panathas1908 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Παιδια ειχα ξανα ανοιξει θεμα σε λαθος τοπο και μου το μετεφεραν στο tv out faq πανω αλλα εκει κανεις δεν απαντα ... Λοιπον θελω να δω κανονικα οπως βλεπω στο pc μου να το δω στην τηλεοραση μου ομως και θελω να μου πειτε τι καλωδιο πρεπει να παρω ή τελοςπαντων τι πρεπει να κανω.. παιδια σορυ αν πω καμια λαλακια...εχω καρτα direct x kai tv grundig..και απο τι καταλαβα η tv μου εχει εισοδο για τα ασπρο κοκκινο και κιτρινο καλωδιο (αυτα του ps) εχει επησης και την γαλανη την φισα που διχνει η εικονα λιγο δεξια της μεσης πανω..και η καρτα μου αν καταλαβα καλα εχει μια απο τις 2 φισες που υπαρχουν στην εικονα και το στρογγυλο. Υ.Γ τις εικονες τις πειρα που τις εβαλε ενας φιλος στο προηγουμενο θεμα μου!
liopyr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Θέλεις να έχεις την Tv σαν δεύτερο display ή να καταργήσεις το monitor και να έχεις αυτή ως primary;
N0sferatus Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Τρόπος 1 : dvi to VGA adapter ( παίζει να χε κ στη συσκευασία τς κάρτας γράφικων σου) και καλώδιο VGA ( είναι η μπλε υποδοχή π έχει η Τιβι σου) = Αναλογική ανάλυση Τρόπος 2 : dvi tο hdmi καλώδιο (θα το βρεις στα 10-15€) και θα χεις ψηφιακή ανάλυση και την καλύτερη π μπορεί να υποστηρίξει η τηλεόραση σου.. Για ήχο απο τα ηχεία της τηλεόρασης πάρε ένα καρφί σε καρφί καλωδιακι = 2€ tops...
panathas1908 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Τρόπος 1 : dvi to VGA adapter ( παίζει να χε κ στη συσκευασία τς κάρτας γράφικων σου) και καλώδιο VGA ( είναι η μπλε υποδοχή π έχει η Τιβι σου) = Αναλογική ανάλυση Τρόπος 2 : dvi tο hdmi καλώδιο (θα το βρεις στα 10-15€) και θα χεις ψηφιακή ανάλυση και την καλύτερη π μπορεί να υποστηρίξει η τηλεόραση σου.. Για ήχο απο τα ηχεία της τηλεόρασης πάρε ένα καρφί σε καρφί καλωδιακι = 2€ tops... το 2ο καλωδιο μπαινει και παλι στην μπλε υποδοχη ?? επησης για τον ηχο δεν καταλβα τι καλωδιο εννοεις ονομασια δεν εχει να το ζητησω? (συγγνωμη αλλα οπως προειπα ειμαι εντελως αρχαριος) Θέλεις να έχεις την Tv σαν δεύτερο display ή να καταργήσεις το monitor και να έχεις αυτή ως primary; φιλε για καταλαβεις ..αποψε υπαρχουν καποια ποδοσφαιρικα ματσακια (φιλικα) και θελω να τα δω με παρεα στην tv ..τα βρισκω τα ματς δωρεαν απο το ιντερνετ (χωρις να εχω νοβα κ.λ.π) και θελω να τα δω απλα στην tv! αυτο ειναι ολο!
nzeppos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Με DVI-to-HDMI adapter και HDMI καλώδιο δεν θα έχει ήχο από την TV. Θα πρέπει αναγκαστικά να στείλει τον ήχο σε εξωτερικά ηχεία.
panathas1908 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Με DVI-to-HDMI adapter και HDMI καλώδιο δεν θα έχει ήχο από την TV. Θα πρέπει αναγκαστικά να στείλει τον ήχο σε εξωτερικά ηχεία. δηλαδη αν θελω ηχο θα πρεπει να αγορασω ενα εξτρα καλωδιο που να ενωνεται απο το pc σε μια απο τις υποδοχες της tv?
RcManiac Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ή αυτο που λες ή εχεις ηχο απο ανεξαρτητα απο την TV ηχεια .
panathas1908 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ή αυτο που λες ή εχεις ηχο απο ανεξαρτητα απο την TV ηχεια . δηλαδη απο το pc..που μαλον αυτο θα κανω! ευχαριστω για την βοηθεια παιδες να σται καλα!
