Προς το περιεχόμενο

Όταν θέλεις κάτι παρά πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί να το αποκτήσεις (Coelho).

angelina_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όλη αυτή η κακοπροαίρετη κριτική αξιώνει βέβαια ότι και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε βλάκες ε;

Βλάκες γενικότερα μπορεί, πάντως λιγότερο αφελείς από αυτούς(όπως λέω και μετά).

Δεν ξέρω για σας, εγώ είμαι πανέξυπνος και φάτε την.

''Εθελοτυφλώ'' το λένε. Και από πότε η αισιοδοξία έγινε το υπέρτατο αγαθό έτσι ώστε να υποβαθμίζονται τα αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν

Τυχερή η γυναίκα που θα σε πάρει (seriously :P)

Στον συγκεκριμένο τομέα όχι. Γενικότερα δεν ξέρω. Μπορεί και να είμαστε.

Βλέπεις πως τυχαίνει όμως αυτοί που στον συγκεκριμένο τομέα είναι βλάκες(ή σε κάποιον παρόμοιο) να είναι και γενικότερα αφελείς ;

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Whatever works έχω να πώ.

Αν αυτή η (όντως) βλακεία έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία του οποιουδήποτε (εύπιστου) γύρω μου, μόνο καλό μπορώ να δώ.

Αυτοί που είναι να γνωρίζουν τί και πώς ισχύει, γνωρίζουν... σας ενοχλεί οι υπόλοιποι να είναι με τα δικά τους χαζοπιστεύω χαρούμενοι "βλάκες";

Και ξαναλέω though.. ποιός βλάκας γνωρίζει οτι είναι βλάκας; Αυτοκριτική anyone?

Υγ: Η μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει οτι οι αντικειμενικά μεγαλύτεροι βλάκες είναι και αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω και όλους τους άλλους υποδεέστερους.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικα δεν πιστεύω ότι είναι "βλάκας" οποίος ζει σε έναν δικό του πιο "αισιόδοξο" κόσμο.... αντίθετα θαυμάζω όλους αυτούς που βλέπουν από μια άλλη θετική ματιά τα πράγματα.

Sent from my X10i using Tapatalk

Δημοσ.
Whatever works έχω να πώ.

Αν αυτή η (όντως) βλακεία έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία του οποιουδήποτε (εύπιστου) γύρω μου, μόνο καλό μπορώ να δώ.

Αυτοί που είναι να γνωρίζουν τί και πώς ισχύει, γνωρίζουν... σας ενοχλεί οι υπόλοιποι να είναι με τα δικά τους χαζοπιστεύω χαρούμενοι "βλάκες";

Το ειπε ηδη ο Σελερς.

''Εθελοτυφλώ'' το λένε. Από πότε η αισιοδοξία έγινε το υπέρτατο αγαθό έτσι ώστε να υποβαθμίζονται τα αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν?

Δεν με ενοχλει αν ο καθενας πιστευει οτιδηποτε, ακομα και οτι διαβαζοντας αυτο το βιβλιο καταλαβε ξερω γω το μεγαλο μυστικο της φυσης. Σκασιλα μου.

Αλλά:

α)Μην μου το λεει κιολας οτι το βιβλιο του ανοιξε τα ματια και καταλαβε το μεγαλο μυστικο της φυσης.

β)Ή μην μου λεει οτι το βιβλιο αυτο πρεπει να το διαβασω γιατι ειναι θησαυρος και του αλλαξε την ζωη αφου του αποκαλυψε το μεγαλο μυστικο ξερω γω.

γ)Να μην συνομιλει καθολου μαζι μου και να κλειστει στο σπιτι του καθως ο κονιορτοποιημενος εγκεφαλος του που χειροτερεψε με το διαβασμα αυτου του βιβλιου, μολυνει με βλακειες την ατμοσφαιρα.

Για αυτο κυριως(για το γ)) με εκνευριζει το βιβλιο αυτο. Γιατι οσοι το διαβαζουν και γινονται παπαγαλοι του και γινονται περισσοτερο βλακες λεγωντας τις μλκιες που λεει το βιβλιο, δεν κλεινονται μεσα στο σπιτι τους. Αλλά βγαινουν εξω στον κοσμο και μιλανε.:mad: (και λενε βλακειες)

Και ξαναλέω though.. ποιός βλάκας γνωρίζει οτι είναι βλάκας; Αυτοκριτική anyone?

Μερικες φορες δεν χρειαζεται να το σκεφτεσαι αυτο. Προκυπτει ευκολα.

