Vancas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Είχα ξαναρωτήσει παλιότερα αλλά τελικά δεν είχα προχωρήσει στην αγορά και δε βρίσκω το post. Θέλω ένα φθηνό router το οποίο να μπορεί να κάνει static routing παίρνοντας feed από θύρα ethernet. Δηλαδή να μπορώ να καθορίσω την IP του router gateway που θα χρησιμοποιεί και να ορίσω ένα διαφορετικό IP pool. π.χ. Router IP: 192.168.0.2/30 Router GW: 192.168.0.1 IP pool: 10.10.10.0/24 ip route 10.10.10.0 255.255.255.0 192.168.0.2 Με ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατόν φθηνότερο. Οπότε κάτι Cisco κλπ τα ξεχνάμε από τώρα. Ξέχασα να πώ ότι αφού θα παίρνει feed από θύρα ethernet θα πρέπει σαφώς να έχει και τουλάχιστον άλλη μία θύρα Ethernet... Έχετε κάποια πρόταση; Έστω και κάποιο dsl modem router το οποίο να μπορεί κάπως να κάνει τα παραπάνω. Ίσως σε bridge Mode ή κατι τέτοιο. Thanks
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 to post σου θα μπορουσες να το βρεις αμα κανεις search με ολα τα post σου παρα να ψαχνεις μεσα στις κατηγοριες.απο εκει και περα λογικα τα router που ειναι σκετο ρουτερ ισως να μπορουσαν να κανουν αυτο που θες.τα cisco σιγουρα το εχουν οσο θυμαμαι αλλα πολλα τα λεφτα.σε adsl router δεν θυμαμαι κατι.πχ ενα Linksys wrt μπορει να εχει ip 192.168.1.1 και το adsl router σου να ειναι 192.168.0.1 αλλα τα pc σου θα παιρνουν απο το 192.168.1.1. εκτος αν καταλαβα λαθος οποτε συγνωμη.
Vancas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ για την απάντηση Poulinos και sorry για το νέο thread αλλά δεν ήξερα πώς να ψάξω στα posts μου. Σωστά έχεις καταλάβει. Θέλω οι hosts να παίρνουν IPs από ένα IP Pool(το οποίο δε θα είναι NAT αλλά public IPs, NAT έβαλα σαν παράδειγμα. To router θα έχει IP από διαφορετικό range μέσω της οποίας θα προωθεί όλη την κίνηση σε έναν άλλο router. Δηλαδή η επικοινωνία θα είναι ανάμεσα σε δύο router που έχουν IPs από το ίδιο range, το οποίο θα είναι διαφορετικό από το range που θα παίρνουν IP οι hosts. Τα cisco σίγουρα το κάνουν αλλά τα λεφτά είναι πάρα πολλά.
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 μισο λεπτο.αν εχεις public ip's τοτε μπορεις να σεταρεις ενα ρουτερ να εχει και αυτο μια απο τις Public και να παιξεις χωρις nat.για ποιο λογο αν καταλαβα παλι σωστα να εχεις ενα ρουτερ με nat και απο πισω ενα ρουτερ που να μην εχει νατ? αν και οπως μου το ειπες εσυ το ενα ρουτερ και το αλλο θα εχουν Public αφου θα ειναι στο ιδιο range και τα Pc θα εχουν fake απο αλλο.για να παιξεις με Public πρεπει και ο ρουτερ να εχει public και πισω απο την static του δρομολογειται ολο το δικτυο πχ 8αρι που θα σου εχουν δωσει.το καθε pc βγαινει με Public Ip εξω στο ιντερνετ και χωρις nat.
Vancas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Μάλλον δεν σου έδωσα εγώ σωστά να καταλάβεις τι θέλω να κάνω. Θέλω ουσιαστικά σε ένα μεγάλο δίκτυο να ξεχωρίσω ένα μικρότερο δίκτυο (stub). Η επικοινωνία των δύο δικτύων θα γίνεται μέσω δύο router. Για αυτό και το feed στο stub δίκτυο θα έρχετε από καλώδιο Ethernet. To stub δίκτυο (για το οποίο ψάχνω και φθηνό router) θα έχει ένα /28 range με public IPs από το οποίο θα παίρνουν IPs οι hosts. Όλη η κίνηση αυτών των Hosts θα περνάει με static route μέσα από ένα /30 δίκτυο (public IPs) το οποίο θα μοιράζονται οι δύο router. Ουσιαστικά δλδ θα παίρνει μία IP το routeraki που ψάχνω και το άλλο που θα παίζει τον ρόλο του Gateway την δεύτερη IP. Οπότε ο router που ψάχνω θα πρέπει να μπορεί να δώσει Public IPs (DHCP) από το /28 και να περνάει την κίνηση στον άλλο router μέσω του /30. Ελπίζω τώρα να ήμουν πιο κατατοπιστικός.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 ναι καταλαβα.σαν pc που εχει δυο καρτες δικτυου.η μια με το ενα δικτυο και η αλλη με το αλλο δικτυο.και αυτα τα δυο να ενωνονται.θα σε γελασω.....
Vancas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 ναι καταλαβα.σαν pc που εχει δυο καρτες δικτυου.η μια με το ενα δικτυο και η αλλη με το αλλο δικτυο.και αυτα τα δυο να ενωνονται.θα σε γελασω..... Ακριβώς αυτό. Thanks που ασχολήθηκες poulinos. Θα δοκιμάσω με κάνα απλό routeraki να πάιξω σε bridge mode και βλέπουμε...
poulinos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 αμα το κανεις bridge λογικα για να μπει στο ιντερνετ το ενα ρουτερ θα πρεπει να κανει κληση πανω στο αλλο ρουτερ.και το bridge router Πως θα μοιρασει ip απο dhcp?
Vancas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Σε bridge mode τα δύο router θα παίζουν σαν peers οπότε δε νομίζω πως θα χρειαστεί να παίξει σαν dialer. Δηλαδή το routeraki απλά προωθεί και λαμβάνει όλη την κίνηση μέσω του άλλου άκρου σύμφωνα με την IP που θα καθοριστεί για το routeraki. Το router που θα μοιράζει IPs από το δεύτερο pool θα τις δίνει από DHCP στον οποίο θα καθορίσω το pool να είναι οι public IPs που θέλω. Να σου πω την αλήθεια δε ξέρω αν θα παίξει.:p Αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Έχω σταμπάρει aυτό: http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=10950 Το οποίο είναι φθηνιάρικο και θα δοκιμάσω να δω πως θα πάει. Θα βάλω στο WAN Type: Static IP Address και στο ενσωματομένο switch να μοιράσει IPs από συγκεκριμένο pool. Ο θεός βοηθός.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 απλα ολεςοι public Θα πρεπει να δρομολογουνται πισω απο την static που σου εχει δωσει o provider.
isay Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=357728 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=341573 και ότι έχει πει ο Poulinos
devout84 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 καλημέρα για τη δουλειά που θέλει ο φίλος πιστεύω ότι κάνει το routerboard της mikrotik το 750. Είναι φθηνό (περίπου 30 ευρώ) και κάνει τα πάντα...
Vancas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 για τη δουλειά που θέλει ο φίλος πιστεύω ότι κάνει το routerboard της mikrotik το 750. Είναι φθηνό (περίπου 30 ευρώ) και κάνει τα πάντα... Για αυτό εδώ λες αρχηγέ;;;;¨ http://linkshop.gr/shop/index.php?target=products&product_id=52
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.