zannikakion Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Γεια σας, εχτες το απογευμα παρελαβα τον υπολογιστη μου σε κομματια! Θελω να τον φτιαξω αλλα ειναι ο πρωτος υπολογιστης που θα φτιαξω μονος μου! Υπαρχει καποιος οδηγος για να με βοηθησει; (και να ειναι στα ελληνικα)... Ευχαριστω προκαταβολικα...
rafail1994 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 για δες αυτους... 1)http://www.pcsteps.gr/tutorials/windows/359-sinarmologisi-ipologisti 2)http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=16033 3)http://ghz.gr/workshop/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE 4)http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=129042&highlight=%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7 5)http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=115721&highlight=%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7 λεπτομεριες http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=25332 και ενα video http://www.youtube.com/watch?v=QQQ30QoF_-8&feature=player_embedded#! Χρειάζεται προσοχή
zannikakion Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 οκ σε ευχαριστω πολυ για την εξυπηρετηση! θελω να κανω και αλλη μια ερωτηση ομως.. ο επεξεργαστης που αγορασα ειναι ο i7-930. ανοιξα το κουτι του και επιασα την ψυκτρα του και ειδα στο κατω μερος της(εκεινο δηλαδη που ακουμπαει τον επεξεργαστη) κατα σαν θηκες που ειχαν κατει πανω τους. το ακουμπησα με την ακρη του δαχτυλου μου και αφησα μια μικρη δαχτυλια.. λογικα αυτα ηταν παστα??? πειραζει που το ανοιξα και βγηκε στον αερα μηπως στεγνωσει? και πειραζει που το αγκιξα και αφησε αυτο το μικρο αποτιπομα?? σε αυτην την φωτογραφια που βαζω γαινεται το σημειο που λεω και στο μεσαιο ανοιγμα στο κεντο του φαινεται και το αποτιπωμα!! υπαρχει προβλημα?
rafail1994 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 οκ σε ευχαριστω πολυ για την εξυπηρετηση! θελω να κανω και αλλη μια ερωτηση ομως.. ο επεξεργαστης που αγορασα ειναι ο i7-930. ανοιξα το κουτι του και επιασα την ψυκτρα του και ειδα στο κατω μερος της(εκεινο δηλαδη που ακουμπαει τον επεξεργαστη) κατα σαν θηκες που ειχαν κατει πανω τους. το ακουμπησα με την ακρη του δαχτυλου μου και αφησα μια μικρη δαχτυλια.. λογικα αυτα ηταν παστα??? πειραζει που το ανοιξα και βγηκε στον αερα μηπως στεγνωσει? και πειραζει που το αγκιξα και αφησε αυτο το μικρο αποτιπομα?? σε αυτην την φωτογραφια που βαζω γαινεται το σημειο που λεω και στο μεσαιο ανοιγμα στο κεντο του φαινεται και το αποτιπωμα!! υπαρχει προβλημα? Εγώ σου πρωτινό καλυτέρα την καθαρίσεις και να βάλεις αλλη
rafail1994 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 ειναι παστα δηλαδη? ναι αμμα θα την αλλαξεις θα την βαλεις πανω στο επεξεργαστη δες στης foto
zannikakion Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 ειναι πολυ μικρο κομματι αυτο που ακουμπησα. λες να εχς προβλημα? γιατι μενω σε νησι και ειναι δυσκολο να βρω παστα.
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 οκ σε ευχαριστω πολυ για την εξυπηρετηση! θελω να κανω και αλλη μια ερωτηση ομως.. ο επεξεργαστης που αγορασα ειναι ο i7-930. ανοιξα το κουτι του και επιασα την ψυκτρα του και ειδα στο κατω μερος της(εκεινο δηλαδη που ακουμπαει τον επεξεργαστη) κατα σαν θηκες που ειχαν κατει πανω τους. το ακουμπησα με την ακρη του δαχτυλου μου και αφησα μια μικρη δαχτυλια.. λογικα αυτα ηταν παστα??? πειραζει που το ανοιξα και βγηκε στον αερα μηπως στεγνωσει? και πειραζει που το αγκιξα και αφησε αυτο το μικρο αποτιπομα?? σε αυτην την φωτογραφια που βαζω γαινεται το σημειο που λεω και στο μεσαιο ανοιγμα στο κεντο του φαινεται και το αποτιπωμα!! υπαρχει προβλημα? Ναι είναι η ενσωματωμένη πάστα που έρχεται μαζί με το stock cooler του cpu. Εφόσον την άγγιξες λίγο με το δάκτυλο όπως βλέπω στην φωτό δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά μην το ξανακάνεις και την αλλοιώσεις. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε σε αυτό το σημείο διότι η πάστα πρέπει να είναι ομοιόμορφη όταν έρχεται σε επαφή με τον επεξεργαστή. Καλύτερα ακόμα να την καθάριζες με ένα κομμάτι χαρτί και οινόπνευμα και να έβαζες μία άλλη όπως την Arctic silver 5, θα είχες καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασίες απο την stock παστα. Όμως επειδή απαιτεί κάποιους συγκεκριμένους τρόπους τοποθετησης και συγκεκριμένη ποσότητα, που μπορείς να δείς σε κάποιους οδηγούς, καλύτερα μην κάνεις κάτι τέτοιο εφόσον είσαι πρωτάρης σε αυτό. Η τοποθέτηση περισσότερης πάστας απο το κανονικό έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν τοποθετήσεις την ψύκτρα στον cpu βεβαιώσου ότι πάτησε σωστά ακούγοντας το χαρακτηριστικό "κλικ", κούμπωσαν κανονικά τα ποδαράκια της (push-pins) ώστε να πατάει όπως πρέπει. Καλύτερα να τοποθετήσεις τον cpu και την ψύκτρα πρίν βάλεις τη μητρική στο case ώστε να βεβαιωθείς ότι κούμπωσε κανονικά η ψύκτρα, βλέποντας απο την πίσω μεριά της μητρικής τα push pins να προεξέχουν και η ψύκτρα να είναι σταθερή. Τέλος μπορείς να ακολουθήσεις διάφορους οδηγούς για την συναρμολόγηση των διάφορων εξαρτημάτων σαν αυτούς που σου πρότεινε ο φίλος παραπάνω ή ακόμα και κάποια videos στο youtube βήμα-βήμα τι να κάνεις. Για μένα όμως είναι καλύτερο και ποιό φρόνημο εάν νιώθεις ότι δεν πιάνουν τα χέρια σου να απευθυνθείς σε ένα φίλο ή ένα γνωστό που γνωρίζει απο αυτά προκειμένου να σε βοηθήσει να το κάνετε μαζί. Έτσι και θα σου φύγει το άγχος αλλά και θα δείς / μάθεις την διαδικασία για μελλοντικές αναβαθμίσεις.
