beriberi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Πριν αρχίζουμε να κατηγορούμε την Apple για τα κακής ποιότητας υλικά ας απαντήσουμε σε 3 ερωτήσεις. Ερώτηση 1η. Από τι αποτελείται η παστα; Από το θερμοαγώγιμο υλικό (που κάνει την δουλειά) και τον διαλύτη (που της δίνει υγρή μορφή και της επιτρέπει να μπαίνει σε όλες τις εσοχές CPU και ψύκτρας). Ο διαλύτης μπορεί να εξατμιστεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αλλά το θερμοαγώγιμο υλικό έχει μείνει εκεί που πρέπει. Η πάστα δεν μεταφέρει θερμότητα επειδή είναι υγρή αλλά επειδή έχει συγκρεκριμένη χημική σύνθεση. Ερώτηση 2η. Τι είναι το κακής ποιότητας υλικό που χρησιμοποιεί η Apple; Google is your friend: http://mac.macrecycling.com/thermal-grease-x23-05g-macbookpro-131517-p-100901.html Ερώτηση 3η. Πόσο καλή είναι η ShinEtsu X-23; Το αυτό: http://forums.legitreviews.com/about9341.html
ixthy Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δηλαδή η πάστα της Apple είναι η καλύτερη τελικά!!! False alarm παίδες!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 αρκεί βέβαια να υπάρχει η σωστή ποσότητα, γιατί αν είναι παντού όπως στις φωτογραφίες του αρχικού post τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά...
alexioualexios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 @ beriberi τα είδα τα λίνκ τα οποία έβαλες και σε ευχαριστώ πολύ. Το θέμα όμως είναι ότι πρώτον όλα τα υλικά και ειδικά τα υψηλής τεχνολογίας, αναλώσιμα, έχουν ένα όριο ζωής ή μία ημερομηνία λήξης. Δε ξέρω αν εσύ αυτά τα κομμάτια που είδες στην φωτό μπορείς να πεις ότι αυτό το πράγμα είναι σε κατάσταση αρίστης λειτουργίας... Να σε ρωτήσω κι όλας. Στο πρώτο λινκ δεν έχει το Macbook Pro 17" @ 2.8GHz. Άρα; Κοιτάμε λάθος υλικό ή βάλανε λάθος υλικό; Δεύτερον βλέπεις ότι και αυτή που έβαλα είναι στην δεύτερη θέση. Καθόλου άσχημα έτσι; Βέβαια στην σελίδα της εταιρείας η εταιρεία λέει ότι για να έρθει σε πλήρη κατάσταση λειτουργίας θα χρειαστεί από 100 έως 300 ώρες. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα που βλέπεις στο βίντεο είναι στις 20 ώρες λειτουργίας. Οπότε θα έπρεπε να δεις την πάστα όχι στην ιδανική της μορφή, δηλαδή όπως στα συγκριτικά όπου βγήκε από την σύριγγα και "ψήθηκε" αλλά να μου πεις κατά πόσο το έχεις δει εσύ αυτό το χάλι αλλού σε καινούργιο μηχανάκι. Γιατί ένα LG netbook που έχω (250€) έχει σε πολύ καλύτερη κατάσταση πάστα 8 μήνες μετά.
NT1G Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 @ beriberi Οτι μετά από την καινούργια πάστα είχε -10 οC κάτω θερμοκρασία δεν μας λέει κάτι για την προηγούμενη;
firewalker Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ πάστα καλή ποιότητας ξεραμένη.
beriberi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ξαναλέω ότι οι μηχανικές ιδιότητες της πάστας (υγρή, πηχτή , ξερή κτλ) δεν έχουν να κάνουν με τις θερμικές της ιδιότητες. Αν διαβάσετε λίγο σε ξένα fora (εδώ πχ http://www.realredraider.com/vbulletin/showthread.php?t=12661) θα δείτε ότι η συγκεκριμένη παστα είναι αρκετά ξερή από την μαμά της. Οταν κάποια στιγμή άνοιξα πριν 2-3 μήνες (λόγω κοκακόλας.. ) το δικό μου MBP (17'' 2008) η πάστα ήταν ακριβώς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δηλαδή ένα πολύ λεπτό στρώμα εκεί που ακουμπάει το chip και παχιά "ξερά" περιθώρια εκεί που ξεχείλιζε. Αν διαβάσετε και τις οδηγίες χρήσης στο πρώτο link που έβαλα, με την ποσότητα που προτείνεται το ξεχείλισμα είναι φυσιολογικό. Τέλος θα ήθελα να πω ότι η πτώση της θερμοκρασίας επιτεύχθηκε, οπως διαβάζω στο αντίστοιχο θέμα στο maclife, με την αλλαγή της πάστας ΚΑΙ το καθάρισμα της ψύκτρας... Η δικιά μου μετά από σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας είχε τα μισά πτερύγια της βουλωμένα από απροσδιόριστης φύσης υλικά . Οταν την καθάρισα έριξα και εγώ την θερμοκρασία 4-5 βαθμούς..
