Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου DVD Recorder!!!

miandge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να πως μετά από 3 χρόνια συμβίωσης το Asus που είχα άρχισε σιγά-σιγά να τα φτήνει.

Πιο συγκεκριμένα, πήγα σήμερα να γράψω dvd που χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια(ΤΥ), και 2/3 μου τα έκαψε(τα έβγαλε off).Πιο συγκεκριμένα, έκανε σαν να αρχίζει την εγγραφή αλλά σκάλωσε τις 2/3 φορές στο 1%.

Και επειδή χρησιμοποιώ αρκετά συχνά το αντιγραφικό μου για δουλειά, λέω να το αλλάξω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Προσανατολίζομαι λοιπόν σε αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330659

Πώς σας φαίνεται σαν επιλογή με γνώμονα το ότι θα χρησιμοποιείται αρκετά;

ΥΓ: Εχθές, καθάρισα μέσα το pc μου από σκόνη(είχε γεμίσει τρελά θα έλεγα). Μήπως φταίει τίποτα τέτοιο για την συμπεριφορά του dvd writer σήμερα(δηλαδή ο καθαρισμός), ή απλά έτυχε;

Δημοσ.
Plextor και ξερο ψωμι.......Αν μπορεις να τα βρεις βεβαια πουθενα.

Αν οχι μετα ψηφιζω NEC.

Μπα, liteon είναι πλέον, χάλι μαύρο ειδικά το PX-B310U* που έχω δοκιμάσει είναι απλά απαράδεκτο ακόμα και για liteon.

*USB Blu-Ray combo :rolleyes:

Δημοσ.

1) Κατασκευαζονται απο την Liteon αλλα με διαφορετικα Specs. (Πολυ παλια που τα κατασκευαζαν μονοι τους και ολοι ωριοντουσαν γιατι ενω αλλα κοστιζαν 30ε αυτα εκαναν 120ε)

2) Καμια εταιρεια δεν εχει 5 χρονια on-site εγγυηση 3 ημερων οπως η Plextor.

Δημοσ.

2 χρόνια είναι και όχι 5, και πλέον απλά αλλάζει λίγο το firmware και δυστυχώς τίποτα άλλο (κάποιο br-rw ήταν pionner).

Όταν τα κατασκεύαζε η ίδια ή plextor μέχρι το 716 ή 760, άξιζαν τα λεφτά που έδινες, τώρα απλά είναι μέτρια.

Για να απαντήσω στην ερώτηση του miandge, εγω θα έπαιρνα optiarc 724xS h 726xS (όπου χ βάζουμε τα νούμερα 0 η 1= lightscribe η 3 = labelflash).

Δημοσ.

Δεν αλλαζει μονο το Firmware, αν γδυσεις ενα Plextor και ενα Liteon θα δεις μικροδιαφορες σε ολη την μοναδα. Περα απο αυτο εχεις δικιο, το εριξαν στα 2 χρονια collect and return, αυτο εγινε ομως και επειδη τωρα οι τιμες δεν διαφερουν και τοσο πολυ μεταξυ ενος Retail Samsung Πχ και ενος Plextor.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως το Plextor ξεφεύγει αρκετά σε τιμή(50 ευρώ κοντά) και δεν ξέρω αν είναι τέτοια η διαφορά που να αξίζει αυτά τα χρήματα.

Για τα optiarc τώρα, μήπως γνωρίζεται από που μπορώ να τα προμυθευτώ σε μαύρο χρώμα; (λόγω μαύρου tower)

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι πως το Plextor ξεφεύγει αρκετά σε τιμή(50 ευρώ κοντά) και δεν ξέρω αν είναι τέτοια η διαφορά που να αξίζει αυτά τα χρήματα.

Για τα optiarc τώρα, μήπως γνωρίζεται από που μπορώ να τα προμυθευτώ σε μαύρο χρώμα; (λόγω μαύρου tower)

Δεν αξίζει τα λεφτά του το Plextor.

7263 23 ευρώ

5260 19 ευρώ

Δημοσ.
Δεν αξίζει τα λεφτά του το Plextor.

7263 23 ευρώ

5260 19 ευρώ

Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.

Αύριο θα πάρω να μου φέρουν το 7263 ;)

Δημοσ.

Samsung πάρε και μακρυά απο Sony - Nec, Lg.

To τελευταίο Nec που είχα δεν μπορούσε να διαβάσει DVD που είχε γράψει το ίδιο.

Γενικά διάβαζε μόνο ή - ή μόνο +.

Η Sony με την Nec νομίζω συνεργάστηκαν και τώρα παίζει να εχουν συγχωνευτεί οι τεχνολογίες τους στον χώρο οπότε τρώει Χ και αυτή μαζί με την Nec.

Τώρα για τα LG που απο ότι λέν οι γνώστες μοιράζονται σχεδόν όλα τα μηχανικά μέρη τους με τα Asus, πρόσφατα μετέφερα όλη μου τη συλογή απο ταινίες σε σκληρό.

Περίπου 800 Giga δεδομένα ~ 200 DVDs

Το LG απο το HTPC μου έβγαζε σκάρτα ενα 40% των dvd που είχα τα data.

To Samsung τα διάβασε όλα εκτος απο 3-4 που φαινόντουσαν κατεστραμένα ακόμα και με γυμνό μάτι (φουσκωμένα, εντελώς γδαρμένα κτλ κτλ)

Τα DVD ήταν όλα χάλια αφού τα είχα σε κύλινδρους...

Επειδή αντέγραφα συνεχόμενα 20-30 DVD, το LG μετά απο κάποια ώρα κουραζόταν :lol: και έβλεπε ότι του βαζα σαν audio cd!!!

Το LG δίαβαζε απο 1-8mb/s το samsung απο 6-14mb/s και μόνο όταν ήταν πολύ άσχημη η κατάσταση του dvd έπεφτε πιο κάτω.

Samsung λοιπόν για να μην εχεις κανένα πρόβλημα.

Το μόνο + του LG ηταν πως αντέγραφε λίγο πιο γρήγορα τα απλά cd 3.3mb/s αντί 2,6m/s αλλά και εκεί το samsung είχε μικρότερα % αποτυχίας.

Οταν τα δα αυτά συνέχισα την διαδικασία απο το samsung μέχρι τέλους και βρήκα πραγματικά την υγειά μου.

Και τα pioneer είναι καλά αλλά δεν ξέρω αν θα βρείς να αγοράσεις.

Δημοσ.

Eπειδή κοιτάω και εγώ για ένα dvd-rw...

-Τα Plextor απ' όσο είδα και εγω πανάκριβα! Γιατί τοσο πολυ όμως;

μεταξύ των παρακάτω, ποιο θα προτιμούσατε;

- http://www.shop13.gr/asus-16x-dvd-rw-sata-black-90-d40fib-ubn10-p-89694.html

- http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330659

Samsung είχα παλιότερα ενα dvd-rom, αθλιο!!! Για να διαβάσει dvd επρεπε να είναι στην απολυτα τυχερη σου μερα! Οπότε ειναι λιγο ψυχολογικο...

Δημοσ.

το 24χ της asus είναι πολύ καλό, μπορείς και να του περάσεις το firmware απο Liteon αν θες, το lg είναι καλό αλλά εγώ θα προτιμούσα το asus.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...