rafail1994 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 ειναι πολυ μικρο κομματι αυτο που ακουμπησα. λες να εχς προβλημα? γιατι μενω σε νησι και ειναι δυσκολο να βρω παστα. Εντάξει δες θα υπάρξει πρόβλημα αφού είναι πολύ λίγο απλός δεν είναι καλές οι παστές που βάζουν για αυτό είναι καλυτέρα να βάλεις άλλη (((όποτε μπορέσεις )))
basilis5 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Καλό είναι να βάλεις της πάστα που είχε ήδη επάνω διότι αν την αλλάξεις και βάλεις άλλη μόνος σου θέλει προσοχή με την ποσότητα. Αν βάλεις περισσότερη η λιγότερη δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Sent from my iPod touch using Insomnia.app
zannikakion Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 ευχαριστω παιδια για τισ απαντησεις σας. η "ζημια" που του εκανα ειναι ενα μικρο βαθουλομα. ελπιζω να μην εχω προβλημα ε? και οπως και ο φιλος θα παω να τον φτιαξω με εναν φιλο μου που ξερει πολυ καλα! και να πω την αληθεια εχω αλλαξει πολλα πραγματα στον παλιο μου υπολογιστη(μεχρι και το τροφοδοτικο) απλα φοβαμαι να το κανω μονος μου για να μην εχω αλλα προβληματα. δηλαδη δεν θα εχω προβλημα αν βαλω ετσι την ψικτρα ε?? και ουτε πειραζει που την εβγαλα απο το κουτι της στον ατμοσφαιρικο αερα και μετα την ξαναεβαλα πισω μηπως και ξεραθει ή κατι τετοιο(ο υπολογιστης θα φτιαχτει αυριο)?? και κατι αλλο.. γιατι αυτη η παστα ειναι μονο σ'αυτες τις γκρι "τρυπες".
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 ευχαριστω παιδια για τισ απαντησεις σας. η "ζημια" που του εκανα ειναι ενα μικρο βαθουλομα. ελπιζω να μην εχω προβλημα ε? και οπως και ο φιλος θα παω να τον φτιαξω με εναν φιλο μου που ξερει πολυ καλα! και να πω την αληθεια εχω αλλαξει πολλα πραγματα στον παλιο μου υπολογιστη(μεχρι και το τροφοδοτικο) απλα φοβαμαι να το κανω μονος μου για να μην εχω αλλα προβληματα. δηλαδη δεν θα εχω προβλημα αν βαλω ετσι την ψικτρα ε?? και ουτε πειραζει που την εβγαλα απο το κουτι της στον ατμοσφαιρικο αερα και μετα την ξαναεβαλα πισω μηπως και ξεραθει ή κατι τετοιο(ο υπολογιστης θα φτιαχτει αυριο)! Όχι δεν πειράζει διότι μόλις πατήσει πάνω στον cpu θα απλωθεί και δεν θα επηρεάσει σε τίποτα το βαθούλωμα. Αν ο φίλος σου όμως έχει καθόλου AS5 πάστα καβάτζα καλύτερα να βάλεις αυτή και να βγάλεις (καθαρίσεις) την stock. Παρόλα αυτά μια χαρά δουλειά θα κάνει και η stock μην αγχώνεσαι. Επίσης αν δεν σκοπεύεις να αφήσεις την ψύκτρα κάποιες μέρες έξω χωρίς το κάλυμά της στην πάστα δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Γενικά όλα καλά.
zannikakion Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 οκ και σας ευχαριστω πολυ ολους.. ολες οι γνωμεσ δεκτες!
beatblaster666 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Επίσης πολύ σημαντικό, το manual της motherboard είναι φίλος σου, ούτε για κατούρημα δε θα πας χωρίς αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.