Προς το περιεχόμενο

Όταν θέλεις κάτι παρά πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί να το αποκτήσεις (Coelho).

angelina_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Not okay. Check yours.

To εκανα.

Natural law or the law of nature (Latin: lex naturalis) has been described as a law whose content is set by nature and that therefore has validity everywhere.[1] As classically used, natural law refers to the use of reason to analyze human nature and deduce binding rules of moral behavior. The phrase natural law is opposed to the positive law (which is man-made) of a given political community, society, or nation-state, and thus can function as a standard by which to criticize that law.[2] In natural law jurisprudence, on the other hand, the content of positive law cannot be known without some reference to the natural law (or something like it). Used in this way, natural law can be invoked to criticize decisions about the statutes, but less so to criticize the law itself. Some use natural law synonymously with natural justice or natural right (Latin ius naturale), although most contemporary political and legal theorists separate the two.

Πηγη Wiki.

Αρα αυτο που αναφερεις ως παραδειγμα εμπιπτει στην κατηγορια possitive law. Οk τωρα?

Δημοσ.
To εκανα.

Natural law or the law of nature (Latin: lex naturalis) has been described as a law whose content is set by nature and that therefore has validity everywhere.[1] As classically used, natural law refers to the use of reason to analyze human nature and deduce binding rules of moral behavior. The phrase natural law is opposed to the positive law (which is man-made) of a given political community, society, or nation-state, and thus can function as a standard by which to criticize that law.[2] In natural law jurisprudence, on the other hand, the content of positive law cannot be known without some reference to the natural law (or something like it). Used in this way, natural law can be invoked to criticize decisions about the statutes, but less so to criticize the law itself. Some use natural law synonymously with natural justice or natural right (Latin ius naturale), although most contemporary political and legal theorists separate the two.

Πηγη Wiki.

Αρα αυτο που αναφερεις ως παραδειγμα εμπιπτει στην κατηγορια possitive law. Οk τωρα?

Οχι βεβαια. Δεν με ενδιαφερει για αυτο που μιλαει στο παραπανω αρθρο περι human nature και λοιπες βλακειες.

Εγω μιλαω για τους νόμους της φυσικης. Τα αξιωματα της φυσικης. Τα αντιστοιχα των μαθηματικων. Και οι νόμοι της φυσικης δεν ισχυουν παντου και παντα και μπορει να καταριφθουν.

Πχ επρεπε ο Νανοπουλος να σε ακουσει και να παψει να ασχολειται με το αν πραγματι ο νομος της φυσικης που ειπε ο Αινσταιν και δεχομαστε ως αληθη εως τωρα, οτι η ταχυτητα του φωτος ειναι σταθερη και ανεξαρτητη απο την ταχυτητα της πηγης ή του παρατηρητη, ειναι αληθης ή οχι. Επρεπε να δεχτει οτι ειναι αληθης αφου συμφωνα με το αρθρο σου ειναι νόμος της φυσικης και πρεπει να μην λεμε κουβεντα.:-(

• Moderators
Δημοσ.
Οχι βεβαια. Δεν με ενδιαφερει για αυτο που μιλαει στο παραπανω αρθρο περι human nature και λοιπες βλακειες.

Εγω μιλαω για τους νόμους της φυσικης. Τα αξιωματα της φυσικης. Τα αντιστοιχα των μαθηματικων. Και οι νόμοι της φυσικης δεν ισχυουν παντου και παντα.

Οποτε αν καταλαβα καλα, συγκρινεις τους νομους της φυσικης και των μαθηματικων με την ωρα ελευσης ενος τραινου, σωστα?

Αν ναι, mea culpa, δεν συνεχιζω, δεν θα βγει κατι.

Δημοσ.
Οποτε αν καταλαβα καλα, συγκρινεις τους νομους της φυσικης και των μαθηματικων με την ωρα ελευσης ενος τραινου, σωστα?

