Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα, εδω και λιγο καιρο, αντιμετωπίζω ένα ψιλοπροβληματάκι στο PC. Μου πετάει μπλε οθόνες σε άκυρες στιγμές, χωρίς να βρίσκεται ο υπολογιστης under load, κατα το σερφάρισμα η γράφοντας στο word η και οταν το PC ειναι σε idle.Τον υπολογιστή τον έχω εδω και εναν χρόνο περίπου και τα προβληματα άρχισαν τον τελευταίο μήνα. Συμβαίνουν και σε windows xp professionaλ sp3 x 32 και σε windows 7 ultimate x64, φρεσκοεγκατεστημένα και τα 2. Πριν καμια βδομαδα, είχα ανεβάσει λίγο τον CPU στα 3,6Ghz απο 3,00 που ειναι stock αλλλα ειδα οτι τα κρασαρισματα αυξανονταν και τα εχω ολα stock πλεον.Και επειδη θελω να ασχοληθω σιγα σιγα με overclocking , θα θελα να ξερω τι μπορει να φταιει. Τα speccs ειναι : CPU QUAD CORE Q9650 Ram GEIL GV34GB1600C8DC DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT CPU cooler (τον κραταει κατω απο 60 βαθμους full load me prime 95 και στα 3 modes οποτε θεμα με τη θερμοκρασια δεν νομιζω να υπαρχει.) ZALMAN CNPS9900 α και το συστημα ειναι πανω σε UPS 700 watt, της belkin δεν θυμαμαι ποιο συγκεκριμένο μοντελο. παρακατω παραθετω photos με οτι νομιζω μπορει να χρειαστει (αλλα και ενα prime 95 που μου κουτσουρεβει τους cores 1,4 ) CPU: RAM: Prime 95
Neo106 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Αφου λες οτι το παθαινει ακομη κι οταν δεν ειναι σε φορτο, το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι ο σκληρος.Κανει κανα περιεργο θορυβο? Μπορεις επισης να πας στο control panel/administrative tools/event viewer και να κοιταξεις εκει τι error εχει loggαρει μπας και σου δωσει καμια ενδειξη για το προβλημα.
marios_geo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Εγώ θα αναζητούσα το πρόβλημα στο τροφοδοτικό (αν επαρκεί) και μετά στις μνήμες (υπάρχουν κάτι προγραματάκια που κάνουν memory check)
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Αφου λες οτι το παθαινει ακομη κι οταν δεν ειναι σε φορτο, το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι ο σκληρος.Κανει κανα περιεργο θορυβο?Μπορεις επισης να πας στο control panel/administrative tools/event viewer και να κοιταξεις εκει τι error εχει loggαρει μπας και σου δωσει καμια ενδειξη για το προβλημα. Thanks για τη γρηγορη απαντηση, ο σκληρος δεν κανει περιεργο θορυβο η τίποτα τέτοιο και στο event viewer δεν εχει errors που να κολλανσε στο crash βγαζει κανα 2 που και που αλλα σε ασχετα χρονικα δαστηματα μιση ωρα πριν το crash και παρπαανω, ---------- Προσθήκη στις 01:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:58 ---------- Εγώ θα αναζητούσα το πρόβλημα στο τροφοδοτικό (αν επαρκεί) και μετά στις μνήμες (υπάρχουν κάτι προγραματάκια που κάνουν memory check) Τhanx επισης για το response το PSU einai 850 watt zalman δεν νομιζω να κολαει εκει οσο για κανα memtest εχεις δικιο, πρεπει να τρεξω ενα, μπορεις να προτεινεις καποιο;;
marios_geo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Έχει τύχει να δω να παίζει η τάση του τροφοδοτικού χωρίς αιτία. Ναι μεν είναι καλό το τροφοδοτικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το Speedfan νομίζω ελέγχει τα Volts.