Αρκει να δεις πχ:

Το βιβλιο που αναφερθηκε πιο πανω ως σαβουρα ολκης: Το Μυστικο της Ροντα Μπερν.

Λεει στην εισαγωγη(με φοβερα εντεχνο τροπο ωστε να κανει το ενδιαφερον για αυτο Το Μυστικο να κορυφωθει):

"Εριξα μια ματια σε ενα Μεγαλο Μυστικο-Στο Μυστικο της ζωης. η ματια προεκυψε απο ενα βιβλιο εκατο και πλεον χρονων που μου δωθηκε απο την κορη μου.

Αρχισα να εξερευνω τα ιχνη Του Μυστικου απο την αρχαια ιστορια. Δεν μπορουσα να πιστεψω ποιοι ανθρωποι το ηξεραν αυτο. Οι σπουδαιοτεροι ανθρωποι σητν ιστορια: Πλατωνας, Σαιξπηρ, Νευτων, Ουγκο, Μπετοβεν, Λινκολν, Εμερσον, εντισον, Αινσταιν.

Με εκπληξη αναρωτηθηκα: Γιατι δεν το ξερουν ολοι αυτο? ..................

.......................................................................................

Η επιθυμια να δωσω Το Μυστικο στο κοσμο να το δει σε ενα φιλμ, καρφωθηκε στο μυαλο μου.

.......................................................................................

8 μηνες μετα (η ταινια) Το Μυστικο ολοκληρωθηκε.

Οταν διαδωθηκε στον κοσμο και το ειδαν, ιστοριες για θαυματα μας πλημμυρισαν:

Οι ανθρωποι εγραφαν οτι θεραπευτηκαν απο χρονιους πονους, καταθλιψη, και αρρωστιες, περπατησαν πρωτη φορα μετα απο ατυχηματα, ακομα και αναρρωση απο νεκροκρεβατο. Λαβαμε χιλιαδες μηνυματα οτι Το Μυστικο χρησιμοποιηθηκε για να φερει μεγαλα ποσα χρηματων και απροσμενες χρηματικες επιταγες στους ανθρωπους.

Οι ανθρωποι χρησιμοποιησαν Το Μυστικο για να............... μπλα μπλααααααα....."

Ο.Ε.Δ. as who is stupid with a diploma right?;)

Πως ειναι δυνατον νοημων ανθρωπος να καθησει να το διαβασει ατο μετα απο μια τετοια εισαγωγη οπου γινεται φανερο οτι η συγγραφεας μας λεει απο την αρχη:

Θελω να βγαλω πολλα λεφτα, α βρηκα εναν τροπο! Θα ξεγελασω μερικα κοροιδα και θα γραψω καποιες μπουρδες σε ενα βιβλιο για ενα μεγαλο μυστικο οπου θα τους δωσει λεφτα, ευτυχια και χαρα και να μην ξεχναμε οτι θα τους αναστησει και απο τα νεκροκρεβατα τους!

Οποτε:

Καλά, και το μυστικό όταν το μαθαίνεις είναι να πηδήξεις απο το μπαλκόνι. Αν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν στο ντοκυμαντέρ γιατί εγώ μόνο εκείνο είδα.

Ελα μην γινεσαι τσιγκουνης. Μοιρασου το μαζι μας.....:-D

Ο ανθρωπος πολλες φορες ελπιζει, εχει αναγκη να πιστευει η στηριζεται σε καποια φαση της ζωης του σε διαφορα πραγματα.Στις ελπιδες που νιωθει οτι του δινει ενα βιβλιο , στη Θεα Τυχη (την οποια ενιοτε προκαλει , μαλλον ειναι το συν Αθηνα και χειρα κινει :lol:) , στο Θεο ( 'εχει ο θεος για ολους ' ) κλπ.Η ψυχολογια ειναι μεγαλο πραγμα , μπορει να σου δωσει πχ ο γιατρος μια βιταμινη λεγοντας σου οτι ειναι φαρμακο και να νιωσεις καλυτερα.Να γεμισεις δυναμη και να εχεις περισσοτερη διαθεση να παλεψεις .Μπορεις να βοηθηθεις λοιπον η να γινεις ερμαιο ολων αυτων .Να σταθεις στα ποδια σου η να αποκτησεις δεκανικια για ολη σου τη ζωη.

Αυτο ειναι μια καλη απαντηση σε αυτους που υποστηριζουν οτι οι θρησκειες πρεπει να καταργηθουν(δεν πρεπει οι ανθρωποι να τις πιστευουν δηλαδη).