Αν ναι, mea culpa, δεν συνεχιζω, δεν θα βγει κατι.

Δεν καταλαβες καλα. Καμια σχεση βασικα με αυτα που ειπα/εννουσα(ισως παρανοησες τα λεγομενα μου).

• Moderators
Δημοσ.

Αλλά αν ενας φυσικος νόμος λεει οτι το τρενο θα περασει στις 7:20, τοτε πιστευω οτι το τρενο θα περασει στις 7:20 εχοντας παντα στο βαθος του μυαλου μου οτι υπαρχει και μια ελαχιστοελαχιστη πιθανοτητα να μην περασει στις 7:20.

Φιλτατε απλως διαβαζω τα γραφομενα σου και αποκωδικοποιω την σημασια των λεξεων που γραφεις.

Εδω λες πως αν ενας φυσικος νομος λεει κλπ κλπ. Εγω σου λεω πως ενας φυσικος νομος ΔΕΝ μπορει να λεει κατι τετοιο εξ'ορισμου.

Εγω μιλαω για τους νόμους της φυσικης. Τα αξιωματα της φυσικης. Τα αντιστοιχα των μαθηματικων. Και οι νόμοι της φυσικης δεν ισχυουν παντου και παντα και μπορει να καταριφθουν.

Εδω παλι, λες πως μιλας για τους νομους της φυσικης. Ως απαντηση σε αυτο που σου εγραψα. Συνδεοντας απαντηση σου και αρχικη δηλωση μου με αυτα που γραφεις, το μυαλο μου αποκωδικοποιησε συγκριση του παραδειγματος σου με το τραινο και μιας μαθηματικης ή φυσικης θεωριας. Εννουσες κατι αλλο?

Τελος παντων λογω του οτι τα μαθηματικα και η φυσικη δεν ειναι το πεδιο μου και επειδη παιζει να ειμαι στα ορια trolling με δεδομενο το αρχικο θεμα, αποχωρω προσωρινα απο την συζητηση και μενω να παρακολουθω :-)

Δημοσ.
Γιατι μπορεις να πεις με βεβαιοτητα οτι το συμπαν δεν εχει λογικη και δεν προβαινει σε ενεργειες πανω στα υλικα που το απαρτιζουν πχ πανω τους ανθρωπους?

Για δωσε την αποδειξη ή αλλιως απεσυρε την παραπανω προταση σου.

Νομίζω πως έχω την απόδειξη η οποία είναι και πολύ απλή ώστε μπορεί να είναι και σκέψη ενός 10χρονου... Τώρα γιατί αναλύετε επιστήμες και χολοσκάτε, δεν το καταλαβαίνω.

Ας πάρουμε τους ορισμούς. Καταρχήν το σύμπαν είναι το σύνολο όλων αυτών που υφίστανται, ζωντανών οργανισμών και μη, δεν είναι ένας οργανισμός/μια οντότητα. Και όταν λέμε ότι το σύμπαν συνομωτεί για οτιδήποτε(yeah right), εννούμε ότι οι ζωντανοί οργανισμοί που το αποτελούν το κάνουν αυτό. Ύστερα κατανοούμε ότι αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί για να συνωμοτήσουν altogether πρέπει να έχουν βούληση, λογική κτλ κτλ. ΠΩΣ τα αποκτούν αυτά ;;

Έχοντας εγκέφαλο. So simple που ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί παιδεύεσαι εσύ και όποιος άλλος. Ο εγκέφαλος είναι η πηγή λογικών, βουλήσεων, σκέψεων, ιδεών και ηλίθιων γνωμικών. Και χωρίς αυτόν, πάπαλα. Αμέσως μετά βλέπεις ότι μέχρι στιγμής μόνο οι άνθρωποι περιλαμβάνουν έναν εγκέφαλο μέσα τους, οπότε όχι, η μεγάλη Άρκτος δεν συννενοήθηκε με τον Άρη για να ξεμοναχιαστείς εσύ με τη Μαρία.