Neo106 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Εγώ θα αναζητούσα το πρόβλημα στο τροφοδοτικό (αν επαρκεί) και μετά στις μνήμες (υπάρχουν κάτι προγραματάκια που κάνουν memory check) Ξεκινα να τρεχεις 1-1 τα διαγνωστικα αρχιζοντας απο μνημες.Κατεβασε το memtest απο εδω http://www.memtest.org/download/4.10/memtest86+-4.10.iso.zip γραψτο σε ενα cd και τρεξτο για 6-7 ωρες. Αν δεν βγαλει error κατεβασε το hdtune και τσεκαρε τον σκληρο.Επισης αν μπορεις δες απο κατω την πλακετα του σκληρου εχει κατι ασπρα pins.Αν εχουν μαυρισει τοτε η πλακετα αργοπεθαινει. Αν και παλι βγουν ολα ενταξει τοτε μαλλον ειναι το τροφοδοτικο οπως λεει ο φιλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Έχει τύχει να δω να παίζει η τάση του τροφοδοτικού χωρίς αιτία. Ναι μεν είναι καλό το τροφοδοτικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το Speedfan νομίζω ελέγχει τα Volts. το speedfan μου λεει αυτα:
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ξεκινα να τρεχεις 1-1 τα διαγνωστικα αρχιζοντας απο μνημες.Κατεβασε το memtest απο εδω http://www.memtest.org/download/4.10/memtest86+-4.10.iso.zip γραψτο σε ενα cd και τρεξτο για 6-7 ωρες.Αν δεν βγαλει error κατεβασε το hdtune και τσεκαρε τον σκληρο.Επισης αν μπορεις δες απο κατω την πλακετα του σκληρου εχει κατι ασπρα pins.Αν εχουν μαυρισει τοτε η πλακετα αργοπεθαινει. Αν και παλι βγουν ολα ενταξει τοτε μαλλον ειναι το τροφοδοτικο οπως λεει ο φιλος. To memtest το κατεβασα και θα το βαλω να τρεχει ως το πρωί.
marios_geo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 το speedfan μου λεει αυτα: [ATTACH]32972[/ATTACH] Κάτι δεν μου αρέσει στο 3.3V. Γιατί λέει 0? Δεν κατεβάζεις και το pc alert.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Λοιποοοον το memtest απο τωρα εχει βγαλει : ops double post me to #12
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Κάτι δεν μου αρέσει στο 3.3V. Γιατί λέει 0? Δεν κατεβάζεις και το pc alert. θα το βαλω κι αυτο μολις τελειωσει το memtest, thanx
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 To memtest το κατεβασα και θα το βαλω να τρεχει ως το πρωί. το memtest εχει βγαλει:
Neo106 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Το memtest το εμπιστευομαι απολυτα, οταν αλλαξα τη μνημη που εβγαζε σφαλματα δεν ξαναειχα bsod. Αφου και οι μνημες εχουν lifetime εγγυηση τοτε πας σφαιρα για αλλαγη.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Χίλια ευχαριστώ σε όλους σας. Μια τελευταία ερώτηση : οι μνήμες ειναι 2χ2 gb, να τις παω και τις 2 η να κανω ξεχωριστα τεστ στο καθε dimm για να βρω ποιο ειναι faulty ??? αυτες ειναι: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553038 έχω και το κουτί και (να μην ανοιγω αλλο topic)ποιες θα μου προτεινατε σε αντικατασταση αυτων αν δεν εχουν τις ίδιες (γιατι δεν τις βλεπω διαθεσιμες)....?? μιλαμε για ddr3, κατα προτιμηση στα 1600 mhz για να ανεβασω και τον q9650
Neo106 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Τις μνημες τις πας οπως ειναι σετακι αφου ετσι σαν σετακι το αγορασες. Σου ευχομαι μονο να μην αναγκαστεις να βρισεις και να γινεις μ@λ@κας για να στις αλλαξουν γρηγορα γιατι και απο εμπειρια αλλα και οπως θα εχεις διαβασει εδω μεσα το κιτρινομαγαζο πασχει απο after sales support. Αν εισαι παντως εντος DOA δλδ 7 ημερολογιακες μερες απο την αλλαγη σου αλλαζουν το προιον χωρις κανενα προβλημα. Good luck m8!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.