Δεν λεω σε αυτους που υποστηριζουν οτι οι θρησκειες λενε βλακειες. Αλλά σε αυτους που λενε οτι οι θρησκειες λενε βλακειες και δεν πρεπει οι ανθρωποι να τις πιστευουν.

Πχ ο Σελερς απο κατω ειναι σαφες οτι λεει οτι το να πιστευει καποιος στον Θεο ειναι παραλογο και το να το κανει και να το πιστευει αυτο δημιουργει ενα σωρο άλλα παραλογα πραγματα και καταστασεις. Δεν ξεκαθαριζει βεβαια αν προτεινει σε ολους οσους πιστευουν στον Θεο ή σε καποια θρησκεια αν πρεπει να σταματησουν να το κανουν αυτο.

Και αυτο γιατι στο αρθρο που θα παραθεσω παρακατω υπαρχουν καποια πολυ σημαντικα θεματα και σημεια, που δηλωνουν οτι ισως ΔΕΝ ειναι και το καλυτερο για τους ανθρωπους να ΜΗΝ πιστευουν σε μια θρησκεια.

Στο δεύτερο σκελος όμως, το 'Μπορει να το νοιαζει και να μην το ξερουμε.'' έχω κάποιες ενστάσεις διότι αυτό που λες προυποθέτει του κόσμου τα παράλογα πράγματα τα οποία μπορούμε όλα να τα αντικαταστήσουμε με μία λέξη, και να την κάνουμε αφετηρία για ακόμα πιο πολλά παράλογα. Πιστεύω λοιπόν πως αν πεις '' Δεν πιστεύω στον Θεο'' λες και ''Δεν πιστεύω πως το σύμπαν έχει νόηση και φροντίζει για μένα'' ή το καλύτερο από όλα ''Προφανώς και ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω απο εμένα τον άνθρωπο.''

Το παρακατω αρθρο ειναι απο τον καθηγητη Πανο Λιγομενιδη (προεδρο της Ακαδημιας Αθηνων) σε ενα βιβλιο του:

Το Θρησκευτικό συναίσθημα του ανθρώπου

Είναι ενδιαφέρον να αναλογιστεί κανείς, όπως έκανε ο βιολόγος E.O. Wilson και άλλα συγγραφείς, γιατί εμείς οι άνθρωποι, σε όλη την διάρκεια της ιστορικής παρουσίας μας στην Γη, πάντοτε γαντζωνόμαστε σε κάποια θρησκεία.

Καμία οργανωμένη κοινωνία δεν στέριωσε χωρίς θρησκεία. Ακόμη και οι φυλές των πρωτόγονων κοινωνιών διακρίνονταν για κάποια πίστη σε έναν θρησκευτικό μύθο που κάλυπτε την, συνήθως μαγική, προέλευση της φυλής τους και των συνθηκών της ζωής τους. Θεωρείται ακόμη πως το θρησκευτικό συναίσθημα και η αφοσίωση στα τελετουργικά της μαγείας, έδωσαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα εξελικτικής επιβίωσης στον πρωτόγονο humus habilis. Αλλά, και στις περισσότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες των ανθρώπων, η θρησκευτική πίστη και αφοσίωση παρέχει ένα συνεκτικό, αν και συχνά εξωλογικό, καταφύγιο από την ψυχολογική ανασφάλεια που προκαλεί το μυστήριο του νοήματος και της σημασίας της βιολογικής παρουσίας μας στην Γη.

Στις οργανωμένες κοινωνίες των ιστορικών χρόνων, η θρησκεία κρατά τους ανθρώπους ενωμένους παρέχοντας ταυτότητα κα κοινές πνευματικές και ηθικές αξίες. Η επίκληση της «θείας προστασίας» από τους εχθρούς και της «θείας επιδοκιμασίας» των πλέον αιματηρών κατατροπώσεων επί των «απίστων» εχθρών, εξυψώνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Συνήθως χρησιμοποιείται και για να καταπνίξει τις διασπαστικές κοινωνικές επικρίσεις κατά των «κρατούντων». 'Ολοι μας γνωρίζουμε ότι στην ιστορική διαδρομή, ο θρησκευτικός φανατισμός έχει πολλές φορές γίνει η αιτία, ή έχει χρησιμοποιηθεί ως αφορμή, για ανείπωτες φρικαλεότητες και για πολέμους κατά των «απίστων», και των «ειδωλολατρών»! H θηριωδία των θρησκευτικών πολέμων ανταγωνίζεται τα χειρότερα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο άνθρωπος εναντίον της ανθρωπότητας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμη και οι επιστήμονες και οι φιλόσοφοι, οι οποίοι διακρίνονται για τον άψογο ορθολογισμό τους στην έρευνα και στην αναζήτηση της αλήθειας ολισθαίνουν σε παράλογα επιχειρήματα όταν υπερασπίζονται το δικά τους θρησκευτικά δόγματα. Εκείνο που είναι προφανές είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την εποχή μας, η θρησκεία υπήρξε η κυρίαρχη πηγή, η οποία έδινε πάντοτε εξηγήσεις, έστω μυθολογικές, για την προέλευση του κόσμου, για την παρουσία και τον σκοπό της ύπαρξής μας στον επίγειο κόσμο και για το πεπρωμένο του ανθρώπου μετά θάνατο. Ως προς τα ερωτήματα αυτά η επιστήμη, ιστορικά, παρέμεινε εν πολλοίς σιωπηλή.

