alexioualexios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Καλησπέρα καλησπέρα... με προβλημάτιζε καιρό η θερμοκρασία στον φορητό όπως όλους. Με προβλημάτιζε πιο πολύ το ότι έβλεπα στο iStatmenus να έχει ο πυρήνας π.χ 80oC και η ψήκτρα να είναι σχεδόν 20oC κάτω. Σε μία βάρδια βαριόμουνα οικτρά. Τόσο που αποφάσισα να ανοίξω το Macbook και να του αλλάξω την θερμοαγώγιμη πάστα. Το σκεφτόμουν καιρό αλλά δεν ήθελα να πιστέψω ότι αυτή η αλλαγή θα οδηγούσε πουθενά. Το αγόρασα στα μέσα Απρίλη 2010. Δηλαδή το μηχανάκι δουλεύει σχεδόν 1300 ώρες. Λέω θα το ανοίξω να δω και πως είναι. Είδα τις οδηγίες σε αυτόν τον οδηγό MacBook Pro 15" Unibody Teardown και εύκολα κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν. Τέσπα. Άνοιξε. Περίμενα να δω εκείνα τα αντιπαθητικά "αυτοκόλλητα" θερμοαγώγιμης πάστας. Υπήρχε η κλασσική πάστα ρευστής μορφής. Αν και χάρηκα στην αρχή, μόλις την ακούμπησα ξενέρωσα τελείως. Δε ξέρω τι έγινε και σε τόσες ώρες πέτρωσε. Μπορείτε να δείτε και εσείς πόσο σκληρή ήταν μιας και έγινε κομμάτια. Ούτε το δάκτυλο μου δε λέρωσα. Τέλος πάντων. Αντικαταστάθηκε από την ArcticSilver Ceramique. Την χρησιμοποιώ σε όλους τους Η/Υ που μου φέρνουν και δεν έχω παράπονο. Σε idle δεν είδα μεγάλη διαφορά περίπου 2-3 βαθμούς κάτω. Στο πρώτο λινκ για το βίντεο έχω στον firefox αρκετές καρτέλες και αναπαράγω και βίντεο σε ιστοσελίδα. Στο δεύτερο βίντεο έχω πιο πολλές καρτέλες και μάλιστα αναπαράγω και ένα βίντεο σε 1080p στo Youtube. Προσπάθησα για ένα 4Κ αλλά δεν έχω καλή σύνδεση οπότε το μετάνιωσα μετά και έτσι αναγκάστηκα να αναπαράγω το 1080p. Η διαφορά στις θερμοκρασίες είναι περίπου 10oC κάτω. Τυχαίο; Δε νομίζω... Να υπενθυμίσω ότι λόγω του iShowU HD η θερμοκρασία που βλέπεται είναι ανεβασμένη. Χωρίς το πρόγραμμα να "τραβάει" βίντεο η θερμοκρασίες λειτουργίας είναι σχεδόν 8oC κάτω. Εδώ είναι το λινκ από το πρώτο βίντεο (με πάστα της Apple) http://www.youshare.com/alexiou_mrn/...98963.flv.html και εδώ το δεύτερο βίντεο (με πάστα της Arcticsilver) http://www.youshare.com/alexiou_mrn/...96c4e.flv.html ***κατεβάστε το original file για να τα δείτε πολύ καλύτερα. Ορίστε και οι δύο κάρτες και ο επεξεργαστής. Μετά από αυτό πιστεύω ότι αρκετοί πρέπει να ψαχτούν και να αλλάξουν τις πάστες τους προληπτικά. Γιατί αν ξεράθηκε, το να ζεσταίνεται το μηχανάκι νομίζω είναι αναμενόμενο. Κάπως έτσι μάλλον βγήκε η φήμη ότι τα μηχανάκια της Apple είναι ζεστά μηχανάκια. Καλή συνέχεια... Αλεξίου Αλέξιος.
kebinB Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 αυτό με τη πάστα το έχω ακουστά εδώ και καιρό απο την εποχή των CoreDuo στα macbook pro που πιάνανε 100αρια για τη πλάκα. αρκετοί τολμηροί προχωρήσανε άλλι πάλι μείνανε πίσω. well done, great job.
ixthy Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Τι να πω ρε παιδιά... Λυπηθήκανε να βάλουν μια καλή πάστα;;;; Απίστευτο μου φαίνεται!!!
alexioualexios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Όχι όμορφο θέαμα για ένα notebook των 2.600€ ε; Κάπως έτσι καταρρίπτονται οι θρύλοι... Ξέχασα να πω δύο λόγια για το μηχανάκι: MacBook Pro 5,2 (17") Core 2 Duo @ 2.8GHz RAM 4 GB @ 1067MHz DDR3 HDD 500 GB @ 7.200 rpm NVIDIA GeForce 9400M (256MB) + NVIDIA GeForce 9600M GT (512MB)
pcfan Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δεν είναι μόνο που βάζουν θερμοαγώγιμη πάστα του κιλού βάζουν και ένα κιλό πάστα πάνω στον επεξεργαστή!
tr3quart1sta Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 αυτη η επεμβαση μπορει να εχει επιπτωσεις στην εγγυηση??
kebinB Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 αυτη η επεμβαση μπορει να εχει επιπτωσεις στην εγγυηση?? πιστεύω πως είναι αυτονόητο
alexioualexios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δεν έχει κανένα αυτοκόλλητο πάνω από κάποια βίδα στην μητρική. Καμία ταινία πουθενά. Κανένα "σημάδι" παραβίασης. Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Δε με χάλασε όμως καθόλου.... ---------- Προσθήκη στις 02:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:42 ---------- Τώρα το σκέφτηκα... Λέτε η ξεραμένη πάστα να είναι σημάδι εγγύησης;;
Cue Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ενδιαφέρον αλλά MB ούτε που έχω διάθεση να ανοίξω. Τα κανα πριν 10 χρόνια, δεν μπορώ άλλο να ασχολούμαι. Συγχαρητήρια πάντως.
kebinB Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 αλέξη κάνε το κόπο να περάσεις τα λινκ απο τις εικόνες σε ώστε να μην ανοίγουμε tabs tabs tabs
alexioualexios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 αλέξη κάνε το κόπο να περάσεις τα λινκ απο τις εικόνες σε ώστε να μην ανοίγουμε tabs tabs tabs done... .
Tablet Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ψήσου να το στειλεις στην apple-gizmodo-macrumors κλπ.. Μονο ξεφτίλα..
Tablet Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Mονο καλο θα κανεις βασικα..αν βγει κατι τετοιο στη φορα που δεν εχει ξαναγινει θα τους ταρακουνήσει παρα πολυ ιδιαίτερα σ'αυτη την περιοδο που διανύουμε ..Και στειλτο και στην ιδια την apple στην αμερικη να δουμε τη θα σου απαντησουν..Σε ολοκαινουργιο μηχανημα σαν το δικο σου ντροπη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.