pan-pan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Και χωρίς να θέλω να γίνω δικηγόρος του διαβόλου αφού οι γνώσεις μου περί παστών δεν είναι αρκετές για να εκφέρω άποψη αλλά μήπως σημασία θα είχε να δούμε την διαφορά στην θερμοκρασία μετά απο 1300 ώρες με την νέα πάστα;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δεν έχει κανένα αυτοκόλλητο πάνω από κάποια βίδα στην μητρική. Καμία ταινία πουθενά. Κανένα "σημάδι" παραβίασης.Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Δε με χάλασε όμως καθόλου.... ---------- Προσθήκη στις 02:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:42 ---------- Τώρα το σκέφτηκα... Λέτε η ξεραμένη πάστα να είναι σημάδι εγγύησης;; Την εγγύηση την ξεχνάς μιας και το έκανες ...βίδες! Όλα τα προϊόντα της Apple έχουν πάνω τους ειδικά σημεία που φαίνεται ακόμη και αν απλά άνοιξες το κάτω καπάκι! Επίσης το ότι τράβηξες τις ψύκτρες και τις ξεκόλλησες από τους επεξεργαστές, προφανώς και κατέστρεψε ακόμη περισσότερη την πάστα η οποία όταν όλα ήταν στη θέση τους, δεν ήταν σε τόσα κομματάκια...
alexioualexios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ξαναλέω ότι οι μηχανικές ιδιότητες της πάστας (υγρή, πηχτή , ξερή κτλ) δεν έχουν να κάνουν με τις θερμικές της ιδιότητες. Αν διαβάσετε λίγο σε ξένα fora (εδώ πχ http://www.realredraider.com/vbulletin/showthread.php?t=12661) θα δείτε ότι η συγκεκριμένη παστα είναι αρκετά ξερή από την μαμά της. Οταν κάποια στιγμή άνοιξα πριν 2-3 μήνες (λόγω κοκακόλας.. ) το δικό μου MBP (17'' 2008) η πάστα ήταν ακριβώς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δηλαδή ένα πολύ λεπτό στρώμα εκεί που ακουμπάει το chip και παχιά "ξερά" περιθώρια εκεί που ξεχείλιζε. Αν διαβάσετε και τις οδηγίες χρήσης στο πρώτο link που έβαλα, με την ποσότητα που προτείνεται το ξεχείλισμα είναι φυσιολογικό. Τέλος θα ήθελα να πω ότι η πτώση της θερμοκρασίας επιτεύχθηκε, οπως διαβάζω στο αντίστοιχο θέμα στο maclife, με την αλλαγή της πάστας ΚΑΙ το καθάρισμα της ψύκτρας... Η δικιά μου μετά από σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας είχε τα μισά πτερύγια της βουλωμένα από απροσδιόριστης φύσης υλικά . Οταν την καθάρισα έριξα και εγώ την θερμοκρασία 4-5 βαθμούς.. δε ξέρω αν πρόσεξες που λέω ότι ούτε το δάκτυλο μου δε λέρωσα. την έσπρωχνα με πλαστικό κατσαβίδι και εκείνη έσπαγε σε κομμάτια. Πάντως αν άνοιγα το Macbook και εγώ μετά από δύο χρόνια και έβλεπα αυτό το θέαμα δε θα με χαλούσε το καθόλου. Τώρα για το Maclife αν θες δώσε μου ένα λινκ να δω που είναι αυτό που λες. Γιατί σε κάποιο ποστ απαντάω σε έναν που ρωτάει να το ανοίξει ή όχι και του λέω να ανοίξει απλά το καπάκι και να δει τις μαύρες σχάρες επειδή συνήθως εκεί πιάνει σκόνη και τρίχες. Την εγγύηση την ξεχνάς μιας και το έκανες ...βίδες! Όλα τα προϊόντα της Apple έχουν πάνω τους ειδικά σημεία που φαίνεται ακόμη και αν απλά άνοιξες το κάτω καπάκι! Επίσης το ότι τράβηξες τις ψύκτρες και τις ξεκόλλησες από τους επεξεργαστές, προφανώς και κατέστρεψε ακόμη περισσότερη την πάστα η οποία όταν όλα ήταν στη θέση τους, δεν ήταν σε τόσα κομματάκια... Ναι ρε bill εννοείται ότι δεν ήταν έτσι όταν ήταν κουμπωμένη. Έτσι έγινε όταν προσπάθησα να την καθαρίσω. Πάντως για την εγγύηση που λες, ξέρεις κάποιο κρυφό σημείο που δεν είδα εγώ; Γιατί στο εγχειρίδιο χρήσης του Macbook σου δείνει οδηγίες για το πως θα ανοίξεις το καπάκι και θα αλλάξεις τις μνήμες. Δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζεις...
beriberi Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Σε ότι αφορά το Maclife μπορεί και να κατάλαβα λάθος, αλλά συνήθως όταν ανοίγεις κάτι για να του αλλάξεις πάστα του ρίχνεις και ένα φύσημα . Η πάστα του δικού μου ήταν ακριβώς όπως την περιγράφεις όταν την έβγαλα, αλλά και αυτή που έβαλα ήταν ξερή και δεν άφηνε σημάδια στο χέρι. Πάντως δουλεύει... Πάντως σε ότι αφορά την εγγύηση, αν κάποιος τεχνικός που θα το ανοίξει δει άλλη πάστα αντί της εργοστασιακής μάλλον κάτι θα υποψιαστεί...
liopyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Και χωρίς να θέλω να γίνω δικηγόρος του διαβόλου αφού οι γνώσεις μου περί παστών δεν είναι αρκετές για να εκφέρω άποψη αλλά μήπως σημασία θα είχε να δούμε την διαφορά στην θερμοκρασία μετά απο 1300 ώρες με την νέα πάστα; Το αυτό.
ixthy Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Ρε παιδιά μη λέτε άλλο για πάστες, μου τρέχουν τα σάλια! Εεε ρε και να 'χα τώρα μια σοκολατίνα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.