Οι περισσότεροι από εκείνους που ασχολούνται σοβαρά με την επιστήμη κατανοούν την αδυναμία της να δώσει πλήρεις απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν στην ύπαρξη, ή ακόμα και να συμπληρώσει τα συναισθηματικά κενά που δημιουργεί η ανασφάλεια στην συντριπτική πλειονότητα των συνανθρώπων μας. Καθένας από εμάς, αντλώντας από την θρησκεία, τις τέχνες, και την επιστήμη, βρίσκει τρόπους να διατηρεί κάποιες βαθιές προσωπικές πεποιθήσεις για την ύπαρξη και τον κόσμο μας, οι οποίες μπορεί να θεωρηθούν θρησκευτικές, ακόμα και μυστικιστές. Ο καθένας από εμάς αναγνωρίζει ως αυτόδηλο πως ακόμη και αν το θρησκευτικό δόγμα εκτοπιστεί από την συνείδηση των ανθρώπων, το θρησκευτικό συναίσθημα δεν θα αντικατασταθεί από την ορθολογική επιστημονική διανόηση και περισυλλογή. Ένα τέτοιο κενό, αν δημιουργηθεί, θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Ναι λοιπον, εστω οτι μια θρησκεια λεει βλακειες, αλλά τι κανουμε εαν αποδειχτει πχ οτι συντελει στην αρμονικοτερη λειτουργια μιας κοινωνιας, σαν ενα ειδος ψυχαναλυσης πχ, ή ακομα χειροτερα εαν δινει ενα εξελικτικο πλεονεκτημα στην πορεια μια φυλης/εθνους κλπ?

Δημοσ.

Φάσκεις και αντιφάσκεις.

Μία θρησκεία δεν είναι λιγότερο βλακώδης απο το "μυστικό" (που δεν έχω ιδέα τι πραγματεύεται).

Απο τη στιγμή που μπορεί να προκαλέσει σε καθέναν απο αυτούς τους "βλάκες" όπως τους αποκαλείς, συναισθήματα παρόμοια με αυτά της θρησκευτικής πεποίθησης δεν βρίσκω καμία διαφορά στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Αλλά:

α)Μην μου το λεει κιολας οτι το βιβλιο του ανοιξε τα ματια και καταλαβε το μεγαλο μυστικο της φυσης.

β)Ή μην μου λεει οτι το βιβλιο αυτο πρεπει να το διαβασω γιατι ειναι θησαυρος και του αλλαξε την ζωη αφου του αποκαλυψε το μεγαλο μυστικο ξερω γω.

γ)Να μην συνομιλει καθολου μαζι μου και να κλειστει στο σπιτι του καθως ο κονιορτοποιημενος εγκεφαλος του που χειροτερεψε με το διαβασμα αυτου του βιβλιου, μολυνει με βλακειες την ατμοσφαιρα.

Για αυτο κυριως(για το γ)) με εκνευριζει το βιβλιο αυτο. Γιατι οσοι το διαβαζουν και γινονται παπαγαλοι του και γινονται περισσοτερο βλακες λεγωντας τις μλκιες που λεει το βιβλιο, δεν κλεινονται μεσα στο σπιτι τους. Αλλά βγαινουν εξω στον κοσμο και μιλανε. (και λενε βλακειες)

Ναι όντως να κλειστούν μέσα στο σπίτι τους και να μην τολμήσουν και ξαναμιλήσουν τα κωλόζωα ε;

Πολλοί είναι αυτοί που θα βρεθούν και θα πούν διάφορα. Καλώς κάνουν, εφόσον αυτό θεωρούν σωστό. Το αν εσύ τους πάρεις σοβαρά είναι το πρόβλημα...