N0sferatus Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 δηλαδη αν θελω ηχο θα πρεπει να αγορασω ενα εξτρα καλωδιο που να ενωνεται απο το pc σε μια απο τις υποδοχες της tv? Ακριβώς....εφόσον η κάρτα γραφικών σου δν έχει hdmi δν υπάρχει άλλη λύση...ακτος αν έχεις ηχεία στο πισι θα ακουστει απο εκεί.... Λοιπόν η 2η υποδοχή είναι μια Πολυ λεπτή π βλέπεις πάνω στην τηλ και αναγράφει hdmi εκεί η μια άκρη του καλωδιου και η άλλη στην κάρτα γραφικών σε οποιαδήποτε απτις 2 θύρες δν έχει σημασία.. Αν θες να ακούς ήχο απο τα ηχεία της τηλεόρασης ζητά ένα καλώδιο με ονομασίες ή ´´καρφι σε καρφί´´ ή ´´audio in to audio in ´´ ή ´´ jack to jack ´´ Δν είναι τίποτα περίπλοκο σκέψου το καλώδιο που καταλήγει στα ακουστικά σου, έτσι είναι απλά και απο τις δυο άκρες...
panathas1908 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ακριβώς....εφόσον η κάρτα γραφικών σου δν έχει hdmi δν υπάρχει άλλη λύση...ακτος αν έχεις ηχεία στο πισι θα ακουστει απο εκεί.... Λοιπόν η 2η υποδοχή είναι μια Πολυ λεπτή π βλέπεις πάνω στην τηλ και αναγράφει hdmi εκεί η μια άκρη του καλωδιου και η άλλη στην κάρτα γραφικών σε οποιαδήποτε απτις 2 θύρες δν έχει σημασία.. Αν θες να ακούς ήχο απο τα ηχεία της τηλεόρασης ζητά ένα καλώδιο με ονομασίες ή ´´καρφι σε καρφί´´ ή ´´audio in to audio in ´´ ή ´´ jack to jack ´´ Δν είναι τίποτα περίπλοκο σκέψου το καλώδιο που καταλήγει στα ακουστικά σου, έτσι είναι απλά και απο τις δυο άκρες... ok φιλε να σαι καλα!...θα τα κανω και αν συναντησω δυσκολιες θα ξαναποσταρω εδω!
nzeppos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 δηλαδη αν θελω ηχο θα πρεπει να αγορασω ενα εξτρα καλωδιο που να ενωνεται απο το pc σε μια απο τις υποδοχες της tv? Αυτό που εννοούσα πιο πριν είναι ότι αν ενώσεις το PC με την TV μέσω αντάπτορα DVI-to-HDMI δεν θα έχεις ήχο από την τηλεόραση. Δεν έχει σημασία αν θα βάλεις και έξτρα καλώδια ήχου, ώστε να συνδέσεις την κάρτα ήχου με κάποια είσοδο της TV. Εφόσον στην Grundig θα έχεις επιλεγμένη την πηγή HDMI, η τηλεόραση θα περιμένει να πάρει τον ήχο από την πηγή αυτή (δηλ. από το καλώδιο HDMI που συνδέεται στον αντάπτορα). Το DVI όμως υποστηρίζει μόνο εικόνα και όχι ήχο, άρα ο αντάπτορας θα στέλνει μόνο εικόνα στην τηλεόραση. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς εξωτερικά ηχεία. Αν έχεις κάποιο ηχητικό σύστημα home theater, τότε στείλε τον ήχο του PC εκεί. Αν όχι, τότε καλύτερα να ξεχάσεις αυτή τη λύση και να πας σε DVI-to-VGA adapter, στέλνοντας τον ήχο με ξεχωριστό (κόκκινο-άσπρο) καλώδιο. Άλλη λύση είναι ο μετατροπέας DVI-to-component, ώστε να στείλεις στην τηλεόραση 5 ακροδέκτες συνολικά (τρεις για το YPbPr και δύο για τον ήχο). (υπάρχουν βέβαια και άλλες λύσεις ή εξαιρέσεις, όπως σχετικά φθηνοί αντάπτορες που δέχονται για είσοδο DVI+SPDIF ήχο και βγάζουν HDMI, ενώ σε κάποιες τηλεοράσεις μπορείς να κάνεις map τον ήχο μιας πηγής σε κάποια άλλη)
panathas1908 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Παιδια με συγχωρειτε η καρτα φραφικων μου τωρα που ξανακοιταξα με το προγραμμα gpu-z ειναι μια ati radeon x300 series..
panathas1908 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 να πως ειναι η καρτα γραφικων μου ..το πρωτο ειναι το καλωδιο της οθονης και διπλα εχει ενα μικρο στρογγυλο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.