Και ό,τι ακριβώς είπε το παιδί από δω.

Κάτι τελευταίο. Ας υποθέσουμε ότι ναι, το σύμπαν έχει λογική και ελεύθερη βούληση και είναι super cool κλπ. Τι είναι ρε παλικάρια η θέληση για να την δει ότι την έχεις μπόλικη το σύμπαν ; Μέσα στο μυαλό μας είναι όλα. Άϋλη είναι η θέληση, δεν την αγοράζεις με το κιλό.

Δημοσ.

Kοιταχτε εγω βασικα μενω στο attitude το οποιο ειναι ψυχολογικα πιο υγιες.Δλδ ενας ανθρωπος που σε γενικες γραμμες δεν μεγαλοποιει ουτε την τυχη ουτε την θεληση αλλα εχει πιστη περισσοτερο στην θεληση απο την τυχη τοτε φανταζομαι ειναι πιο προσαρμοσμενος ψυχολογικα αρα κ λειτουργει γενικα καλυτερα σε τετοιες περιπτωσεις απο τον μιζερο,απαισιοδοξο,κλαφτη κ καταστροφολογο.

Εμενα με εξυπηρετει ο Κοελιο οπως τον μεταφραζω εγω μεσα στο μυαλο μου.Καποιος αλλος μπορει να κλαιγεται με τις μερες κ να χτυπιεται οτι η μοιρα τον αδικησε αλα Ξανθοπουλος φαση(εδω μπαινει κ ενα κλαψιαρικο μπουζουκι με δραματικη κορυφωση).Ειναι πως την βλεπεις βασικα

Δημοσ.
Ειμαι σιγουρος οτι η θρησκεια μου ειναι ανικητη.

Και εγώ είμαι σίγουρος γι'αυτό, έχει αποδειχθεί πολλάκις.

:whistle:

Δημοσ.

Τι Θες Να Πεις Με Αυτό?

Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής: Το Ψέμα και το Κατασκευασμένο πρέπει να φουσκώσουν τα φτερά τους για να έχουν βαρύτητα, σημασία. Αν είναι βέβαια διατεθειμένος κανείς να εξισώσει τον λόγο με το ψέμα και την ανακρίβεια, και τον θεό με το λόγο.

Δημοσ.
Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής: Το Ψέμα και το Κατασκευασμένο πρέπει να φουσκώσουν τα φτερά τους για να έχουν βαρύτητα, σημασία. Αν είναι βέβαια διατεθειμένος κανείς να εξισώσει τον λόγο με το ψέμα και την ανακρίβεια, και τον θεό με το λόγο.

Δεν νομίζω να ήθελε να πει αυτό ο ClouD.

Επίσης καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε αν μιλάμε κυριολεκτικά (με τα λεγόμενά μας να έχουν αντίκρουσμα στην πραγματικότητα) ή αν μιλάμε μεταφορικά διότι αν μιλάμε μεταφορικά δεν έχω τίποτα να πω πάνω στο θέμα.

Δημοσ.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε μέρες για το τι ήθελε να πει o ClouD.

Η λέξη κυριολεκτικό, δεν θα εμφανιζόταν ποτέ στα πρακτικά της συζήτησης.

επίσης αντίκρουσμα της πραγματικότητας είσαι και φαίνεσαι.

Δημοσ.
εγώ έχω αποδείξεις πως όταν θες πραγματικά κάτι το σύμπαν συνωμοτεί για να μη το αποκτήσεις.

Xaxaaa! Εννοείται όμως!!!:P:p:p

Λες να γράψουμε δική μας θεωρία για αυτό;:lol:

Δημοσ.

Αντίκρισμα μωρέ, γράψε λάθος. Έχω καιρό να...

---------- Προσθήκη στις 21:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:16 ----------

γράψω την φράση

---------- Προσθήκη στις 21:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:19 ----------

και την ξέχασα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...