Αν δε θές να μη συνομιλούν μαζί σου, πολύ απλα μη κοινωνικοποιείσαι μαζί τους.

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφορίζετε, φασιστικά, απόψεις διαφορετικές απο τις δικές σας, ιδιαίτερα εφόσον δεν σας αγγίζουν άμεσα.

Και τέλος πάντων αν εσύ θεωρείς οτι είσαι ο υπερεγκέφαλος των 5 ηπείρων, πείσε τους κρετίνους που παρασιτούν στο περιβάλλον σου, οτι κάνουν λάθος.

Αν όχι απόφυγε τους. Ακόμα και έτσι σου χαλάνε την υπεράνω αισθητική;

Και γώ θεωρώ περίεργους αυτούς που πιστεύουν στα ζώδια π.χ. αλλα δεν τους κράζω/λέω βλάκες. Δικαίωμα τους. Πολύ απλά με ευγένεια και διάκριση όταν κάποιος πάει να ξεκινήσει σχετική συζήτηση του δίνω να καταλάβει οτι το θέμα δεν με αφορά.

Τα παραπάνω, απο ότι καταλαβαίνω, λείπουν απο τους καθαρά ρεαλιστές;

Δημοσ.
Εγώ προσωπικα δεν πιστεύω ότι είναι "βλάκας" οποίος ζει σε έναν δικό του πιο "αισιόδοξο" κόσμο.... αντίθετα θαυμάζω όλους αυτούς που βλέπουν από μια άλλη θετική ματιά τα πράγματα.

Sent from my X10i using Tapatalk

Ναι άλλα όπως είπα και πιο πριν όποιος είναι έτσι όπως λες τυχαίνει να είναι αφελής και γενικότερα, και αυτό προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα διότι όταν ο κόσμος καίγεται και ο άλλος ζει στην κοσμάρα του αυτό με επηρεάζει αρνητικά έμμεσα. Όχι βέβαια ότι θα πάω να τον πλακώσω στις φάπες για να "ξυπνήσει" ούτε τον μισώ, απλά όποτε μιλάω με κάποιον τέτοιο άνθρωπο και το φέρει η κουβέντα θα κάτσω να συζητήσω. Στο κάτω κάτω έχω συγγενείς και γνωστούς τέτοιους ανθρώπους.

Πάντως να με διορθώσω γιατί παρασύρθηκα πριν και επειδή μ'αρέσει να παίζω με τις λέξεις, πιστεύω σχεδόν κανείς δεν είναι βλάκας με την καθαρή σημασία της λέξης. Βλάκες θεωρώ ορισμένα άλλα άτομα και όχι για τα οποία μιλάμε τώρα, αυτά τα άτομα τα θεωρώ ατυχή που δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες σε ορισμένες γνώσεις όπως εγώ.

Όσο για το ποστ σου κλάιν, νομίζω αυτό το σχόλιο μου μπορεί να θεωρηθεί και ως μια απάντηση σε αυτά που λες(όχι δηλαδή ότι ρώτησες κάτι και περιμένεις την απάντηση μου, απλά ανέφερα τι κάνω εγώ για να μην μπω στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που λες).

Δημοσ.

το να περιμενεις να γινει αυτο που θες χωρις να κουνησεις το χερι σου γτ και καλα το θες πολυ και αρα θα συμβαλει ολο το συμπαν ειναι τουλαχιστον χαζο για να μην πω το αγλαισμα της τεμπελιας. τωρα απο την αλλη οταν θελω κατι υπερβολικα πολυ και δεν υπαρχει προφανης τροπος να γινει αλλα ολως τυχαιως σκαει ηφαιστειο και κλεινουν ολα τα αεροδρομεια της ευρωπης και παιρνω αυτο που θελω ε τωρα φταιω να λεω οτι ισχυει η φραση και μαλιστα υπαρχει και αποδειξη; :fear: ακομα με ρωτανε τι βουντου εκανα....

Δημοσ.

Όσο για το ποστ σου κλάιν, νομίζω αυτό το σχόλιο μου μπορεί να θεωρηθεί και ως μια απάντηση σε αυτά που λες(όχι δηλαδή ότι ρώτησες κάτι και περιμένεις την απάντηση μου, απλά ανέφερα τι κάνω εγώ για να μην μπω στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που λες).

