγα σιγα θα αποκτησει εμπειρια το ματι και θα τις διακρινεις. Αυτο δεν σημαινει οτι αφου τις διακρινεις πρεπει και να σε ενοχλει. Εδω βλεπω βιντεο σε standard definition στην 22" και παλι δεν με ενοχλει. Δηλαδη πριν μερικα χρονια που βλεπαμε ολοι dvd και το θεωρουσαμε κορυφη στην ποιοτητα ηταν ασχημα? Ξαφνικα πρεπει να βλεπεις και το χνουδι στο δερμα του ηθοποιου για να ευχαριστηθεις την ταινια? Εγω χωριζω την ποιοτητα σε 2 κατηγοριες (στα παντα, οχι μονο βιντεο): Good Enough Not good enough Οτιδηποτε σε βιντεο απο dvd και πανω ανηκει στην πρωτη ανετα
Luxx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Οντως οτι ειναι πιο βολικο στην επιφανεια εργασιας και σε προγραμματα, ειναι αληθεια. Υπαρχει τεραστια διαφορα εκει. Αλλα το ιδιο θα γινοταν και με 1080i, αφου εχουν την ιδια αναλυση. Βεβαια τα γραμματα ειναι πολυ μικροτερα, και στην αρχη δυσκολευομουν να τα συνηθισω, αλλα τωρα μια χαρα. Εξαλλου τωρα σε μικροτερη οθονη, μπορω και βλεπω περισσοτερα πραματα. Αλλα εγω ρωταω αποκλειστικα και μονο για την προβολη των βιντεο. Εχω βαλει την ιδια ταινια σε 720p και 1080p, οχι μονο στο λαπτοπ, αλλα και στην HD Ready ( ισως αυτο φταιει;; ) 32αρα τηλεοραση μου, και μου φανηκαν τα ιδια.
randy1989 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Οντως οτι ειναι πιο βολικο στην επιφανεια εργασιας και σε προγραμματα, ειναι αληθεια. Υπαρχει τεραστια διαφορα εκει. Αλλα το ιδιο θα γινοταν και με 1080i, αφου εχουν την ιδια αναλυση. Βεβαια τα γραμματα ειναι πολυ μικροτερα, και στην αρχη δυσκολευομουν να τα συνηθισω, αλλα τωρα μια χαρα. Εξαλλου τωρα σε μικροτερη οθονη, μπορω και βλεπω περισσοτερα πραματα. Αλλα εγω ρωταω αποκλειστικα και μονο για την προβολη των βιντεο. Εχω βαλει την ιδια ταινια σε 720p και 1080p, οχι μονο στο λαπτοπ, αλλα και στην HD Ready ( ισως αυτο φταιει;; ) 32αρα τηλεοραση μου, και μου φανηκαν τα ιδια. Eμ! HD Ready=1366 x 768 οπότε τα 720p θα τα δεις σε 1280 x 720 αλλά,τα 1080p επείδη η τηλεόρασή σου δεν υποστιρίζει 1920 χ 1080, θα τα δεις σε 1366 χ 768. Μηδαμινή η διαφορά, γι'αυτό δεν κατάλαβες τίποτα. Πάντως αν ήταν Full HD η τηλεόραση ΣΙΓΟΥΡΑ θα διέκρινες την διαφορά στις 32' ακόμα και με πρόβλημα στα μάτια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 αν καθόταν μακρυά από την 32αρα ακόμα και αν ήταν full hd δεν πρόκειται να διέκρινε διαφορά, αλλά από κοντά θα την έβλεπε...
demizz28 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Πάντως εδώ που τα λέμε μεγάλη φόλα του marketing έχει φάει ο κόσμος με το full hd κλπ. Ελάχιστα αλλάζουν για θέαση εξ αποστάσεως, η αλήθεια να λέγεται. Αν πάει κανείς κοντά στην εικόνα εκεί ναι πράγματι υπάρχει διαφορά. Αλλά τι θα πεί full hd? Πιο υψηλές αναλύσεις από 1920χ1080 δεν υπάρχουν δηλαδή; Μετά τι θα έρθει το ultra hd? Και μετά το hyper hd? Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες ποιοτικές ταινίες, γεμίσαμε με τη σαβούρα του hollywood και ας είχαμε το παλιό αναλογικό. Αυτό που παρατήρησα, σε εμένα και τη σύζυγο τουλάχιστο, είναι ότι στις περισσότερες ταινίες απορροφάσαι κυρίως από την υπόθεση και το μέγεθος της οθόνης, ενώ η ανάλυση αν είναι από dvd και πάνω δεν επηρεάζει ιδιαίτερα αυτό που λέμε "εμπειρία θέασης". Για παράδειγμα, αν δω μία 1920χ1080 ταινία σε 24' full hd θα την απολάυσω σαφώς λιγότερο απ' ότι αν τη δω στη 42' plasma σε χαμηλότερη ανάλυση στο σαλόνι στα 3 μέτρα. Εδώ απ'ότι φαίνεται το μέγεθος μετράει!
Luxx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2010 Οποτε καταλαβαινω οτι βοηθαει σε εφαρμογες,πλοηγηση και σε διαφορα αλλα η Full HD οθονη στο λαπτοπ. Καλυτερευει ομως και το βιντεο ή οχι; Γιατι τα επιπλεον 4gb καθε φορα ειναι μεγαλος κοπος τωρα με την αλλαγη του RS. Ενα αλλο που θελω να ρωτησω, ειναι γιατι τις 1080p ταινιες δε μου τις εμφανιζει σε ολοκληρη την οθονη, απο τη στιγμη που εχουν την ιδια αναλυση με την οθονη του λαπτοπ μου. Μετραει η διαγωνιος; Δε νομιζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.