Προς το περιεχόμενο

Χρειάζομαι κάτι για να μετακινούμαι

papresa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω τη βοήθεια σας, είμαι άνω των 30 κι ακόμα δεν έχω οδηγήσει τίποτα, όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά επειδή έχω πρόβλημα με τα μάτια μου κι αυτό όχι τόσο λόγω της υπερμετρωπίας κυρίως λόγω νυσταγμού (στιγμιαίο κλείσιμο ματιού). Είναι δύσκολο να μην οδηγάς τίποτα και να περιμένεις ή να ζητάς τους άλλους να σε μεταφέρουν ή να χρειάζεσαι ταξί ή λεωφορείο. Μένω σε νησί, οι αποστάσεις είναι μικρές (-20 χλμ). Θα μπορούσα να οδηγήσω σκούτερ; Τι χρειάζεται; Απλά επειδή είμαι υπέρβαρος χρειάζομαι κάτι σταθερό.

Δημοσ.

Όχι, δυστυχώς όχι απλώς δεν χειρουργείτε αλλά επιτρέπει χειρουργείο και σην υπερμετρωπία, γιατί όπως μου εξήγησε καθηγητής μπορεί να στοχεύσουμε με το λέιζερ και την ώρα του χτυπήματος να επέλθει ο νυσταγμός, γιατί το μάτι δεν ακινητοποιήτε και να κάνουμε ζημιά.

Στο θέμα μας και τη χρειάζετε για τη γουρούνα; Θα μου επιτραπεί να βγάλω δίπλωμα;

Εγώ σκεφτόμουν σκούτερ με φαρδιά λάστιχα.

Δημοσ.

Φιλε μου αν εχεις το προβλημα που λες που μαλλον ειναι σπανιο οτι και να οδηγησεις θα ειναι επικινδυνο και για σενα και για τους αλλους..

Σε καταλαβαινω αλλα αν δεν γινεται κατι συμβιβασου.

Η ιατρικη γνωματευση ειναι τσεκαρισμενη και απο αλλο γιατρο με ιδιο αποτελεσμα ?

Δημοσ.

Για την περίπτωσή σου δεν θα συνιστούσα κανένα είδος μηχανής, ακόμα και αν πρόκειται για τετράτροχη, όπως είναι η γουρούνα που πρότειναν παραπάνω, γιατί εκτός των άλλων είναι και αρκετά δύστροπες στην οδήγηση, με την έννοια ότι στρίβουν διαφορετικά από ότι γνωρίζουμε γενικά.

Ένα οποιοδήποτε ευρύχωρο μικρό αυτοκίνητο, κατά προτίμηση μεταχειρισμένο, θα ήταν ό,τι πρέπει για σένα. Βλέπεις αγγελίες, τσεκάρεις μοντέλα ο ίδιος για να δεις κατά πόσο σε βολεύουν από άποψη χώρων και επιλέγεις.

Ούτως ή άλλως, με το "θέμα" που έχεις, το σημαντικότερο που πρέπει να προσέχεις είναι η ταχύτητα που αναπτύσεις...

Αυτά ως προς την ουσία του πράγματος.

Στην πραγματικότητα, μπήκα για να ποστάρω την τιμιότερη λύση στην συγκεκριμένη περίπτωση:

&f=702.jpg&t=&s=630

:shifty::shifty::shifty:

Δημοσ.

Κοίταξε, ούτως ή άλλως δεν είμαι υπέρ της μηχανής γενικότερα και η της ταχύτητας, απλά επειδή δεν μπορώ να πάρω δίπλωμα για αυτοκίνητο, σκέφτηκα μήπως είναι ευκολότερο να βγ΄΄αλω για σκούτερ.

Αποκλείω την γουρούνα, γνωρίζω ότι είναι δύστροπο όχημα.

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση οτι κανεις δεν σταθηκε στο προβλημα υγειας του φιλου μας.

Ο γιατρος τον θεωρει ικανο να οδηγησει ?

Απο εκει δεν πρεπει να ξεκινησουμε ?

Δημοσ.

ο ιδιος τα ξερει αυτα...λογικα απαγορευετε.

να ξερεις οτι σχεδον ολες οι ιατρικες εξετασεις ειναι ιδιες για ολα τα διπλωματα...Αν δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ μαλλον θα εισαι παρανομος...

υπερβαρος(δεν ξερω ποσο) με μηχανη ειναι δυσκολη η ισορροπια +αλλαζει και το κεντρο βαρους κτλ...

η γουρουνα θα ειναι πιο σωστη για σενα,αυτα που λενε για στροφες ειναι για καποιον που τρεχει ή ειναι αδυνατος...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε νησιώτη αν χάσεις μερικά κιλά παίζει να ελαττωθεί καθόλου το πρόβλημά σου; Το λέω γιατί έχω γνωρίσει άτομο υπέρβαρο με ναρκοληψία και όταν είχε αδυνατίσει το πρόβλημα αυτό είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Δημοσ.

Αν ειναι για τοσα λιγα χιλιομετρα παρε μια κουρσα ρε φιλε αν ειναι μονο ασφαλτο η αποσταση η κανα trekking η mtb αν εχει και χωματοδρομους, θα σου βγει πιο φτηνα και θα βελτιωσεις την φυσικη σου κατασταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...