Χαλλλλλαρά. :P

Βασικά έχω μια ένσταση όσον αφορά αυτους που "Εθελοτυφλούν".

Καλώς/κακώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες νοητικές/κριτικές ικανότητες και την ίδια άνεση στην ανάλυση/επίλυση καθημερινών θεμάτων και είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχοσωματικές ασθένειες και γενικά σε συναισθηματικά κοκομπλόκο. Αυτό είναι default.

Προτιμάτε να έχετε γύρω σας ευτυχισμένη η δυστυχισμένη "πλέμπα";

Δημοσ.

Μιας και που πάνω κάτω όλο το ζουμί του ποστ σου συγκεντρώνεται εδώ, θα κάνω quote το συγκεκριμένο μήνυμα και θα σχολιάσω το εξής:

Και γώ θεωρώ περίεργους αυτούς που πιστεύουν στα ζώδια π.χ. αλλα δεν τους κράζω/λέω βλάκες. Δικαίωμα τους. Πολύ απλά με ευγένεια και διάκριση όταν κάποιος πάει να ξεκινήσει σχετική συζήτηση του δίνω να καταλάβει οτι το θέμα δεν με αφορά.

Λες ''αλλά δεν τους κράζω/λέω βλάκες''. Και αυτό τι νομίζεις ότι σε κάνει? Καλό άνθρωπο? Καλύτερο άνθρωπο απο αυτόν που θα τους πει βλάκες? Λες ''όταν κάποιος πάει να ξεκινήσει σχετική συζήτηση του δίνω να καταλάβει οτι το θέμα δεν με αφορά.''. Που ακριβώς είναι το καλό στο να αφήνεις τον άλλον στο σκοτάδι και γιατί είσαι πιο αλτρουιστής απο μένα που θα μπω στην κουβέντα μαζί του. Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για τα ζώδια γιατί είναι ωραίο το παράδειγμα που ανέφερες. Κάποιος λοιπόν που πιστεύει στα ζώδια, πιστεύει ότι η σχετική θέση των πλανητών ΜΟΝΟ του δικού μας ηλιακού συστήματος, την ώρα και την μέρα που γεννήθηκε καθώς και καθόλη την διάρκεια της ζωής του, παίζουν ρόλο στο αν θα πάει καλά στην δουλειά του, στα ερωτικά του, αν θα πηδήξει, αν θα έχει υγεία και πόσα αστεράκια έχουν οι τομείς ''Γάμος'' - ''Παιδιά'' - ''Υγεία'' - ''Λεφτά'' - ''Δουλειά''. Επίσης κάποιος πιστεύει ότι αν του πεις τι ζώδιο είσαι θα βγάλει πολά συμπεράσματα για σένα. Εγωιστής, αυταραρχικός, καλός σύντροφος κ.λ.π Επειδή σε ξέρω, μέχρι εδώ συμφωνούμε ότι όλα αυτά είναι βλακείς και κάποιος που τα πιστεύει είναι χαζός. Γιατί σε έναν ψηλό θα του πεις ''Πω πω τι ψηλός που είσαι'', ενώ σε έναν χαζό να μην του πεις ''πω πω τι χαζός που είσαι που πιστεύεις σε αυτά τα πράγματα?'' Πραγματικά δεν μπορώ να βρω ούτε καλοσύνη κρυμμένη ούτε τίποτα. Πιο πολύ σταρχιδισμό βλέπω και ένα γενικό συναίσθημα του ''δεν με νοιάζουν οι γύρω μου, άστους να κοιμούνται.''

Δημοσ.

Μιας και που πάνω κάτω όλο το ζουμί του ποστ σου συγκεντρώνεται εδώ, θα κάνω quote το συγκεκριμένο μήνυμα και θα σχολιάσω το εξής:

