Thodoris_ink Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Καλημέρα σας, θα ήθελα να φτιάξω μία βάση με δεδομένα σε HTML για παράδειγμα αυτό και αυτό όπου θα μπορώ να βάλω διάφορα μοντέλα πχ. audi η αρχική επιλογή και υποκατηγορίες τα μοντέλα. οπότε αν διαλέγεις ένα μοντέλο να ανοίγει μια άλλη υποκατηγορία με τα χαρακτηριστικά και τις εκδόσεις του κάθε μοντέλου όσπου να καταλήγεις στην τελική επιλογή και να πηγαίνεις στο συγκεκριμένο που θέλεις για να βλέπεις χαρακτηριστικά και άλλα. Πιο απλά όπως πχ. όπως επιλέγουμε drivers για κάρτες γραφικών κάτι τέτοιο. απλώς θα ήθελα να βρω την αρχή και μετά να συνεχίσω τα υπόλοιπα. Σε HTML αν είναι εύκολο και εφικτό. Χίλια ευχαριστώ.
Uberalles_gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Γενικά αυτό που θες γίνεται με AJAX, PHP και Mysql (για την βάση σου) Ρίξε μια ματιά εδώ
dewn735 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Και για να γίνουμε και λίγο πιο συγκεκριμένοι: Αν θες μόνο html, θα πρέπει να το κάνεις με χρήση javascript και με τα δεδομένα σου προ-φορτωμένα στη σελίδα. Σε αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να φτιάξεις ένα select με τα πρώτα σου δεδομένα. Μόλις επιλέξεις κάποιο, θα γεμίζει ένα δεύτερο select με τις αντίστοιχες καταχωρήσεις κοκ. Παρακάτω, είναι πολύ πρόχειρο παράδειγμα, για να δεις πως περίπου θα πρέπει να κινηθείς. ><form name="selector" id="selector"> <select name="marka" id="marka" onchange="javascript:showcartypes(this.options[this.selectedIndex].value);"> <option value="audi">audi</option> <option value="bmw">bmw</option> </select> <select name="bmw" id="bmw" style="visibility:hidden"><option value="1">1</option></select> <select name="audi" id="audi" style="visibility:hidden"><option value="1">1</option></select> </form> Θα πρέπει επίσης να προσθέσεις και μίασυνάρτηση σε javascript, η οποία ουσιαστικά θα κρύβει όλα τα περιττά select και θα εμφανίζει μόνο αυτό που θες
Thodoris_ink Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Uberalles_gr ευχαριστώ πολύ αλλά δυστυχώς είμαι από τους αρχάριους οπότε css & html είμαι κάπως οικείος και δε πολύ μπερδεύομαι. Θα τα κοιτάξω αυτά που λες αλλά δε με βλέπω να πολυ καταλαβαίνω... dewn735 ευχαριστώ που μου έφτιαξες την αρχή. έτσι όπως το επεξεργάστηκα λίγο κατάλαβα ότι πάνω στο "option value" θα πρέπει να γεμίσω όσες μάρκες θέλω "ένα κατεβατώ ολόκληρο" και μετά να πηγαίνω στο "select name=" να ορίζω της παραπάνω μάρκες ώστε να εμφανίζονται τα μοντέλα. Αν δεις όμως στο firefox που το έβαλα μέσα σε html αρχείο μόλις επέλεξα το audi δεν μου εμφάνισε τον αριθμό 1. μήπως έκανα κάτι λάθος? ή είναι αυτή η συνάρτηση που λες ότι πρέπει να φτιάξω? επίσης αν θέλω να βάλω και μερικές ακόμα κατηγορίες τι θα πρέπει να γράψω? Γενικώς πως ονομάζεται αυτό ώστε να κάνω κάποιο google search για να διαβάσω περισσότερα ή μήπως βρω κάποια έτοιμα για να τα τροποποιήσω. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
dewn735 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Νομίζω πως τώρα είναι καλύτερα: ><script language="javascript"> var p="audi"; //Βάζουμε ένα από όλα τα select, για να παίξει σωστά τη πρώτη φορά function showcartypes(t) { //"Εξαφανίζουμε" τη προηγούμενη επιλογή temp=document.getElementById(p); temp.style.display="none"; //Και εμφανίζουμε τη καινούρια el=document.getElementById(t); el.style.display=""; //Αποθηκεύουμε τη τωρινή μας επιλογή p=el.name; } </script> <form name="selector" id="selector"> <select name="marka" id="marka" onchange="javascript:showcartypes(this.options[this.selectedIndex].value);"> <option value="audi">audi</option> <option value="bmw">bmw</option> </select> <select name="bmw" id="bmw" style="display: none"><option value="1">1</option></select> <select name="audi" id="audi" style="display: none"><option value="A3">A3</option><option value="S3">S3</option></select> </form>
Thodoris_ink Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 ναι όντως φαίνεται καλύτερο! γιατί λειτουργεί. Θα το πειράξω λίγο να δω που μπορώ να το φτάσω και αν καταφέρω αυτό που θέλω θα στο στείλω να το δεις να μου πεις την γνώμη σου. Από javascript δεν έχω γνώση αλλά θα την παλέψω πιστεύω. Ευχαριστώ Πολύ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.