Λες ''αλλά δεν τους κράζω/λέω βλάκες''. Και αυτό τι νομίζεις ότι σε κάνει? Καλό άνθρωπο? Καλύτερο άνθρωπο απο αυτόν που θα τους πει βλάκες? Λες ''όταν κάποιος πάει να ξεκινήσει σχετική συζήτηση του δίνω να καταλάβει οτι το θέμα δεν με αφορά.''. Που ακριβώς είναι το καλό στο να αφήνεις τον άλλον στο σκοτάδι και γιατί είσαι πιο αλτρουιστής απο μένα που θα μπω στην κουβέντα μαζί του. Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για τα ζώδια γιατί είναι ωραίο το παράδειγμα που ανέφερες. Κάποιος λοιπόν που πιστεύει στα ζώδια, πιστεύει ότι η σχετική θέση των πλανητών ΜΟΝΟ του δικού μας ηλιακού συστήματος, την ώρα και την μέρα που γεννήθηκε καθώς και καθόλη την διάρκεια της ζωής του, παίζουν ρόλο στο αν θα πάει καλά στην δουλειά του, στα ερωτικά του, αν θα πηδήξει, αν θα έχει υγεία και πόσα αστεράκια έχουν οι τομείς ''Γάμος'' - ''Παιδιά'' - ''Υγεία'' - ''Λεφτά'' - ''Δουλειά''. Επίσης κάποιος πιστεύει ότι αν του πεις τι ζώδιο είσαι θα βγάλει πολά συμπεράσματα για σένα. Εγωιστής, αυταραρχικός, καλός σύντροφος κ.λ.π Επειδή σε ξέρω, μέχρι εδώ συμφωνούμε ότι όλα αυτά είναι βλακείς και κάποιος που τα πιστεύει είναι χαζός. Γιατί σε έναν ψηλό θα του πεις ''Πω πω τι ψηλός που είσαι'', ενώ σε έναν χαζό να μην του πεις ''πω πω τι χαζός που είσαι που πιστεύεις σε αυτά τα πράγματα?'' Πραγματικά δεν μπορώ να βρω ούτε καλοσύνη κρυμμένη ούτε τίποτα. Πιο πολύ σταρχιδισμό βλέπω και ένα γενικό συναίσθημα του ''δεν με νοιάζουν οι γύρω μου, άστους να κοιμούνται.''

Μα όχι.

Το αρχικό πόστ του κορκόδειλα ήταν τύπου "τολμάνε και μου μιλάνε" και πάνω σε αυτή τη λογική αναφέρομαι στη συνέχεια.

Φυσικά και ο διάλογος είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις και όπως λές να "βγάλεις τον άλλο απο την άγνοια του"(αν αξιώσουμε οτι εσύ είσαι σωστός βέβαια).

Αλλα αν είσαι στην κατηγορία "βλάκα μου μολύνεις την ατμόσφαιρα" όπως μου δίνει να καταλάβω ο προαναφερθέντας, τότε ναι απο το "άντε σπάσε ρε μ@λακα" μια νότα ευγενειας και ένα "δεν ασχολούμαι" does.

Λούσι δεν ξές χαζούς δυστυχισμένους; Φυσικά και ξες. Η δυστυχία, καθαυτή, βασίζεται στη βλακεία.

Υγ: Εμπειρικά οι ΠΙΟ βλάκες (αντικειμενικά) άνθρωποι που ξέρω είναι εξώφθαλμα δυστυχισμένοι.

Δημοσ.
(αν αξιώσουμε οτι εσύ είσαι σωστός βέβαια)

Ναι, για αυτό έμεινα στην κατηγορία με τα ζώδια. Βέβαια σύμφωνα με τον Κορκόδειλα ούτε για αυτό μπορείς να είσαι σίγουρος 100%

Emoticon για Κορκόδειλα: :P

Emoticon για KlainManiGr: :-)

Δημοσ.

Τα παραπάνω, απο ότι καταλαβαίνω, λείπουν απο τους καθαρά ρεαλιστές

+10000000000

Με γλιτωσες και απο τον κοπο να απαντησω.

Ολο σου το ποστ ισως συνοψιζεται στο φοβερο:

Που ακριβώς είναι το καλό στο να αφήνεις τον άλλον στο σκοτάδι και γιατί είσαι πιο αλτρουιστής απο μένα που θα μπω στην κουβέντα μαζί του?

Το να πω καποιον που πιστευει στα ζωδια οτι ειναι βλακας και τα ζωδια ειναι μια μεγαλη απατη και δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λενε, ειναι πολυ προτιμοτερο απο το να μην του πω τιποτα και να τον αφησω να λεει ο,τι βλακεια θελει για αυτα.

Γιατι πιθανον(πολυ/λιγο δεν εχει σημασια) με την δικη μου σταση να αλλαξει σταση και να παψει να πιστευει στα ζωδια ή εστω να αναρωτηθει μηπως δεν κανει κατι καλα.

Φάσκεις και αντιφάσκεις.

Μία θρησκεία δεν είναι λιγότερο βλακώδης απο το "μυστικό" (που δεν έχω ιδέα τι πραγματεύεται).

Απο τη στιγμή που μπορεί να προκαλέσει σε καθέναν απο αυτούς τους "βλάκες" όπως τους αποκαλείς, συναισθήματα παρόμοια με αυτά της θρησκευτικής πεποίθησης δεν βρίσκω καμία διαφορά στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Εγω βρισκω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά:

Οι μεν θρησκειες(οχι ολες φυσικα) δεν το κανουν για να εκμεταλευτουν τον κοσμο και να του παρουν τα λεφτα του, το κανουν γιατι το πιστευουν αληθινα, τα πιστευουν αληθινα ολα αυτα πο διαδιδουν ή εστω ο ιδρυτης της θρησκειας την εφτιαξε για να δωσει στον κοσμο, στον λαο τους μια κατευθυνση που να τον ενωσει να του δωσει μια εννοιαια ταυτοτητα, και κυριως να τον κατευνασει και να απαντησει στα αιωνια ερωτηματα του, της υπαρξης κλπ, ενα ειδος ψυχαναλυσης δηλαδη για να ηρεμησει ο κοσμος και να μην βασανιζεται απο αυτα, η δε ομως συγγραφεας του προαναφερθεντος βιβλιου το κανει καθαρα και μονο για να πλουτισει ξεγελωντας και κοροιδευουντας τον κοσμο με πραγματα που δεν πιστευει ουτε η ιδια.

Αν δε θές να μη συνομιλούν μαζί σου, πολύ απλα μη κοινωνικοποιείσαι μαζί τους.

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφορίζετε, φασιστικά, απόψεις διαφορετικές απο τις δικές σας, ιδιαίτερα εφόσον δεν σας αγγίζουν άμεσα.

Οταν οι αποψεις αυτες εχουν την μορφη της εισαγωγης του βιβλιου που παρουσιασα παραπανω, τοτε ναι θα αφοριζονται. Διοτι ειναι γελοιες ΚΑΙ χρησιμοποιουνται για να κοροιδεψουν εκατομμυρια κοσμο και να του παρουν τα λεφτα.

Δημοσ.

Μα για ότι θέμα και πούμε, αν βασιστείς σε αυτό

Για αυτο κυριως(για το γ)) με εκνευριζει το βιβλιο αυτο. Γιατι οσοι το διαβαζουν και γινονται παπαγαλοι του και γινονται περισσοτερο βλακες λεγωντας τις μλκιες που λεει το βιβλιο, δεν κλεινονται μεσα στο σπιτι τους. Αλλά βγαινουν εξω στον κοσμο και μιλανε. (και λενε βλακειες)

δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους/διαλόγου. Εκεί είναι βασικά και η ένσταση μου. Όλοι συμφωνούμε οτι όσα αναφέρθηκαν είναι default βλακείες. Η αντιμετώπιση είναι το θέμα.

Εμότικον προς όλους: Δε βάζω. Αυτό έλειπε να $%#@μαστε για μλκείες =p

Τι φαγητό ετοίμασες σήμερα πασά μου;

Δημοσ.

Μα όχι.

Το αρχικό πόστ του κορκόδειλα ήταν τύπου "τολμάνε και μου μιλάνε" και πάνω σε αυτή τη λογική αναφέρομαι στη συνέχεια.

Αλλα αν είσαι στην κατηγορία "βλάκα μου μολύνεις την ατμόσφαιρα" όπως μου δίνει να καταλάβω ο προαναφερθέντας, τότε ναι απο το "άντε σπάσε ρε μ@λακα" μια νότα ευγενειας και ένα "δεν ασχολούμαι" does.

Δεν με καταλαβες ακριβως. Εγω στοχευα στο βιβλιο και στο κακο που φερνει αυξανοντας την βλακεια.

Με ρωτησες γιατι σε ενοχλει ενα βιβλιο που θεωρεις οτι λεει βλακειες και σχεδον μου προτεινεις οτι αστο να λεει τι σε πειραζει?

Και απαντησα οτι με πειραζει γιατι οι ανθρωποι που το διαβαζουν γινονται παπαγαλοι του βιβλιου αναπαραγοντας λιγο ή πολυ αυτα που λεει. Οποτε με ενοχλει αυτο. Το βιβλιο δηλαδη.

Δεν θα με ενοχλουσε αν αυτοι που το διαβαζαν δεν εβγαιναν εξω απο το σπιτι τους. Ομως βγαινουν! Αρα με ενοχλει το βιβλιο.

Δεν προτεινα να μενουν οι βλακες μεσα στο σπιτι τους σε καμια περιπτωση(αν και θα ηταν καλο αυτο ε?:fear::mrgreen:) οπως παρανοησες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...